Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zaszpanuję iPhonem przed znajomymi... czy o tym jak młodzież lansuje się produktami apple

• This topic is locked This topic is locked
53 replies to this topic

#26 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 11 October 2010 - 21:26

Dziękujemy, podzieliłeś się z nami swoimi refleksjami. Ja bym radził napisać do Przyjaciółki. A ten temat jest godny tego.

#27 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 11 October 2010 - 21:44

jak to moja babcia mawia: siusiu paciorek i spać :D

#28 Phobos

Phobos
  • 307 posts
  • SkądPłn.

Posted 11 October 2010 - 22:21

NIkt nie wiedział o Apple jak szpanowałeś swoim iMac-kiem - ŹLE. Wszysy wiedzą o Apple i nie masz już czym szpanować - TEŻ ŹLE. A więc to Cie boli :-)

#29 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 11 October 2010 - 22:32

iMac'a i przynajmniej umiem z nich korzystac a nie glowic sie dlaczego windows nie chodzi na Macintoshach

No to jak już piszesz takie bzdury to chociaż zaznacz w jakim przypadku nie działa. Kolejny temat z cyklu "o rany stanął mi (mózg)"

#30 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 11 October 2010 - 22:34

U mnie w szkole (gimnazjum) kilka osób ma iPhona, dziesiątki iPody i jakoś nie widzę objaw szpanu. Raczej w drugą stronę, wyjmujesz telefon, żeby napisać smsa i już masa gapiów. Może po prostu źle to odbierasz? Nieważne iPhone, Nokia, Samsung - to telefony i czasem trzeba skorzystać z tych zapomnianych już funkcji jak dzwonienie.

#31 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 October 2010 - 22:35

Zejdźcie już z niego. Trochę racji ma, Apple staje się bardzo popularne. Moja 13 letnia bratanica ma iMaca i każda jej koleżanka również ma, rodzice mają kaskę i kupują.

#32 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 11 October 2010 - 22:43

... Apple staje się bardzo popularne ...

Strasznie popularne, aż tak bardzo że ja akurat nie znam kompletnie nikogo kto by miał coś od Apple.

#33 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 11 October 2010 - 22:44

arturcisz no ale bez przesady. U mnie w szkole jest koło 100 iPhone'ów/iPodów (tyle przynajmniej połączyło się do jednego rutera w szkole) i nikt nie mówi na nikogo, że szpanuje. W moim liceum wyjęcie innej komórki postrzegane jest za dziwność. Po prostu sprzęt apple staje się jak szajsung czy inna nokia. Więcej osób stać więc kupują. A że jest ładnie opakowane to rzuca się w oczy. Więc nie rozumiem o co chodzi ze szpanowaniem. Skoro wszyscy mają to to już nie jest szpan. Z resztą jakby mi ktoś podszedł i się spytał po co mam iDevice to też odpowiedziałbym z ironią, że dla szpanu bo jeśli ktoś nie potrafi się sam domyśleć po co jest odtwarzacz muzyki to lepiej mu kit wcisnąć.

#34 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 October 2010 - 22:44

Widzisz a ja znam i to dość sporo. Jasne, że to nadal bardzo niszowa firma w Polsce, ale jest tego sprzętu coraz więcej.

#35 iPestek

iPestek
  • 564 posts
  • SkądKópertino

Posted 11 October 2010 - 22:58

no cóż w dzisiejszych czasach modne jest bycie konsumencką dziwką ;) każdy chce się wyróżnić, a w rzeczywistości wychodzi cyrk - yourscenesucks.

#36 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 12 October 2010 - 05:48

Ja! Mam białe (pod kolor - niegdyś białego 3Gsa) słuchawki Sonego ;).

chodziło mi ot te dodawane do iPoda/iPhone

#37 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 October 2010 - 06:01

Strasznie popularne, aż tak bardzo że ja akurat nie znam kompletnie nikogo kto by miał coś od Apple.

Zależy od regionu kraju w którym mieszkasz. W moim przypadku - Warszawa - połowa mojej rodziny ma coś od Apple, a u znajomych ciągle widzę jakiegoś migającego w ręce iPhone czy iPoda.

#38 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 October 2010 - 06:32

OMG! ciekawe kto ceniący muzykę.. jakość muzyki używa białych słuchawek?
P.S Mam jednego w klasie z białymi słuchawkami co przerwę i zabawą iPodem na lekcji ;/ ehh...

hmmm, w większości przypadków w tym wieku wystarczy głośniczek z telefonu i heja w długą z hiphopami miernej jakości.

#39 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 12 October 2010 - 06:52

Chciałbym mieć wasze problemy. Martwić się tym, kto się lansuje i czym, zamiast rachunkami, podatkami i zusami :>

#40 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 October 2010 - 07:30

Chciałbym mieć wasze problemy. Martwić się tym, kto się lansuje i czym, zamiast rachunkami, podatkami i zusami :>

Kiedyś dorosną to zrozumieją, że jak mama lub tata nie da to z nieba nie spadnie.

#41 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 October 2010 - 11:23

Ale temat xD Normalne , w ubiegle swieta , numerem jeden pod choinka w polsce byl ipod i na komunie chyba tez. Wszyszczy maja , wiec dlaczego Marek z 4B tez nie ma miec ? Jak ja chodzilem do szkoly , lansem byl zegarek z kalkulatorem :D I kazdy go odpalal , jak bylo trzeba nawet dodac cos latwego :D A tak ,zeby kazdy widzial , a po komuni jak ktos przyszedl z Casio na rece, to byl dopiero bogiem w klasie ;] Kazda grupa wiekowa , kazde pokolenie ma cos zwiazane z danym czasem , dzisiaj to ipod i kabel luzny na wierzchu ubrania. A co do jakosci sluchawek , nie oczekujmy cudow na ulicy i nie onanizujmy sie jakoscia dzwieku na ulicy , muzyka ma grac , a nie tam sie zastanawiac czy ten ton wlasnie dobrze lecial , a moze nizszy powinien byc ;] Takie cos , to w chacie w pokoju do tego przygotowanym i sprzetem za 40 tys , a nie mp3 za 400zl .............

#42 zavader

zavader
  • 298 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 12 October 2010 - 11:46

Co Ci ludzie takiego robią, że się lansują? Że muzyki słuchają? Że korzystają z urządzeń przeznaczonych do użytku?
Ja nie wiem co jest złego w korzystaniu z urządzeń Apple'a w szkole / na uczelni / w kawiarniach. To naprawdę nie musi oznaczać lans, czy chęć pokazania się. Aktualnie przebywam w Hiszpanii i tutaj w wielu studentów ma iPhone 4 i MacBooki Pro, i korzystają z nich w kawiarniach, w szkole a w metrze grają na i4. Całkiem sporo iPadów, a iPody to już naprawdę na moje oko są wszędzie.

I czy to lans? W metrze? W parku?

Ludzie dajcie spokój, wyjdźcie z zaściankowego Polskiego myślenia, bo już i tak jesteśmy wystarczająco daleko za Europą.

#43 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 12 October 2010 - 12:40

Ludzie dajcie spokój, wyjdźcie z zaściankowego Polskiego myślenia, bo już i tak jesteśmy wystarczająco daleko za Europą.

i zawsze będziemy....

#44 mantis30

mantis30
  • 1386 posts

Posted 12 October 2010 - 12:47

i zawsze będziemy....

Nie przesadzaj... idzie ku lepszemu! W tym roku był Mundial w RPA a w 2012 u nas będą Mistrzostwa Europy, co dowodzi, że nie jesteśmy już 100 lat za murzynami tylko... dwa ;)

#45 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 12 October 2010 - 13:36

@mantis30 masz u mnie +2 do zajebistości :D

#46 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 posts

Posted 12 October 2010 - 14:04

Kogo obchodzi jakis szpan? Każdy używa sprzętu jak chce i nikogo to nie powinno obchodzić! Nie zależnie jakiej firmy masz sprzęt to kupujesz go po to żeby używać, a czy dla szpanu czy jako przycisku do papieru to nikogo nie obchodzi.Dziwne podejście do sprawy, ale rozumiem każdy ma swoje zdanie.

#47 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 posts
  • SkądJędrzejów, Poland

Posted 12 October 2010 - 15:37

@imac350mhz
Wiesz co? Czytając tego posta mam odczucie, że masz problemy psychologiczne. Boli Cię to, że MY, Polacy, dążymy do tego, by używać dobrego, mało zawodnego, prostego w użyciu i na dodatek ładnego sprzętu, jaki oferuje nam Steve? Jaki chciałeś osiągnąć cel opisując tą sytuację? Może chciałeś się podbudować tym, że większość ludzi z naszego forum zacznie jechać po użytkownikach PC`tów i przyzna Ci rację? Brzmisz jak jakiś typowy fanboy.

Odwiedź tą stronę, powinieneś uzyskać tu pomoc.

Uważam, że używając produktów czy od Apple, czy od innych firm nie stajemy się nikim wyjątkowym. Mam kupę znajomych, użytkowników jabłkowego sprzętu i patrząc na nich wcale nie odczuwam degustacji czy obrzydzenia do nic. Wręcz przeciwnie - cieszę się, że jest nas więcej i już.

Pozdrawiam, jeśli głęboko uraziłem - przepraszam;)

#48 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 October 2010 - 16:38

@imac350mhz
Wiesz co? Czytając tego posta mam odczucie, że masz problemy psychologiczne. Boli Cię to, że MY, Polacy, dążymy do tego, by używać dobrego, mało zawodnego, prostego w użyciu i na dodatek ładnego sprzętu, jaki oferuje nam Steve? Jaki chciałeś osiągnąć cel opisując tą sytuację? Może chciałeś się podbudować tym, że większość ludzi z naszego forum zacznie jechać po użytkownikach PC`tów i przyzna Ci rację? Brzmisz jak jakiś typowy fanboy.

Odwiedź tą stronę, powinieneś uzyskać tu pomoc.

Uważam, że używając produktów czy od Apple, czy od innych firm nie stajemy się nikim wyjątkowym. Mam kupę znajomych, użytkowników jabłkowego sprzętu i patrząc na nich wcale nie odczuwam degustacji czy obrzydzenia do nic. Wręcz przeciwnie - cieszę się, że jest nas więcej i już.

Pozdrawiam, jeśli głęboko uraziłem - przepraszam;)

Kolego przegiąłeś z tą stroną.

#49 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 October 2010 - 16:50

Wiesz co? Czytając tego posta mam odczucie, że masz problemy psychologiczne. Boli Cię to, że MY, Polacy, dążymy do tego, by używać dobrego, mało zawodnego, prostego w użyciu i na dodatek ładnego sprzętu, jaki oferuje nam Steve?

Gdyby tymi Polakami kierowało "dążenie do używania dobrego, mało zawodnego, prostego w użyciu i na dodatek ładnego sprzętu" (chociaż z tą niezawodnością różnie bywa - kiedy przenoszę coś na kartę Finder w ok. 30% przypadków zawiesza się permanentnie - restart), nie byłoby problemu. Jednak kiedy motywacją jest jedynie tak zwane "lansowanie", nie świadczy to dobrze o naszej nacji. Aha, tylko nie próbuj mnie też nazwać fanbojem Apple.

Dobrze, że znasz link do strony, gdzie możesz uzyskać pomoc. Odpędzaj samobójcze myśli i nie sikaj do kwiatków sąsiadki.

#50 ftpd

ftpd

Nie.

• 24404 posts

Posted 12 October 2010 - 17:58

Że też Wam się chce komentować w tak przykrym wątku jakiegoś przewrażliwionego gimola... ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users