Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2501 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 14:07

Witam.
Ponieważ jestem tu nowy i po przeszperaniu części postów nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc proszę o pomoc. Jestem od niedawna posiadaczen IP4. Soft jeszcze 4.0.1 a BB 01.59.00. Simlock był na Orange. Był... W planach przejście na soft 4.3.3 ale...
1. Czy można ominąć aktualizację BB ?? (jeśli mi się zaktualizuje simlock powróci i z telefonu stanie sie bezużyteczna cegła). Wyczytalem gdzieś że PwnageTool omija aktualizacje BB ale czy przy tak hmmm... DUŻEJ aktualizacji będzie to działać ?? Czy pozostawienie takiego BB nie spartoli czegoś w sofcie ?? Poza tym Pwnage zdaje sie wywala całe zainstalowane oprogramowanie a tego bym nie chciał bo mam tego troszke.
2. Jaki program polecalibyście do takiej robótki ??
3. Co z kwestią JB po zainstalowaniu nowego softu. Patrz pkt. 2
4. Czy w razie ew. przywrócenia simlocka istnieje możliwość jego ściągnięcia z softu 4.3.3 ?? Jeśli tak to czym ??

Byłbym wdzięczny za każdą treściwą odpowiedź. Może być jak dla laika

Pozdrawiam

nie wiem po co sie bawic w tego typu rzeczy skoro z orange mozna zdjac simlocka za 77 zl ...

---------- Wpis dodano o 15:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:05 ----------

Ja mam inny problem z kolei dostałem wczoraj gevey pro sim i jest problem bo czyta tylko jedna karte sim z plusa a innych już nie dlaczego ? przybliżając wkładam karte sim plusa razem z gevey wszystko chodzi wkładam inną karte sim 36i6 z gevey pisze brak karty sim pomóżcie
sprzęt iphone 4 os 4.3.3 bb 04.10.01

bo ta druga karta jest zle docieta albo dobrze nie styka sie z geveyem, wiem co mowie, bo sam to przerabialem, musisz sie troche pomeczyc, podocinac, ale w koncu sie uda :D

#2502 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 14 czerwca 2011 - 14:08

MJDesign. Są 2 sposoby Upgrade'u iOS z zachowaniem BB: 1. Pwnage Tool 2. TinyUmbrella. W twoim przypadku mozesz zdjac simloka przez operatora.

#2503 PitPitu

PitPitu
  • 10 postów
  • SkądOstrowiec Św./Warszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 17:07

sorry, że dopiero teraz piszę, ale z tej radości, że wszystko chodzi zapomniałem xD
przechodzą do rzeczy piszę głównie w kwestii informacyjnej dla tych co mają podobny dylemat do mnie oraz w odpowiedzi na pytanie mowe.
Miałem iP4 soft 4.1 (8B117) bb 02.10.04 i simlocka na "3" ominiętego zwykłą kartą Gevey nie żadną pro, zaktualizowałem w całości wszystko normalnie przez iTunes po czym wszystko śmiga nawet lepiej niż wcześniej. jest jeden mały problem w budynkach mam tylko jedną, dwie kreski zasięgu jak wychodzę na dwór to już jest lepiej, ale to jest mały problem bo nawet na tej jednej kresce świetnie się dogaduję. Wcześniej miałem więcej kresek, a i tak było dużo gorzej.

#2504 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 21:21

ja mam soft 4.3.2 i BB 04.10.01 jak zrobię aktualizację do najnowszej wersji 4.3.3 to będzie mi to śmigać ze zwykłą gevey??? Próbował już ktoś????

#2505 mowe

mowe
  • 25 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 14 czerwca 2011 - 22:33

Czy wy ludzie nie potraficie czytać, czy ten naród polski ( mentalność ) musi być aż tak leniwy.. :mad:

#2506 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 czerwca 2011 - 23:18

piciowy......> Telefon jeśli bedzie fabrycznie bez locka to nigdy nie bedzie w nim sim locka Z Angli trafiają sie telefony fabrycznie bez locka ale to musisz sprawdzić najlepiej osobiście:) Albo kupić Polskiego z ery i mieć w 100% bez locka lub z polskiego orange i sciagnac go za 77zł w orange(wraz z dowodem zakupu)

#2507 Mariusz 9

Mariusz 9
  • 2 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 14:36

Na pewno nie o to chodzi bo jak wcześniej pisałem działa tylko z kartą plusa ale mikro sim razem z geveyem normalne karty dobrze docięte nie chcą chodzić będę próbował dalej kombinować oby się udało :/

#2508 piciowy

piciowy
  • 3 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 19:39

super wielkie dzięki :D wolałem się upewnić niż potem żałować :)

#2509 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 15 czerwca 2011 - 21:29

Działa wam z Gevey połączenie 3G, bo u mnie chce włączenia roamingu danych?

#2510 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 21:53

CZy Gevey kupiony za 5 Euro na brytyjskim ebay'u dziala faktycznie z 4.3.3?

#2511 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 22:34

Działa wam z Gevey połączenie 3G, bo u mnie chce włączenia roamingu danych?

a aktywowałeś gevey z połączeniem 3G??? wiesz to uruchomienie telefonu z włączoną funkcja 3 G i powinno śmigać :D

#2512 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 15 czerwca 2011 - 22:44

aktywowałem przy wyłączonej transmisji danych i wyłączonym 3g, ale teraz aktywowałem sobie pakiet i patrze, że nie ściąga mi kasy z konta, tylko jedzie z pakietu, wszystko ekstra śmiga;] ale aktywuje sobie jeszcze raz z włączonym 3g i danymi, a wyłączonym roamingiem danych Edit: Znalazłem odpowiedź, aby działało połączonie konieczne jest włączenie roaming danych, aby połączenie 3g działało prawidłowo, wymaga tego exploit zastosowany w karcie. Dane są naliczane normalnie według obowiązującej taryfy/pakietu.

#2513 adrian623

adrian623
  • 11 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 23:28

Na pewno nie o to chodzi bo jak wcześniej pisałem działa tylko z kartą plusa ale mikro sim razem z geveyem normalne karty dobrze docięte nie chcą chodzić będę próbował dalej kombinować oby się udało :/

Jak odpalasz kartę która Ci działa ? Miałem podobnie, że jedna karta działała inna zaś nie i to w tej samej sieci nawet (Orange), różniło je to że były na innych chipach (jeden mniejszy, drugi większy gdzie było trzeba uciąć kawałek blaszki) po pewnym czasie sam zrezygnowałem, lecz pomogło mi to by włączyć 3G z tego co pamiętam - włączasz telefon, włączasz 3G i wyłączasz po czym oczywiście znów włączasz i przeprowadzasz procedurę Geveya. Włącz też Dane sieci komórkowych i Roaming danych. -> Wszystko to znajdziesz w Ustawienia/Ogólne/Sieć.

#2514 Toxigen

Toxigen
  • 4 postów
  • SkądŚwiebodzice Dublin

Napisano 17 czerwca 2011 - 09:38

Witam, panowie szybkie pytanko iphone 3gs baseband 06.15.00 soft 4.1 opłaca się zrobić aktualizację do 4.3.3 ? Jeżeli tak prosiłbym o podanie tutka jeżeli jest ktoś w posiadaniu bo za cholerę znaleźć nie mogę....

#2515 Pexon

Pexon
  • 38 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 17 czerwca 2011 - 13:02

Witam może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie mianowicie chciałem uaktualnić iphona 4 z soft 4.1.0 do 4.3.3 w itunes mi wyskakuje żebym pobrał, zrobiłem wszystko co chcieli i przy próbie instalowania wyskakuje błąd 3194. Jakieś podpowiedzi?

#2516 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 czerwca 2011 - 16:14

Naprawdę ręce opadają - Dosłownie 10 sek szukania u Wujka Google,proszę Cię bardzo: @Pexon:
Fix error 3194 | Spirit JB - iOS 5 Jailbreak

#2517 cin0

cin0
  • 31 postów

Napisano 19 czerwca 2011 - 18:36

witam

kupilem ip4 ktory rzekomo nie powinien miec simlocka, okazalo sie ze chyba ma, gdyz kiedy wsadzilem karte vodafone ie, nie bylem w stanie go nawet aktywowac, wiec aktywowalem go customem ze sn0wbreaze i mam teraz 4.3.3 i firmware 04.10.01

powiedzcie mi, czy to normalne ze w polu operator mam niedostepne? czy to jest tozsame wlasnie dla telefonow z simlockiem i zla karta sim czy moze on nie dziala tak, jak powinien? zalaczam zrzut ekranu:

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

#2518 neth

neth
  • 5 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 19 czerwca 2011 - 20:23

ja mam również pytanie, jako, że nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na forum... otóż, mam iPhone 4 z T-Mobile DE z najnowszym iOS 4.3.3 i najnowszym basebandem, nie znalazłem nigdzie na necie możliwości bezinwazyjnego zdjęcia simlocka, zatem udałem się do punktu w Toruniu, który serwisuje sprzęt Apple. powiedziano mi, że można zdjąć simlocka przez Apple, kosztuje to 160 euro, trwa kilka dni, później tylko podłączam iPhone do iTunes i simlock sam się ściąga. na czym to polega? warte jest to tych 160 euro? simlock będzie zdjęty raz na zawsze? i czy nie ma innej metody na zdjęcie simlocka?

#2519 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 20 czerwca 2011 - 06:56

Witam, panowie szybkie pytanko

iphone 3gs baseband 06.15.00 soft 4.1 opłaca się zrobić aktualizację do 4.3.3 ?

Jeżeli tak prosiłbym o podanie tutka jeżeli jest ktoś w posiadaniu bo za cholerę znaleźć nie mogę....

użyj sn0wbreeze do stworzenia custom Firmware i wgraj przez itunes

#2520 Szeszonek

Szeszonek
  • 44 postów

Napisano 20 czerwca 2011 - 12:56

hej ! na starcie mówię ze nie czytałem 250 stron tylko moze ze 30 i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie . Mogę z tego zdjąć simlocka ???? proszę o odpowiedz tylko czy się da i jakim narzędziem, resztę znajdę sam , bo jakos nic mnie nakierować nie może.. iPhone 3GS 16GB biały , według sprzedawcy simlock na o2 UK

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2521 lukstir

lukstir
  • 54 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 21 czerwca 2011 - 00:24

Witam. Posiadam Iphona 3GS, Wersja 3.1.3(7E18) , Model MC131B. Telefon pracował oryginalnie w sieci Vodafone, posiada simlocka luc posiadał bo zainstalowana została Cydia i RedSnow. Cydia w moim telefonie podpowiada że bezpieczna aktualizacja to 4.0.1 Czy powinienem zaktualizować tylko do tego poziomu, czy bezpiecznie można zainstalować 4.3.3 ? Mam na myśli, czy będę mógł używać tego telefnu w innych sieciach niż tylko Vodafone jak obecnie poprzez RedSnow i Cydię??? Dzięki z góry za pomoc. Łukasz

#2522 Gohini

Gohini
  • 34 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 08:39

Witam. Posiadam iPhone 4 wersja 4.1 z bb 01.59.00. Czy jest sposób aby podnieść go do 4.3.3 i zdjąć simlocka, czy lepiej kupić Gevey i po prostu uaktualnić wszystko razem z bb a później tylko JB? Na allegro pojawiło się kilka kart Gevey Supreme za 100zł. Opłaca się to kupować? Z tego co wyczytałem nie jest to oryginalna karta, a cena na zagranicznych sklepach to około 10 dolarów

#2523 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 12:18

@Gohini
Niech mnie ktoś poprawi ale przy bb 01.59.00 nie potrzebujesz Gevey'a do zdjęcia sima. Przy tym bb można go zdjąć softem.
Co do aktualizacji softu bez podnoszenia bb to było już w tym temacie o tym (zobacz tutaj (podlinkowałem konkretny post:) http://myapple.pl/ip...tml#post1597931 )

#2524 Gohini

Gohini
  • 34 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 15:17

@dirk.diggler Tak wiem, ale jest to trochę uciążliwe żeby uaktualnić soft i za każdym razem się tak bawić. Wiec chciałem zadać pytanie, czy opłaca się ryzykować tracić ten bb i kupić gevey.

#2525 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 21 czerwca 2011 - 15:39

@dirk.diggler
Tak wiem, ale jest to trochę uciążliwe żeby uaktualnić soft i za każdym razem się tak bawić.
Wiec chciałem zadać pytanie, czy opłaca się ryzykować tracić ten bb i kupić gevey.

w twoim przypadku to lepiej obejsc to softowo, zrobisz raz a dobrze i juz simlock ominiety, a tak to gevey czy ci bateria padnie czy z innego powodu telefon sie wylaczy musisz dzwonic na 112 i ten proces zajmuje kilkanascie sekund

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych