Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#826 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Posted 20 October 2010 - 14:47

ciesze się, że już jest lepiej z dostępnością. więcej ipków pojawi się na allegro, ceny spadną i bede mógł kupic jednego

#827 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2010 - 15:09

ok po miesiący zalogowałem się do orange.pl i nareszcie nie było "towar chwilowo niedostępny" klient biznesowy, przedłużenie umowy wyklikałem i wziąłem cenę na 30 miesięcy 16GB przy optymalnym 450 za : 799 netto , przy 24 miesiącach było chyba 949 netto szybki telefon *400 i Pani mówi że nie mają telefonów ale cena może być przy optymalnym na 24 miesiące taka jak przez stronę na 30 miesięcy , przy 30 miesiącach przez konsultanta jeszcze taniej pani mówiła jeszcze o jakiejś ofercie taryfowej tylko dla iphona ale przez konsultanta , przez stronę nie można wybrać tego planu nie wiecie co to za plan ? tam miał ip być tańszy ... ale po co komu plan dla iphona 4 jak go itak nie mogłem zamówić przez pania.... więc zamówiłem 30 miesięcy 16GB przy optymalnym 450 za : 799 netto , status najpierw do weryfikacji, teraz wskoczyło na 'nowe' a teraz jak wchodzę to: 'przekazane do realizacji'

#828 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 20 October 2010 - 15:26

Dzwoniliscie do nich na infolinie e sklepu i sie targowaliscie na stara cene ? udało sie to komus ?

#829 taken

taken
  • 148 posts

Posted 20 October 2010 - 15:30

Ponawiam pytanie: Gdzie się sprawdza status zamówienia? Bo ludzie piszą, że mają "przekazane do realizacji" ale gdzie to sprawdzić? Dzięki za pomoc

#830 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2010 - 15:35

https://www.orange.p...ap/order_status

podajesz informacje z maila na który przychodzi numer zamówienia i kod aktywacyjny

#831 taken

taken
  • 148 posts

Posted 20 October 2010 - 15:40

Dzięki coxis OK mam: "status zamówienia: przekazane do realizacji" To znaczy, że Iphone dojdzie do mnie tylko nie wiadomo czy 3gs czy 4g czy może się zdarzyć, że odrzucą z powodu braku na magazynie? Pozdr

#832 Belthazor

Belthazor
  • 9 posts

Posted 20 October 2010 - 15:53

No w końcu! :] Widze, że na orange PL jest ciągle dostępne a telefon na 100% będę miał do końća tygodnia prawdopodobnie jutro.. hehe 2 salony konkurują więc wolniejszy odpadnie :D

#833 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 20 October 2010 - 16:59

ok po miesiący zalogowałem się do orange.pl i nareszcie nie było "towar chwilowo niedostępny"

klient biznesowy, przedłużenie umowy

wyklikałem i wziąłem cenę na 30 miesięcy 16GB przy optymalnym 450 za : 799 netto , przy 24 miesiącach było chyba 949 netto

szybki telefon *400 i Pani mówi że nie mają telefonów ale cena może być przy optymalnym na 24 miesiące taka jak przez stronę na 30 miesięcy , przy 30 miesiącach przez konsultanta jeszcze taniej

pani mówiła jeszcze o jakiejś ofercie taryfowej tylko dla iphona ale przez konsultanta , przez stronę nie można wybrać tego planu
nie wiecie co to za plan ? tam miał ip być tańszy ... ale po co komu plan dla iphona 4 jak go itak nie mogłem zamówić przez pania....

więc zamówiłem 30 miesięcy 16GB przy optymalnym 450 za : 799 netto , status najpierw do weryfikacji, teraz wskoczyło na 'nowe' a teraz jak wchodzę to: 'przekazane do realizacji'

Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet

ipek tańszy o 200pln niż przy przedłużeniu plus dodatkowe bonusy. Jednym słowem Orange nie szanuje ludzi.

---------- Wpis dodano o 15:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:56 ----------

Ponawiam pytanie: Gdzie się sprawdza status zamówienia?
Bo ludzie piszą, że mają "przekazane do realizacji" ale gdzie to sprawdzić?
Dzięki za pomoc

Powinieneś dostać maila z numerem zamówienia, adresem i hasłem.

#834 hondaa

hondaa
  • 35 posts

Posted 20 October 2010 - 17:15

Czekałem 1,5 miesiąca na iphona w orange słysząc same obietnice.W abonamecie na firme 139 zł miał kosztowac 1200 zł z przedłużeniem umowy.W tej chwili po tygodniu czekania mam iphona z ery za 350 zł w abonamencie 140 zł cena promocyjna za zmianę operatora. Dodatkowo 10 % upustu na abonament do końca umowy.

#835 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 20 October 2010 - 17:18

Dzwoniliscie do nich na infolinie e sklepu i sie targowaliscie na stara cene ? udało sie to komus ?

D...a - koleś właśnie mi powiedział, że oni nie mogą negocjować cen a salony mogą. Chwilę wcześniej powiedział że oni zwykle mają niższe ceny niż salony. Generalnie chyba chętnych na iphona jest nadal tylu że oni mają w nosie negocjacje - nie chcesz to nie bierz!

W salonie dziś dostałem cenę 1049 +VAT przy abo 99 zł +vat. Ta sama opcja przez stronę - 1299 + VAT. Choć jeszcze wczoraj mieli cenę 1099. Taaaakie cFaniaki :|

#836 taken

taken
  • 148 posts

Posted 20 October 2010 - 17:55

Witam Dziś kupiłem Iphone 4 32gb i mam do zapłaty 1499zł - czy ktoś mi może powiedzieć przy odbiorze na co zwrócić uwagę? Bo czytałem, że wiele ludzi już odebrało swojego iphone więc wiecie na co zwrócić uwagę... A druga sprawa kiedy mam zapłacić te 1499zł? Zostanie doliczone do 1 rachunku telefonicznego czy mam zapłacić kurierowi? Pozdrawiam

#837 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 20 October 2010 - 18:00

Witam
Dziś kupiłem Iphone 4 32gb i mam do zapłaty 1499zł - czy ktoś mi może powiedzieć przy odbiorze na co zwrócić uwagę?
Bo czytałem, że wiele ludzi już odebrało swojego iphone więc wiecie na co zwrócić uwagę...
A druga sprawa kiedy mam zapłacić te 1499zł?
Zostanie doliczone do 1 rachunku telefonicznego czy mam zapłacić kurierowi?
Pozdrawiam

Płacisz przy odbiorze i nie daj te kasę kurierowi dopiero wtedy gdy otworzysz pudełko i sprawdzisz telefon i nie daj sobie wcisnąć tekstu, że nie ma możliwości sprawdzenia. Jeśli jednak kurier odmówi Ci rozpakowania przesyłki poinformuj go, że odbierzesz osobiście w centrali firmy kurierskiej w Twoim mieście tam już na 100% nie będzie problemu.

#838 taken

taken
  • 148 posts

Posted 20 October 2010 - 18:20

Płacisz przy odbiorze i nie daj te kasę kurierowi dopiero wtedy gdy otworzysz pudełko i sprawdzisz telefon i nie daj sobie wcisnąć tekstu, że nie ma możliwości sprawdzenia. Jeśli jednak kurier odmówi Ci rozpakowania przesyłki poinformuj go, że odbierzesz osobiście w centrali firmy kurierskiej w Twoim mieście tam już na 100% nie będzie problemu.

Tzn kiedy mam dać kase kurierowi ? rozpakować pudełko włączyć telefon i zobaczyć czy działa?
Czy tylko rozpakować i zobaczyć, że telefon Iphone 4 jest w środku?
Pozdr

#839 m.sta

m.sta
  • 45 posts

Posted 20 October 2010 - 18:24

Jak czytam wasze wypowiedzi i to co wyprawia orange zastanawiam po co Wy dalej siedzicie w tej debilnej sieci ? Z erą jakoś nie ma takich problemów i jest taniej a Wy dalej w kropce jesteście. Polska to jednak dziki kraj :]

#840 jamesPL

jamesPL
  • 168 posts
  • Skądwlkp

Posted 20 October 2010 - 18:28

Jak czytam wasze wypowiedzi i to co wyprawia orange zastanawiam po co Wy dalej siedzicie w tej debilnej sieci ? Z erą jakoś nie ma takich problemów i jest taniej a Wy dalej w kropce jesteście. Polska to jednak dziki kraj :]

gdzie masz taniej?
na firme z netem, Orange bije na leb Ere ;]

btw. jutro odbieram [wreszcie!] :D

#841 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2010 - 18:28

ipek tańszy o 200pln niż przy przedłużeniu plus dodatkowe bonusy. Jednym słowem Orange nie szanuje ludzi.

@corba ten link nie działa, o co Ci chodziło ... ?

#842 Sharper

Sharper
  • 10 posts
  • SkądOlsztyn, PL

Posted 20 October 2010 - 18:48

Ja już swój odebrałem, szkoda tylko że za cholerę nie mogę aktywować micro sim :/ wywala błąd, że kod aktywacyjny jest niepoprawny (poprawny na 100%)

#843 chudas94

chudas94
  • 144 posts
  • SkądKatowice

Posted 20 October 2010 - 18:49

Ja już swój odebrałem, szkoda tylko że za cholerę nie mogę aktywować micro sim :/ wywala błąd, że kod aktywacyjny jest niepoprawny (poprawny na 100%)

Musisz poczekać aż umowa którą podpisałeś wróci do centrali (orange) i oni mają chyba 7 dni na aktywację.

Ps. dziś byłem wymienić swoją starą kartę sim na micro sim i aktywna była już po kilku minutach :D

#844 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 20 October 2010 - 19:01

@corba ten link nie działa, o co Ci chodziło ... ?

To może tak

Zakładka iPhone Optymalny w E-sklepie.

#845 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2010 - 19:04

Więc nie mam zielonego pojęcia skąd ta moja cena: iPhone 4 16GB 799 zł (974,78 z VAT) Optymalny z Internetem 450 Naprawdę ciężko mi powiedzieć. ... acha ale 'przedłużam umowę' jest nieaktywne ! tylko kupuję jest aktywne przy takiej opcji

#846 kuba234

kuba234
  • 10 posts

Posted 20 October 2010 - 19:49

o 17.00 zadzwonił do mnie konsultant z salonu orange w Jankach, że mają IP 4 16 GB, umówiłem się z nim na 19.00. Po siedemnastej zadzwoniło do mnie jeszcze 3 konsultantów z infolinii w orange, że mają dla mnie IP 4 16 GB. Ale miałem satysfakcję, jak im odmawiałem i mówiłem, że mój iPhone czeka na mnie w salonie. Po 1,5 miesięcznym oczekiwaniu mam w końcu swojego iPhone, w takim abonamencie i wtakiej cenie jak coxis. Niestety w salonie nie mieli odpowiedniej do mojego iPhonea karty micro sim. Karta będzie jutro. Dla zainteresowanych - w salonie w Jankach są jeszcze 3 sztuki IP 4 16 GB.

#847 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 20 October 2010 - 19:49

Więc nie mam zielonego pojęcia skąd ta moja cena:
iPhone 4 16GB 799 zł (974,78 z VAT)

Optymalny z Internetem 450

Naprawdę ciężko mi powiedzieć.

... acha ale 'przedłużam umowę' jest nieaktywne ! tylko kupuję jest aktywne przy takiej opcji

Dlatego napisałem, że lecą w qlki ze stałymi klientami.

#848 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2010 - 20:00

o 17.00 zadzwonił do mnie konsultant z salonu orange w Jankach, że mają IP 4 16 GB, umówiłem się z nim na 19.00. Po siedemnastej zadzwoniło do mnie jeszcze 3 konsultantów z infolinii w orange, że mają dla mnie IP 4 16 GB. Ale miałem satysfakcję, jak im odmawiałem i mówiłem, że mój iPhone czeka na mnie w salonie. Po 1,5 miesięcznym oczekiwaniu mam w końcu swojego iPhone, w takim abonamencie i wtakiej cenie jak coxis. Niestety w salonie nie mieli odpowiedniej do mojego iPhonea karty micro sim. Karta będzie jutro. Dla zainteresowanych - w salonie w Jankach są jeszcze 3 sztuki IP 4 16 GB.

no właśnie więc dziwne że dzisiaj mi Pani konsultantka powiedziała że nie ma i nie wie kiedy będą... ciekaw jestem czy cena którą mi podała (to znaczy niższa niż przez stronę) była prawdziwa czy pomyliła się

@Kuba rozumiem że dostałeś taką cenę przez konsultanta tylko odebrałeś osobiście tak ? przy przedłużeniu plan optymalny 450

@cobra no niestety przy przedłużaniu mają Cie głęboko gdzieś..

#849 kuba234

kuba234
  • 10 posts

Posted 20 October 2010 - 20:20

Tą samą cenę proponował mi konsultant na infolinii orange i konsultant w salonie orange. Tel kupiłem od konsultanta pracujacego w salonie orange. Na orange.pl system wskazywał mi wyższą cenę. Dziwne, podobno przez internet jest taniej...

#850 coxis

coxis
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 October 2010 - 20:29

Tą samą cenę proponował mi konsultant na infolinii orange i konsultant w salonie orange. Tel kupiłem od konsultanta pracujacego w salonie orange. Na orange.pl system wskazywał mi wyższą cenę. Dziwne, podobno przez internet jest taniej...

no to już ciężko się połapiać , ja dostałem 799 zł (974,78 z VAT) przez internet ale skora masz taką samą cenę od konsultanta to chyba ok nie mam czego żałować

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users