Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uchwyt samochodowy do iPhona 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#1 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 19:42

Poszukuje czegoś porządnego do zawieszenia iP4 w samochodzie, dotychczas miałem uchwyt Navigona do starego iP 3G, zrobiłem sobie upgrade telefonu i mam problem z sensownym umieszczeniem go aucie. Dodam, że nie interesują mnie uniwersalne uchwyty, jakoś mi osobiście nie pasuje takie rozwiązanie (uważam, że to niezbyt solidne rozwiązanie, podatne na uszkodzenia, i nie zawsze dobrze trzymająca telefon, a ostatnia wyprawa za granice z nawigacja w takim uchwycie to była istna tortura), lubię po prostu wcisnąć telefon nie absorbując przy tym zbytniej uwagi do tej czynności i ma on siedzieć na miejscu. Polecacie coś, bo szukałem, ale na chwile obecną chyba nie ma dedykowanego rozwiązania? Ale może źle szukałem.

#2 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 19:49

Zestaw TomTom Car kit dla iP 2/3G po drobnej modyfikacji da radę. Przykleja się gumową podkładkę lub paseczek velcro.

#3 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 22:16

Po pierwsze, cena tego rozwiązania trochę powala ;) A po drugie nie lubię takich kombinowanych patentów, jak klejenie podkładek gumowych itp... Poza tym, to trochę śmieszne jest żeby kupować uchwyt za gruba kasę, ale żeby spełniał swoja funkcję to muszę go obklejać podkładkami, żeby telefon się trzymał. Rozwiązanie byłoby do zaakceptowania gdybym już miał TomTom'a, a że go nie mam, to wydaje mi się to mało rozsądne ;)

#4 qnick

qnick
  • 128 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 23:10

Ja zakupiłem ten uchwyt i jestem zadowolony:
http://www.arkon.com...p#IPM514#IPM514
Jest to uniwersalne rozwiązanie ale telefon trzyma bardzo dobrze. Zaletą jest to że iphone może mieć założony bumper czy jakąś inną obudowę. Cena też jest dość atrakcyjna.

#5 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 23:48

Widziałem wcześniej ten uchwyt, ale jakoś do mnie nie przemawiał, ale rzeczywiście, niewątpliwą zaletą jest możliwość montowania z bumperami, obejrzałem sobie filmik na YouTubie ze wspomnianym uchwytem i jest całkiem ok, dzięki za skłonienie do ponownego przyjrzenia się temu uchwytowi, na pewno zastanowię się nad tą opcja jeszcze raz :) A nie drży za bardzo telefon podczas jazdy? Sam uchwyt jest dosyć sztywny?

#6 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 06:59

Po pierwsze, cena tego rozwiązania trochę powala ;) A po drugie nie lubię takich kombinowanych patentów, jak klejenie podkładek gumowych itp... Poza tym, to trochę śmieszne jest żeby kupować uchwyt za gruba kasę, ale żeby spełniał swoja funkcję to muszę go obklejać podkładkami, żeby telefon się trzymał. Rozwiązanie byłoby do zaakceptowania gdybym już miał TomTom'a, a że go nie mam, to wydaje mi się to mało rozsądne ;)

Haha. Spodziewałem się tego :P Problem polega na tym że nie za bardzo jest alternatywa. Z ładnych i dobrych uchwytów na rynku są tylko dwa: Navigon (nie jest tani, nie ma nic-golas i póki co jest tylko do 3g/s) i TomTom, który ma regulację głośności, ładowarkę wpinaną w uchwyt, a nie w telefon, głośnik, mikrofon, bluetooth,DODATKOWY MODUŁ GPS, wyjście audio i jest po prostu piękny i bardzo dobrze wykonany. Jeśli masz dobre auto i zależy Ci na dobrym i nie szpecącym uchwycie- w tych dwóch opcjach powinieneś się poruszać. Obie nie są tanie. Kupowanie taniego, paskudnego i nic nie oferującego uchwytu do dobrego auta to jak kupowanie do garnituru Lorisa Azzarro butów w CCC. No, ale to moje zdanie... Może nie jesteś zboczonym estetą i podpasuje Ci inny... ? Ja niestety jestem :(

#7 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 09:39

Z ładnych i dobrych uchwytów na rynku są tylko dwa: Navigon i TomTom

Jak Byś czytał dokładniej :P to byś się doczytał, że miałem Navigona, i takie rozwiązanie mi pasowało. Pomimo ze uchwyt nie był tani, uważam że był wart swojej ceny. Zboczeńcem bym się nie nazwał, ale w jakimś stopniu jestem estetą i nie lobię z tego względu uniwersalnych uchwytów. No nic, poczekam, może w końcu Navigon coś pokaże, a może jakaś inna firma pokaże coś na poziomie.

#8 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 16:37

Jak Byś czytał dokładniej :P to byś się doczytał, że miałem Navigona, i takie rozwiązanie mi pasowało. Pomimo ze uchwyt nie był tani, uważam że był wart swojej ceny. Zboczeńcem bym się nie nazwał, ale w jakimś stopniu jestem estetą i nie lobię z tego względu uniwersalnych uchwytów. No nic, poczekam, może w końcu Navigon coś pokaże, a może jakaś inna firma pokaże coś na poziomie.

Ależ ja nie pisałem że nie miałeś. Napisałem tylko że z uchwytów liczą się tylko te dwie marki :P Ja osobiście bym nigdy Navigona nie kupił, bo choć ładny, nie szpeci auta, to nic nie oferuje, a kosztuje prawie połowę ceny uchwytu TToma. Tu naprawdę szkoda by mi było kasy. W TT masz przede wszystkim gwarancję fixa w oka mgnieniu, nie gubienie sygnału w kiepskich warunkach pogodowych i zestaw głośnomówiący. Tylko ta cena... poraża, niestety. :(

#9 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 18:07

Akurat u mnie zestaw głośnomówiący mam wbudowany fabrycznie, GPS może by się nawet przydał, ale żeby wydawać 500 zł na GPS'a który w iP4 jest już całkiem sprawny... to tak trochę bez sensu.
Ostatnio dalej wertując net, trafilem na oferte RAM'u, uchwyty całkiem fajne, ale dostępność u nas zerowa... :(
Apple Mounts

#10 Jotek

Jotek
  • 557 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 18:17

Może coś z Nokii... :-) ... został mi po e90 (wielkiej cegle) uchwyt mocowany do szyby. Solidny. Nokia, cięższa od iPhona leżala tam jak ulał. Sprawdziłem jak się w niego wpasuje iPhone i leży pięknie. Co prawda nie ma gniazda zasilania i kabelek trzeba samemu podpiąć ale uchwyt praktycznie za free. :-)

#11 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 30 sierpnia 2010 - 22:05

@Jotek Możesz wkleić jakieś zdjęcia?

#12 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 01 września 2010 - 16:52

A co sadzicie o tym 4G NIEMIECKI uchwyt ANTYSHOCK HR do iPhone 4 (1196165637) - Aukcje internetowe Allegro ? Albo o tym http://allegro.pl/ip...1206995570.html ? Przy drugiej opcji zastanawia mnie jaki wplyw ma nawiew na telefon. Moze daje dodadkowe chlodzenie bo w sumie ip4 lubi sie zgrzac:)

#13 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 01 września 2010 - 17:06

jak dla mnie obydwa bez względu na to na jakim poziomie jest sam uchwyt, to zaczep na iPhona to i tak tani chiński koszyczek, twardy plastik, łatwo uszkadzający telefon. Raz taki badziew kupiłem, to najpierw mi popękały elementy odciągające przyssawkę przez co uchwyt ledwo się trzymał szyby, a po pierwszej chłodniejszej nocy, próba zapięcia telefonu skończyła się ułamaniem jednego z elementów koszyczka, przez co mniej więcej po miesiącu cały uchwyt nadawał się tylko na śmieci pomimo prób reanimacji.

#14 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2010 - 08:38

Mam uchwyt samochodowy systemu HR mocowany do kratki nawiewu od paru lat - pierw MDA VARIO, a teraz iPhone. Jestem bardzo zadowolony i nic się nie złamało. Głowice do mocowania do kratki mam starszego typu i jedyną jej wadą jest że czasami (raz, dwa razy do roku) regulowane na szerokość wpinki do kratki potrafią się rozkalibrować/przesunąć na naszych wspaniałych drogach i trzeba je poprawić żeby uchwyt był ponownie stabilny. Zaletą tego systemu jest to, że wraz ze zmianą telefonu zmieniasz tylko mocowanie - uchwyt pozostaje bez zmian. Co do uchwytów mocowanych do szyby to nie jestem ich zwolennikiem bo za łatwo rzucają się w oczy wielbicielom cudzej własności powodując chęć sprawdzenia czy pozostała zawartość jest w aucie...

#15 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 02 września 2010 - 13:32

Z tego co widziałem/czytałem to uchwyty firmy HR są bardzo dobrej i wysokiej jakości. Nigdy nie miałem więc nie mogę się wypowiedzieć. Ponawiam pytanie o powietrze z nawiewu. Czy nie zaszkodzi iPhonowi?

#16 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2010 - 13:35

3G przez ponad rok nie zaszkodziło. Zresztą w każdym normalnym aucie jest osobna regulacja intensywności z każdego nawiewu i jak Ci nie pasuje żeby wiało yo go po prostu zamykasz.

#17 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 02 września 2010 - 13:50

no niby tak ale wiesz czasem miło jest jak nawiew działa :D

#18 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 02 września 2010 - 22:59

Mam uchwyt samochodowy systemu HR mocowany do kratki nawiewu...

a gdzie taki uchwyt kupić? Najlepiej sklep gdzieś w polsce :) Albo okolicach ;)

#19 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 02 września 2010 - 23:57

A ja polecam uchwyt firmy JustMobile. Oprócz przyssawki do szyby jest również mocowanie do deski rozdzielczej. Dodatkowo dodają 3 klipsy , które możemy użyć z innymi urządzeniami. Od jakiś 2 tyg chwale sobie ten produkt.

#20 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 03 września 2010 - 00:17

A ja polecam uchwyt firmy JustMobile. Oprócz przyssawki do szyby jest również mocowanie do deski rozdzielczej. Dodatkowo dodają 3 klipsy , które możemy użyć z innymi urządzeniami. Od jakiś 2 tyg chwale sobie ten produkt.

No ale to nie jest uchwyt do iP4, przynajmniej nie wynika to ze zdjec... a z opisu to juz w ogole nic nie wynika.

#21 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 września 2010 - 07:16

a gdzie taki uchwyt kupić? Najlepiej sklep gdzieś w polsce Albo okolicach

przecież kolega NiePyta podał w tym temacie sznurki do Allegro.

#22 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 03 września 2010 - 21:48

Pojawiło się coś nowego w temacie na wzór zestawu TomToma
iPhone GPS Car Kit - Mio iPhone GPS Car Kit - GPS Phone - Mio Technology

---------- Wpis dodano o 20:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:39 ----------

Navigon wprowadził preorder na uchwyt na iPhone 4, cena 39.90 (dostępny ma być chyba od 20 września)
iPhone 4 Design Car Kit | NAVIGON. And the world is yours
tak wiec chyba poczekam na ten uchwyt, mam poprzednika do 3G i jestem z niego bardzo zadowolony, wiem ze drogo, ale wg mnie produkt wart swojej ceny, jest bardzo estetyczny, dobrze trzyma, a zapięcie i wypięcie telefonu jest bardzo łatwe, to produkt dobrze dopracowany ergonomicznie.
Niestety przedsprzedaż jest ograniczona do Niemiec, Austrii i Szwajcarii.

#23 zbenek

zbenek
  • 26 postów

Napisano 06 września 2010 - 20:51

Myślałem o Kingstonie jakimś "uniwersalnym", ale kupię taki:
UCHWYT CR-115,ORYGINAŁ NOKIA, 6300, E51, E52, E66 (1202156015) - Aukcje internetowe Allegro
Skoro to Nokia to powinien być solidny. Jest całkiem ładny i bardzo tani... Najwyżej komuś prezent z niego zrobię.

Jak już do mnie dotrze to podzielę się wrażeniami.

#24 paprot

paprot
  • 7 postów

Napisano 07 września 2010 - 07:13

A o czymś takim ktoś coś słyszał?
[url=http://www.cortland.pl/muvit-zestaw-samochodowy-iphone-4g.html]iPod, iPhone, iPad :: Akcesoria :: Zasilacze i baterie :: muvit Zestaw samochodowy iPhone 4G - Cortland - systemy graficzne[/url]

pooley, da się w ten uchwyt navigona wcisnąć iPhona w etui/bumperze?

#25 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 07 września 2010 - 07:17

pooley, da się w ten uchwyt navigona wcisnąć iPhona w etui/bumperze?

niestety nie... tak wiec z czasem przestawie sie na jakies etui a'la 'skarpeta' albo cos, zeby w samochodzie latwo go bylo wyjac i wcisnac w uchwyt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych