Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IOS 4.2 wydany! Pierwsze wrażenia, opinie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

#51 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 22 listopada 2010 - 22:19

2xHome, palcem przesuń od lewej do prawej na dole, i znajdziesz.

#52 japanicz

japanicz
  • 146 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 22:23

Dziękuję!

#53 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 22:24

Jest update do pakietu iWork z polską lokalizacją.

Potwierdzam, właśnie zaktualizowałem sobie Pages. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze tylko polskiego modułu sprawdzania pisowni.

No i polskiego iTunes ;)

Pozdrawiam!

#54 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 22:26

A u mnie jest jakaś kicha!!! :-( Na końcu procesu aktualizacji pojawiło się jabłuszko oraz pasek postępu, no i stanęło w pewnym miejscu i cały czas stoi... A co ciekawe iTunes "widzi" iPada i wyświetla się informacja, że mam wersję 4.2.1 Co z tym teraz zrobić?!? P.S. iTunes wyświetla tylko stronę tytułową iPada, bo jak klikam na zakładkach np. Programy, to zamiera...

#55 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 22:33

Poczekaj jeszcze chwilę, u mnie też tak było i w końcu ruszył.

#56 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 22:45

Ta "chwila" to kilka minut? Pytam, bo ten pasek stoi u mnie już z 15 minut...

#57 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 22:51

No całkiem sporo, zdąrzyłem zrobić w tym czasie parę rzeczy. W końcu iPad wydał dźwięk, jak przy podłączeniu do ładowarki i odpalił. Też już myślałem, że coś padło.

#58 jojent

jojent
  • 133 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 22:59

z zauważonych rzeczy niebieska ikonka dyktafonu i znowu aktywacja Face time :(

#59 hofi66

hofi66
  • 92 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 23:12

- Aplikacja wp.pl - zniknął pionowy pasek ... więc kolejna aplikacja wymaga dopracowania

#60 arni7

arni7
  • 44 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 23:47

Witam po aktualizcji dziwne są dwie sprawy niby jest wyciszenia ipada jednakże dla filmów na stronkach

#61 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 23:49

No niestety cały czas mam problem z aktualizacją... W międzyczasie przywróciłem ustawienia fabryczne i iPad ożył, ale po odtworzeniu kopii zapasowej znów nie chce wystartować... Chyba muszę go ponownie przywrócić do stanu fabrycznego, ale potem nie przywracać z kopii zapasowej tylko ponownie skonfigurować. A czy wcześniej zainstalowane programy, muzyka, zdjęcia zostaną przywrócone po wykonaniu synchronizacji - o ile takową będę mógł wykonać... Możecie mi podpowiedzieć jak z tym jest?

#62 hofi66

hofi66
  • 92 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 00:15

Witam po aktualizcji dziwne są dwie sprawy niby jest wyciszenia ipada jednakże dla filmów na stronkach

Dokładnie, wyciszenie globalne nie działa - np. nie wycisza modułu Ipoda

#63 agent555

agent555
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2010 - 00:18

Ja zauważyłem, że oprócz filmików na stronach, wycisza też gry.

#64 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 23 listopada 2010 - 02:28

Nie posiadałem wersji 3.2.2 - aktualizacja była wykonana z wersji 3.2.1 - soft ściągnął się dość szybko (niecałe pół godziny, może i mniej - nie pilnowałem tego). iTunes zrobił mi kopię zapasową i uparł się, aby odtworzyć wszystko. Operacja przebiegła całkiem sprawnie, przy czym interesujące było to, że można było "kliknąć" każdą ikonkę, przy czym nic się nie uruchamiało. Zdecydowałem się na restore, bez kopii - zdecydowałem, że wypróbuję system na świeżo. Po tej operacji wygląda na to, że wszystko zaczęło działać poprawnie.

#65 Beyo

Beyo
  • 162 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 listopada 2010 - 02:36

Mi sie ściagnąl bezproblemowo i na razie poza zasięgiem w 3G nie widzę innych problemów (Orange :/ ). Tylko durne pytanie: jest gdzies lista co ta aktualizacja daje nowego w 3GS?

#66 hofi66

hofi66
  • 92 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 02:48

Ja zauważyłem, że oprócz filmików na stronach, wycisza też gry.

To tzw. wyciszenie to jakaś pomyłka - włączam Youtube'a i nie wycisza ... Po oni to zrobili, nie pojmuję :(

#67 weniwe_pl

weniwe_pl
  • 136 postów
  • SkądNaas, IE

Napisano 23 listopada 2010 - 04:08

potwierdzam, mi taż nie wycisza aplikacji ipoda i youtube, nie wiem czy to zaplanowany zabieg apple ale w niczym to nie pomaga. ja doszukałem się małej poprawki w kalendarzu, chodzi o oznaczenie urodzin, wcześniej był inny kolor kropki teraz mamy ikonę prezentu.

---------- Wpis dodano o 03:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:56 ----------

nie wiem jak u was panowie i panie ale u mnie o wiele szybciej chodzi gamecenter, przed aktualizacją było tragicznie. to tylko moje spostrzeżenie może się mylę i u mnie chodziło tylko wolno

#68 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 listopada 2010 - 08:45

U mnie super, wszystko śmiga ładnie. Żadnych zawieszek, żadnych problemów. Wcześniej miałem 4.2 GM. Zobaczymy jak będzie w miarę korzystania, ale iPad pełen różnych rzeczy (tylko 1 GB wolne), i działa jak po wyjęciu z pudełka :)

#69 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 09:27

W końcu udało się :-) Stanęło na tym, że musiałem przywrócić iPada do ustawień fabrycznych, ale co ciekawe od razu pojawiła mi się wersja 4.2.1. Po tej operacji nie wczytałem kopii zapasowej, bo w trakcie proces stawał, lecz skonfigurowałem wszystko od początku, a programy i dane przywróciłem przez iTunes. Jedyne zauważone problemy po powyższej operacji, to: - brak zdjęć które wrzucałem do iPada z karty pamięci przez CKK, - brak gazet kupionych przeze E-gazety - problemy z pobraniem Newsweeka. Pierwszy, ten darmowy numer ściągnąłem, a przy próbie pobrania pozostałych które wcześniej kupiłem, aplikacja wyłącza się.

#70 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 14:32

Mi sie ściagnąl bezproblemowo i na razie poza zasięgiem w 3G nie widzę innych problemów (Orange :/ ).

Sa jakies problemy z zasiegiem 3G po zainstalowaniu aktualizacji? Tez mam karte z Orange...na 3.2.2 dziala perfekto.

#71 krajowyzamsz

krajowyzamsz
  • 4 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 14:51

Słuchajcie, jak mi się wydaje Ipad i funkcja Airprint działa tylko i wyłącznie z kilkoma drukarkami jakie wymienił Apple na stronie? Czyli koło 10... ktoś potwierdzi?

#72 xMaGiKx

xMaGiKx
  • 263 postów
  • SkądPL

Napisano 23 listopada 2010 - 14:55

Nic takiego, udostępniasz sobie drukarke na macu albo windowsie i drukujesz przez sieć. Testowałem na canonie ip4500 -dziala bez zarzutow ps gdy jest więcej stron, a drukarka obsługuje drukowanie dwustronne pojawia się opcja - świetna rzecz, chociaż mogłoby być więcej opcji PS. Powie mi ktoś czemu nigdzie nie mam ikonek AirPlay? Czy musi być włączone urządzenie typu atv, żeby to się wogóle pojawiło?

#73 bydle

bydle
  • 8 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 15:04

U mnie niedziala automatyczne sciemnianie i rozjasnianie kolejny bug

#74 aniolm

aniolm
  • 29 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 15:13

może ja nie doszukałem się jakieś opcji, ale zrobiłem update do v. 4.2.1 i za nic nie potrafię doszukać się multitaskingu, czy jest jakaś osobna opcja do jego włączenia? czy po prostu podczas włączonej aplikacji jest coś, co trzeba zrobić by włączyć kolejną aplikacje? Druga sprawa, jak tworzyć foldery? Pozdrawiam EDIT Sprawa z multitaskingiem wyjaśniona, dolny pasek multitasking włącza się poprzez podwójne naciśnięcie "home" właściwie wszystko już jasne, foldery tworzy się poprzez naniesienie jednej aplikacji na drugą.

#75 maciek_master

maciek_master
  • 98 postów
  • SkądPrzemyśl, PL

Napisano 23 listopada 2010 - 15:52

Mam pytanie, co z animacją otwierania aplikacji z MT ? Na iPhonie iOS 4.1 mam ładną animację otwierania appsów z MT, natomiast na iOS 4.2.1 na iPadzie nie ma niej. Czy to tylko u mnie tak jest ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych