Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2...

• Please log in to reply
1028 replies to this topic

#901 Michał Gapiński

Michał Gapiński
  • 41 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 19 July 2011 - 21:05

Dziękuje, postoje :P zmieniłem html proxy na auto i teraz nic nie rwie mi po domu :)

#902 TATT00s

TATT00s
  • 106 posts

Posted 20 July 2011 - 07:06

No i jak z tym Camera Connection Kit? Działa z iFile i iPadem 2? Nikt nie używa?

#903 matek-st

matek-st
  • 60 posts
  • SkądSanok

Posted 20 July 2011 - 08:33

Cck z iPadem 2 działa bez problemu!

#904 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 22 July 2011 - 20:15

Ja ostatnio utwierdziłem się w przekonaniu że serwis apple nie ma sobie równych. Kupiłem pierwszego iPada jakieś 10 miesięcy temu i wszystko było ok przez pierwsze 9 miesięcy ale ostatnio iTunes zaczęło mi się sypać. Zabrałem iPada do apple store i tam bez problemu wymienili mi go na nowego (nie zupełnie nowy ale "refurbished"). Działał super przez tydzień ale po tygodniu home button przestał działać więc znowu wybrałem się do apple store, znowu wymienili mi na "nowy" i znowu wszystko było ok przez tydzień. Tym razem iPad wychodził bez ostrzeżenie z losowych aplikacji. Trochę się wkurzyłem. Znowu wybrałem się do apple store i poprosiłem o wymianę ale tym razem powiedziałem im że chciałbym nówkę sztukę bo te refurbished ciągle mi się sypią i nie mam czasu ciągle zapieprzać do nich żeby mi wymienili. Powiedziałem że mogę dopłacić jak chcą mi dać iPada 2 bo jedynki już nie sprzedają. Zawołali kierownika sklepu a ten powiedział że faktycznie jedynki już nie sprzedają ale rozumie moją sytuację i zamówi mi nowiutką jedynkę ale to potrwa ok 3 tygodni bo muszą ją sprowadzić "skądśtam". Zgodziłem się i powiedziałem że nie ważne jak długo to będzie trwało. Jedyne na czym mi zależy to sprawne urządzenie. Po tygodniu zadzwonił do mnie kierownik sklepu i wyjaśnił że zgłosił moją sprawę do centrali a tam kazali im wymienić mojego iPada na nówkę dwójkę i chcą wiedzieć jaki kolor wolę, biały czy czarny. Dwa dni temu zadzwonili jeszcze raz że mój iPad dotarł do sklepu i mogę go przyjechać odebrać. Tak oto stałem się posiadaczem "dwójki". Niezły cyrk co?! :) 1000 kudosów dla Apple!!!

#905 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 22 July 2011 - 20:54

Farciasz :P

#906 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 22 July 2011 - 20:56

faktycznie fantastycznie Cię potraktowali, ja tez nie narzekam na ich serwis. za długi czas oczekiwania na wymianę ipada dostałem ipoda nano :)

#907 EmotiCon02

EmotiCon02
  • 167 posts

Posted 22 July 2011 - 21:51

A mój iPad się nie zapsuł przez co nie mam ani nowego iPada, ani iPod nano. :P

#908 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 24 July 2011 - 14:41

To mój pierwszy i ostatni iPad, ja nie nadaje się chyba do iPada. Ja unixowy ludek od kilkunastu lat, w ciągu 5 sekund klikam 20 różnych rzeczy, jestem IRCoholikiem :), co sekundę chcę zaglądać do terminali, do tego koniecznie potrzebna jest fizyczna klawiatura. Nie potrafię o tak sobie usiąść z iPadem i sobie coś czytać i nie zaglądnąć w tym czasie w inne rzeczy irssi/logi/inne strony www itd. Na maku to się robi z prędkością światła i bardzo wygodnie. Tutaj MBA 11inch byłby idealny. iPada nie sprzedam, niech sobie będzie, codziennie go używam, ale dzisiaj już wiem, że to był zły zakup. Jakie by nie były kolejne modele już go nie kupię. Za to iPhone jak najbardziej kupię, ale dla mnie zawsze iPhone != iPad. Próbowałem przeczytać książkę na iPadzie, nie da się, zabij, zakop a nie da się ;). Tu nie chodzi o szkło czy LCD, tylko sama świadomość, że to nie jest papier, nie czuć tej książki, jej grubości itd, czytanie jest mega sztuczne. Zdecydowanie wolę papierowe wersje i czyta się z wielką przyjemnością. Nie mówię, że iPad to jakaś zabawka dla kidsów, przereklamowane gówno, ale najzwyczajniej na świecie te urządzenie nie jest dla mnie. iPad najlepiej dla mnie się sprawdził jako telewizorek koło komputera bo można mieć iple i także w usa działa na żywo superstacja i polsat news a ja lubię takie programy informacyjne oglądać.

#909 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 25 July 2011 - 16:45

Wychodzenie z aplikacji to nie jest sprawa softu? Bo u mnie też tak się zdarza, ale myślałem, że restore i po sprawie.

#910 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 25 July 2011 - 18:41

Wychodzenie z aplikacji to nie jest sprawa softu? Bo u mnie też tak się zdarza, ale myślałem, że restore i po sprawie.

Aplikacje najczesciej sie sypia jak jest za malo wolnego ramu. Mi np permanentnie crashuje safari w dziwnych okolicznosciach mianowicie jak klikne return czyli odpowiednik entera po wpisaniu czegos do wyszukiwarki na stronie jakiejs i jeszcze w dwoch innych sytuacjach ale mniejsza z tym nie narzekam i tak super urzadzenie:)

---------- Wpis dodano o 19:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:38 ----------

Aplikacje najczesciej sie sypia jak jest za malo wolnego ramu. Mi np permanentnie crashuje safari w dziwnych okolicznosciach mianowicie jak klikne return czyli odpowiednik entera po wpisaniu czegos do wyszukiwarki na stronie jakiejs i jeszcze w dwoch innych sytuacjach ale mniejsza z tym nie narzekam i tak super urzadzenie:)

Co do CCK jak na razie wg mnie najlepszy odtwarzacz ktory w miare dobrze dziala po zrobieniu linku do karty to Good Player. Kazdy film sie otwiera (np AVPlayer nie radzi sobie z otwieranie plikow przez CCK), dzwiek AC3 jest poprawnie dekodowany(na VLC srodkowy kanał jest pomijany w zwiazku z czym czesto nie ma głosów aktorów), podsumowując ekstra sposób na rozszerzenie pamieci!

#911 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 25 July 2011 - 21:13

No w moim czasami wyjdzie czy to ze zdjęć, czy też z prostych aplikacji typu Fabryka Muzy (wersja dla iPhone'a na iPadzie). Pewnie Cortland nie przyjmie tego na gwarę...

#912 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 26 July 2011 - 10:44

Niektóre aplikacje z iPhone'a rozciągnięte do rozmiarów iPadowych lubią się crashować. Próbowałeś zwykłego Restore, bez przywracania kopii zapasowej?

#913 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 08 August 2011 - 22:09

Czy w waszych ipadach mniej wiecej u dołu ekranu są "niedociągnięcia" farby? Najlepiej to zobaczyć w nocy i przy jakimś włączonym białym tle

#914 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 08 August 2011 - 22:12

Czegoś takiego to nie mam. Natomiast u siebie zauważyłem, że uszczelka jest za wąska i jest cienka przerwa między nią, a szkłem i widać takie malutkie czarne kropki, jakby zaczepy od ekranu. I klawisz "Home" jest krzywo wsadzony. Jak się przejedzie palcem, to czuć ostrą jego krawędź z jednej strony. Nie jest to uciążliwe, ale płacąc tyle za sprzęt...

#915 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 08 August 2011 - 23:45

No u mnie home tez jest trochę źle osadzony ale to ja mam takie szczęście w iphonie tak samo miałem z homem

#916 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 09 August 2011 - 00:26

Uważajcie bo sobie jeszcze palce porozcinacie ;) he he

#917 codename

codename
  • 71 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 August 2011 - 23:05

Jabłczarze jak jest z tym iPadem z Verizona. Mam do kupienia Verizonowy 3G 64Gb za 2300zł . Nie zalezy mi na internecie a na odbiorniku GPS. Będzie mi normalnie TomTom na nim śmigał czy ten z verizona ma jeszcze jakieś wady oprócz braku szufladki na kartę?

#918 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 20 August 2011 - 23:08

IPad z szufladka jest GSM a bez ma odbiornik cdma ktorynwydaje mi sie jest zaprogramowany na konkretny numer telefonu po dawców mnie jeśli sie myle

#919 codename

codename
  • 71 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 August 2011 - 23:12

No ja wiem że neta na nim nie będzie ale czy on ma GPS'a normalnie działającego czy musi być jakoś tam z tym verizonem powiązane bo nie powiem 1800-16Gb wifi 2200-32Gb wifi a jest okazja na za 2300-64Gb 3G Verizon. Nasze GMSowe nie schodzą poniżej 2700.

#920 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 20 August 2011 - 23:17

iPad 1generacji zszedł poniżej 2700[COLOR="Silver"]

---------- Wpis dodano o 00:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:15 ----------
http://ispot.com.pl/...daz_p31546.html

#921 codename

codename
  • 71 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 August 2011 - 23:19

Ja cały czas mówię o iPad 2 :D Poza tym kto kupuje w iSpocie z ich marżą.

#922 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 20 August 2011 - 23:25

Bo to wszystko idzie przez isource'a a jak iPad z verizona czyli jest w Ameryce czyli dodatkowe koszty importu by sie nakladaly podatek i cło

#923 codename

codename
  • 71 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 August 2011 - 23:32

2300 to cena już do kupna i koleś już sprowadził do PL, pewnie ominął cło że cena taka OK. Tylko mnie najbardziej zależy na GPS ale nie wiem czy ten Verizonowy będzie śmigał tak jak ten GMS'owy bo w iPadzie GPS działa chyba tylko jak jest w nim SIM lub jest podłączony dodatkowy odbiornik.

#924 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 20 August 2011 - 23:34

Z verizonem nie powiem jakmto jest ale z GSM działa jak jest karta Ale mam przeczucie ze nie będzie działało

#925 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 August 2011 - 16:36

2300 to cena już do kupna i koleś już sprowadził do PL, pewnie ominął cło że cena taka OK. Tylko mnie najbardziej zależy na GPS ale nie wiem czy ten Verizonowy będzie śmigał tak jak ten GMS'owy bo w iPadzie GPS działa chyba tylko jak jest w nim SIM lub jest podłączony dodatkowy odbiornik.

Mam iPad w wersji 3G, GPS dziala zarowno z wlożoną karta sim jak i bez.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users