Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#801 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 14:23

Cytat

Czy na iPhone też to działa?

Tylko przy wyborze języka klawiatury jak masz kilka... to wtedy po prostu dotykasz ikonki e.. ziemi(?), przesuwasz palcem do góry i wybierasz

#802 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 20:38

Cytat

Sebol - aktualny iPad ma smart cover, więc poprzednia wersja też ma przyciski po prawej?
trochę dziwny związek przyczynowo-skutkowy.

Pierwszy iPad miał iPad Case, które też się otwiera jak książka jeśli dobrze mnie pamięć nie myli

#803 fizol

fizol
  • 2 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 21:17

Pojawiły się 2 nowe testy iPada 2:
[url]http://testmaniak.pl/test/tablety/test-ipad-2/[/url]

[url=http://tablet-online.pl/2011/04/02/ipad/test-apple-ipad-2-nowy-krol-tabletow/]Test Apple iPad 2- nowy król tabletów? | Tablet-Online.pl Tablet News[/url]

#804 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 kwietnia 2011 - 21:19

Dwa nowe testy i dajesz test Samsunga?

#805 fizol

fizol
  • 2 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 21:24

już poprawione, teraz są dobre linki

#806 Geran

Geran
  • 93 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 23:15

Ten polski nawet niezły, ale na co komu link do tłumaczenia z Mobile-Review.... Ehh to wole już przeglądnąć Engadget, TechCrunch

#807 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 10 kwietnia 2011 - 11:39

Cytat

Bawiłem się dziś iPadem 2 w sklepie. Nie ma aż takiej różnicy w działaniu aplikacji Safari / Books / iPod itp. żeby dokładać ok. 1000 zł sprzedając starego i kupując nowego. Zupełnie nie warto, kamery nie są aż takie fajne. Jedyna rozsądnie fajna rzecz to HDMI i żyroskop do gier.

Poza tym - iPad 1 w dobrej cenie (widziałem używki za mniej niż 1000 zł) jest lepszym rozwiązaniem :)

Zgadzam się z tą opinią.

Mnie zaciekawiła jedna sprawa. Ponieważ zastanawiam się nad zakupem iPada - 1 lub 2, i szukam jakiś różnic które mogły mnie przekonać do wydania dodatkowego 1000 zł i znalazłem na youtube dużo filmików porównujących szybkość działania. Oprócz jakiś minimalnych różnić w szybkości załączania gier czy programów znalazłem ciekawe porównanie jeżeli chodzi o prace z safari i kilkoma zakładkami. Na tych filmikach pokazane było iż na iPadzie 2 mimo otwartych kilku zakładek nie było konieczności ich odświeżania po zmianie. Postanowiłem wykonać ten test na marketowym iPadzie 2 i coś poszło nie tak - otwarłem chyba 7 zakładek (onet, gazeta, myapple, digart, jakieś forum itp) i po zmianie zakładek czasami były przeładowywane strony (żaden inny program nie działał w tle).

Czy właściciele iPadów 2 mogą przeprowadzić test u siebie?

#808 Scottti

Scottti
  • 90 postów
  • SkądMława

Napisano 10 kwietnia 2011 - 13:07

Sporadycznie zdarza się że strona się przeładuje.

#809 TommyMoneta

TommyMoneta
  • 196 postów
  • Skąd's Hertogenbosch NL

Napisano 10 kwietnia 2011 - 20:00

No nie wiem czy tak sporadycznie. Tutaj chyba chodzi o wagę samej strony i bufor jaki safari ma dla zarezerwowany dla zakładek. Jak się zapełni to ładuje strony od nowa. Chociaż to są tylko moje przypuszczenia, to nic innego na myśl jak do tej pory mi nie przyszło.

#810 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 postów

Napisano 10 kwietnia 2011 - 22:55

Cytat

Właścicielem nie jestem (jeszcze:evil:) ale... bedac w ispocie wpadlem na podobny pomysl i efekt niestety byl mierny. Otworzylem engadget, wp, myapple i jeszcze jakies 2 stronki. Przy przelaczaniu sie pomiedzy nimi kazda ladowala sie na nowo :???::?:
Pomyslalem 'chwila, zaraz, przeciez mialo byc zupelnie inaczej:roll:'. Wdusilem 2x home i moim oczom ukazal sie pasek z uruchomionymi aplikacjami... chyba z wiekszoscia jakie dalo sie wlaczyc (na oko okolo 50). Po minucie wszystkie procesy byly juz zamkniete:cool:. Ponowne otwarcie safari i.... no coz, co tu duzo pisac. sytuacja sie powtorzyla:neutral:

#811 Geran

Geran
  • 93 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 08:33

I pojawilo się jeszcze jakies wideo zwiazane z testem Apple iPad 2.
Wideotest iPad 2
Co do przeladowywania stron przez safari bawilem sie iPadem 2 i przy 7 kartach w tym onet.pl, interia, sport.pl, itd.. kazda karta nie byla ponownie zaladowywana. Znudzilo mi sie juz otwieranie kolejnych... Moze to zalezy od buforu+ liczby otwartych programow w tle?
TrustHappy moze sprobuj jeszcze raz restartujac iPada przez power + home tak zeby pamiec RAM sie oproznila?

#812 dzordzyk

dzordzyk
  • 31 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 10:50

Cytat

Zgadzam się z tą opinią.

Mnie zaciekawiła jedna sprawa. Ponieważ zastanawiam się nad zakupem iPada - 1 lub 2, i szukam jakiś różnic które mogły mnie przekonać do wydania dodatkowego 1000 zł i znalazłem na youtube dużo filmików porównujących szybkość działania. Oprócz jakiś minimalnych różnić w szybkości załączania gier czy programów znalazłem ciekawe porównanie jeżeli chodzi o prace z safari i kilkoma zakładkami. Na tych filmikach pokazane było iż na iPadzie 2 mimo otwartych kilku zakładek nie było konieczności ich odświeżania po zmianie. Postanowiłem wykonać ten test na marketowym iPadzie 2 i coś poszło nie tak - otwarłem chyba 7 zakładek (onet, gazeta, myapple, digart, jakieś forum itp) i po zmianie zakładek czasami były przeładowywane strony (żaden inny program nie działał w tle).

Kolego, zadaj sobie pytanie - jak dużo będziesz używał tego iPada do WWW - naprawdę intensywnie. Ja również miałem co do tego wątpliwości, wybrałem tańszego iPada1 i naprawdę nie żałuje - Safari działa bardzo przyzwoicie, a jeśli raz na jakiś czas przeładuje mi się strona, jak dla mnie nie jest to duży problem. Nie używam też iPada tak często (bateria mi starcza na 3-4 dni) żeby to było dużą niedogodnością.

#813 TrustHappy

TrustHappy
  • 66 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 13:34

Cytat

TrustHappy moze sprobuj jeszcze raz restartujac iPada przez power + home tak zeby pamiec RAM sie oproznila?

Tak jak wspominalem nie jestem jeszcze wlascicielem ipada. Zastanawialem sie w ispocie nad takim rozwiazaniem jak zaproponowales, ale troche mi sie spieszylo, wiec odpuscilem.

#814 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2011 - 17:48

Cytat

Tak jak wspominalem nie jestem jeszcze wlascicielem ipada. Zastanawialem sie w ispocie nad takim rozwiazaniem jak zaproponowales, ale troche mi sie spieszylo, wiec odpuscilem.

Wyżej wymieniona metoda to hard reset. Możesz też spróbować miękkiego resetu (który podobno czyści pamięć urządzenia, bez wyłączania go) poprzez naciśnięcie Power do wyskoczenia slidera, puszczeniu Power'a i trzymaniu Home aż do zniknięcia slidera do wyłączania. Powinno jakoś pomóc.

#815 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 18:24

A tak już mówiąc o zakladkach - da sie jakoś tak zrobić by po kliknięciu aby otworzyło stronę w nowej karcie, nie przelączało do niej? Tzn klikam, karta otwiera sie w tle i sam decyduje, ze chcę do niej przejść

#816 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 11 kwietnia 2011 - 18:43

chyba nie, ale możesz sobie kupić przeglądarkę, ATOMIC, tam sobie robisz zakładki jedna obok drugiej. I przełączasz jak na kompie, masz jakby zakładki u góry na pasku. pzdr. Łukasz

#817 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 kwietnia 2011 - 18:49

W Safari zdaje się, że nie ma takiej opcji. Jest natomiast w alternatywnych (i naprawdę dobrych) przeglądarkach typu Atomic, czy Mercury. A żeby nie robić offtopu - po rozważeniu wszelkich za i przeciw również zdecydowałem się na zakup pierwszej wersji tabletu. Kamer nie potrzebuję (od tego mam telefon), gram bardzo sporadycznie, a jestem też na tyle cierpliwy, by przeczekać te dwie-trzy sekundy opóźnienia w stosunku do iPada 2 przy ładowaniu większych stron (to było maksymalne opóźnienie jakie zaobserwowałem przy porównywanym dwóch wersji). Zaoszczędziłem trochę grosza i jestem naprawdę zadowolony z zakupu. Trochę obawiam się o zachowanie urządzenia po wyjściu iOS 5, ale liczę na rozsądek Apple i znośną optymalizację pod starsze urządzenia. Obym się nie przeliczył :)

#818 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 18:25

Jakby kogoś interesowało, to wrzuciłem film z moimi pierwszymi wrażeniami po tygodniu uzywania iPada 2.
YouTube - iPad 2 - Pierwsze wrażenia AppleMatters [HD]
Dzisiaj wrzuce porównanie prędkości iPada 2 do iPhone 4 i recke smart covera, więc jeśli chcecie być na bieżąco to zasubskrybujcie bo nie chce wklejać każdego linka na forum.

#819 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 15:36

orientuje się ktoś jaka jest procedura cortlandu jak się nie wyrobi w 14 dniach roboczych z naprawa/wymiana ipada (2) , czekam już trzeci tydzień na swojego ipada i powiem szczerze ze jestem wściekły, przed oddaniem do serwisu mówili mi ( cortland , infolinia apple ) ze wymiana następuje max po 2-3 dniach a tu już trzeci tydzień leci w poniedziałek minie 14 dzień roboczy od przyjęcia ipada w serwisie a ciagle nie maja żadnej informacji kiedy do nich przyjdzie egzemplarz dla mnie

#820 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 27 kwietnia 2011 - 15:56

YouTube - iPad 2 camera test: Car Wash [Possible camera issues?], hmm powiedzcie mi jak nagrać tylną kamerką ipada taki film, bo mój tak nie potrafi ...

pzdr. Łukasz

#821 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 22:38

klikasz aparat na pulpicie, przełączasz w prawym górnym rogu na tylną kamerę i w dolnym prawym rogu przesuwasz suwak na wideo. Gdzie problem?

#822 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2011 - 00:47

Cytat

YouTube - iPad 2 camera test: Car Wash [Possible camera issues?], hmm powiedzcie mi jak nagrać tylną kamerką ipada taki film, bo mój tak nie potrafi ...

pzdr. Łukasz

Prawda, mój ma ciapkę gorszą jakość.

#823 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 kwietnia 2011 - 06:41

Jak myślicie, kiedy oddać ipada 2 na wymianę z powodu lightbleeding(wiem że wymienić mogę kiedy chce ale chciałbym w zamian dostać taki bez tej wady a z tego co się orientuje aktualnie wszystkie taką mają tylko w różnym stopniu)?

#824 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 07:52

Cytat

klikasz aparat na pulpicie, przełączasz w prawym górnym rogu na tylną kamerę i w dolnym prawym rogu przesuwasz suwak na wideo. Gdzie problem?

Hehe, z mojej strony był to sarkazm, chodziło mi o jakość, u mnie to sama "kasza" się pojawia odrazu, nie wiem jakie warunki trzeba spełnić, żeby zbliżyć sie do takiej jakości.

iPhone 3gs przy nim to full HD.

pzdr. Łukasz

#825 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 12:26

Wyspiarz tak się składa, że mam ten sam problem. Od jakiegoś czasu próbuję dojść do tego, jak na nowym iPadzie uzyskać jakość "HD" podczas nagrywania filmu. Za każdym razem gdy przerzucam film na komputer, okazuje się, że rozdzielczość nagranego filmu to niewiele ponad 600px/300px. Z tego co się orientuje to do reklamowanego 720p to tu trochę brakuje ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych