Bumper za darmo
Posted 17 July 2010 - 15:59
Posted 17 July 2010 - 16:05
a czy ja mowie za KAŻDY IP 4 ma problem z zasięgiem?? mowie tylko ze problem jest ,nigdy nie wiadomo czy w twoim właśnie egzemplarzu nie bedzie usterki.
Chyba nie za bardzo rozumiesz, to nie jest tak ze sa wadliwe egzemplarze z usterka, KAZDY jest taki sam z tak samo zaprojektowana antena dziala tak samo jak kazdy inny telefon, gdzie jak zaslonisz reka antene to poziom sygnalu spada. W przypadku iPhone 4 tak sie sklada ze to miejsce jest w lewym dolnym rogu, w nokii u dolu telefonu, w moim japonskim telefonie po prawej na gorze itd
Bumber to nie jest zadne rozwiazanie Jobsa na problem, kupujesz iPhone 4 jezeli doswiadczasz rozlaczania bo mieszkasz na totalnym zadupiu gdzie poziom sygnalu jest tak maly ze przez zaslaniecie reka anteny spada do zera - mozesz to weliminowac zakladajac obudowe ktora Apple da ci za free - od tak, jezeli nadal ci sie nie podoba mozesz zwrocic iPhone w przeciagu 30 dni bez problemui zadnych pytan
W Apple Store pokazalem im tylko iPhone wpisali numer seryjny do komputera i dali mi bumber. Wszystko trwalo 5 min.
---------- Wpis dodano o 16:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:01 ----------
@evilboy Nie kapuję... w Japonii masz iP 4 za free do abonamentu? Bo z tego co mówiłeś to tak wynika.
OT: Nigdy nie rozmawiałem z nikim z Japonii, więc od razu mam pytanie. Jak to jest z tymi ich literkami? Czy dalej ich się używa? Samochody mają kierownice po lewej czy prawej stronie? I jakiem językiem się posługują (bo na wikipedii piszą tylko o dialektach)
Sorry za OT ale musiałem
tak za free jest 16GB w abonamencie 32GB za 10000Yen. (gdzies pisalem dokladne ceny poszukaj) co do OT. nie literki tylko znaki, samochody maja kierownice po lewej ale mozesz kupic bmw z kierownica po prawej jak masz takie widzi-mi-sie, w Japonii mowi sie po Japonsku...
Posted 17 July 2010 - 16:58
Posted 17 July 2010 - 17:15
挨拶する
i wlasnie dlatego nie powinno uzywac sie automatycznych translatorow :-) nie 挨拶する tylko よろしくお願いします
rowniez pozdrawiam
Posted 17 July 2010 - 17:35
Posted 17 July 2010 - 22:20
Posted 17 July 2010 - 23:27
Ale chyba nie rozumiesz, że taką wadę - taką samą posiada KAŻDY telefon.a wiec stanęło ze dla mnie jest to wada konstrukcyjna ,dla ciebie decyzja konstrukcyjna ,niech i tak będzie.
oglądałem ten bumper na you tube ,średnio mi sie podoba wizualnie,tak czy inaczej mam nadzieje ze sprawa sie jakos wyklaruje do czasu premiery,
Posted 18 July 2010 - 12:26
Ale chyba nie rozumiesz, że taką wadę - taką samą posiada KAŻDY telefon.
bzdura, mam za soba kilkanaście rożnych telefonów ,nigdy w zadnym z nich nie bylo problemów z zasiegiem ,i o zadnym z nich
NIE SŁYSZAŁEM w CNN, BBC,czy nie czytalem setek komentarzy w gazetach czy na stronach internetowych o zasiegu czy antenie
Wg consument reports dotkniecie styku dwoch anten ,spokojnie moze obnizyc moc sygnalu nawed o okolo 20dB,co prowadzi do zerwania polaczenia.
Posted 18 July 2010 - 12:33
bzdura, mam za soba kilkanaście rożnych telefonów ,nigdy w zadnym z nich nie bylo problemów z zasiegiem ,i o zadnym z nich
NIE SŁYSZAŁEM w CNN, BBC,czy nie czytalem setek komentarzy w gazetach czy na stronach internetowych o zasiegu czy antenie
Wg consument reports dotkniecie styku dwoch anten ,spokojnie moze obnizyc moc sygnalu nawed o okolo 20dB,co prowadzi do zerwania polaczenia.
Boże Drogi, ale człowieku zrozum jedno, żaden inny telefon nie jest tak znany, jak również żaden inny telefon na świecie nie ma tyle wrogów/hater'ów co iPhone. Każdy z nich doszukuje się w iPhonie (obojętne której generacji) byle jakich, nieistotnych wad (które zwykle można znaleźć też w innych telefonach, jak np ten problem z zasięgiem), aby zrobić wielką aferę, 'potwierdzającą' to, że produkty Apple nie są idealne (a nic nie jest idealne).
Również w żadnym ze swoich telefonów nie szukałeś na siłę punktu, który musisz zakryć, aby obniżył się zasięg, dlatego mówisz, że żaden z nich owego problemu nie miał. A jestem pewien, że każdy z nich miałby identyczne objawy gdyby tylko znaleźć ten odpowiedni punkt telefonu.
Posted 18 July 2010 - 12:33
Było już ale luknij, http://www.apple.com/antenna/
Ja różnicy pomiędzy 4 i 3GS nie widzę, najlepiej wydane ostatnio pieniądze...
btw ekran wymiata xD
Posted 18 July 2010 - 19:12
Również w żadnym ze swoich telefonów nie szukałeś na siłę punktu, który musisz zakryć, aby obniżył się zasięg, dlatego mówisz, że żaden z nich owego problemu nie miał. A jestem pewien, że każdy z nich miałby identyczne objawy gdyby tylko znaleźć ten odpowiedni punkt telefonu.
No raczej ciezko bylo by o taki punkt , w telefonach ktore nie maja anteny wifi:D
I nikt nie szuka afery,o wadliwej antenie jest wszedzie ,nawet na glownej stronie myapple.pl.wieki baner ANTENAGATE.
I nie chodzi mi o udowadnainie czegokolwiek przeciwko Apple,bo jesli by tak bylo co innego bym mial wpisane w sygnaturze:D
chodzi o to ze nie sprzedaje sie wadliwych telefonow,tak jak samochodów,pralek ,czy zegarkow, comprendo??
uwielbiam te dyskusje na maxa:D
Posted 18 July 2010 - 19:16
Posted 18 July 2010 - 19:42
I dobrze, dzieki temu bumpera bede mial za friko mimo ze antenka dziala bez problemu
Uważaj na takie słowa, zaraz Cię hejterzy zjedzą, że jesteś fanbojem, że masz niezwykły egzemplarz i zarzucą filmikami z youtube, że jest jednak wadliwy :-D
Posted 18 July 2010 - 20:10
Posted 18 July 2010 - 21:02
Ale powiedzmy sobie szczerze, w którym innym telefonie po dotknięciu JEDNYM palcem, zasięg spada o 2-3 kreski?Uważaj na takie słowa, zaraz Cię hejterzy zjedzą, że jesteś fanbojem, że masz niezwykły egzemplarz i zarzucą filmikami z youtube, że jest jednak wadliwy :-D
Posted 18 July 2010 - 21:07
Ale powiedzmy sobie szczerze, w którym innym telefonie po dotknięciu JEDNYM palcem, zasięg spada o 2-3 kreski?
Powiedzmy sobie szczerze, że spada tylko w miejscach o słabym zasięgu. Fakt jest to zabawna przypadłość - ale od kiedy o tym wiem (od początku) celowo chwytam za to miejsce rozmawiając (nawet w windzie etc, gdzie sygnał jest słaby i tak bez niczego) i nigdy połączenia ani nie zerwało, ani nie przerywało - zero problemów. Stąd moje zdanie - problem jest wybujały.
Posted 18 July 2010 - 21:23
Posted 18 July 2010 - 22:05
Posted 19 July 2010 - 09:59
Posted 20 July 2010 - 23:53
Posted 21 July 2010 - 03:03
Posted 21 July 2010 - 10:47
Posted 21 July 2010 - 10:52
Posted 21 July 2010 - 10:58
Posted 21 July 2010 - 12:11
Powiedzial mi Pankracy w piatek ze to kwestia softu ... siedz w tym tokjo i ogladaj dyrektora hałsa kulawego ... tyle z toba pogadalem ;-)
Kwestia softu to byla ilosc pokazywanych kresek ktore znikaly przy zakrywaniu anteny i nic pozatym. Zakrywasz antente powinny zniknac 1,2 kreski ale z uwagi na blad w sofcie znikaly np 4. Nikt nigdy nie powiedzial ze spadek zasiegu przy zakrywaniu antetny iPhona to kwestia softu. Oficjalne stanowsiko apple jest tutaj Letter from Apple Regarding iPhone 4
Ale zeby to przeczytac to trzeba miec troche rozumku w glowce, a nie tylko bredzic i powtarzac to co wypisuja inni. tyle z toba pogadalem ;-)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users