Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IOS 4.2 wydany! Pierwsze wrażenia, opinie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

#76 radkowski

radkowski
  • 146 postów
  • SkądPRA

Napisano 23 listopada 2010 - 17:46

Mam działającą w sieci bezprzewodowej drukarkę Epson PX720WD i niestety mój iPad jej nie znajduje. Jakieś pomysły?

#77 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 17:57

U mnie to samo, mam HP DeskJet 3740 podłączoną do iMac'a i iPad także nie widzi drukarki. Cała sieć działa przy pomocy Time Capsule. Mój MacBook Pro drukuje bezprzewodowo bez problemu. Co można zrobić?

#78 grzesioc

grzesioc
  • 88 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 19:25

Czy spotaliście się z tym, że w skrzynce mailowej wiadomości są oznaczone spinaczem, elcz pomimo to w wiadomości nie widać załącznika. Poza tym zaobserwowałem ogólne zamulenie Mail w stosunku do iOS 3.2. Ipad ma duże przestoje.

#79 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 20:46

Komu nie działa AirPrint niech się zapozna z tym programem:
[url=http://netputing.com/airprinthacktivator/]AirPrint Hacktivator

#80 nosek

nosek
  • 52 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2010 - 22:10

A co z tethering ? Czy u kogoś z Was działa na iPadzie ?

#81 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 24 listopada 2010 - 12:13

podobno nowy redsnow robi untethered jb ale po restarcie nie działa cydia. Urządzenie natomiast działa normalnie po restarcie rozładowaniu itp.

#82 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 24 listopada 2010 - 12:33

Cytat

U mnie niedziala automatyczne sciemnianie i rozjasnianie
kolejny bug

Być może na sofcie 4.1 miałeś podobny problem?

#83 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 24 listopada 2010 - 12:52

4.1? Na iPadzie? Coś mnie ominęło? ;)

#84 grupawrc

grupawrc
  • 13 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 17:39

po aktualizacji mam problem z wifi na ipadzie i iphonie. co 15-20 minut rozlacza mi sie, musze wylaczac i wlaczac w ustawieniach wifi zeby znowu mozna bylo laczyc sie z netem....ma ktos popmysl co moze byc nie tak ? inne urzadzenia tzn laptop dziala po wifi normalnie

#85 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 23:06

Cytat

po aktualizacji mam problem z wifi na ipadzie i iphonie. co 15-20 minut rozlacza mi sie, musze wylaczac i wlaczac w ustawieniach wifi zeby znowu mozna bylo laczyc sie z netem....ma ktos popmysl co moze byc nie tak ? inne urzadzenia tzn laptop dziala po wifi normalnie

Zaktualizowales na pewno do 4.2.1 oficjalnego czy do jakiegos GMa, gdzie byl ten problem wlasnie?

#86 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 08:50

Cytat

Witam, a ja mam takie pytanie czy przełącznik rotacji ekranu zachował swoją funkcję? mówili coś o zmianie funkcji na wyciszanie, co dla mnie byłoby głupotą...

Cytat

Niestety potwierdzam - przełącznik blokady rotacji zmienił funkcję na wyciszenie. Osobiscie mi się to nie podoba, wyciszyć można było iPada w inny sposób. No cóż...

Cytat

pozostanie czekac na app który przywróci dawną funkcję

Jest już tweak przywracający blokadę rotacji ekranu przełącznikiem.
Szukajcie NoMute for iPad w Cydii.
Osobiście nie sprawdzałem czy działa, wystarcza mi blokowanie rotacji w pasku Multitaskingu.

#87 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 listopada 2010 - 08:53

Co do tetheringu na iPadzie to iTether wydaje się, że działa. Dzięki za cynk o NoMute for iPad - działa wyśmienicie.

#88 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 09:10

Potwierdzam, po update do 4.2.1 iTether działa doskonale. Trzeba go jedynie ponownie aktywować.

#89 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 25 listopada 2010 - 10:03

Itether na razie nie instalowałem. Mam kupione też MyWi na iphonie a przez WiFi jednak działa szybciej. I.tether przydaje się w terenie, gdzie nie ma gdze podładować iphona.

#90 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 25 listopada 2010 - 10:05

czy ktoś sprawdzał czy działa MyWi?

#91 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 25 listopada 2010 - 15:59

Działa

#92 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 25 listopada 2010 - 18:41

Jezu, dotarłem do 10 strony i zero opinii o nowym systemie, same bzdety.

#93 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 19:03

Jeszcze jedno spostrzeżenie: - po aktualizacji poprawił się zasięg wi-fi, podobnie było przy 4.1 na iPod Touch. Łatwo mi to zauważyć, bo w pracy moje stanowisko jest na krawędzi zasięgu firmowego routera. Przed aktualizacją czasem łapałem sygnał, częściej jednak nie, a teraz mam zasięg cały czas.

#94 marinoo19

marinoo19
  • 20 postów
  • SkądŻory

Napisano 25 listopada 2010 - 19:54

Hejka, ja pobrałem nowego OS 15 minut po wypuszczeniu go przez apple. Wszystko przebiegło szybko i sprawnie, nie miałem problemów z synchronizacją zdjęć czy programów. Z tego co zważyłem nowego (może już było, ale jeszcze raz): - przycisk nad regulacją głośności nie służy już do blokady rotacji ekranu, w celu zablokowania rotacji należy wcisnąć 2x przycisk HOME, następnie na pasku który wyskoczy przeciągnąć od lewej strony do prawej,, wtedy ukaże się nam kolejno (zaczynając od lewej strony): * możliwość włączenia rotacji * regulacja jasności ekranu * przyciski iPoda (poprzedni, następny, play) * regulacja głośność * ikonka iPoda z paska wychodzimy poprzez kliknięcie 1x HOME, albo przeciągamy z góry na dół i się schowa - co do głośności, przycisk (zasuwka nad regulacją) wyłącza tylko i wyłącznie dźwięki systemowe iPada, do całkowitego wyciszenia wszystkiego należy użyć dolnego przycisku regulacji głośności (ściszania) - przytrzymujemy go na ok. 2 sekundy jak nie mniej. Zauważcie że po przesunięciu zasuwki regulacja głośności na przyciskach tak jest możliwa, co w iPhone było niewykonalne (tak mi się wydaje bo już nie posiadam) - tworzenie folderów: * przytrzymujemy ikonkę którą chcemy przeciągnąć do folderu do momentu aż zaczną nam drgać * łapiemy za nią palcem i przeciągamy na inną ikonkę która ma się znajdować z nią w folderze * wpisujemy nazwę dla folderu (będzie widoczna pod nim) * kończymy poprzez wciśniecie 1x przycisku home jesli chcemy wyjąc ikonkę z folderu: *przytrzymujemy palcem foldera aż zacznie drgać *łapiemy za ikonkę, przesuwamy na ekran *folder zlikwidujemy dopiero jak wyciągniemy z niego wszystkie ikonki, stworzyć go można tylko i wyłącznie dzięki dwom aplikacją, a żeby usunac folder musimy pozbyć się wszystkich aplikacji z folderu. Myślałem że jesli w folderze pozostanie jedna ikonka folder automatycznie się zlikwiduje, niestety trzeba nawet ostatnia ikonkę przerzucić z folderu na ekran, dopiero wtedy znika. - multitasking, to chyba rzecz na która najbardziej czekałem, w końcu mogę uruchomić sobie w tle Skype i GG, żeby wejść w pasek multitasking'u klikamy 2X HOME i widzimy uruchomione aplikacje, żeby z nich wyjść przytrzymujemy którąś, a potem na "zakazie wjazdu" wyłączamy, kończymy wciskając jeden raz home, albo przesuwamy palcem po ekranie z góry w dół co jeszcze zauważyłem: - dodano opcję "wszystkie" dla skrzynek w poczcie oraz dodano "udogodnienia graficzne" - jak dla mnie poczta w wersji starszej była bardziej czytelna. - dodano język Polski, razem z literką "Ą" i autokorektą. - w Safari widać ile mamy otwartych kart/stron - polepszył mi się zasięg Orange (może mam złudzenie, ale tam gdzie miałem jedną kreskę teraz mam trzy) - opcja GAME CENTER - nowe tapety i to na tyle, jak coś jeszcze znajdę to napiszę, jak ktoś ma jeszcze coś to proszę o info, będę wdzięczny ;)

#95 marinoo19

marinoo19
  • 20 postów
  • SkądŻory

Napisano 25 listopada 2010 - 20:16

Cytat

Multitask i opcja z folderami była już na sofcie 4.1 z resztą zmian nie wiem, bawię się iPodem 4g niecałe 2 miesiące.

na iPodzie może była ale na iPadzie nie ;)

#96 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 listopada 2010 - 20:39

@marinoo i najważniejsza z funkcji która dodali dla nielicznych szczęśliwców to funkcja drukowania zwana jako AirPrint.
Faktycznie osbługująca tylko urządzenia HP lecz już rozgryziono aby to ciut obejść
[url=http://imagazine.pl/2010/11/24/drukuj-z-ipada-na-dowolnej-drukarce-airprint-hactivator/]iMagazine – magazyn polskich użytkowników komputerów Apple

---------- Wpis dodano o 20:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:31 ----------

[url=http://imagazine.pl/2010/11/24/drukuj-z-ipada-na-dowolnej-drukarce-airprint-hactivator/]iMagazine – magazyn polskich użytkowników komputerów Apple

---------- Wpis dodano o 20:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:32 ----------

imagazine.pl

Tam jest fajnie opisana funkcja AirPrint

#97 marinoo19

marinoo19
  • 20 postów
  • SkądŻory

Napisano 25 listopada 2010 - 20:45

Cytat

@marinoo i najważniejsza z funkcji która dodali dla nielicznych szczęśliwców to funkcja drukowania zwana jako AirPrint.

tak, tak, oczywiście wiedziałem o tej funkcji tale nie napisałem bo zapomniałem, poza tym jak dla mnie - nie jest mi potrzebna.

PS. przepraszam za literówki ale piszę z iPada, (jeszcze się uczę)

#98 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 listopada 2010 - 07:03

Cytat

- polepszył mi się zasięg Orange (może mam złudzenie, ale tam gdzie miałem jedną kreskę teraz mam trzy)

to raczej tylko zmiana podzialki, bo ja mialem pelny 3g a teraz mi urwalo jedna kreske

#99 Unlea

Unlea
  • 7 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 listopada 2010 - 09:04

Cytat

- dodano język Polski, razem z literką "Ą" i autokorektą.

Nieszczęsna autokorekta - jak to wyłączyć?

Pozdrawiam
Unlea

#100 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 26 listopada 2010 - 09:40

Cytat

Nieszczęsna autokorekta - jak to wyłączyć?

Pozdrawiam
Unlea

Ustawienia -> Ogólne -> Klawiatura.

Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych