Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#526 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 października 2010 - 15:37

Dokładnie. corba, nie możesz jeszcze odetchnąć, bo może się jeszcze okazać, że dostaniesz 3GS-a.

Myślę, że max do końca tygodnia. Ale praktycznie siedziałem i odświeżałem stronę od rana.

#527 klim3k

klim3k
  • 25 postów

Napisano 11 października 2010 - 18:10

4. i 5. cyfra numeru seryjnego. Znajdziesz go na opakowaniu i w telefonie.

5 pierwszych cyfr numeru seryjnego mojego iP4 to 68036. Ktoś to zdeszyfruje?

Swoją drogą, mam jeszcze jeden problem, mianowicie brak połączenia z internetem przy próbie sprawdzenia poczty czy choćby pogody. Zamiast tego dostaję komunikat:
"Nie udało się uaktywnić sieci komórkowej
Nie masz subskrypcji do usługi transmisji danych"

Dzwoniłem do Orange- u nich w systemie mam wszystko aktywowane. Twierdzą też, że APN mam ustawione poprawnie (internet, internet, internet). Zalecili przywrócenie ustawień fabrycznych.
Przed startem iP4 dokonałem synchronizacji starego iPhone (1st gen), w którym z rok temu wyłączyłem całkowicie internet korzystając z profilu unlockit.co.nz. Czy razem z kontaktami, muzyką, zdjęciami itd, mogło się skopiować także ustawienie blokujące internet? W iPhone4 w Orange nie ma dostępu z poziomu menu do APN :/

Jakieś pomysły?

#528 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 października 2010 - 18:34

5 pierwszych cyfr numeru seryjnego mojego iP4 to 68036. Ktoś to zdeszyfruje?

36tydzien 2010, na reszte dostales juz odpowiedz w innym watku, nie musisz dublowac postow zeby dostac odpowiedz.

#529 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2010 - 18:34

tak raczej na 100% ci się skopiowało

#530 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 12 października 2010 - 11:02

Dzis do mnie dzwonili z orange ze maja juz dla mnie iphona, ale jak sie okazalo nie moge przejsc z abonamentu na mixa przed zakonczeniem umowy. Ale sam fakt ze oddzwaniaja ;P

#531 biemdablju

biemdablju
  • 107 postów

Napisano 12 października 2010 - 11:47

Orange jak zawsze szanuje swoich lojalnych klientów, właśnie rozmawiałem z konsultantką Orange, która na początku rozmowy na temat dostępności Iphona 4 w Orange spytała czy chcę przedłużyć umowę, czy chodzi o nowy numer, spytałem czy to ma jakieś znaczenie, odparła, że tak, ponieważ ten telefon często jest dostępny dla nowych klientów a dla przedłużających umowę nie!!!

#532 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2010 - 12:12

dlatego chcę od nich odejść

#533 Rayman

Rayman
  • 217 postów
  • SkądŚląskie

Napisano 12 października 2010 - 12:15

też chyba powoli dojrzewam do tej decyzji

#534 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 12 października 2010 - 12:18

Dzisiaj dostałem telefon od ery że jest iPhone 4, oni przynajmniej podali mi konkretną datę 4 tygodni i dotrzymali słowa.

#535 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 12 października 2010 - 12:43

wynikałoby z tego, że była wspólna dostawa dla wszystkich polskich dystrybutorów biorących wprost od appla

#536 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2010 - 13:09

skąd taki wniosek skoro Orange ich nie ma? Edit 16 jednak jest w tym momencie

#537 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 12 października 2010 - 13:50

Nie ma on-line, są już konkretne symptomy, że na magazynie dziś/jutro będą.

#538 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2010 - 14:52

jakie?

#539 gladiq

gladiq
  • 6 postów

Napisano 12 października 2010 - 16:01

w tej chwili sa 16

#540 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2010 - 16:12

ciekawę jak długo

---------- Wpis dodano o 15:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:10 ----------

juz nie ma

#541 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 12 października 2010 - 16:14

ja zamawialem iphone tydzien temu:) takze dzisiaj zadzwonił do mnie facet z ery i ze jest juz w salonie:) jutro odbieram:) pozdrawiam

#542 zygi

zygi
  • 4 postów

Napisano 12 października 2010 - 16:30

na początku września zamówiłem 4g w orange po czym po trzech dniach zadzwonili ze nie ma 32 gb i moge wybrac 16. odmówiłem i później polowałem na niego aż do wczoraj. wreszcie udało mi się zamówić 32 gb i dziś pani dzwoniła zeby potwierdzic zamówienie i ponoć za 3-7 dni będzie u mnie. zobaczymy co z tego wyjdzie ;]

#543 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 października 2010 - 17:59

16 znowu na sklepie był...

#544 ztrudy

ztrudy
  • 117 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 października 2010 - 18:26

Orange jak zawsze szanuje swoich lojalnych klientów, właśnie rozmawiałem z konsultantką Orange, która na początku rozmowy na temat dostępności Iphona 4 w Orange spytała czy chcę przedłużyć umowę, czy chodzi o nowy numer, spytałem czy to ma jakieś znaczenie, odparła, że tak, ponieważ ten telefon często jest dostępny dla nowych klientów a dla przedłużających umowę nie!!!

W Iralndii gdzie premiera była w sierpniu, IP4 nie jest jeszcze dostępny dla nowych klientów, można tylko przedłużyć umowę, taka ciekawostka :)

#545 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 12 października 2010 - 18:41

Ja ostatecznie doszedłem jako tako do "ładu" z konsultantem Orange. Sprawa wygląda tak, że...

...że konsultant do dzisiaj nie oddzwonił, a mija powoli 14 dni (9dni do końca umowy). Skontaktować się z nim nie mogłem poprzez BOK, bo nie mogą mnie połączyć z nim (rzekomo, gościu jest z 'zewnętrznej' firmy - widzą go w bazie, ale numeru/maila nie mają).
Staram się nie wkurw#$% z tego powodu, ale każdy kto czeka wie jak jest :-/
Dziś dzwoniłem celem przedłużenia dowiedzieć się z ciekawości co i jak na *400 i na 510700700; obie gościary proponują lipniejsze warunki i droższy telefon. Za nielimitowany Orange i dodatkowe minuty każą tym razem mi dopłacać. Na dodatek poprzez orange_online nie mam możliwości skorzystać z opcji "korzyści optymalne" bo coś się sypie i przekierowuje mnie na podstronę klienci indywidualni.

Ciekawostka jakich tysiące: laska za telefonem mnie informuje, że za 4 dni ma być dostawa, że po stronie producenta jest problem.

Piana się toczy z ust ;-) więc dzwonię do ERY zapytać czy mnie przyjmą z otwartymi rękami.

Babka proponuje Abo za 99zł br:
- telefon iP4_16GB za 1299br (przy 24msc) lub 1099br (36msc)
- 440min do wszystkich lub ekwiwalent sms/mms (kiedy 1 min = 1sms/mms; przelicznik lipny z leksza)
- 300MB (powyżej 300MB net zwalnia, ale się nie blokuje)
- TA!DAAA! --> bezpłatna poczta głosowa

LUB

Abo 139br, w tym:
- tel j/w w cenie 989br (24msc) lub 789br (36msc)
- 600min
- 2GB
- TA!DAAA! --> bezpłatna poczta głosowa

Rzekomo, jak mówi, przenoszenie numeru załatwiają bez opłat dla mnie - aktywację dają za 0zł i dni do końca okresu rozliczeniowego plus pełny pierwszy miesiąc za 0zł. O kaucji nic nie wiedziała, kazała poczekać bo musi dopytać i w końcu stwierdziła, że jak pokażę ostatnią zapłaconą w terminie fakturę z Orange to kaucja mnie nie obejmuje.

Ale... babka mi mówi, że telefonów nie mają a sprawdzić czy są na stanie salonów nie potrafi.

Dla przypomnienia dodam, że gostek który miał oddzwonić (może oddzwoni, a może... przepadł jak kamień w wodę) proponował mi takie parametry:

Oferta dla biznesowych. Abonament Optymalny450+Internet_2GB - 139 brutto
- dodatkowo 50min do wszystkich + nielimitowane rozmowy w Orange przez cały okres umowy (poprzedni konsultanci upierali się, że mi nic dodatkowo nie przysługuje)
- telefon iP4_16GB wycenił mi na 974 brutto, ale postanowiłem, że dla obniżenia ceny telefonu do poziomu 790 brutto przedłużam umowę na 30msc zamiast 24msc. Pół roku dłużej na dzień dzisiejszy mnie nie zbawi, zakładam, że za dwa lata owe 500 minut to i tak nie będzie jakoś mało. 2GB netu ponoć jest nie do zdarcia (nie wiem - do tej pory nie korzystałem z netu na telefonie)

#546 koval047

koval047
  • 40 postów

Napisano 12 października 2010 - 19:03

No K***A, ile można czekać (1,5 miesiąca). Wczoraj odwiedziłem Orange w Bielsku-Białej i mam najnowsze fakty:
- Czy macie w końcu tego iPhone 4??? (Przecież długo czekałem, a abonament na firmę mam chyba od 1995)
- Nie niestety nie mamy i nie wiemy kiedy będzie
- A czy będzie do końca roku (sarkazm)
- Mamy nadzieję, że pana iPhone 4 dojdzie do końca roku (ciekawe którego???...)
Gdy to usłyszałem to mnie po prostu ZAMUROWAŁO

Moje pytanie do was, użytkowników MyApple - czy nie posiada ktoś rzetelnych informacji na temat dostępności iPhone 4 w salonach (najlepiej w Bielsku-Białej na placu Smołki). W Orange jestem około 15 (!!!) lat i nie chcę tak po prostu przechodzić do Ery

#547 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 12 października 2010 - 19:16

Słuchajcie zapomnijcie o salonach. Mam niedaleko domu flagowy firmowy salon Orange w Poznaniu, to chodziłem do nich codziennie przez cały miesiąc po drodze do firmy- zawsze ta sama gadka, że nie ma i już. Dorwałem aparat online - i tylko w ten sposób albo przez konsultanta starajcie się o aparat bo powiem szczerze w większości salonów to go na oczy nie widzieli. Schemat zawsze był taki sam - nie ma, będzie w przyszłym tygodniu - nikt nawet nie szedł sprawdzić czy jest na magazynie lub nie sprawdzali w komputerach, bo po prostu NIGDY ich nie było (może w pierwszy tydzień po premierze z 10, 14 sztuk i TO WSZYSTKO FINITO). Kiedy już poszedłem do salonu z iP4 (bo nie dosłali karty MicroSIM) po ową kartę fakt obecności klienta z nowym iPhone wywołał poruszenie żeby nie powiedzieć sensację wśród personelu. Na pytanie ile osób już prosiło o kartę MicroSIM mówiono że prawie nikt, bo nikt jeszcze (przynajmniej ze znajomych sprzedawców pani z Orange) nie sprzedał ani sztuki aparatu który taką kartę portrzebuje -czyli iP 4!. Wniosek nasuwa się sam - nie ma iP 4 w salonach Orange, jak są to pojedyncze sztuki.

#548 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2010 - 19:19

No K***A, ile można czekać (1,5 miesiąca). Wczoraj odwiedziłem Orange w Bielsku-Białej i mam najnowsze fakty:
- Czy macie w końcu tego iPhone 4??? (Przecież długo czekałem, a abonament na firmę mam chyba od 1995)

Moje pytanie do was, użytkowników MyApple - czy nie posiada ktoś rzetelnych informacji na temat dostępności iPhone 4 w salonach (najlepiej w Bielsku-Białej na placu Smołki). W Orange jestem około 15 (!!!) lat i nie chcę tak po prostu przechodzić do Ery

Witaj w klubie z tym że jestem w Orange całą firmą i mam troche inną sytuację bo mam uznaną reklamację i jakoś ni cholery nie moga mi znaleźć iPhone'a który czasem jest dostępny na Orange.pl, no ale Orange ma kilka różnych magazynów,dzownię do nich to się dwiaduję, że ktoś się ze mną dnia poprzedniego o godzinie 20 kontaktował w sprawie reklamacji(oczywiście nie kontaktował) także zaczynam chcieć się przenieść, chcociaż nie - już chce się przenieść i dzisiaj już miałem jechać do salonu firmowego aby rozwiązać umowę z ich winy ale się nie udało co nie zmienia faktu, ze zadzowniłem do Ery aby przedstawili swoją ofertę:]

#549 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 12 października 2010 - 19:21

Hehe, ciekawe czy ktoś czeka w ogóle na białego iP :D Ci to mają przewalone ;-) Apple mogło by wydać jakieś oświadczenie jak z nim sprawa wygląda (chociaż mnie to nie interesuje). Zaraz się okaże, że ludziska będą przedłużać umowy na rok bez telefonu bo coraz bliżej będzie do iP5 i się zaczną zastanawiać czy poczekać. Masakra jakaś.

#550 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 października 2010 - 19:35

@Zielony_M, Gość pewnie już nie pracuje bo od zewnętrznych parterów długo nie pracuję [zazwyczaj do pierwszej pensji] i na 100% mają gorsze oferty od orange.pl bo muszą dostać prowizję za sprzedaż. A nawet jeśli jeszcze się uchował to na pewno nie będzie miał dla Ciebie telefonu skoro brakuje na orange.pl. Wg mnie a przeleciałem wszystkie możliwe kanały sprzedażowe nie dostaniesz w Orange przy iP4 w abo 139brutto nic poza abo i 2GB internetu.
Ale życzę wytrwałości w oczekiwaniu.

---------- Wpis dodano o 18:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:34 ----------

W ten sposób nie kupisz , gwarantuje Ci. W Bielsku nie ma salonu firmowego, ten na Smołki to agent na trochę lepszych warunkach i tak jak pisałem wcześniej nie licz na zakup iP w salonie przez najbliższy miesiąc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych