Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#4051 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 13:35

mialem 05.16.05 teraz mam 06.15.00 czyli raczej nie stary.

Bootroom nie Baseband .

#4052 pusiaty

pusiaty
  • 23 postów
  • SkądZakopane

Napisano 14 grudnia 2011 - 16:31

Bootroom nie Baseband .

no fakt.
przepraszam za blad.
teraz juz wszystko jasne.

#4053 Siraleks

Siraleks
  • 2 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 17:54

Witam, jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam iPhone'a 3Gs w wersji 4.3.4 i Firmware 05.15.02. Przez godzine przeszukiwałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie czy mogę zdjąć z niego smilock'a i czy będę mógł wgrywać darmowe oprogramowanie. Niestety, nie doczytałem nic na ten temat. Proszę o pomoc i odpowiedzi na moje pytania.

#4054 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 grudnia 2011 - 18:10

Simlock tylko za pomocą bb od ipada lub simlocki.pl A oprogramowanie od apple jest darmowe ale zapewne Tobie chodzi o aplikacje które są darmowe i płatne(jak sama nazwa wskazuje darmowe są za darmo a płatne musisz zapłacić dana kwotę jest podana za aplikacje)

#4055 Emotka

Emotka
  • 6 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 18:15

bb i simlock

Czy zdjęcie simlocka z bb 06.15.05 jest mozliwe? Męczę się z tym juz kilka dni i nie wiem co robić. A jezeli zdjęcie tego locka z bb 06.15.05 nie jest możliwe, to co mam zrobić?

Simlock tylko za pomocą bb

Własnie o to chciałbym sie spytać, bo specjalnie sobie podmieniłem BB na to od iPada, Pytanie tylko co dalej - Więkoszość poradników mowi żeby sciągnąć z Cydii Ultrasn0wa i po sprawie, lecz niestety - próbowalem już rebootów, fixów itp, itd i nic!
dalej mam simlocka!

BŁAGAM O POMOC

#4056 robertps

robertps
  • 2 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 22:15

Właśnie dostałem nowego iPhone 4 i z ciekawości włożyłem inna kartę (Orange PL) telefon poprosił o podłączenie do iTunes co uczyniłem i po chwil patrze, karta śmiga jest zasięg można dzwonić itd. Pomimo ze tel powinien być zblokowany na vodaphone i mam teraz pytanie czy oznacza to ze mam ściągniętego sim locka i mogę bez przeszkód aktualizować IOS czy jest możliwość ze sim lock powróci ??? ps. dodam ze na ekranie iTunes nie zauważyłem komunikatu o ściągnięciu locka

#4057 toporek

toporek
  • 23 postów
  • SkądRumia, Poland

Napisano 15 grudnia 2011 - 06:52

iPhone 4S
To oznacza, że iphone ma simlocka na tą sieć ? Telefon miał działać w sieciach autoryzowanych przez apple. I zastanawiam się jeszcze czy to przez to, że telefon był aktywowany kartą T-mobile ?
Dołączona grafika

#4058 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2011 - 08:17

T-mobile nie zakłada simlocków dla swoich abonentów. Tak przez to tylko przez to.

#4059 mysz1553

mysz1553
  • 140 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 grudnia 2011 - 11:08

Jak ściągam simlocka tym kodem, to muszę włożyć kartę innego operatora. Czy ta karta która będzie w urządzeniu podczas odblokowywania będzie później jakoś powiązana z iphonem czy jest ona potrzeba tylko na czas aktywacji? a potem można sobie dać jakąkolwiek inną?

#4060 killyou

killyou
  • 22 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 11:11

UP. Problem, nie wiem czy mój IP 4 po aktualizacji, którą mam zamiar przeprowadzić nie uzbroi się w simlocka. Kupowany na allegro i nie mam pewności z jakiego źródła (pudełko jest). Mogę sprawdzić w jakiś sposób czy będzie simlock po aktualizacji na 5.0 (ewentualnie 5.0.1), obecny soft to 4.3.

#4061 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 11:42

mam iPhone 4 i chcę wgrać 5.0.1 aby nie podnieść baseband i mieć aktywowany telefon ? Zrobiłem oprogramowanie przez sn0wbreeze-v2.8b11 zaznaczając 'baseband preservation mode' po utworzeniu custom'a wgrałem go przez iTunes, ale telefon prosi o aktywację? Proszę o szybką odpowiedź.

#4062 oskarficus

oskarficus
  • 37 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 12:00

http://www.youtube.c...v=l-hbkSrTfBc#! No ruszyło się coś, myślicie że fake ? ;) / będzie Ci potrzebna karta sieci macierzystej, albo zostaje haktywacja, czyli wgranie jb :)

#4063 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 12:12

jak wykonać hacktywacje bez podnoszenia bb?

#4064 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 12:13

jak wykonać hacktywacje bez podnoszenia bb?

http://myapple.pl/ip...iphone-3gs.html

#4065 raaad

raaad
  • 1 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 16:04

Po pierwsze witam wszystkich! Po drugie chciałbym się zapytać o pewną rzecz... Wczoraj kumpel przysłał mi z UK iPhona. Nie mamy zielonego pojęcia czy to ma simlocka i na jaką sieć. Tyle że iPhone ma wgrany soft 5.0.1. Jailbreak wg. opisu z linku powyżej się nie udaje bo wyskakuje błąd 3194. Gdy odpalam redsn0w i klikam w jailbreak po chwili pojawia się komunikat unrecognized build fingerprint: 231aa2ae683efbf270c71ebe7fe944ce. Po włożeniu karty z Ery albo z Orange mam komunikat "aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę SIM obsługiwanego operatora...". Czy ten komunikat oznacza właśnie simlocka, nic już z tym telefonem nie zrobię i że mam breloczek o dość dużej wartości?

#4066 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 17:26

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l-hbkSrTfBc#!

No ruszyło się coś, myślicie że fake ? ;)

/

będzie Ci potrzebna karta sieci macierzystej, albo zostaje haktywacja, czyli wgranie jb :)

Niezla sciema

#4067 Mikel

Mikel
  • 73 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:52

Czy da ściągnąć simlocka z iPhone 4 na sieć AT&T USA ? czy zostaje tylko karta gevey ? jeśli tak to chciałbym wiedzieć na czym to polega - przeczytałem już setki tematów i nadal nie rozumiem...Wkładam karte gevey oraz micro-sim mojego operatora. Wykonuje te czynności i już mam działającą sieć czy musze robić JB? i czy można sciągnąć go tylko JB ?

#4068 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2011 - 20:45

Nie musisz mieć JB . Simlocka za pomocą JB możesz zrobić tylko na odpowiednim BB tj. 01.59. Na srugi raz czytaj ze zrozumieniem.

#4069 Mikel

Mikel
  • 73 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 20:47

dziękuje, staram się ale to dla mnie OBCE słowa ;/ nie rozumiem też zasady działania... ale doczytałem przed chwilą, że lepiej zainwestować wiecej 200-300 zł i kupic iP bez simlocka, niż kupić z i /bawić/ się z gevey'em ;/

#4070 ipold

ipold
  • 2 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:00

Witam, Czy mając wgrany na 3GS iOS 4.3.3 Custom firmware untethered – Activated mogą być problemy z rozpoznaniem karty sim operatora na którego założona jest blokada? Telefon ma simlocka dlatego został wgrany taki soft. Teraz chciałbym się dowiedzieć na jaką sieć jest blokada, zakupiłem karty z UK Vodafone i o2 i niestety na szukaniu zasięgu się kończy, nawet nie wyświetla się menu Operator w ustawieniach. Kiedy włożę polskie t-mobile pokazuje się w menu Operator ale nie da się wyszukać dostępnych sieci. Uściślę jeszcze, alarmowe bez karty sim działają, dlaczego sprawdzałem tylko na Vodaphone i o2? Na o2 wskazuje model a poprzedni właściciel twierdzi, że była naklejka Vodaphone jak kupował. Czy powinienem przywrócić fabryczny soft i wtedy próbować czy po prostu mam nie te karty sim?

#4071 pijoo

pijoo
  • 2 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 22:13

iphone 4 i simlock vodafone UK Witam, jestem tu nowy wiec jezeli glupio pytam to sorry, tydzien temu kupilem iphona 4 z simlockiem na vodafone UK, na stronie vodafone znalazlem taki sposob zdjecia go: "If it's a PAYT device, the procedure is a little different. To get the NUC you will need to call customer services on 08700 776655. They will need the serial number (IMEI), you can get this from your phone by entering *#06# - the IMEI will be shown on the screen. If the device is over a year old, this service is free of charge, if less than 12 months old, there's a £19.99 charge to unlock the device. The payment is taken from the calling credit of a Vodafone PAYT number, so you will need to ensure the credit is available on a PAYT account, before this can be requested." na forum myapple w tym temacie na pierwszej stronie znalazlem podobna instukcje tyle ze na o2. pytanie moje jest takie: czy ktos juz probowal z polski tego z vodafone i czy ta opcja jest jeszcze mozliwa, poniewaz post na tym forum byl z listopada 2010 a na forum vodafone z marca tego roku, wiec nie wiem czy to jeszcze jest mozliwe.

#4072 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2011 - 13:30

Witam, jestem tu nowy wiec jezeli glupio pytam to sorry,
tydzien temu kupilem iphona 4 z simlockiem na vodafone UK, na stronie vodafone znalazlem taki sposob zdjecia go:

"If it's a PAYT device, the procedure is a little different. To get the NUC you will need to call customer services on 08700 776655. They will need the serial number (IMEI), you can get this from your phone by entering *#06# - the IMEI will be shown on the screen. If the device is over a year old, this service is free of charge, if less than 12 months old, there's a £19.99 charge to unlock the device. The payment is taken from the calling credit of a Vodafone PAYT number, so you will need to ensure the credit is available on a PAYT account, before this can be requested."

na forum myapple w tym temacie na pierwszej stronie znalazlem podobna instukcje tyle ze na o2.

pytanie moje jest takie: czy ktos juz probowal z polski tego z vodafone i czy ta opcja jest jeszcze mozliwa, poniewaz post na tym forum byl z listopada 2010 a na forum vodafone z marca tego roku, wiec nie wiem czy to jeszcze jest mozliwe.

Z tego co mi wiadomo wystarczy wypełnić formularz zamieszczony na stronie Vodafone.uk , czas oczekiwania to około 3 dni , wymagana jest karta Pre-Paid Vodafone UK żeby podać numer w formularzu , zdjęcie simlocka dostępne również jest na allegro cena niska ze względu własnie na łatwość zdjęcia które polega na wypełnieniu formularza

#4073 Casey

Casey
  • 5 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 13:45

Witam. Odesłali mnie do tego wątku a więc Posiadam iphone 3GS i zaaktualizowałem wersje do 5.0.1 i teraz mam takie pytanie, jak mogę zdjąć simlocka? Dodam iż w wersji 3.* był wgrywany jailbreak, a simlock był ściągany za pomocą ultrasn0w I teraz mam dylemat, ponieważ nie wiem co zrobić aby zdjąć simlocka ( sory ze w 2 tematach to samo, ale nie znam pojęć dot iphone a zależy mi na czasie )

#4074 loker90

loker90
  • 2 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:12

Witam... Mam otóż następujący problem... Dostałem telefon Iphone 4 od rodziców... Mięli oni go na abonament w T-Mobile w Wiedniu... Sam posiadam kartę HEYAH (wymieniłem ją na microSIM, aby podeszła do tego telefonu). Jednak niestety nie łapie mi sieci... Dzwoniłem wcześniej do biura obsługi zarówno T-mobile jak i Heyah...i zapewnili mnie że powinno podejść bez większych problemów... A niestety nie łapie mi sieci... Niby pojawiła się jedna kreska zasięgu jak włożyłem kartę ale to wszystko... Gdzie się z tym udać? Gdzie jakby co ściągnąć simlocka i ile to kosztuje? dużo tych stron żeby przeglądnąć więc może byłby ktoś tak miły i mi odpowiedział :)? Z góry dzięki :)

#4075 Delicjusz

Delicjusz
  • 21 postów
  • SkądK-ów

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:53

a propo aukcji na ebay która oferuje zdjecie simloków w sieci At&T ... czy sądzicie że sieć ta w ogóle dopuszcza taką usługę i sciąga simlocki za odpłatą?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Bing (1)