Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad i iOS 4.2 beta - pierwsze wrażenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
380 odpowiedzi w tym temacie

#176 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 października 2010 - 16:11

I tak jest dobrze, a nie "niestety". Jak sobie wyobrazasz pisanie na klawiaturze i przerywanie co chwile zeby dotknac ekranu by odrzucac autokorekte? Problemem jest tylko brak slownika ortograficznego. U mnie z klawiatury polskiej sie nic nie rozwijalo. Sprobuje jeszcze raz. EDIT - no i sprobowalem i faktycznie, jakis slepy jestem, ze wczesniej tego nie zrobilem. Krotko mowiac ustawienia w iPadzie sa po prostu genialne. Mozna wybrac dowolny uklad klawiatury dostepny. Wielkie dzieki midar za otworzenie mi oczu ;) Zeby jeszcze ktos jednak dodal ten slownik ortograficzny...

#177 maciek_master

maciek_master
  • 98 postów
  • SkądPrzemyśl, PL

Napisano 18 października 2010 - 13:10

Kiedy bedzie JB dla iOS 4.2 beta3?

#178 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 18 października 2010 - 14:42

nigdy

#179 maciek_master

maciek_master
  • 98 postów
  • SkądPrzemyśl, PL

Napisano 18 października 2010 - 14:51

A jak się odniesiesz do notki na simblog.pl ? Nie wiem czy to fake czy nie.
MuscleNerd ogłasza: Jailbreak iOS 4.2 beta 3 już w niedzielę

#180 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 października 2010 - 11:59

A mozesz sobie stad pojsc? Po kuj Ci JB?

#181 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2010 - 16:05

Np. do przeniesienia stanów gry z iPhone'a na iPada. Mnie to strasznie drażni, że mając wszystkie lvl odblokowane na iPhone (Angry Birds), muszę po raz 2 przechodzić je na iPadzie, by zyskać achievementy w GC. JB umożliwi mi przeniesienie stanu Angry Birds z Phone'a do Pad'a i będzie elegancko ;).

---------- Wpis dodano o 17:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:39 ----------

Nie wiem, czy było to na 3.2.2 bo odkryłem przez przypadek, ale się podziele. Otóz, gdy w becie 3. wejdziemy w Wideo i przytrzymamy palec na dowolnym filmie, w lewym górnym rogu ikony filmu pojawi się czarny krzyżyk umożliwiający usunięcie filmu bezpośrednio z iPada. Przydatne, jeżeli braknie Ci miejsca na np. ważny dokument ;).

#182 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 października 2010 - 16:32

No dobra sorry. Faktycznie moga byc zastosowania, choc dalej mysle ze dyskusyjne,tym bardziej ze niestety wiekszosc gier ma inne wersje na iPada.

#183 midar

midar
  • 38 postów

Napisano 19 października 2010 - 16:42

Mnie JB jest potrzebny do SwirlyMMS. Piszę z iPada dużo SMS-ów i wysyłam MMS. Bezcenny jest też do iFile, dzięki któremu (używając Camera Conection Kit) przenoszę i modyfikuję dowolne pliki na/z pendriva lub karty SD.

#184 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 19 października 2010 - 18:30

Niedługo (dzisiaj pewnie) wyjdzie nowa wersje PwnageTool która umozliwi zrobienie custom softa 4.2 w wersji beta 3, i tym samym jailbreaka :)

#185 zolw-ed9

zolw-ed9
  • 119 postów
  • SkądKalisz, Zielona Góra

Napisano 19 października 2010 - 21:10

JB POTRZEBNY DO: SB settings, swirly MMS :-) No, jeszcze jakies 3 tyg bety i czekac tylko JB :-) Ps ciekawe co dodadza w beta 4?

#186 armani

armani
  • 182 postów

Napisano 20 października 2010 - 19:00

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale przy relacji life jobs pokazuje ze bedzie multitouch czyli gest reka, czyli wreszcie bede cofal 3 palcami strone w safari?

#187 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2010 - 19:51

Multitouch przecież od zawsze był oO.

#188 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 października 2010 - 08:08

MT tak, ale gestu nie było. Nie oglądałem relacji więc nie iem czy to o czym pisze kolega armani dotyczyło iOS na iPada, ale tki gest by się w sumie przydał.

#189 armani

armani
  • 182 postów

Napisano 21 października 2010 - 13:54

Chyba zle po angielsku cos zrozumialem, ale nie wiem. ;) chyba w nowych makach takie cos bedzie ale juz sam nie jestem pewien

#190 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 października 2010 - 14:15

do iOS nic nowego nie wprowadzają, przynajmniej po prezentacji tego wywnioskować nie można. do Mac OXS'a wprowadzą nowe gesty, ale to i tak już nie nowość. ale nie o tym ten temat, więc proponuje powrót do tematu. ja zauważyłem że znów coś się zmieniło.. w ustawieniach maila, kiedy chce zmienić cokolwiek, wywala mi ustawienia po kliknięciu na "Gotowe". też tak macie? i chyba zmienił się alert wyświetlany po przesunięciu dawnej blokady ekranu, był dzwonek a jest tak jak przy ustawianiu głośności- głośnik.

#191 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 21 października 2010 - 14:15

A mozesz sobie stad pojsc?
Po kuj Ci JB?

Może JB jest mu potrzebny dla jakiś aplikacji np.BiteSMS lub SBSettings?

#192 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 października 2010 - 16:51

Po prostu mam dosc przerabiania kazdego w tematu na temat o JB i po raz setny prosze o wydzielenie tematow o JB, bo nie jest to normalna funkcja z zadnego z systemow.

#193 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 października 2010 - 18:52

Chlopie poluzuj bo Cie gdzies uciska, a to tak niezdrowo. Ty nie robisz JB inni robia. Prosta sprawa.

#194 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 października 2010 - 18:55

Zrozum co napisalem, jak nie masz nic sensownego napisania w temacie to nikt Cie nie zmusza. Takie uwagi mozesz wysylac na PW.

#195 zolw-ed9

zolw-ed9
  • 119 postów
  • SkądKalisz, Zielona Góra

Napisano 21 października 2010 - 19:15

Spokoj Panowie - na privie krzykac na siebie. A odnosnie softu 4.2 mam nadzieje na szybki JB w 4.2 bo mam nadzieje ze szybko wyjdzie aplikacja przywracajaca pierwotna funkcje suwaka - bo mnie qrw1ca trafia z ta ich zmiana. Na wuja mi wyciszenie suwakiem i klawiszem obok siebie!!! W tej kwestii gratuluje debilizmu autorom zmiany. mnie ona wq...a.

#196 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 21 października 2010 - 19:47

grzes_I: Przeczytaj swój post i napisz go w jakimś zrozumiałym języku bo naprawdę nie wiadomo o co Ci chodzi.

#197 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 października 2010 - 00:44

Zrozum co napisalem, jak nie masz nic sensownego napisania w temacie to nikt Cie nie zmusza. Takie uwagi mozesz wysylac na PW.

Jeśli już tak mnie upominasz to sam wcześniej zastosuj się do swoich uwag. Uwierz mi, ale Twój post również nie wnosi nic do tematu, tak więc na przyszłość sam nie psiocz, że się Tobie nie podoba gadanie o JB lub wysyłaj to na PW.

A żeby nie odbiegać od tematu. Również liczę na szybki JB, bo mimo wszystko brakuje nadal przycisku szybkiego właczania wifi.

#198 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 22 października 2010 - 04:32

JB pewnie jest gotowy (lub prawie gotowy) i czeka tylko na oficjalną premierę 4.2. Ja też na niego czekam bo mam kupione w Cydii iTether i BTStack GPS oraz powrzucane do iBooks i Pages słowniki Oxford PWN i Collins a tego bez JB w żaden sposób się wrzucić nie da.

#199 FFranekk

FFranekk
  • 29 postów

Napisano 24 października 2010 - 15:19

Jobs już potwierdził - suwak będzie tylko do ściszania
Jobs: There won’t be a ‘mute-switch becomes an orientation lock’ option for iPad | 9 to 5 Mac Jobs: There won’t be a ‘mute-switch becomes an orientation lock’ option for iPad | Apple Intelligence

#200 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 25 października 2010 - 15:54

Czy Państwo developerzy mają jakieś bliższe informacje na temat daty wydania iOS 4.2 niż listopad? Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych