Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zmiana wyglądu Mac OS X

• This topic is locked This topic is locked
304 replies to this topic

#76 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 July 2007 - 14:27

IMO to nie powinien działać wolniej bo to w końcu jest tylko podmiana jakiś plików systemowych na inne, ale mniejsza o to z oficjalnej strony UNO "...Just navigate to /System/Library/CoreServices/ and open up "SystemVersion.plist" and change the "SystemVersion" string from 10.4.10 to 10.4.9 and save the file. Then open up UNO and install it like before. Now just change the .plist file back to the way it was..." z odinstalowaniem też powinno zadziałać a wszystko przez to, że UNO rozpoznaje wersję systemu i wie, że działa na pewno do 10.4.9 Nad wersją dla 10.4.10 już pracują

#77 karolek

karolek
  • 171 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 July 2007 - 16:38

niestety nie mam nawet plliku SystemVersion.plist :/

#78 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 14 July 2007 - 12:07

jak zmienic ikonki dla plikow zip rar sit ?

#79 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 17 July 2007 - 13:05

A jakiego programu uzywasz do ich otwierania?

#80 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 21 July 2007 - 10:00

A jakiego programu uzywasz do ich otwierania?

Standardowo wbudowanego do systemu i stuffit expander

#81 Marchew

Marchew
  • 150 posts
  • SkądDawna stolica Polski

Posted 29 July 2007 - 21:00

A jak zmienić bez pomocy programów ikonkę Dashboard? Zmieniłem już Dashboard.icns w Resources i ikonkę w Applications. Próbowałem wywalić go z docka, zrestartować system i ponownie przenieść zmienioną ikonkę. Nic z tego, dalej jest defaultowa. Jakieś pomysły?

#82 Leander

Leander
  • 205 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 July 2007 - 15:19

Wywalić ikonę Dashboard'a z dock'a, i wrzucić go jako 'active corner' bądź pod klawisz funkcyjny ;) Ja tak mam i się sprawdza. Dużo szybciej jest wcisnąć na klawiaturze F11 niż na touchpoadzie szukać ikonki w dock'u ;) Ale pod tym względem to ja ogólnie jestem dziwny, bo w docku nie mam na stałe ŻADNEJ ikony (poza finderem i koszem). Wszystkie aplikacje odpalam ze spotlight'a, jest to dużo szybsze rozwiązanie jak dla mnie ;)

#83 Marchew

Marchew
  • 150 posts

Posted 30 July 2007 - 21:56

Super, ale to nie odpowiedź na moje pytanie. Ja też nie klikam, tylko używam klawiatury, za to jestem estetą i cieszę oczy.

#84 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 August 2007 - 19:10

wie ktoś gdzie jest zbiór tematów (shapeshifter) tylko i wyłącznie dla 10.3.9? Byłbym wdzięczny, bo większość jest dla tigera i co ściągnę to nie działa :(

#85 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 13 August 2007 - 23:54

Czy ktos mi wyjasni jak zmienic ikonke system preference ? Nic nie daje wywalenie jej z docka nastepnie zmiana ikony w applications i wrzucenie jej do docka. Jakies pomysly ?

#86 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 August 2007 - 23:59

Prawym na ikonkę System Preferences->Show Package Contents->Contents->Resources i podmień sobie ikonkę PrefApp.icns

#87 Szejker

Szejker
  • 214 posts
  • SkądKraków / Cieszyn

Posted 14 August 2007 - 14:56

Witam, Próbuję kupić shapesifter płacąc via paypal i cały czas wyskakuje mi jakiś error (różne, nie cały czas ten sam). Czy ktoś oprócz mnie miał problemy z kupnem? I czy ktoś komu poszło to bez problemów mógłby mi ewentualnie z tym pomóc? ;) Tzn przeleję paypalem na jego konto $20, a on zakupi mi licencję. EDIT: Już załatwione, dziękuję ;)

#88 Hektor

Hektor
  • 1570 posts
  • SkądPolska

Posted 25 September 2007 - 08:25

Witam jak w prosty sposob ''wygubic'' albo po prostu zrobic przezroczystosc gornego paska ?

#89 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2007 - 19:11

Witam
jak w prosty sposob ''wygubic'' albo po prostu zrobic przezroczystosc gornego paska ?

Przeczytać ten wątek :) Gdzieś na początku o tym pisalem...

#90 Hektor

Hektor
  • 1570 posts
  • SkądPolska

Posted 25 September 2007 - 19:58

Przeczytać ten wątek :) Gdzieś na początku o tym pisalem...

Jakos znalezc nie moge za bardzo o pasku nic nie pisales tam chyba...

#91 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 September 2007 - 09:01

Jakos znalezc nie moge za bardzo o pasku nic nie pisales tam chyba...

Sorry, nie ten wątek... ;)
http://www.myapple.p...89&postcount=13
  • Hektor likes this

#92 austar

austar
  • 92 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 September 2007 - 17:51

nie wiem czy ktos juz wczesniej o tym pisal, jezeli tak to sorry za poworke

mysle ze moze byc to przydatne

Zmiana tla w oknie logowania

Trick polega na podmianie pliku "/Library/Desktop Pictures/Aqua Blue.jpg"

Poniewaz "Aqua Blue.jpg" jest domyslnym plikiem tla w oknie logowania, wystarczy go podmienic i mozemy sie cieszyc nowym tlem:)

Zmiana loga Apple w oknie logowania

Przechodzimy do folderu: /System/Library/CoreServices/SecurityAgent.app/Contents/Resources/ tam znajdujemy plik [B]applelogo.tif[/B, ktory to podmieniamy

UWAGA: musi byc w rozdzielczosci 90 x 90 najlepiej z przezroczystym tlem dla osiagniecia dobrego efektu

btw: jak zrobic screena z okna logowania

#93 Hektor

Hektor
  • 1570 posts
  • SkądPolska

Posted 26 September 2007 - 22:01

Sorry, nie ten wątek... ;)
http://www.myapple.p...89&postcount=13

Wielkie dzieki !

#94 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 12 November 2007 - 02:35

Fajny trick do Stacks, http://t.ecksdee.org/post/19001860
u mnie to wygląda tak:
Dołączona grafika

wiem ze to dział dla 10.4 ale gdyby był jakiś osobny dział moding'u z podziałem na dock, ikony itd. To by było chyba lepiej :)

#95 maya

maya
  • 99 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 December 2007 - 00:39

mam problem z shapeshifter'em. gdy wybieram sobie jakis temat i go zaakceptuje, robie relunch finder i dock, ale temat widac tylko pod finderem, np wybieram temat liger, pod finderem jest liger, a pod np safari default

#96 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 December 2007 - 00:44

mam problem z shapeshifter'em. gdy wybieram sobie jakis temat i go zaakceptuje, robie relunch finder i dock, ale temat widac tylko pod finderem, np wybieram temat liger, pod finderem jest liger, a pod np safari default

Wyloguj się. Albo zrestartuj aplikacje któŸre się nie zmieniły.

#97 koshin

koshin
  • 18 posts

Posted 06 January 2008 - 12:56

cze jestem nowy tu i nowy jako użytkownik mac-a.... i mam problem zmieniłem ikony za pomocą cadybar 2.6 dla tigera i teraz nie mam ikony w folderze Applications i Desktop uźycie funkcji restore teź nic nie daje (zamiast ikony mam pusty plik ICONS) choć cadybar pokauje ikone która została podmieniona.....

#98 Marchew

Marchew
  • 150 posts

Posted 09 January 2008 - 02:19

Jeżeli dobrze zrozumiałem to widzisz ikonke z napisem ICNS zamiast ikony? Ściągnij iConverter, wrzuć do niego pożądaną ikonę zaznaczając wszystko co się da. Skonwertuj i podmień jeszcze raz, tym razem na plik stworzony przez converter - będzie hulać.

#99 koshin

koshin
  • 18 posts

Posted 09 January 2008 - 19:02

ok już działa dzięki

#100 apokryf

apokryf
  • 116 posts

Posted 27 January 2008 - 19:45

Siemanko Moje pytanko jest następujące. Jak zmienic ikonke np. avi ale nie pojedynczo (bo to już mnie męczy) tylko wszystkie naraz, jakie mam na HD

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users