Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wytrzymałość bateri

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#101 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2011 - 14:22

Nie rozumiem podstaw dlaczego miałbym nie wierzyć Fifty-50.Po co miałby kłamać?Skoro tak u niego jest, to tak jest.

Dziękuję za poparcie ;) Oczekuję również o jakieś wyniki od andrzejka :).

#102 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 20 lutego 2011 - 14:43

No i u mnie znów gorzej...W tej chwili max 5h użycia, 1 dzień czuwania, jasność max, lokalizacja on, 3g, wifi cały czas, push, znajdź iPhone, ogólnie wszystko pouruchamiane ale jakoś wcześniej lepiej trzymała, po 7, 8h było...Ale nie mam siły już restore robić, zobaczymy po aktualizacji do 4.3

#103 Ptryk

Ptryk
  • 126 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 21:21

Powiem wam szczerze że. Przeszukując forum i zastanawiając się nad kupnem iP 4 interesował mnie ten temat. Ale nic z niego nie wiem ;/ Każdy opowiada o swojej baterii inaczej. Jak to jest że jednym trzyma dłużnej innym mniej ?

#104 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 lutego 2011 - 21:47

No i u mnie znów gorzej...W tej chwili max 5h użycia, 1 dzień czuwania, jasność max, lokalizacja on, 3g, wifi cały czas, push, znajdź iPhone, ogólnie wszystko pouruchamiane ale jakoś wcześniej lepiej trzymała, po 7, 8h było...Ale nie mam siły już restore robić, zobaczymy po aktualizacji do 4.3

To Ci powiem, że masz to samo co ja. Max 5h w użyciu i tyle - oczywiście wszytko uruchomione etc. Niestety ale to jest jakaś wada sprzętu/baterii/iOS/operatora GSM/wpływu słońca/tajemniczych zielonych ludzików i żadne restore i 4.3 Ci nie pomoże. Przetestowałem to bardzo dokładnie. Oczywiście życzę Ci, żeby znowu działał do 10h, mój niestety nie chce.

#105 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 lutego 2011 - 00:10

Powiem wam szczerze że. Przeszukując forum i zastanawiając się nad kupnem iP 4 interesował mnie ten temat. Ale nic z niego nie wiem ;/ Każdy opowiada o swojej baterii inaczej. Jak to jest że jednym trzyma dłużnej innym mniej ?

Zależy jak kto używa telefonu co ma włączone,a co nie,a to bardzo ważne;.

#106 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 01:49

narkoman, sam już nie wiem co myśleć o tym wszystkim, czuje się robiony w jajo;] Na początku tel był ze smokiem na Orange, 2g miałem tylko uruchomione bo uścisk śmierci rozmowy mi przerywał, bateria trzymała po 9h. Simlock został zdjęty, przesiadłem się na Play i to samo było, 7,8, nawet 9h momentami. Zero zachamowań, wyłączania czegokolwiek, no, może Skype z paska MT tylko...Zasięg na 3g w Play mam prawie cały czas max, profil użytkowania się nie zmienił, w tych samych miejscach raczej bywam i zonk, bateria sama z siebie do max 5h trzyma. Robiłem restore. Restore na restore zaraz po restore. I wracało do normy. Zawsze na nowo instalowałem programy, nie wszystkie naraz tylko przez 2, 3 dni tel mi wracał do pełnego stanu. I coś wtedy się działo, jakby jakaś aplikacja odpowiadała za to wszystko...Szukałem winnego, bez efektu. Bawiłem się tak z miesiąc może aż w końcu odpuściłem. Kupowałem iPka z myślą, że nie będę już musiał grzebać w telefonie (po przygodach z androidem, symbianem i po części z badą). Aż w końcu zajechała mi stacja dokująca i powiedziałem sobie dość;]

#107 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 lutego 2011 - 08:17

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
Bateria przy intensywnym używaniu wytrzymuje 5h pracy non stop, więc nie ma możliwości fizycznej siedzieć więcej niż 5h na www , grać i oglądać filmy łącznie
za to telefon nie używany potrafi wytrzymać nawet 10dni
włączyłem na noc TunelIN rmf po wifi , z włączonym ekranem
wynik jak na obrazku od 100% o 00:35 do 0% o godzinie 6:21 więc prawie 6h
więc jak ktoś bajeruje że trzyma mu 6 dni to najprawdopodobniej nie używa go wcale
jak ktoś bajeruje że trzyma mu 3 dni to i intensywnie użytkuje gra siedzi na www to jego intensywność to jest max 1godzina dziennie (grania , video , www łącznie)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych