Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#551 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 12 October 2010 - 19:38

czytając to wszystko stwierdzam, że w komunie było lepiej - gdybyśmy mieli kartki na iphona to przynajmniej by nam jeden przysługiwał - a tak to nawet spod lady nie można dostać. "Panie! Tu jest kiosk! Ja tu mięso mam!" :-D

#552 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 October 2010 - 19:38

Słuchajcie zapomnijcie o salonach. Mam niedaleko domu flagowy firmowy salon Orange w Poznaniu, to chodziłem do nich codziennie przez cały miesiąc po drodze do firmy- zawsze ta sama gadka, że nie ma i już. Dorwałem aparat online - i tylko w ten sposób albo przez konsultanta starajcie się o aparat bo powiem szczerze w większości salonów to go na oczy nie widzieli.

Schemat zawsze był taki sam - nie ma, będzie w przyszłym tygodniu - nikt nawet nie szedł sprawdzić czy jest na magazynie lub nie sprawdzali w komputerach, bo po prostu NIGDY ich nie było (może w pierwszy tydzień po premierze z 10, 14 sztuk i TO WSZYSTKO FINITO). Kiedy już poszedłem do salonu z iP4 (bo nie dosłali karty MicroSIM) po ową kartę fakt obecności klienta z nowym iPhone wywołał poruszenie żeby nie powiedzieć sensację wśród personelu. Na pytanie ile osób już prosiło o kartę MicroSIM mówiono że prawie nikt, bo nikt jeszcze (przynajmniej ze znajomych sprzedawców pani z Orange) nie sprzedał ani sztuki aparatu który taką kartę portrzebuje -czyli iP 4!. Wniosek nasuwa się sam - nie ma iP 4 w salonach Orange, jak są to pojedyncze sztuki.

Do telefonów nie mają dostępu nawet tzw KKB a co dopiero agencyjny salon.

#553 koval047

koval047
  • 40 posts

Posted 12 October 2010 - 19:47

TRAGEDIA...(Epic Fail, Facepalm i wszystko inne naraz) Nie mogę zamówić przez internet, bo system Orange od jakiegoś czasu pozwala na przedłużenie umowy miesiąc przed jej końcem, a w tym salonie załatwili mi przedłużanie 3 miesiące przed końcem umowy

#554 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 October 2010 - 19:49

TRAGEDIA...(Epic Fail, Facepalm i wszystko inne naraz)

Nie mogę zamówić przez internet, bo system Orange od jakiegoś czasu pozwala na przedłużenie umowy miesiąc przed jej końcem, a w tym salonie załatwili mi przedłużanie 3 miesiące przed końcem umowy

Ja miałem umowę na 12 miesięcy [ kończy się 6 stycznia 2011] a już w sierpniu dzwonili do mnie z propozycją. Ostatecznie przedłużyłem umowę prawie 3 miesiące wcześniej i to przy kontrakcie 12 m. Tak więc nie wiem co za kity Ci tam posyłają.

#555 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 October 2010 - 19:50

Słuchajcie zapomnijcie o salonach. Mam niedaleko domu flagowy firmowy salon Orange w Poznaniu, to chodziłem do nich codziennie przez cały miesiąc po drodze do firmy- zawsze ta sama gadka, że nie ma i już. Dorwałem aparat online - i tylko w ten sposób albo przez konsultanta starajcie się o aparat bo powiem szczerze w większości salonów to go na oczy nie widzieli.

Schemat zawsze był taki sam - nie ma, będzie w przyszłym tygodniu - nikt nawet nie szedł sprawdzić czy jest na magazynie lub nie sprawdzali w komputerach, bo po prostu NIGDY ich nie było (może w pierwszy tydzień po premierze z 10, 14 sztuk i TO WSZYSTKO FINITO). Kiedy już poszedłem do salonu z iP4 (bo nie dosłali karty MicroSIM) po ową kartę fakt obecności klienta z nowym iPhone wywołał poruszenie żeby nie powiedzieć sensację wśród personelu. Na pytanie ile osób już prosiło o kartę MicroSIM mówiono że prawie nikt, bo nikt jeszcze (przynajmniej ze znajomych sprzedawców pani z Orange) nie sprzedał ani sztuki aparatu który taką kartę portrzebuje -czyli iP 4!. Wniosek nasuwa się sam - nie ma iP 4 w salonach Orange, jak są to pojedyncze sztuki.

A mi co by doradził?:P może jak zobaczę, że jest na stronie zamówię i jak przyjdzie kurier to powiem, ze nie zapłacę ani nie podpiszę bo to jest iPhone którego powinienem już dawno dostać jako uznana reklamacja?:]

#556 koval047

koval047
  • 40 posts

Posted 12 October 2010 - 19:51

Ja miałem umowę na 12 miesięcy [ kończy się 6 stycznia 2011] a już w sierpniu dzwonili do mnie z propozycją. Ostatecznie przedłużyłem umowę prawie 3 miesiące wcześniej i to przy kontrakcie 12 m. Tak więc nie wiem co za kity Ci tam posyłają.

Mi mówili, że od września mają nowe warunki na przedłużanie umowy

#557 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 October 2010 - 20:06

@qubuch, ja bym zaryzykował.

#558 koval047

koval047
  • 40 posts

Posted 12 October 2010 - 20:07

@qubuch, ja bym zaryzykował.

No to DAJESZ !!!
Będzie ciekawie

#559 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 October 2010 - 20:29

Panowie jest taki temat, wcześniej gdy nie było możliwości zamówienia iP przez orange.pl uruchomiłem wszelkie kontakt w Orange i właśnie przed chwilą dostałe info od kolegi, że jest w stanie mi to załatwić.Z racji tego, że mój już do mnie jedzie mogę pomóc komuś z Was, warunek jest tylko jeden, tylko przedłużenie...czekam na chętnych.

#560 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 12 October 2010 - 20:45

Ja chętny, numer mogę podesłać na priv

#561 amsreo

amsreo
  • 1 posts

Posted 12 October 2010 - 20:49

Cześć. Je też jestem chętny. Chcę korzyści optymalne za 78 zł brutto.

#562 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 12 October 2010 - 20:50

Panowie będę załatwiał wg zgłoszenia na priv, jest Was w tej chwili 6 osób a tel tylko 1.

#563 Rogusek

Rogusek
  • 13 posts
  • SkądPoznan

Posted 12 October 2010 - 21:12

Ajfon 16 aktualnie dostepny na stronie ;) 32 sie chyba nie doczekam...

#564 jamesPL

jamesPL
  • 168 posts
  • Skądwlkp

Posted 12 October 2010 - 21:37

Ajfon 16 aktualnie dostepny na stronie ;) 32 sie chyba nie doczekam...

Niby dostępny był, wpisuję szybko dane ( kilka sekund ) klikam zamów i duuuupa. :P

#565 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2010 - 09:37

jeżeli dzisiaj nie rozwiąże umowy i uda mi się go zamówić na stronie to zamówię go i powiem co powiedzieli;]

#566 gus77

gus77
  • 13 posts
  • SkądWawa, PL

Posted 13 October 2010 - 09:43

a ja już nie wiem co o Orange myśleć. Dzwoniła do mnie Pani z Orange, i proponuje mi IPhona4 w cenie 800zł plus abo 130zł na 30 miesięcy. Na moje pytanie, dlaczego oferuje mi coś czego nie ma, odpowiedziała, że może i nie mają ale mogą mi sprowadzić (chyba od tego samego dostawcy co Play/Plus :-) ). Podziękowałem.Poczekam pół roku i kupię na własną rękę

#567 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 13 October 2010 - 10:02

Bo to pewnie nie była pani z Orędż tylko od jakiegoś partnera Orędż - a oni mają oddzielne magazyny... Potwierdza się, że dostawa nadciąga :)

#568 kuba234

kuba234
  • 10 posts

Posted 13 October 2010 - 10:08

Mam przykrą wiadomość dla wszystkich zainteresowanych IP 4. Mam cynk od osoby pracującej w centralnym magazynie orange. W magazynie nie ma ani jednej sztuki. Także w przeciagu dwóch tygodni IP 4 nie pojawią się w dystrybucji.

#569 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2010 - 10:10

Bo to pewnie nie była pani z Orędż tylko od jakiegoś partnera Orędż - a oni mają oddzielne magazyny...
Potwierdza się, że dostawa nadciąga :)

A możesz mi powiedzieć co to potwierdza?

#570 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 13 October 2010 - 11:10

Hmm, wobec posta kuby234 to nie miałoby znaczenia. Ale jutro będę wiedział, czy potwierdzi się mój "cynk". Dam znać.

#571 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2010 - 11:12

taaa wszysyscy mają cynki i pewne informacje od znajomych które jakoś się nie pottwierdzają:]jedyną potwierdzającą się wiadomością jest to że nie wiadomo kiedy będą:]

#572 jamesPL

jamesPL
  • 168 posts
  • Skądwlkp

Posted 13 October 2010 - 11:21

rozmawialem dzisiaj z 2 osobami z Orange: od jednej bede mial dzisiaj jeszcze info, druga mowi, ze kolejki sa tak duze, ze nowe zamowienia musza czekac na pewno miesiac. ogolnie film pt. 'nikt nic nie wie' trwa :P // jest 32gb teraz.

#573 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 13 October 2010 - 15:52

Mój dziś wyszedł do kuriera. Jutro rano ma być u mnie. Tak więc telefony są trzeba tylko poświęcić chwilę czasu aby zarezerwować.

#574 Dekrek

Dekrek
  • 1 posts

Posted 13 October 2010 - 16:08

Witam, Czy jest ktos ze Szczecina chetny na zakup Iphone 4 - do nowej aktywacji na firme ?

#575 Rogusek

Rogusek
  • 13 posts
  • SkądPoznan

Posted 13 October 2010 - 18:40

Wczoraj udało mi się zamówić i aktualny stan to: "przekazane do realizacji". Zobaczymy co z tego będzie ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users