Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#501 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2010 - 10:50

Tylko dlaczego w takim razie od kilku dni konsultanci Orange informują, że czekają na nową partię Iphona 4 z poprawioną usterką, dla jaj nam taki kit wciskają?

dokładnie tak

#502 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 11 października 2010 - 10:52

Tylko dlaczego w takim razie od kilku dni konsultanci Orange informują, że czekają na nową partię Iphona 4 z poprawioną usterką, dla jaj nam taki kit wciskają?

Jakoś muszą przecież wytłumaczyć swoją nieudolność w sprowadzaniu iPhone 4... Czy inni zagraniczni operatorzy też pieją o dostawach nowych "poprawionych" modeli? Nie zauważyłem... A może to Orange ma specjalne dojścia i wyłączność na iphone 4+? :D
Klientowi trzeba coś powiedzieć przecież, znaleźli łatwy pretekst, ot co.

#503 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 11:04

Jakoś muszą przecież wytłumaczyć swoją nieudolność w sprowadzaniu iPhone 4... Czy inni zagraniczni operatorzy też pieją o dostawach nowych "poprawionych" modeli? Nie zauważyłem... A może to Orange ma specjalne dojścia i wyłączność na iphone 4+? :D
Klientowi trzeba coś powiedzieć przecież, znaleźli łatwy pretekst, ot co.

No tak ale biznes robi się chyba po to, żeby zarabiać.Ja jestem w stanie dla ip podnieść abo o 100%, podpisać aneks na dwa lata, nie odejdę do innego operatora i jeszcze zapłacę ponad tysiąc za tel. Czysty biznes.

#504 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 11 października 2010 - 11:07

No tak ale biznes robi się chyba po to, żeby zarabiać.Ja jestem w stanie dla ip podnieść abo o 100%, podpisać aneks na dwa lata, nie odejdę do innego operatora i jeszcze zapłacę ponad tysiąc za tel. Czysty biznes.

No właśnie, popyt jest tak duży, że nie muszą się martwić abonentami, którzy się obrażą i przeniosą do Ery np. Nie mają tysięcy iP 4 w magazynach, a to co dostaną z centrali schodzi na pniu, szybciej niż fizycznie dojedzie do salonów.

#505 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 11:12

No właśnie, popyt jest tak duży, że nie muszą się martwić abonentami, którzy się obrażą i przeniosą do Ery np. Nie mają tysięcy iP 4 w magazynach, a to co dostaną z centrali schodzi na pniu, szybciej niż fizycznie dojedzie do salonów.

Mylisz się, gdybyś znał te organizację od środka [ja znam, współpracuje z nimi od kilku lat] wiedziałbyś jakie jest tam ciśnienie ka każdego sima czy to w nowym kliencie czy przedłużonym. W całej grupie TP najważniejsze są simy, reszta usług jest na bardzo drugim planie.

#506 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2010 - 11:16

Mylisz się, gdybyś znał te organizację od środka [ja znam, współpracuje z nimi od kilku lat] wiedziałbyś jakie jest tam ciśnienie ka każdego sima czy to w nowym kliencie czy przedłużonym. W całej grupie TP najważniejsze są simy, reszta usług jest na bardzo drugim planie.

Wiesz jakoś nie zauważyłem, żeby im zależało:]

#507 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 11:48

Wiesz jakoś nie zauważyłem, żeby im zależało:]

Brak spowodowane są zbyt dużym popytem na całym świcie. Europa jest małym rynkiem i jak zwykle na szarym końcu.
IP w tej chwili nie ma w żadnym kanale sprzedażowym. Uruchomiłem moje wszystkie kontakt w Orange i za każdym razem słyszę, że nigdzie nie ma i, że sami czekają bo mają dużo zamówień.
Tak więc nie ma lekko.

#508 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2010 - 11:53

wiesz ja czekam od miesiąca i jakoś były w Orange.pl a jako klient z uznana reklamacją powinienem go dostać jako pierwszya przynajmniej szybciej niż nowi abonenci

#509 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 11 października 2010 - 11:56

Co do tego, że zależy im na każdej nowej aktywacji to się zgodzę, przecież potem to ślicznie wygląda na słupkach... Natomiast elastyczność przy przedłużaniu umowy, złaszcza w przypadku klientów indywidualnych, daleka jest od ideału. Mam obecnie 3 numery w orange z czego dwa od długiego czasu (12 lat i 5 lat) i uwierz, że mimo moich starań wcale nie byli skłonni zaoferować mi nic więcej niż dostaje nowy klient z ulicy. Przykre to. Nie mam czasu na zabawy z przechodzeniem z jednej sieci do drugiej czy na tymczasową zmianę abonamentu na prepaida by potem trafić spowrotem do salonu i być potraktowany lepiej. Program lojalnościowy, jesli takowy mają, działa wyjątkowo wybiórczo.

#510 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 12:08

Co do tego, że zależy im na każdej nowej aktywacji to się zgodzę, przecież potem to ślicznie wygląda na słupkach... Natomiast elastyczność przy przedłużaniu umowy, złaszcza w przypadku klientów indywidualnych, daleka jest od ideału. Mam obecnie 3 numery w orange z czego dwa od długiego czasu (12 lat i 5 lat) i uwierz, że mimo moich starań wcale nie byli skłonni zaoferować mi nic więcej niż dostaje nowy klient z ulicy. Przykre to. Nie mam czasu na zabawy z przechodzeniem z jednej sieci do drugiej czy na tymczasową zmianę abonamentu na prepaida by potem trafić spowrotem do salonu i być potraktowany lepiej. Program lojalnościowy, jesli takowy mają, działa wyjątkowo wybiórczo.

Zgoda.
W każdym bądź razie jestem pewien, że w Orange ktoś dostanie po dupie za taki stan rzeczy ponieważ przez brak telefonów wstrzymanych jest bardzo dużo kontraktów na sprzedaż kilkuset aktywacji gdzie do zamknięcia projektu brakuje właśnie ip dla kadry wyższego szczebla.

#511 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 11 października 2010 - 12:08

Brak spowodowane są zbyt dużym popytem na całym świcie. Europa jest małym rynkiem i jak zwykle na szarym końcu.
IP w tej chwili nie ma w żadnym kanale sprzedażowym. Uruchomiłem moje wszystkie kontakt w Orange i za każdym razem słyszę, że nigdzie nie ma i, że sami czekają bo mają dużo zamówień.
Tak więc nie ma lekko.

Ciekawe, że w Chinach w cztery dni sprzedało się ponad 100 000 szt. iPhone 4, a do Polski do obu sieci w dzień premiery trafiło zaledwie 2-3 tysiące. Z czego to wynika, hm? Wg danych jakie podawały chyba wszystkie jabłkowe serwisy w fabrykach co sekundę z taśmy schodzi 1.5 iPhone'a. Czyli powiedzmy, że min. 3000 szt. na ośmiogodzinnej zmianie. Apple tak nas nie lubi, czy może operatorzy mają słaba siłę przebicia i nie potrafią wynegocjować większych dostaw? A może wynika to z faktu, że wolą sprzedawać nokie za złotówkę bo producent przy hurtowych zakupach oferuje dodatkowe profity?

#512 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 12:18

Ciekawe, że w Chinach w cztery dni sprzedało się ponad 100 000 szt. iPhone 4, a do Polski do obu sieci w dzień premiery trafiło zaledwie 2-3 tysiące. Z czego to wynika, hm? Wg danych jakie podawały chyba wszystkie jabłkowe serwisy w fabrykach co sekundę z taśmy schodzi 1.5 iPhone'a. Czyli powiedzmy, że min. 3000 szt. na ośmiogodzinnej zmianie. Apple tak nas nie lubi, czy może operatorzy mają słaba siłę przebicia i nie potrafią wynegocjować większych dostaw? A może wynika to z faktu, że wolą sprzedawać nokie za złotówkę bo producent przy hurtowych zakupach oferuje dodatkowe profity?

Wg mnie Polska jest zbyt małym rynkiem aby w jakikolwiek sposób Apple traciło czas na negocjacje warunków. Poczekają...

#513 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 11 października 2010 - 13:18

Wg mnie Polska jest zbyt małym rynkiem aby w jakikolwiek sposób Apple traciło czas na negocjacje warunków. Poczekają...

Co prawda ze swoimi 38 milionami ludzików do ponad 1.3 miliarda chińczyków Polska ma daleko, jednak pod względem zaludnienia jesteśmy bodajże na 34 miejscu na świecie.
Tak czy inaczej Orange to nie mała polska firemka a międzynarodowy koncern, podobnie jak T-mobile, do którego należy Era, więc negocjacje odbywaja się na wyższym szczeblu. Przypuszczam, że problem tkwi w wewnętrznej strukturze operatprów. Nie winił bym Apple za to, że Orange UK ma iPhone 4 a Orange PL nie ma. Nie sądzę by Apple chciało rozmawiać osobno z tymi samymi operatorami w każdym kraju.

#514 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 13:50

Co prawda ze swoimi 38 milionami ludzików do ponad 1.3 miliarda chińczyków Polska ma daleko, jednak pod względem zaludnienia jesteśmy bodajże na 34 miejscu na świecie.
Tak czy inaczej Orange to nie mała polska firemka a międzynarodowy koncern, podobnie jak T-mobile, do którego należy Era, więc negocjacje odbywaja się na wyższym szczeblu. Przypuszczam, że problem tkwi w wewnętrznej strukturze operatprów. Nie winił bym Apple za to, że Orange UK ma iPhone 4 a Orange PL nie ma. Nie sądzę by Apple chciało rozmawiać osobno z tymi samymi operatorami w każdym kraju.

Jednak wydaje mi się, że wartość zaludnienia nijak ma się do liczby ewentualnych sprzedanych towarów.

#515 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 11 października 2010 - 13:56

Jednak wydaje mi się, że wartość zaludnienia nijak ma się do liczby ewentualnych sprzedanych towarów.

Wytłumacz to resellerom Apple, to może miast stawiać -nasty sklep w stolicy otworzą w końcu jakiś w Bydgoszczy lub Toruniu :>

#516 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 11 października 2010 - 14:31

Coś się święci... Coraz więcej potwierdzeń, że ma być dostawa. Mój konsultant potwierdził mi, że mają mieć pod koniec tygodnia. A wcześniej nie umiał powiedzieć "kiedy"...

#517 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 14:33

Coś się święci... Coraz więcej potwierdzeń, że ma być dostawa.
Mój konsultant potwierdził mi, że mają mieć pod koniec tygodnia. A wcześniej nie umiał powiedzieć "kiedy"...

Już są.Całe 20 minut i nie znikają.

http://www.orange.pl...elefony?redir=0

I już nie ma.

#518 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 11 października 2010 - 14:41

niby sa jeszcze 4

#519 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2010 - 14:47

i już nie ma...

#520 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 11 października 2010 - 14:51

mi się zmieniło na status "złożone" , następnie na "weryfikacja ręczna", czyli niech mnie zweryfikują jak najszybciej.... ciekawe ile może trwać....

#521 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 14:58

Dzwońcie pod 510700700 i sprawdzajcie stan zamówienia. Ja mam już potwierdzenie od konsultanta, że telefon już jest przygotowany do wysyłki. Konsultant na koniec powiedział, cytuje: "Może Pan już odetchnąć"...

#522 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2010 - 15:01

gratuluję...

#523 ztrudy

ztrudy
  • 117 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 października 2010 - 15:18

Ja właśnie dzwoniłem i podobno zamówienie które złożyłem w sobotę jest w trakcie realizacji, ale pewnym można być dopiero jak się otworzy paczkę :)

#524 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2010 - 15:20

Dokładnie. corba, nie możesz jeszcze odetchnąć, bo może się jeszcze okazać, że dostaniesz 3GS-a.

#525 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 11 października 2010 - 15:31

Ja mam ipka z 30 tygodnia produkcji i problemu z anteną nie mam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych