nie wiem po co sie bawic w tego typu rzeczy skoro z orange mozna zdjac simlocka za 77 zl ...Witam.
Ponieważ jestem tu nowy i po przeszperaniu części postów nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc proszę o pomoc. Jestem od niedawna posiadaczen IP4. Soft jeszcze 4.0.1 a BB 01.59.00. Simlock był na Orange. Był... W planach przejście na soft 4.3.3 ale...
1. Czy można ominąć aktualizację BB ?? (jeśli mi się zaktualizuje simlock powróci i z telefonu stanie sie bezużyteczna cegła). Wyczytalem gdzieś że PwnageTool omija aktualizacje BB ale czy przy tak hmmm... DUŻEJ aktualizacji będzie to działać ?? Czy pozostawienie takiego BB nie spartoli czegoś w sofcie ?? Poza tym Pwnage zdaje sie wywala całe zainstalowane oprogramowanie a tego bym nie chciał bo mam tego troszke.
2. Jaki program polecalibyście do takiej robótki ??
3. Co z kwestią JB po zainstalowaniu nowego softu. Patrz pkt. 2
4. Czy w razie ew. przywrócenia simlocka istnieje możliwość jego ściągnięcia z softu 4.3.3 ?? Jeśli tak to czym ??
Byłbym wdzięczny za każdą treściwą odpowiedź. Może być jak dla laika
Pozdrawiam
---------- Wpis dodano o 15:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:05 ----------
bo ta druga karta jest zle docieta albo dobrze nie styka sie z geveyem, wiem co mowie, bo sam to przerabialem, musisz sie troche pomeczyc, podocinac, ale w koncu sie udaJa mam inny problem z kolei dostałem wczoraj gevey pro sim i jest problem bo czyta tylko jedna karte sim z plusa a innych już nie dlaczego ? przybliżając wkładam karte sim plusa razem z gevey wszystko chodzi wkładam inną karte sim 36i6 z gevey pisze brak karty sim pomóżcie
sprzęt iphone 4 os 4.3.3 bb 04.10.01