Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bumper za darmo

• Please log in to reply
711 replies to this topic

#26 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts

Posted 17 July 2010 - 15:59

@evilboy Nie kapuję... w Japonii masz iP 4 za free do abonamentu? Bo z tego co mówiłeś to tak wynika. OT: Nigdy nie rozmawiałem z nikim z Japonii, więc od razu mam pytanie. Jak to jest z tymi ich literkami? Czy dalej ich się używa? Samochody mają kierownice po lewej czy prawej stronie? I jakiem językiem się posługują (bo na wikipedii piszą tylko o dialektach) Sorry za OT ale musiałem ;)

#27 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 17 July 2010 - 16:05

a czy ja mowie za KAŻDY IP 4 ma problem z zasięgiem?? mowie tylko ze problem jest ,nigdy nie wiadomo czy w twoim właśnie egzemplarzu nie bedzie usterki.

Chyba nie za bardzo rozumiesz, to nie jest tak ze sa wadliwe egzemplarze z usterka, KAZDY jest taki sam z tak samo zaprojektowana antena dziala tak samo jak kazdy inny telefon, gdzie jak zaslonisz reka antene to poziom sygnalu spada. W przypadku iPhone 4 tak sie sklada ze to miejsce jest w lewym dolnym rogu, w nokii u dolu telefonu, w moim japonskim telefonie po prawej na gorze itd

Bumber to nie jest zadne rozwiazanie Jobsa na problem, kupujesz iPhone 4 jezeli doswiadczasz rozlaczania bo mieszkasz na totalnym zadupiu gdzie poziom sygnalu jest tak maly ze przez zaslaniecie reka anteny spada do zera - mozesz to weliminowac zakladajac obudowe ktora Apple da ci za free - od tak, jezeli nadal ci sie nie podoba mozesz zwrocic iPhone w przeciagu 30 dni bez problemui zadnych pytan

W Apple Store pokazalem im tylko iPhone wpisali numer seryjny do komputera i dali mi bumber. Wszystko trwalo 5 min.

---------- Wpis dodano o 16:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:01 ----------

@evilboy Nie kapuję... w Japonii masz iP 4 za free do abonamentu? Bo z tego co mówiłeś to tak wynika.

OT: Nigdy nie rozmawiałem z nikim z Japonii, więc od razu mam pytanie. Jak to jest z tymi ich literkami? Czy dalej ich się używa? Samochody mają kierownice po lewej czy prawej stronie? I jakiem językiem się posługują (bo na wikipedii piszą tylko o dialektach)
Sorry za OT ale musiałem ;)

tak za free jest 16GB w abonamencie 32GB za 10000Yen. (gdzies pisalem dokladne ceny poszukaj) co do OT. nie literki tylko znaki, samochody maja kierownice po lewej ale mozesz kupic bmw z kierownica po prawej jak masz takie widzi-mi-sie, w Japonii mowi sie po Japonsku...

#28 transikk

transikk
  • 118 posts

Posted 17 July 2010 - 16:58

kolego z japoni.ja wszystko rozumiem doskonale nie musisz mi nic tłumaczyc. dla mnie i podejrzewam dla wielu innych na dzień dzisiejszy,IP 4 jest produkowany z wadą konstrukcyjna (spadek zasiegu sieci). I prosze nie mow mi ze rozdawanie darmowych bumperow nie jest uwazane przez Jobsa za próbę rozwiazanie problemu,bo to chyba proste ze woli rozdac kawalek gumy który rzekomo usunie wade tel, niz wymienić dotychczas wyprodukowane egzemplarze. kolego ostrożnie z sake na przyszłość:D 挨拶する

#29 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 17 July 2010 - 17:15

We wczesniejszym poscie napisales "nigdy nie wiadomo czy w twoim właśnie egzemplarzu nie bedzie usterki." na tej podstawie smiem mniemac i uwazales ze istanieja egzemplarze z "usterka" i bez". Jak dla mnie nie jest to zadna wada konstrukcyjna, a decyzja konstrukcyjna. Jak kolwiek nie zostala by zaprojektowana antena, znalazlbys miejsce gdzie zasloniecie reka powoduje "spadek zasiegu"

挨拶する

i wlasnie dlatego nie powinno uzywac sie automatycznych translatorow :-) nie 挨拶する tylko よろしくお願いします

rowniez pozdrawiam

#30 transikk

transikk
  • 118 posts

Posted 17 July 2010 - 17:35

a wiec stanęło ze dla mnie jest to wada konstrukcyjna ,dla ciebie decyzja konstrukcyjna ,niech i tak będzie. oglądałem ten bumper na you tube ,średnio mi sie podoba wizualnie,tak czy inaczej mam nadzieje ze sprawa sie jakos wyklaruje do czasu premiery,

#31 bzyqu

bzyqu
  • 170 posts

Posted 17 July 2010 - 22:20

W apple store w mojej okolicy już od tygodnia nie ma bumpersów, ani żadnych innych case'ów. Apple rzeczywiście nie nadąża z produkcją...

#32 soczekpl

soczekpl
  • 3337 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 July 2010 - 23:27

a wiec stanęło ze dla mnie jest to wada konstrukcyjna ,dla ciebie decyzja konstrukcyjna ,niech i tak będzie.
oglądałem ten bumper na you tube ,średnio mi sie podoba wizualnie,tak czy inaczej mam nadzieje ze sprawa sie jakos wyklaruje do czasu premiery,

Ale chyba nie rozumiesz, że taką wadę - taką samą posiada KAŻDY telefon.

#33 transikk

transikk
  • 118 posts

Posted 18 July 2010 - 12:26

Ale chyba nie rozumiesz, że taką wadę - taką samą posiada KAŻDY telefon.

bzdura, mam za soba kilkanaście rożnych telefonów ,nigdy w zadnym z nich nie bylo problemów z zasiegiem ,i o zadnym z nich
NIE SŁYSZAŁEM w CNN, BBC,czy nie czytalem setek komentarzy w gazetach czy na stronach internetowych o zasiegu czy antenie
Wg consument reports dotkniecie styku dwoch anten ,spokojnie moze obnizyc moc sygnalu nawed o okolo 20dB,co prowadzi do zerwania polaczenia.

#34 eZie

eZie
  • 242 posts

Posted 18 July 2010 - 12:33

bzdura, mam za soba kilkanaście rożnych telefonów ,nigdy w zadnym z nich nie bylo problemów z zasiegiem ,i o zadnym z nich
NIE SŁYSZAŁEM w CNN, BBC,czy nie czytalem setek komentarzy w gazetach czy na stronach internetowych o zasiegu czy antenie
Wg consument reports dotkniecie styku dwoch anten ,spokojnie moze obnizyc moc sygnalu nawed o okolo 20dB,co prowadzi do zerwania polaczenia.

Boże Drogi, ale człowieku zrozum jedno, żaden inny telefon nie jest tak znany, jak również żaden inny telefon na świecie nie ma tyle wrogów/hater'ów co iPhone. Każdy z nich doszukuje się w iPhonie (obojętne której generacji) byle jakich, nieistotnych wad (które zwykle można znaleźć też w innych telefonach, jak np ten problem z zasięgiem), aby zrobić wielką aferę, 'potwierdzającą' to, że produkty Apple nie są idealne (a nic nie jest idealne).
Również w żadnym ze swoich telefonów nie szukałeś na siłę punktu, który musisz zakryć, aby obniżył się zasięg, dlatego mówisz, że żaden z nich owego problemu nie miał. A jestem pewien, że każdy z nich miałby identyczne objawy gdyby tylko znaleźć ten odpowiedni punkt telefonu.

#35 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 18 July 2010 - 12:33

transikk... ale masz problem, kup, przekonaj się, będzie problem to krzycz i oddaj telefon przed końcem września...

Było już ale luknij, http://www.apple.com/antenna/

Ja różnicy pomiędzy 4 i 3GS nie widzę, najlepiej wydane ostatnio pieniądze...

btw ekran wymiata xD

#36 transikk

transikk
  • 118 posts

Posted 18 July 2010 - 19:12

Również w żadnym ze swoich telefonów nie szukałeś na siłę punktu, który musisz zakryć, aby obniżył się zasięg, dlatego mówisz, że żaden z nich owego problemu nie miał. A jestem pewien, że każdy z nich miałby identyczne objawy gdyby tylko znaleźć ten odpowiedni punkt telefonu.

No raczej ciezko bylo by o taki punkt , w telefonach ktore nie maja anteny wifi:D
I nikt nie szuka afery,o wadliwej antenie jest wszedzie ,nawet na glownej stronie myapple.pl.wieki baner ANTENAGATE.
I nie chodzi mi o udowadnainie czegokolwiek przeciwko Apple,bo jesli by tak bylo co innego bym mial wpisane w sygnaturze:D
chodzi o to ze nie sprzedaje sie wadliwych telefonow,tak jak samochodów,pralek ,czy zegarkow, comprendo??
uwielbiam te dyskusje na maxa:D

#37 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 18 July 2010 - 19:16

I dobrze, dzieki temu bumpera bede mial za friko mimo ze antenka dziala bez problemu :P

#38 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 July 2010 - 19:42

I dobrze, dzieki temu bumpera bede mial za friko mimo ze antenka dziala bez problemu :P

Uważaj na takie słowa, zaraz Cię hejterzy zjedzą, że jesteś fanbojem, że masz niezwykły egzemplarz i zarzucą filmikami z youtube, że jest jednak wadliwy :-D

#39 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 July 2010 - 20:10

Ja kupie 4'rke tak czy siak gdy pojawi się w erze, przyzwyczaiłem się już do iPhone :)

#40 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 18 July 2010 - 21:02

Uważaj na takie słowa, zaraz Cię hejterzy zjedzą, że jesteś fanbojem, że masz niezwykły egzemplarz i zarzucą filmikami z youtube, że jest jednak wadliwy :-D

Ale powiedzmy sobie szczerze, w którym innym telefonie po dotknięciu JEDNYM palcem, zasięg spada o 2-3 kreski? :)

#41 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 July 2010 - 21:07

Ale powiedzmy sobie szczerze, w którym innym telefonie po dotknięciu JEDNYM palcem, zasięg spada o 2-3 kreski? :)

Powiedzmy sobie szczerze, że spada tylko w miejscach o słabym zasięgu. Fakt jest to zabawna przypadłość - ale od kiedy o tym wiem (od początku) celowo chwytam za to miejsce rozmawiając (nawet w windzie etc, gdzie sygnał jest słaby i tak bez niczego) i nigdy połączenia ani nie zerwało, ani nie przerywało - zero problemów. Stąd moje zdanie - problem jest wybujały.

#42 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 18 July 2010 - 21:23

Nie do końca. Mam u siebie 5 kresek (4.0.1 - żeby nie było niedomówień), po chwyceniu spada do 2 albo 3. W piwnicy gdzie mam 1-2 kreski, po dotknięciu magicznego punktu - brak sieci :P Mi też nie zerwało nigdy połączenia, co nie znaczy że nie ma z tym problemu. Kogoś to na pewno dotknie, nie twierdzę że Ciebie czy mnie.

#43 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 July 2010 - 22:05

No ja jeszcze sprawdzałem na starym sofcie, może na nowym pokaże już mniej kresek w tym miejscu, nie wiem. Piwnica jest ewidentnie miejscem o słabym zasięgu - musiał byś porównać to z innymi telefonami jak się zachowają. Całe szczęście, u nas takich miejsc jest mało i można wtedy unikać chwytania tego małego kawałka - to i tak lepiej, niż permanentny brak zasięgu.

#44 z10m

z10m
  • 5 posts

Posted 19 July 2010 - 09:59

Nie moge patrzec jak niektorzy tutaj pie..... Kazdy iPhone4 ma ten problem ale nie widac tego w miejscach o bardzo mocnym sygnale. Problem jest o wiele wiekszy niz w innych smartfonach bo wystarczy jedenym palcem zakryc pasek dizelacy anteny i sygnal spada gdzie w innych smartfonach trzeba mocno je zaciskac w dloni. Do tego miejsce tego laczenia jest tam gdzie wiekszosc praworecznych osob trzyma dlon. A co do kupna bez abo to ja wlasnie tak kupilem (sim free) bo abonamenty na iphona sa totalnie do dupy (przynajmniej tutaj w uk) W moim abo mam co miesiac do wykorzystania 225£ na co chce lacznie z rozmowami miedzynarodowymi.

#45 krasnalek

krasnalek
  • 64 posts

Posted 20 July 2010 - 23:53

W takim razie jedno pytanie ode mnie... dlaczego rozdaja te bumpery za darmo skoro upieraja sie ze to kwestia softu i ze niedlugo naprawia to ? Cos tu chyba nie halo prawda ? Gdyby to byla kwestia softu to nie wkladali by grubej kasy w produkcje nowego gadzetu w dodatku ktory rozdaja za darmo ludziom ktorzy kupili iPhone 4 ... ogolnie to wiem ze stac ich na taki gest bo tyle zarabiaja na tym gniocie ze szkoda gadac... ale jedoczesnie pokazuja ze jednak to nie jest kwestia softu ... mysle ze licza ze "jakos to bedzie" i te iP4 co sprzedali do tej pory rozejda sie "po kosciach" i problem zniknie... nie przyznaja sie do wpadki wiec wpadki nie bylo... ogolnie sprzedaja totalne g**no a ubieraja to w piekne slowa zachwalanki i na durnych ludzi to dziala... niestety...

#46 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 21 July 2010 - 03:03

ja tez nie moge patrzec jak niektorzy tutaj pier... szczegolnie ci co na oczy iPhone 4 nie widzieli, Kto ci powiedzial ze to kwestia softu? naucz sie czytac czlowieku bo masz problemy ze zrozumieniem. Przyszedl jeden z drugim na forum i piane tocza, a nie maja pojecia najmniejszego o czym mowia eh...

#47 krasnalek

krasnalek
  • 64 posts

Posted 21 July 2010 - 10:47

Powiedzial mi Pankracy w piatek ze to kwestia softu ... siedz w tym tokjo i ogladaj dyrektora hałsa kulawego ... tyle z toba pogadalem ;-)

#48 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 21 July 2010 - 10:52

Wina softu w pokazywaniu zasiegu, wiadome ze soft nie przestawi anteny w inne miejsce... ludzie ilez mozna, telefonu w Polsce nie ma i dlugo nie bedzie a wy wiecie lepiej, normalnie rece opadaja...

#49 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 21 July 2010 - 10:58

Mają trochę racji, skopana ta antena jest i tyle ;P

#50 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 21 July 2010 - 12:11

Powiedzial mi Pankracy w piatek ze to kwestia softu ... siedz w tym tokjo i ogladaj dyrektora hałsa kulawego ... tyle z toba pogadalem ;-)

Kwestia softu to byla ilosc pokazywanych kresek ktore znikaly przy zakrywaniu anteny i nic pozatym. Zakrywasz antente powinny zniknac 1,2 kreski ale z uwagi na blad w sofcie znikaly np 4. Nikt nigdy nie powiedzial ze spadek zasiegu przy zakrywaniu antetny iPhona to kwestia softu. Oficjalne stanowsiko apple jest tutaj Letter from Apple Regarding iPhone 4

Ale zeby to przeczytac to trzeba miec troche rozumku w glowce, a nie tylko bredzic i powtarzac to co wypisuja inni. tyle z toba pogadalem ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users