Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#4026 mateusz199235

mateusz199235
  • 160 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 grudnia 2011 - 15:24

Witam posiadam iPhona 4 wczoraj skusiłem się na aktualizacje do softu 5.0.1 simlock omija przez karte gevey sim niestety nie mam karty na która jest simlok kombinowałem cała noc i niestety bez rezultatów. Prosze was o pomoc pomysły sie mi juz skonczyły. Pozdrawiam

#4027 Emotka

Emotka
  • 6 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 17:13

Ekran ładowania po Jailbreaku Witam Od 2 lat jestem szczęśliwym posiadaczem iPhona 3gs który do wczoraj miał stary dobry soft 3.cośtam. Lecz oczywiście - ja, jakto ja - postanowiłem go zupdatować do 5.0.1. Z góry uprzedzam że telefon był po zdjęciu simlocka i jb. A teraz problem własciwy: Podczas updatu nie wyskoczyły żadne problemy, tylko - jak zresztą się tego spodziewalem - utracilem jailbreaka i simlocka, w efekcie czego mój telefon jest w tym momencie całkowicie bezużyteczny, gdyż w jednym z najnowszych pathów Apple został wprowadzony bajer, dzieki któremu nie mozna używać telefonu bez karty sim. Jako dośc zdolny człowiek (mówiąc skromnie ^^ ) stwierdziłem że dokonam JB i zdjęcia Sim-locka własnoręcznie. Otóż dzisiaj zrobiłem Jb chyba z 3 razy i za każdym razem spotyka mnie to samo, nie wazne jakich metod bym nie próbował. Telfon przed re-bootem, ale po JB radośnie się włącza i... staje na tym zabawnym kółeczku ładowania, zwanym potocznie "spłuczką" które to następuje po logu jabłuszka. I w takim własnie momencie caly telefon się zatrzymuje w efekcie czego muszę go ponownie restorować i robić JB od nowa. W tym własnie mój telefon jest w stanie "zaciętej spłuczki". Cóż mam ja począć? Coż mam zrobić abym mógł uzywać znowu telefonu? Sim lock jest niezbędny, gdyż telefon jest zablokowany na Orange, a ja używam innej sieci. Z góry dziękuję za odpowiedź i przeczytanie mojego długiego wywodu

#4028 mysz1553

mysz1553
  • 140 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 grudnia 2011 - 17:35

Czy ściągając simlocka kodem z Orange który wysyłają(cała ta aktywacja), karta SIM innego operatora musi być PIN'u czy może być ta blokada?

#4029 WATA

WATA
  • 43 postów
  • SkądŁaszczów

Napisano 13 grudnia 2011 - 17:50

Panowie, czy jest juz moze iOS 5.0 /5.0.1 untethered badz kiedy sie go można spodziewać ? :-)

#4030 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 18:19

Witam posiadam iPhona 4 wczoraj skusiłem się na aktualizacje do softu 5.0.1 simlock omija przez karte gevey sim niestety nie mam karty na która jest simlok kombinowałem cała noc i niestety bez rezultatów. Prosze was o pomoc pomysły sie mi juz skonczyły. Pozdrawiam

Najlepiej to kup macierzysta kartę na Allegro czy ebay, szkoda się bawić w haktywacje i potem mieć problemy.

A ile jest prawdy w stwierdzeniu, że sieci automatycznie zdejmują simlocka, po zakończeniu umowy abonenckiej?

Jest to prawda, sieci po skończeniu umowy czy upływie jakiegoś okresu czasu zdejmuja simlocka( nie wszystkie, tylko wtedy gdy jest taka możliwość). I nie jest to automatyczne, trzeba podać im imei i czekac, jest to darmowe.

Tu Cię zdziwię, bo jest jedna firma w Warszawie, która ma geveye po 30zł - są one w 100% oryginalne - jak? nie mam pojęcia, może brali dużą ilość.

Owszem pierwsze wersje gevey pewnie tak, ale tez masz racje im większa ilośc kart tym taniej.

#4031 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 18:35

Panowie, czy jest juz moze iOS 5.0 /5.0.1 untethered badz kiedy sie go można spodziewać ? :-)

A to dział o JB ?

Aktywujesz telefon robiąc JB... A jak podniosłeś BB przy aktualizacji to gevey nie obsłuży tego BB. Zresztą wczoraj sam aktualizowałem IP 4 do 5.0.1 i gevey mimo BB 4.10.01 nie chciał trybić, i byłem zmuszony do powrotu do 5.0.

#4032 jayms92

jayms92
  • 15 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 18:59

Mam 3gs z zaktualizowanym niedawno softem 4.1 po którym pojawil sie simlock , jak go zdjąc ? Probowalem wgrac w itunes fm 3.1.2 ale jakies bledy wyskakują

#4033 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:02

Mam 3gs z zaktualizowanym niedawno softem 4.1 po którym pojawil sie simlock , jak go zdjąc ? Probowalem wgrac w itunes fm 3.1.2 ale jakies bledy wyskakują

U operatora, na simlock.pl jak nie podasz aktualnego bb nic innego ci nie powiem.

#4034 jayms92

jayms92
  • 15 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:09

hmmm wiem , że przed aktualizacją czyli na 3.1.2 mialem 05.13.04 , teraz sciagnalem fm 4.1 z waszej strony i pisze ze jest to dla fm 05.14.02.

#4035 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:15

To tylko BB od iPada lub simlock.pl

#4036 jayms92

jayms92
  • 15 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:17

ale wlasnie nie jestem pewien , bo nie moge wejsc nawet w ustawienia zeby sprawdzić, jest tylko emergency call. Móglbys mi przybliżyc co mam zrobić z tym fm od ipada?

#4037 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:21

Nie rozumiem pytania , BB jest od iPada a nie firmware. Wgraj custom firmware activated , potem zajmij się simlockiem .

#4038 jayms92

jayms92
  • 15 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:24

przejęzyczylem się. Co dokladnie mam wgrać jaką wersje , moze jakis poradnik posiadasz , bo nie mam pojęcia jak to zrobić a piszesz do mnie jak bym byl niewiadomo jak obeznany a prawdę mowiąc jestem zielony , od czegoś te forum chyba jest?

#4039 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:29

Piszesz jakbyś miał jakieś pretensje , tak jest, i wyszukiwarka na forum też do czegoś służy.
http://myapple.pl/ip...06_15_00-a.html

#4040 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:40

WATA
odpowiedź na Twoje pytanie
Jailbreak iOS 5 Untethered Demoed On Video | Redmond Pie

#4041 jayms92

jayms92
  • 15 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 19:51

Nie mam maca na pwnagetool , jest jakas inna opcja? Ale lipa , moglbym zrobic upgrade do 4.2.1 ale oczywiscie w itunes wywala blad 3194 , wklejam te 74.208.10.249 gs.apple.com do hosts ale to samo. Wie ktoś moze kiedy mniej wiecej bedzie mozna sie spodziewac zdjecia loka z 4.1?

#4042 pusiaty

pusiaty
  • 23 postów
  • SkądZakopane

Napisano 14 grudnia 2011 - 01:13

Witam.
Pisalem o moim problemie kilka stron wczesniej.
iPhone 3GS bb 05.16.05... niestety z racji tego ze potrzebuje telefonu, postanowilem wgrac bb od iPada, ale zeby nie meczyc sie juz z fixem do ultrasn0w na iOS 5.0.1 chcialem wgrac 5.0. Poprzez wujka google trafilem na strone (Downgrade iOS 5.0.1 to iOS 5.0 (no SHSH)) gdzie w jednym poscie opisany jest sposob na wgranie 5.0 bez posiadania SHSH, ktory niestety moj iPhone nie ma. W poscie napisane jest ze nalezy poprzez Total Commander podmienic pliki *dmg z softu 5.0 z plikami *dmg z softu 5.0.1 uprzednio zmieniajac nazwe tych z 5.0 na takie jakie mamy w 5.0.1.
Podmienilem wszystko wg instrukcji.... wprowadzilem iPhone w pwned dfu, itunes, odtworz+shift, soft 5.0.1 z podmienionymi plikami.
Soft przywrocilo... ale ze byl robiony redsn0w'em spodziewalem sie aktywowanego softu..wgral sie jednak czysty soft, bez aktywacji...
Otworzylem wiec redsn0w, extras, select ipsw, orginalny 5.0, back, jailbreak, instal cydia i install ipad baseband.
Jailbreak przebiegl wymiesnicie bez problemow.. spodziewalem sie ze bd musial telefon wlaczyc redsnowem, juz nawet otworzylem przygotowalem, kiedy telefon sie wlaczyl :D
no ok... przypadek mogl sie zdarzyc.
skonfigurowalem soft 5.0, polaczylem sie WiFi, z Cydii zainstalowalem ultrasn0w...
Kliknalem reboot device...tel sie wylaczyl..wlozylem swoja karte...
..odpalilem redsnow raz kolejny spodziewajac sie wlaczania tel. przy jego pomocy w koncu wgrany jest 06.15.00 wiec tylko tethered...
jednak zanim zdazylem dokonca wlaczyc redsnow..
uwaga!
iPhone wlaczyl sie sam!
tak... mam soft 5.0, bb 06.15.00 i Jailbreak unthetered...
i nie mam pojecia jak to sie stalo :D

Co prawda tel. wlacza sie troszke dluzej niz normalnie, aby zlapal zasieg czasem musze wylaczyc i wlaczyc 3G, wciaz nie mozna zapisac plikow SHSH dla 5.0 ale...
Unthetered jest :) i dziala wszystko... oprocz gps oczywiscie.

#4043 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 07:45

Nie mam maca na pwnagetool , jest jakas inna opcja? Ale lipa , moglbym zrobic upgrade do 4.2.1 ale oczywiscie w itunes wywala blad 3194 , wklejam te 74.208.10.249 gs.apple.com do hosts ale to samo. Wie ktoś moze kiedy mniej wiecej bedzie mozna sie spodziewac zdjecia loka z 4.1?

Tak, ja wiem...nigdy.

#4044 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 09:46

Witam.
Pisalem o moim problemie kilka stron wczesniej.
iPhone 3GS bb 05.16.05... niestety z racji tego ze potrzebuje telefonu, postanowilem wgrac bb od iPada, ale zeby nie meczyc sie juz z fixem do ultrasn0w na iOS 5.0.1 chcialem wgrac 5.0. Poprzez wujka google trafilem na strone (Downgrade iOS 5.0.1 to iOS 5.0 (no SHSH)) gdzie w jednym poscie opisany jest sposob na wgranie 5.0 bez posiadania SHSH, ktory niestety moj iPhone nie ma. W poscie napisane jest ze nalezy poprzez Total Commander podmienic pliki *dmg z softu 5.0 z plikami *dmg z softu 5.0.1 uprzednio zmieniajac nazwe tych z 5.0 na takie jakie mamy w 5.0.1.
Podmienilem wszystko wg instrukcji.... wprowadzilem iPhone w pwned dfu, itunes, odtworz+shift, soft 5.0.1 z podmienionymi plikami.
Soft przywrocilo... ale ze byl robiony redsn0w'em spodziewalem sie aktywowanego softu..wgral sie jednak czysty soft, bez aktywacji...
Otworzylem wiec redsn0w, extras, select ipsw, orginalny 5.0, back, jailbreak, instal cydia i install ipad baseband.
Jailbreak przebiegl wymiesnicie bez problemow.. spodziewalem sie ze bd musial telefon wlaczyc redsnowem, juz nawet otworzylem przygotowalem, kiedy telefon sie wlaczyl :D
no ok... przypadek mogl sie zdarzyc.
skonfigurowalem soft 5.0, polaczylem sie WiFi, z Cydii zainstalowalem ultrasn0w...
Kliknalem reboot device...tel sie wylaczyl..wlozylem swoja karte...
..odpalilem redsnow raz kolejny spodziewajac sie wlaczania tel. przy jego pomocy w koncu wgrany jest 06.15.00 wiec tylko tethered...
jednak zanim zdazylem dokonca wlaczyc redsnow..
uwaga!
iPhone wlaczyl sie sam!
tak... mam soft 5.0, bb 06.15.00 i Jailbreak unthetered...
i nie mam pojecia jak to sie stalo :D

Co prawda tel. wlacza sie troszke dluzej niz normalnie, aby zlapal zasieg czasem musze wylaczyc i wlaczyc 3G, wciaz nie mozna zapisac plikow SHSH dla 5.0 ale...
Unthetered jest :) i dziala wszystko... oprocz gps oczywiscie.

ohhh nie !!!!!!!!!!! Jak to zrobiłeś ?
Aha wiem, pewnie masz stary boot.

#4045 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:15

4S z simlockiem na AT&T nie da się jeszcze odblokować?

#4046 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:39

4S z simlockiem na AT&T nie da się jeszcze odblokować?

Niestety.

#4047 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:48

A wiadomo cokolwiek,czy w najbliższej przyszłości będzie można zdjąć? Bo mogę zamienić 32gb bez simlocka na 64gb z simlockiem na at&t ale chyba teraz odpuszcze.

#4048 jayms92

jayms92
  • 15 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:58

Tak się tylko zastanawiam jak typy z simlock.pl zdejmują loka programowo , w ofercie za 90zl z ios 4.2.1 i 4.1.Piszą , że simlock powróci przy aktualizacji nowego ios , czyli w jakiś sposób jest to możliwe.

#4049 killyou

killyou
  • 22 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 12:02

Problem, nie wiem czy mój IP 4 po aktualizacji, którą mam zamiar przeprowadzić nie uzbroi się w simlocka. Kupowany na allegro i nie mam pewności z jakiego źródła (pudełko jest). Mogę sprawdzić w jakiś sposób czy będzie simlock po aktualizacji na 5.0 (ewentualnie 5.0.1), obecny soft to 4.3.

#4050 pusiaty

pusiaty
  • 23 postów
  • SkądZakopane

Napisano 14 grudnia 2011 - 12:13

ohhh nie !!!!!!!!!!! Jak to zrobiłeś ?
Aha wiem, pewnie masz stary boot.

mialem 05.16.05 teraz mam 06.15.00 czyli raczej nie stary.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych