Przeniesienie konta z AppStore US do AppStore PL
Posted 27 November 2011 - 12:44
Posted 08 December 2011 - 22:46
Posted 09 December 2011 - 12:32
Posted 09 December 2011 - 18:46
Posted 10 December 2011 - 10:58
miałem tak samo, wróciłem na US. Kupuje taniej i nie mam problemow.trochę spanikowałem bo zniknęły mi wszystkie app z Purchased
jak pobieram je jeszcze raz to nie place ale nie pojawiają się w Purchased i nie mogę nic zupdatowac bo jak w iTunesie pisze mi Apps (12) to jak kliknę update to mnie przenosi na pusta stronę
Posted 10 December 2011 - 22:37
miałem tak samo, wróciłem na US. Kupuje taniej i nie mam problemow.
A jak to zrobiłeś bez podawania karty kredytowej?
Posted 11 December 2011 - 10:26
Posted 11 December 2011 - 14:08
Posted 11 December 2011 - 15:01
Posted 11 December 2011 - 15:05
Posted 17 January 2012 - 22:59
Taka jest odpowiedź via Express Lane od Apple na moje pytanie o przenosiny:
"Before you change the country in your account, please note the following:
1) If you have any store credit, you will need to use the credit before you can change countries in your account. ( as I see your account you have xxx,xx € left with your account and you need to clear it before changing the country, or permit us to remove it from your account and it will not be returned to your account)
2) You will need to download all purchased content before changing countries. In addition, rented items must be past their 30 day expiration in order to change countries. For more information on rentals, please visit:
iTunes Store: Movie rental frequently asked questions (FAQ)
[url=http://support.apple.com/kb/HT1657]iTunes Store: Movie rental frequently asked questions (FAQ)[/url]
3) You will be asked to provide a payment method, such as a credit card or debit card associated with a valid billing address in the new country. An iTunes Store Gift Card issued in the new country is also an acceptable payment method. You will not be able to change your account's country without providing one of these methods of payment.
4) Content purchased from the iTunes Store is country-specific. If you wish to upgrade any of your iTunes Store content to iTunes Plus, you'll need to do so before you change the country associated with your account. The content you purchased while your account was set to the previous country will not be eligible for upgrade once you have changed countries.
5) When you change countries, you will no longer receive application update notifications in iTunes for the apps you purchased in your original country. However, you will still receive update notifications on your iOS device for any applications installed on that device. In addition, you will be able to download previously purchased applications again for free if they are present on your new country's store. You will not be charged and the download will not appear on your Purchased page. If a previously purchased application is not available in your new country, you will not be able to download it again for free."
Szkoda

Posted 04 May 2012 - 12:38
Szukam i widzę, że to jest problematyczne - więc poproszę o pomoc. Od zawsze mam konto w amerykańskim iTunes, ale chciałbym zacząć płacić polską kartą a nie przez gift cards.
Ponoć po zmianie kraju konta iTunes znikają wszystkie zakupione aplikacje w zakładce „Purchased”. Wciąż można je pobrać za darmo, klikając „Buy” na stronie danej aplikacji, ale nie chciałbym tracić listy setek już zakupionych aplikacji w jednym, wygodnym miejscu.
W jaki sposób zmienić kraj konta iTunes żeby nie utracić listy zakupionych aplikacji?
Ewentualnie czy mając autoryzowane dwa konta iTunes oba są traktowane równorzędnie (i w zakładce „Purchased” są połączone zakupy z nich obu, wyświetlane jednocześnie), czy może trzeba się jakoś przełączać żeby widzieć zakupy raz z jednego raz z drugiego?
Proszę o jakieś info i pomoc - jak mam zmienić kraj na Polski bez utraty listy zakupów. Dzięki serdeczne!
Przeniosłem do właściwego wątku, plmax.
Posted 04 May 2012 - 22:46
Posted 04 May 2012 - 23:02
Było już o tym na forum w różnych wątkach, aby jednoznacznie rozwiać Twoje wątpliwości: kraj można łatwo zmieniać posiadając jako formę płatności: kartę (debetową, kredytkową, etc) z danego kraju (np. polską i ze stanów zjednoczonych).(...) Powiedz mi jeszcze tylko jedną rzecz bo zauważyłem w iTunes, że mogę dowolnie zmieniać kraj pochodzenia z Polskiego na Amerykański.
Gdy korzystasz ze sklepu USA i masz na nim jakiekolwiek środki z doładowania Gift Card - nie zmienisz kraju - odsyłam do wątku: http://myapple.pl/ip...upominkowa.html. Gdy zmienisz kraj - aplikacje możesz używać nadal - a aby dokonać aktualizacji należy pobrać ją ponownie z polskiego sklepu (już nie płacąc drugi raz). Czy warto wracać to kwestia subiektywna - powinieneś sam odpowiedzieć sobie na to pytanie - w zależności od Twoich wymagań/oczekiwań/potrzeb. Wg mnie nie ma sensu, ja niestety mam konto PL. Choć każde z rozwiązań ma swoje plusy i minusy.Jak zmienię na amerykański i wpiszę kod z karty zdrapki i kupię np. iMovie to gdy przełączę konto znów na Polskie to znikną programy i dolary czy nic się nie stanie ? hmm nie wiem też jaki jest sens potem wracać na Polskie konto czy to w ogóle coś zmienia, ale tak tylko pytam z czystej ciekawości.
Posted 01 June 2012 - 06:48
Posted 01 June 2012 - 11:28
Posted 06 June 2012 - 09:50
Ja chcialem sie zapytac jak odzyskac programy ktore sie nie updat-ują figuruje w liczniku,dla wyjasnienia dodam ze od poczatku mam konto we Francuskim AppStore i z reguly z niego korzystam .Nic. Są.
Tylko w iTunes nie widać ich updatów (są oznaczone w liczniku, ale nie w widoku do ściągnięcia) - oprócz tego nic się nie zmienia. Pod iOSem updaty normalnie są widoczne.
No chyba że program nie jest w PL App Store, to wtedy updatu nie uświadczysz raczej.
w zeszłym roku kilka razy przeszedłem na Polski przy tym samym ID Apple ,ale teraz jest to nie możliwe ???mam kilka programów miedzy innymi nawigon *89euro, pakiet iWork PO 7,99 euro za każdy element,. ale w strefie zakupów AppStore nie figurują,chciałbym wymienić sprzęt na nowszy tzn aktualny MBA i obawiam się ze będę musiał ponownie kupować to co już raz kupiłem?a może jest sposób żeby odzyskać w inny sposób raz zakupione programy,wprawdzie archiwizuje na i Cloud iphone-a i i-pada ale czy to wystarczy przy zmianie na nowsze tzn. przywrócenie na nowych urządzeniach?
pozdrawiam
Posted 06 June 2012 - 15:27
Posted 07 June 2012 - 07:49
Posted 09 June 2012 - 22:50
Posted 15 June 2012 - 14:52
Posted 22 June 2012 - 13:44
Posted 24 June 2012 - 19:08
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users