Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Banki, czarna lista

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#51 TaTa

TaTa
  • 104 postów

Napisano 26 września 2005 - 17:58

Witam, informuję Sz. Kol. że po wielu podejściach i próbach Bank Śląski fukcjonuje już u mnie od kilku miesięcy bez problemów, łącznie z dokonywaniem przelewów. Na OPERZE. Nb. używam jej tylko do tego ale chwała programistom Opery... Wersja obecnie 8.5 ale na wcześniejszych też nie było problemów. System 10.4.2.

#52 Jerry

Jerry
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2005 - 07:23

Witajcie,

a u mnie, mimo zainstalowania Java 1.4.2 (build 1.4.2_09-232), system bankowosci internetowej BPH dziala!
Oczywiscie najpierw zrobilem update Javy, a potem zainstalowalem Java Embedding Plugin for Mac OSX.
Oczywiście działa tylko z FireFox'em (Mozilli jeszcze nie testowałem) - ale to wystarczy... póki co, Safari odstawione na bok...
pozdrawiam,
Jerry

#53 TomkOx

TomkOx
  • 370 postów

Napisano 04 października 2005 - 07:35

Witam, informuję Sz. Kol. że po wielu podejściach i próbach Bank Śląski fukcjonuje już u mnie od kilku miesięcy bez problemów, łącznie z dokonywaniem przelewów. Na OPERZE. Nb. używam jej tylko do tego ale chwała programistom Opery... Wersja obecnie 8.5 ale na wcześniejszych też nie było problemów. System 10.4.2.

Ale są banki które i tak nadal olewają Operę... niezależnie od systemu nawet. :)

#54 kaliope

kaliope
  • 74 postów
  • SkądUK

Napisano 05 października 2005 - 10:14

Miałam ten sam problem z ING:)chodzi o jave...A pod OPERĄ dziala ok:)

#55 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 13 października 2005 - 12:46

nowa informacja BZWBK ktora z przegadarek to obsluguje? info BZWBK Sprawdź konfigurację swojej przeglądarki! Podnosząc standardy bezpieczeństwa 16 października zaprzestaniemy wspierania protokołu SSL 2.0 wykorzystywanego w przeglądarkach internetowych. Upewnij się, czy Twoja przeglądarka jest tak skonfigurowana, by korzystać z bezpieczniejszych protokołów SSL 3.0 i TLS 1.0.

#56 djsebo

djsebo
  • 65 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 października 2005 - 08:41

Nie wiem jak u was ale u mnie BPH... Rozmawialem z konsultantem BPH przez ponad godzine po tym jak na mojej uczelni z okolo 150 komputerow pc juz zaden nie chcial prawidolowo dzilac z BPHem mimo wielu prob konfiguracji z uwzglednieniem ich informacji ze strony www. Rozmowa poczatkowo byla bardzo powazna jednak szybko stala sie batalia slusznych stwierdzen klienta i obrona malego dziecka, ktore nic nie moze zrobic. Instrukcjie w przypadku PC byly conajmniej zawile i dla podstawowego uzytkownika PC niewykonalne. Co do OS X --> "narazie nie obsluguje" :) Hahah Udalo mi sie tylko grzecznosciowo otrzymac informacje jak poradzili sobie z Linuxem pracownicy :-) Oczywiście 10 minut po zakonczeniu dlugiej rozmowy bardzo "przejety" taka sytuacją znalazłem rozwiązanie. Okazało się że: - mam system 10.4 - zainstalowałem Camino 1.0a1 - zainstalowalem Javę ---> J2SE 5.0 Release 1 - WSZYSTKO POD przeglądarką Camino ----> DZIAŁA Pozdrawiam !

#57 phorna

phorna
  • 48 postów

Napisano 29 grudnia 2005 - 23:17

Multibank działa świetnie - niezależnie od platformy, przeglądarki i warunków pogodowych :) Logowanie, przelewy i ogólnie cała obsługa konta działa doskonale na Maku. Ogólnie bardzo sobie chwalę ten bank, nigdy nie miałem z nimi problemu,a z konta korzystam intensywnie.

No nie do końca. Niby działa, przelewy wychodzą ale jednak nowego przelewu zdefiniowanego nie da się zrobić. Wyskakuje błąd. Na windzie bez problemu.

#58 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 29 grudnia 2005 - 23:28

Ja mam konto w BZWBK na panterze chodzi z pod safari na tygrysie musze odpalać inną przeglądarkę... nie ma jednak problemu ani shira, camino ani FF zresztą ani ten zwykły ani ten zoptymalizowany dla G4. Problem z safari to java... podczas przelewów wysyła komunikat o błędnych znakach w nazwie odbiorcy :?

#59 tees

tees
  • 93 postów

Napisano 30 grudnia 2005 - 01:35

Moim Tigerem 10.4.3 obsługuję ING BŚ i przez Safari i przez Opere, włącznie z wszelkimi przelewami. Ale i Safari i Opere używam jako Internet Explorer.

#60 shogun

shogun
  • 151 postów

Napisano 30 grudnia 2005 - 06:18

Problem z safari to java... podczas przelewów wysyła komunikat o błędnych znakach w nazwie odbiorcy :?

Ja też jestem szczęśliwym posiadaczem konta bankowego z różnymi bajerami w Banku Zachodnim WBK.
Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów oprócz wspomnianego w cytacie. Ale wystarczy uzupełniać formularz przelewu bez polskich znaków diakrytycznych i już wszystko działa tak, jak należy. Swoją drogą nigdy nie robiłem przelewów na blaszaku, więc nie jestem w stanie stwierdzić, czy problem dotyczy tylko macuserów, czy całej społeczności online'owców.
System: Pantera 10.3.9
Przeglądarka: Safari 1.3.1 (v312.3.3)

#61 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 30 grudnia 2005 - 08:35

System: Pantera 10.3.9
Przeglądarka: Safari 1.3.1 (v312.3.3)

To ciekawe bo Ukochajka bez problemu z safari na panterze robi przelewy.
Ja na 10.4.3 i safari Version 2.0.2 (416.13) mam problemy niestety.
Co do kanciastego brat robił przelewy z IE i nie miał problemów.

#62 Zyke

Zyke
  • 1 postów

Napisano 25 marca 2006 - 19:44

Nie wiem czy temat Banków był gdzieś dalej kontynuowany. Wnikliwie przeczytałem wszystkie posty chcąc uruchomić Bank Śląski na IBooku i udało się i działa na operze. Jeśli chodzi o obsługę maca to jestem początkujący i zmian dokonywałem w ciemno licząc na szczęście i się udało. Co zrobiłem w ustawieniach javy zmieniłem na J2SE 5.0 i zadziałało, Wykonałem jeszcze takie czynności jak Delete Temporary Internet Files również w ustawieniach Javy. Wcześniej dograłem dodatek do javy który był opisywany w poprzednich postach. Dla uszczegółowienia posiadam Tigera w wersji 10.4.5 i jave w wersji 1.4.2 Pozdrawiam i życzę powodzenia.

#63 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 25 marca 2006 - 20:30

chyba najlepiej sciagnac safari enchancer i wszystkie banki beda dzialaly pod safari.

#64 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 30 marca 2006 - 19:58

Mam pytanie do posiadaczy konta w BPH. Czy jak finalizujecie jakąś transakcję na koncie internetowym to też musicie poruszać myszą aby cokolwiek się stało? Bo u mnie to wygląda tak że jak robię przelew i wybieram podpis, to wyskakuje okienko ale jest ono puste. Dopiero jak poruszam myszką to wyświetlają się wszystkie informacje. Tak samo jak nacisnę "generuj kod SMS" to też nic się nie dzieje dopóki nie poruszę myszą, inaczej mogę czekać i czekać. Nie wiem czy mam coś źle skonfigurowane czy może tak ma być? Zainstalowałem wszystko to co podano w tym wątku, ustawiłem w preferencjach Jave5.0, a przeglądarka ktorej używam to Camino.

#65 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 03 kwietnia 2006 - 09:49

a rzeczywiscie Slaski dziala na Operze... jak zaczynalam ten watek, to mialam jeszcze 10.2.8 (teraz 10.3.9 i nowa Opere)

#66 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 03 kwietnia 2006 - 21:23

Do Marcin_G:
Dokladnie tak jest w Camino, i co ciekawe stalo sie tak po ogloszeniu przez Mozilla oficjalnej pierwszej wersji tej przegladarki. We wczesniejszych wersjach (0.XXX) nie bylo takich numerow. I szlag wie dlaczego tak sie dzieje.. Czasami trzeba poruszyc oknem aby sie "odswiezylo". Strange, but works...

[ Dodano: 2006-05-23, 16:03 ]
Znalazlem rozwiazanie problemu z Camino i poruszanym okienkiem.
Trzeba usunac Java Embedding Plugin z /Library/Internet Plug-Ins/ ktore w Camino zostaly juz zaszyte.
Dzieki czemu Obsluga Javy bedzie poprawnie pracowac zarowno na PPC jak i Intelowskiego wersji przegladarki. Po prostu dwa pluginy Javy usilowaly wykonac te sama operacje - jeden wbudowany w Camino, i drugi dolozony w systemie.
Dzieki tej funkcji Camino winno obslugiwac wiekszosc bankow opierajacych swe dzialanie na Javie "Just Like That", czyli tak jak to byc powinno w Makowym systemie ;)

[ Dodano: 2006-05-23, 16:05 ]
Dołączona grafika

#67 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 24 maja 2007 - 16:13

Dzis sprawdzilem z ciekawosci czy w koncu strona Lukas Banku ruszyla pod Safari i doznalem szoku :) To dziala :) Nie wiem czy to zasluga jakis updatow czy tez pogrzebali cos w Lukasie. Nie wazne. Dziala :)

#68 GloriusG

GloriusG
  • 14 postów

Napisano 22 marca 2009 - 12:27

A Bank Millennium ([url=http://www.millenet.pl/]Bank Millennium S.A. - usługi finansowe | oszczędzanie[/url]) jak nie działał, tak nie działał, także pod Safari 4 :(
Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić?

#69 neequo

neequo
  • 130 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2009 - 23:26

Ja wiem :) Rozwiązaniem jest Journey (ale to dotyczy tylko iPhone), przeglądarka, która potrafi udawać np. Firefoxa. Rezultat jest taki, że wreszcie można dostać się na stronę banku via iPhone. Działa to niezawodnie. Teraz mam dostęp do banku zawsze i wszędzie! :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych