Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

IOS 4.2 wydany! Pierwsze wra偶enia, opinie.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
115 odpowiedzi w tym temacie

#51 Jenot

Jenot
  • 2聽204 post贸w
  • Sk膮dChe艂m

Napisano 22 listopada 2010 - 22:19

2xHome, palcem przesu艅 od lewej do prawej na dole, i znajdziesz.

#52 japanicz

japanicz
  • 146 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 22:23

Dzi臋kuj臋!

#53 cezdeville

cezdeville
  • 207 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 22:24

Jest update do pakietu iWork z polsk膮 lokalizacj膮.

Potwierdzam, w艂a艣nie zaktualizowa艂em sobie Pages. Do pe艂ni szcz臋艣cia brakuje mi jeszcze tylko polskiego modu艂u sprawdzania pisowni.

No i polskiego iTunes ;)

Pozdrawiam!

#54 biblo

biblo
  • 432 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 22:26

A u mnie jest jaka艣 kicha!!! :-( Na ko艅cu procesu aktualizacji pojawi艂o si臋 jab艂uszko oraz pasek post臋pu, no i stan臋艂o w pewnym miejscu i ca艂y czas stoi... A co ciekawe iTunes "widzi" iPada i wy艣wietla si臋 informacja, 偶e mam wersj臋 4.2.1 Co z tym teraz zrobi膰?!? P.S. iTunes wy艣wietla tylko stron臋 tytu艂ow膮 iPada, bo jak klikam na zak艂adkach np. Programy, to zamiera...

#55 cezdeville

cezdeville
  • 207 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 22:33

Poczekaj jeszcze chwil臋, u mnie te偶 tak by艂o i w ko艅cu ruszy艂.

#56 biblo

biblo
  • 432 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 22:45

Ta "chwila" to kilka minut? Pytam, bo ten pasek stoi u mnie ju偶 z 15 minut...

#57 cezdeville

cezdeville
  • 207 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 22:51

No ca艂kiem sporo, zd膮rzy艂em zrobi膰 w tym czasie par臋 rzeczy. W ko艅cu iPad wyda艂 d藕wi臋k, jak przy pod艂膮czeniu do 艂adowarki i odpali艂. Te偶 ju偶 my艣la艂em, 偶e co艣 pad艂o.

#58 jojent

jojent
  • 133 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 22:59

z zauwa偶onych rzeczy niebieska ikonka dyktafonu i znowu aktywacja Face time :(

#59 hofi66

hofi66
  • 92 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 23:12

- Aplikacja wp.pl - znikn膮艂 pionowy pasek ... wi臋c kolejna aplikacja wymaga dopracowania

#60 arni7

arni7
  • 44 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 23:47

Witam po aktualizcji dziwne s膮 dwie sprawy niby jest wyciszenia ipada jednak偶e dla film贸w na stronkach

#61 biblo

biblo
  • 432 post贸w

Napisano 22 listopada 2010 - 23:49

No niestety ca艂y czas mam problem z aktualizacj膮... W mi臋dzyczasie przywr贸ci艂em ustawienia fabryczne i iPad o偶y艂, ale po odtworzeniu kopii zapasowej zn贸w nie chce wystartowa膰... Chyba musz臋 go ponownie przywr贸ci膰 do stanu fabrycznego, ale potem nie przywraca膰 z kopii zapasowej tylko ponownie skonfigurowa膰. A czy wcze艣niej zainstalowane programy, muzyka, zdj臋cia zostan膮 przywr贸cone po wykonaniu synchronizacji - o ile takow膮 b臋d臋 m贸g艂 wykona膰... Mo偶ecie mi podpowiedzie膰 jak z tym jest?

#62 hofi66

hofi66
  • 92 post贸w

Napisano 23 listopada 2010 - 00:15

Witam po aktualizcji dziwne s膮 dwie sprawy niby jest wyciszenia ipada jednak偶e dla film贸w na stronkach

Dok艂adnie, wyciszenie globalne nie dzia艂a - np. nie wycisza modu艂u Ipoda

#63 agent555

agent555
  • 89 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 listopada 2010 - 00:18

Ja zauwa偶y艂em, 偶e opr贸cz filmik贸w na stronach, wycisza te偶 gry.

#64 CeBeeR

CeBeeR
  • 1聽362 post贸w
  • Sk膮dUK

Napisano 23 listopada 2010 - 02:28

Nie posiada艂em wersji 3.2.2 - aktualizacja by艂a wykonana z wersji 3.2.1 - soft 艣ci膮gn膮艂 si臋 do艣膰 szybko (nieca艂e p贸艂 godziny, mo偶e i mniej - nie pilnowa艂em tego). iTunes zrobi艂 mi kopi臋 zapasow膮 i upar艂 si臋, aby odtworzy膰 wszystko. Operacja przebieg艂a ca艂kiem sprawnie, przy czym interesuj膮ce by艂o to, 偶e mo偶na by艂o "klikn膮膰" ka偶d膮 ikonk臋, przy czym nic si臋 nie uruchamia艂o. Zdecydowa艂em si臋 na restore, bez kopii - zdecydowa艂em, 偶e wypr贸buj臋 system na 艣wie偶o. Po tej operacji wygl膮da na to, 偶e wszystko zacz臋艂o dzia艂a膰 poprawnie.

#65 Beyo

Beyo
  • 162 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 23 listopada 2010 - 02:36

Mi sie 艣ciagn膮l bezproblemowo i na razie poza zasi臋giem w 3G nie widz臋 innych problem贸w (Orange :/ ). Tylko durne pytanie: jest gdzies lista co ta aktualizacja daje nowego w 3GS?

#66 hofi66

hofi66
  • 92 post贸w

Napisano 23 listopada 2010 - 02:48

Ja zauwa偶y艂em, 偶e opr贸cz filmik贸w na stronach, wycisza te偶 gry.

To tzw. wyciszenie to jaka艣 pomy艂ka - w艂膮czam Youtube'a i nie wycisza ... Po oni to zrobili, nie pojmuj臋 :(

#67 weniwe_pl

weniwe_pl
  • 136 post贸w
  • Sk膮dNaas, IE

Napisano 23 listopada 2010 - 04:08

potwierdzam, mi ta偶 nie wycisza aplikacji ipoda i youtube, nie wiem czy to zaplanowany zabieg apple ale w niczym to nie pomaga. ja doszuka艂em si臋 ma艂ej poprawki w kalendarzu, chodzi o oznaczenie urodzin, wcze艣niej by艂 inny kolor kropki teraz mamy ikon臋 prezentu.

---------- Wpis dodano o 03:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:56 ----------

nie wiem jak u was panowie i panie ale u mnie o wiele szybciej chodzi gamecenter, przed aktualizacj膮 by艂o tragicznie. to tylko moje spostrze偶enie mo偶e si臋 myl臋 i u mnie chodzi艂o tylko wolno

#68 zavader

zavader
  • 298 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 23 listopada 2010 - 08:45

U mnie super, wszystko 艣miga 艂adnie. 呕adnych zawieszek, 偶adnych problem贸w. Wcze艣niej mia艂em 4.2 GM. Zobaczymy jak b臋dzie w miar臋 korzystania, ale iPad pe艂en r贸偶nych rzeczy (tylko 1 GB wolne), i dzia艂a jak po wyj臋ciu z pude艂ka :)

#69 biblo

biblo
  • 432 post贸w

Napisano 23 listopada 2010 - 09:27

W ko艅cu uda艂o si臋 :-) Stan臋艂o na tym, 偶e musia艂em przywr贸ci膰 iPada do ustawie艅 fabrycznych, ale co ciekawe od razu pojawi艂a mi si臋 wersja 4.2.1. Po tej operacji nie wczyta艂em kopii zapasowej, bo w trakcie proces stawa艂, lecz skonfigurowa艂em wszystko od pocz膮tku, a programy i dane przywr贸ci艂em przez iTunes. Jedyne zauwa偶one problemy po powy偶szej operacji, to: - brak zdj臋膰 kt贸re wrzuca艂em do iPada z karty pami臋ci przez CKK, - brak gazet kupionych przeze E-gazety - problemy z pobraniem Newsweeka. Pierwszy, ten darmowy numer 艣ci膮gn膮艂em, a przy pr贸bie pobrania pozosta艂ych kt贸re wcze艣niej kupi艂em, aplikacja wy艂膮cza si臋.

#70 demandred

demandred
  • 305 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 23 listopada 2010 - 14:32

Mi sie 艣ciagn膮l bezproblemowo i na razie poza zasi臋giem w 3G nie widz臋 innych problem贸w (Orange :/ ).

Sa jakies problemy z zasiegiem 3G po zainstalowaniu aktualizacji? Tez mam karte z Orange...na 3.2.2 dziala perfekto.

#71 krajowyzamsz

krajowyzamsz
  • 4 post贸w

Napisano 23 listopada 2010 - 14:51

S艂uchajcie, jak mi si臋 wydaje Ipad i funkcja Airprint dzia艂a tylko i wy艂膮cznie z kilkoma drukarkami jakie wymieni艂 Apple na stronie? Czyli ko艂o 10... kto艣 potwierdzi?

#72 xMaGiKx

xMaGiKx
  • 263 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 23 listopada 2010 - 14:55

Nic takiego, udost臋pniasz sobie drukarke na macu albo windowsie i drukujesz przez sie膰. Testowa艂em na canonie ip4500 -dziala bez zarzutow ps gdy jest wi臋cej stron, a drukarka obs艂uguje drukowanie dwustronne pojawia si臋 opcja - 艣wietna rzecz, chocia偶 mog艂oby by膰 wi臋cej opcji PS. Powie mi kto艣 czemu nigdzie nie mam ikonek AirPlay? Czy musi by膰 w艂膮czone urz膮dzenie typu atv, 偶eby to si臋 wog贸le pojawi艂o?

#73 bydle

bydle
  • 8 post贸w

Napisano 23 listopada 2010 - 15:04

U mnie niedziala automatyczne sciemnianie i rozjasnianie kolejny bug

#74 aniolm

aniolm
  • 29 post贸w

Napisano 23 listopada 2010 - 15:13

mo偶e ja nie doszuka艂em si臋 jakie艣 opcji, ale zrobi艂em update do v. 4.2.1 i za nic nie potrafi臋 doszuka膰 si臋 multitaskingu, czy jest jaka艣 osobna opcja do jego w艂膮czenia? czy po prostu podczas w艂膮czonej aplikacji jest co艣, co trzeba zrobi膰 by w艂膮czy膰 kolejn膮 aplikacje? Druga sprawa, jak tworzy膰 foldery? Pozdrawiam EDIT Sprawa z multitaskingiem wyja艣niona, dolny pasek multitasking w艂膮cza si臋 poprzez podw贸jne naci艣ni臋cie "home" w艂a艣ciwie wszystko ju偶 jasne, foldery tworzy si臋 poprzez naniesienie jednej aplikacji na drug膮.

#75 maciek_master

maciek_master
  • 98 post贸w
  • Sk膮dPrzemy艣l, PL

Napisano 23 listopada 2010 - 15:52

Mam pytanie, co z animacj膮 otwierania aplikacji z MT ? Na iPhonie iOS 4.1 mam 艂adn膮 animacj臋 otwierania apps贸w z MT, natomiast na iOS 4.2.1 na iPadzie nie ma niej. Czy to tylko u mnie tak jest ?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych