Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wytrzymałość bateri

• Please log in to reply
106 replies to this topic

#26 Krukct

Krukct
  • 936 posts

Posted 19 November 2010 - 17:14

U mnie (3GS) nie ma żadnego przygaszania, a wyłącza się poniżej jednego procenta. 3G z tego co pamiętam poniżej 3% się wyłącza.

#27 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 19 November 2010 - 20:15

No z tymi procentami to nie byłem pewny, bo w iPodzie Touchu, który miałem nie było procentowego wskaźnika przy baterii, tylko komunikat bateria poniżej 10%... więc podałem tak orientacyjnie. Generalnie najważniejsze jest to, że telefon nie da uszkodzić baterii przez całkowite rozładowanie, bo go wcześniej wyłączy.

#28 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 19 November 2010 - 21:05

Zauwazylem ze skype czy yahoo messenger zzera baterie. Jak macie takie aplikacje ktore dziaja w tlel ubia niezle pozerac baterie.

#29 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 20 November 2010 - 11:08

Mi przy intensywnym graniu trzyma 1.5 dnia :D Ciekawe czy jak sie ma JB to krócej trzyma...? Baronik o co chodzi z tą pamięcią baterii bo ja tego nie rozumiem...

#30 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 20 November 2010 - 16:46

Baterie niklowo-kadmowe (Ni-Cd) miały kiedyś efekt pamięci, czyli potrafiły zmniejszać swoją pojemność, jeśli doładowywało się w np. w połowie, a nie wyładowując do końca.

#31 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 21 November 2010 - 13:38

Mi się nie wyłącza nawet przy 5%. Zazwyczaj przy 2% dopiero. Poniżej mój screen. Codziennie słucham po ok godzinę muzyki z iPoda, mam maila z pushem, czasem Safari/Google Mobile App służące za przeglądarkę, Lockscreen z aktualizacją pogody, SBSettings, czasem kilka innych aplikacji. Ponadto wiadomo trochę smsów, ale głównie rozmowy.

Dołączona grafika

#32 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 posts

Posted 21 November 2010 - 13:55

iPhone Classic - trochę więcej niż 2 dni. Właczone Wi-Fi, jasność na połowę, czasami gram, średnio często słucham muzyki. Usunięte daemony, z Cydii Winterboard i iBlackList. Reszta nie wymaga MobileSubstrate. Tylko mam baterię chyba zwaloną, bo jak podłączam do ładowarki telefon to się rozładowuje, dopiero jak go wyłączę i zostawię na noc to się naładuje.

#33 frango

frango
  • 41 posts

Posted 29 November 2010 - 14:29

Żywotność baterii w iP4 a "restore as new" Czy ktoś słyszał, jakoby restore iPhone'a jako nowe urządzenie, a nie restore z backup'u poprzedniego (w moim przypadku z 3G) miało wpływ na żywotność baterii (czas działania)? Teoria (z forum MacRumors) jest taka, że starsze wersje oprogramowania nie mają (lub mają gorsze) funkcje oszczędności energii?? i że iOS4 nie działa ze starszymi wersjami programów w idealny sposób?? Szczerze powiedziawszy, fakt, że zrobiłem restore z backup'u zaoszczędziło mi pewnie kilka godzin przepisywania książki, terminów, itd. A sms'ów to chyba w ogóle nie da się przenieść. BTW, czemu w moim iP4 nie wyświetla się w górnym pasku procentowy stan baterii?!

#34 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 29 November 2010 - 14:35

Wczoraj akurat robiłem test baterii, iphone 3GS 32GB new boot rom, soft 4.0.1 z jailbreak, bez zainstalowanych żadnych pierduł, tylko installous z cydi, telefon ma 6 miesięcy i jak narazie nie zauwarzyłem spadku pojemności baterii, bez 3G,z push notyfikations dla wszystkich aplikacji i włączona lokalizacja grałem w Eliminate po wifi lekko ponad 4 godziny i zostało 3% baterii, ogulnie zauwarzyłem że mój iphone pobiera mniejwięcej 10% baterii na 30 minut użytkowania. Przez noc zjada 1%, 2%

Kolejny głupiec --,-- Mistrzostwo ! ! ! Przemyś troche koleszko co piszesz. Interesuje tu ich iP4 a nie twój 3GS z Installousem ! ! !

#35 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 29 November 2010 - 15:44

Mi się nie wyłącza nawet przy 5%. Zazwyczaj przy 2% dopiero. Poniżej mój screen. Codziennie słucham po ok godzinę muzyki z iPoda, mam maila z pushem, czasem Safari/Google Mobile App służące za przeglądarkę, Lockscreen z aktualizacją pogody, SBSettings, czasem kilka innych aplikacji. Ponadto wiadomo trochę smsów, ale głównie rozmowy.

Dołączona grafika

Słuchanie muzyki oszukuje, bo nabija licznik a tel prawie nic nie robi :-P Ale 6 dni jest niezłe, baaaardzo mało używasz telefonu ;-)

Dołączona grafika

#36 frango

frango
  • 41 posts

Posted 30 November 2010 - 01:45

BTW, czemu w moim iP4 nie wyświetla się w górnym pasku procentowy stan baterii?!

No dobra, znalazłem ;)

#37 frango

frango
  • 41 posts

Posted 05 December 2010 - 10:45

Multitasking żre baterię - dowód? Otóż, taka rzecz mi się dzisiaj zdarzyła... Gram ostatnio namiętnie w Wioskę Smurfów ;) takie coś jak Farmville na FB. No i zasadziłem pomidory przed snem (wiem jak idiotycznie to brzmi ;) ). Miały rosnąć 8h. Gdy obudziłem się rano, by je zebrać, okazało się, że mój iP nie działa. Rozładował się. Wieczorem miałem jeszcze ok. 13% baterii. Funkcje lokalizacyjne włączone, 3G i Wifi na Off. Gra była w trayu. Jak są teraz włączyłem po podpięciu iP do kabla, okazało się, że wspomniane pomidory będą dojrzałe za ok. 5,5h. Wnioskuję z tego, że telefon musiał się rozładować i wyłączyć po ok. 2,5h. A zatem, chyba nie jest tak, że to co jest w trayu nie działa i że gry nie są w grupie programów multitaskingiem...?

#38 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 05 December 2010 - 10:52

Otóż, taka rzecz mi się dzisiaj zdarzyła...

Gram ostatnio namiętnie w Wioskę Smurfów ;) takie coś jak Farmville na FB.
No i zasadziłem pomidory przed snem (wiem jak idiotycznie to brzmi ;) ). Miały rosnąć 8h.
Gdy obudziłem się rano, by je zebrać, okazało się, że mój iP nie działa. Rozładował się.

Wieczorem miałem jeszcze ok. 13% baterii. Funkcje lokalizacyjne włączone, 3G i Wifi na Off. Gra była w trayu.
Jak są teraz włączyłem po podpięciu iP do kabla, okazało się, że wspomniane pomidory będą dojrzałe za ok. 5,5h.

Wnioskuję z tego, że telefon musiał się rozładować i wyłączyć po ok. 2,5h.
A zatem, chyba nie jest tak, że to co jest w trayu nie działa i że gry nie są w grupie programów multitaskingiem...?

Rozwaliłeś mnie z tymi pomidorami :) Duże brawa !!!!

Widocznie aplikacja na podobnie jak Skype. Też ciągnie siedząc w tray - pewnie przez zaznaczenie opcji aby być widocznym. Sprawdz opcje w tej grze.

#39 frango

frango
  • 41 posts

Posted 05 December 2010 - 19:15

Nie ma w Smurfach żadnych opcji mówiących o działaniu w tle, chyba, że powiadomienia (do dojrzewających pomidorach ;) ) do takich należą? Niemniej jednak, jak miałem tę opcję włączoną, to nie żarło więcej prądu niż zwykłe zostawienie gry w trayu. Odinstalowałem prawie wszystkie programy i gry. Grę wywalam teraz za każdym razem z traya... Zobaczymy co to da.

#40 wiemarcel

wiemarcel
  • 161 posts

Posted 06 December 2010 - 00:29

to czekajcie jezeli mam w trayu aplikacje pozostawione to wiecej zjada energii czy tyle samo jakbym je wylaczyl z traya ?

#41 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 06 December 2010 - 10:28

to czekajcie jezeli mam w trayu aplikacje pozostawione to wiecej zjada energii czy tyle samo jakbym je wylaczyl z traya ?

Tyle samo, tylko przy niektórych programach sie to zmienia, np Skype - ciagle trzyma połączenie, nawigacje - cały czas nawiguja, radia internetowe tez beda grały. Ale większość nie ma wpływu na baterie.

#42 arkrider

arkrider
  • 166 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 December 2010 - 12:33

blues55, mi tam skype chodzi cały czas i nie zauważyłem, żeby więcej baterii zjadało ;)

#43 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 06 December 2010 - 15:00

blues55, mi tam skype chodzi cały czas i nie zauważyłem, żeby więcej baterii zjadało ;)

Masz szczescie.

#44 frango

frango
  • 41 posts

Posted 07 December 2010 - 22:30

Słuchajcie, to moja teoria ;) Jestem w trakcie sprawdzania. Jak na razie, widzę poprawę ;> Jak bateria będzie na wyczerpaniu, to napiszę ile wytrzymała.

#45 frango

frango
  • 41 posts

Posted 09 December 2010 - 16:48

Nie jest źle A zatem... Bateria ma jeszcze 6% Użycie: 5:28 (trochę grania w Smurfy i Ninjump ;), dwa razy na chwilę w necie, kilka krótkich rozmów) Standby: 4 dni i 3 godziny. Za każdym razem wywalałem użytą przed chwilą grę lub program, który wydawało mi się, że może coś kombinować w tle. Poprzednio telefon wytrzymał 3 dni, teraz już ponad 4. Myślę, że do wieczora wytrzyma. Może 3 a 4 dni to nie duża różnica, ale procentowo to 30-35% (licząc od "dołu")

#46 frango

frango
  • 41 posts

Posted 10 December 2010 - 09:42

4 dni 8 godzin Ostatecznie, iP4 padł po 4 dniach i 8 godzinach. Bardzo zadowalający mnie wynik.

#47 wiemarcel

wiemarcel
  • 161 posts

Posted 11 December 2010 - 00:04

Ostatecznie, iP4 padł po 4 dniach i 8 godzinach. Bardzo zadowalający mnie wynik.

yy to wytlumaczcie mi dlaczego mam iphona 4 po jailbreku mam wlaczona siec 3g i nic poza tym zakupiony 1.5 miesiaca temu w playu i trzyma mi hmm niecale 2 dni :( i nie moge nim wiecej wyciagnac nawet jasnosc ekranu jest ustawiona na polowe i automatycznie ... :( mam np uzywane 3 godziny i standby okolo 1 dnia i 20 godzin itp ... :( czemu tak moze byc ? jailbreak i sbsetting tak chla baterie ?

np w tej doslownie chwili mam uzycie 2 h i standby rowny 1 dzien i zostalo jeszcze tylko 37 % baterii co jest grane powiedzcie ...

#48 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 11 December 2010 - 00:26

Często pojawiały się właśnie słuchy, ze sbsettings lubi sobie zużywać baterię - na pewno baterię strasznie wciąga grzebanie w CommCenter - doświadczyłem tego na sobie, aż się telefon porządnie grzał przy dłuższych rozmowach. Teraz bez JB jest zimny po rozmowie nawet przez 2h.

#49 boberek34

boberek34
  • 104 posts

Posted 11 December 2010 - 10:11

yy to wytlumaczcie mi dlaczego mam iphona 4 po jailbreku mam wlaczona siec 3g i nic poza tym zakupiony 1.5 miesiaca temu w playu i trzyma mi hmm niecale 2 dni :( i nie moge nim wiecej wyciagnac nawet jasnosc ekranu jest ustawiona na polowe i automatycznie ... :( mam np uzywane 3 godziny i standby okolo 1 dnia i 20 godzin itp ... :( czemu tak moze byc ? jailbreak i sbsetting tak chla baterie ?

np w tej doslownie chwili mam uzycie 2 h i standby rowny 1 dzien i zostalo jeszcze tylko 37 % baterii co jest grane powiedzcie ...

Nie przejmuj się. Mam nowego iP 4 od miesiąca, czysty, bez jb i też mi trzyma 2 dni. Czasem w coś zagram, ale to jest 20 minut, raz na 2-3 dni, mało rozmów i smsów. Jeżeli chodzi mi muzykę, to 30-40 minut dziennie, ale wątpię, żeby to tak zżerało baterię.

#50 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 11 December 2010 - 12:00

Ja jakoś stosuję się do waszych metod i dopiero po 3 dniach muszę ładować.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users