Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wytrzymałość bateri

• Please log in to reply
106 replies to this topic

#76 frango

frango
  • 41 posts

Posted 17 December 2010 - 14:52

Nie mam zamiaru się kłócić, ale na tyle na ile znam angielski, to w tym komunikacie nie ma nic o ładowaniu ;>

#77 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 17 December 2010 - 15:31

Nie mam zamiaru się kłócić, ale na tyle na ile znam angielski, to w tym komunikacie nie ma nic o ładowaniu ;>

Komunikat = podłączenie, podłączenie = ładowanie.

#78 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 December 2010 - 15:32

Przeczytaj sobie dokładnie napis pod słowem standby, jak nie rozumiesz użyj google translate :) Oznacza on dokładnie że iPhone został podłączony od czasu ostatniego naładowania.

narkoman - wyjaśnił Ci w prostszy sposób niż ja, czyniałam to nieudolnie przez ostatnie posty :)

#79 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 17 December 2010 - 19:17

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

W tym godzina słuchania muzyki, to chyba temperatura tak wpływa na tą baterie xD

#80 frango

frango
  • 41 posts

Posted 17 December 2010 - 20:05

Ludzie, ja się z nikim nie ścigam. Nie wierzycie to nie wierzcie. Ja jestem zajebiście zadowolony, że iP4 potrafi działać tak długo przy moim normalnym użyciu.

#81 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 17 December 2010 - 20:23

Dla mnie to abstrakcyjny rezultat. Podczas weekendu zdarza mi sie nie ladowac. Tylko mi iPad i iPhone praktycznie zastepuje macbooka

#82 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 17 December 2010 - 20:41

Dla mnie to abstrakcyjny rezultat.

Dla mnie też :-D Do max 8h jeszcze rozumiem, ale 11 to nie pojmuje... Chyba, że na ostatnie 3 właczyć tryb samolot, ściemnić ekran i czekać, aż dobije :-P Nie zarzucam autorowi takiej manipulacji w tym momencie, ot tak piszę jak to /może/ można by zrobić. Chyba kiedyś spróbuję :-D

#83 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 17 December 2010 - 21:29

Ale cyrk odwalacie ;P Masakra.

#84 worrek

worrek
  • 64 posts

Posted 18 December 2010 - 12:59

Ja ładuję swojego co noc... dla mnie takie czasy jak tu ludzie mają są awykonalne. Pytanie czy to jest na zasadzie, że ścigacie się komu wytrzyma dłużej czy użytkujecie telefon normalnie?

Wifi praktycznie nie wyłączam, w pracy jak jestem korzystam z 3g ( ciągle w trasie ).
3g nigdy jeszcze nie wyłączałem.
Push mail... około 30 maili dziennie in i ok 10 out. Sporo ważą.
Do tego trochę dzwonię i smsuję.
Wieczorami zdarza mi się trochę pograć.
Muzyki... w sumie czasem podepnę w aucie ale nie więcej jak godzina w skali tygodnia.
Lokalizacja tylko google, navi, find my iphone etc. W pozostałych grach etc wyłączone.
Czasem odpalę parlingo, ale rzadko.

Ja nawet nie zakładam, że mi dwa dni wytrzyma, bo nie chcę się na drugi dzień po południu stresować, że padnie mi bateria jeśli będę musiał z neta korzystać lub podzwonić.

Służbowa nokia wytrzymuje podobnie. Ale z niej po prostu dzwonię po 4 h dziennie :P

Posted Image

Posted Image

#85 frango

frango
  • 41 posts

Posted 19 December 2010 - 21:33

Pytanie czy to jest na zasadzie, że ścigacie się komu wytrzyma dłużej czy użytkujecie telefon normalnie?

Wszystko zaczęło się od tego, że chciałem sprawdzić czy pozostawianie aplikacji (gier) w trayu ma wpływa na żywotność baterii. Jak telefon wytrzymał mi ponad 4 dni zamiast ledwo trzech a potem 6 dni, to wysnułem teorię, że ma wpływ.
Pierwotnie nie chodziło czy "długo" a raczej czy "dłużej".

#86 frango

frango
  • 41 posts

Posted 26 January 2011 - 14:22

No dobra... mój iP4 zaczął odwalać wczoraj jakąś mañanę :| Gdy kładłem się spać, to "czas użycia" był około 7h, ale jak rano wziąłem telefon do ręki, to było już 15h!? To jakiś absurd. Po pierwsze nie wytrzymałby tyle użycia, a po drugie, przecież nic nie robił. Poziom naładowania baterii spadł o 10% :| Teraz mam 20h użycia, 5 dni standby. Pierwszy parametr jest jakąś abstrakcją, a drugi niczym nadzwyczajnym, u mnie. Baterii mam jeszcze 10%, ale szybko się wyczerpuje. Nie zmieniałem żadnych ustawień dot. działania aplikacji w tle. Wywaliłem wszystko z traya. Wyłączyłem i włączyłem telefon, ale nic to nie dało. Czy komuś coś podobnego ostatnio się przytrafiło?

#87 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 26 January 2011 - 14:40

Czasami czas ten rośnie nie wiadomo skąd. Ale jeżeli bateria trzyma dobrze to nie ma się czym przejmować.

#88 frango

frango
  • 41 posts

Posted 27 January 2011 - 13:07

Thx, zobaczę co ten mój iP4 kombinuje ;>

#89 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2011 - 13:36

Może go przywróć. Coś się mogło rozkalibrować i restore może pomóc.

#90 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 27 January 2011 - 13:41

Co najwyżej restart telefonu. Po co od razu restore jak bateria trzyma dobrze?

#91 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 27 January 2011 - 13:54

Nie ma zasady. Obserwuję to na 2 x iP4. Skacze od 6-10 h użycia. Trzeba się z tym pogodzić.

#92 frango

frango
  • 41 posts

Posted 29 January 2011 - 19:32

Pewnie już Was nudzi to, że ciągle wypisuję jakieś bzdury i żale się nt. baterii :D Ale, wygląda na to, ze restore pomogło :) iP4 pokazuje realne wartości zużycia baterii i nie wysysa z niej życia jak oszalały ;) Czyli prawie jak z windowsem :D :o

#93 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 January 2011 - 20:22

Pewnie już Was nudzi to, że ciągle wypisuję jakieś bzdury i żale się nt. baterii :D
Ale, wygląda na to, ze restore pomogło :) iP4 pokazuje realne wartości zużycia baterii i nie wysysa z niej życia jak oszalały ;)
Czyli prawie jak z windowsem :D :o

Restore lekarstwem na wszystko ;)

#94 Kopex

Kopex
  • 52 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2011 - 22:49

Nie mam czasu na to, żeby czytać cały temat, powiedzcie mi tylko czy push dla maila dużo pobiera energii? Konto mam na Exchange i ustawione tak, że każda nowa wiadomość i przychodzi powiadomienie i tak się zastanawiam jak długo pociągnie(telefon ma 2 lata i swoje już przeszedł, teraz(przed włączeniem push) trzyma ok. 36-48h)

#95 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 February 2011 - 00:13

W 3G pewnie zjada sporo więcej, niż w 4, o której zresztą jest ten temat ;) Co do mojego telefonu - gram naprawdę sporo, jasność max., włączone Wi-Fi, push, powiadomienia, lokalizacja i trzyma 1,5 dnia. Duże ŁAŁ! Bateria jest naprawdę dobra ;)

#96 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 19 February 2011 - 08:44

Co do mojego telefonu - gram naprawdę sporo, jasność max., włączone Wi-Fi, push, powiadomienia, lokalizacja i trzyma 1,5 dnia. Duże ŁAŁ! Bateria jest naprawdę dobra ;)

Taaaa. Ładne bajeczki opowiadasz. Jasność na maxa, push, lokalizacja, dużo grasz i 1,5 dnia. Nikt ci w to nie uwierzy. Przy graniu wytrzymuje około 4-5h. Dodatkowo masz jasność na maxa. Chyba sam sobie chcesz ten wynik wmówić. Ten temat nie brzmi pochwal się ile ci wytrzymuje telefon. No ale może masz cud baterie.

#97 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 19 February 2011 - 11:59

Wszystko zalezy od tego grania. :) Dla kogo to jest duzo i jakie gry. Ja wlasnie z podobnymi ustawieniami laduje telefon bo ma 30% po dwoch dniach, gdzie wczoraj gralem godzine, moze poltorej. Tak wiec bateria naprawde tak trzyma i jest swietna. Oczywiscie nie licze kilku zdjec, rozmow, sms, sluchania muzyki itp. Bo to normalne, ze zawsze dochodzi jeszcze to.

#98 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 February 2011 - 17:31

@Andrzejek - ja mówię to co widzę. Możesz w to wierzyć lub nie. Gram około 2-3h dziennie, czasami więcej i bateria trzyma te 1,5 dnia. Nie zmienisz tego.

#99 Laz

Laz
  • 799 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 February 2011 - 05:11

Nie rozumiem podstaw dlaczego miałbym nie wierzyć Fifty-50.Po co miałby kłamać?Skoro tak u niego jest, to tak jest.

#100 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 20 February 2011 - 12:38

Grałem wczoraj sporo bo około 3 godzin telefon miał przed graniem 68%,a TERAZ ma 36% więc bateria po 3 godzinach jest nadal okey.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users