Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2...

• Please log in to reply
1028 replies to this topic

#601 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 19 March 2011 - 19:00

To nie chodzi o zauważalność premiery tylko o okoliczności. W tych warunkach są ważniejsze rzeczy niż premiera, która ma się jakby nie było wiązać z radością i fetą. Poza tym tam są problemy z zaopatrzeniem w wodę i żywność więc o dostawach elektroniki nie ma co mówić.

#602 Augi1981

Augi1981
  • 30 posts
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Posted 20 March 2011 - 11:40

Ciekaw jestem jakie będą oficjalne ceny ipada 2 na naszym rynku. Ishock.pl już ustalił cenę najniższy model 16 GB wifi ma kosztować 2 374,99 zł Na chwilę obecną w ispot czy cortland nie znają jeszcze cen. Napisałem zapytania do obu sklepów otrzymałem oto takie odpowiedzi. Cortland "Witam na ogłoszenie cen iPadów 2 przez Apple czekamy, jak tylko będą znane umieścimy je w cenniku www, nie powinny odbiegać zbytnio od cen wersji '1'" Ispot "Dziękujemy za zainteresowanie i zapytanie. Ceny iPad 2 nie są jeszcze znane, ale będą pewnie w ciągu kilku dni. Jeśli jednak cennika nie będzie niedługo, to raczej dopiero w dniu wejścia iPada 2 na nasz rynek. " Jak myślicie czy ceny w obu powyższych sklepach będą na poziomie ishock.pl czy jednak mogą być niższe?

#603 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 20 March 2011 - 11:44

Oby niższe. Powinny być w tej samej cenie co iPad pierwszej generacji.

#604 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Posted 20 March 2011 - 13:33

To nie chodzi o zauważalność premiery tylko o okoliczności. W tych warunkach są ważniejsze rzeczy niż premiera, która ma się jakby nie było wiązać z radością i fetą. Poza tym tam są problemy z zaopatrzeniem w wodę i żywność więc o dostawach elektroniki nie ma co mówić.

gdyby świat był taki jak go opisałeś, to naprawdę byłoby pięknie... w biznesie nie ma miejsca na sentymenty ani na humanitaryzm... "kasa misiu kasa" :)

#605 Sebol

Sebol
  • 501 posts

Posted 20 March 2011 - 16:07

gdyby świat był taki jak go opisałeś, to naprawdę byłoby pięknie... w biznesie nie ma miejsca na sentymenty ani na humanitaryzm... "kasa misiu kasa" :)

ale jest miejsce na PR :), firma od razu lepiej wygląda, gdy użycza swych sklepów poszkodowanym (Apple Store jako "okna na świat") itd

#606 wisiena

wisiena
  • 110 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 20 March 2011 - 16:09

Tu chyba jest najlepsza odpowiedź: klik

(M.)

#607 dzordzyk

dzordzyk
  • 31 posts

Posted 20 March 2011 - 17:00

Witam, jest masakra, wczoraj brat miał mi kupić Ipada2 w Bostonie - nie było nigdzie. Za tydzień jeszcze spróbuje, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że ludzie do tego czasu wyluzują, zwłaszcza, że popyt jest ogromny. Na kiedy szacujecie "wyluzowanie" w związku ze sprzedażą IPada2? Pozdrawiam!

#608 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 20 March 2011 - 19:10

Witam,

jest masakra, wczoraj brat miał mi kupić Ipada2 w Bostonie - nie było nigdzie. Za tydzień jeszcze spróbuje, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że ludzie do tego czasu wyluzują, zwłaszcza, że popyt jest ogromny. Na kiedy szacujecie "wyluzowanie" w związku ze sprzedażą IPada2?

Pozdrawiam!

Za kilka miesięcy powinno wszystko się unormować.

#609 goodboy25

goodboy25
  • 4354 posts
  • SkądWaWa

Posted 20 March 2011 - 19:19

Witam,

jest masakra, wczoraj brat miał mi kupić Ipada2 w Bostonie - nie było nigdzie. Za tydzień jeszcze spróbuje, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że ludzie do tego czasu wyluzują, zwłaszcza, że popyt jest ogromny. Na kiedy szacujecie "wyluzowanie" w związku ze sprzedażą IPada2?

Pozdrawiam!

Pare tygodni góra. A jak chcesz wcześniej to powiedz bratu, żeby się ustawił w kolejce o 3 nad ranem przed Chińczykami.

#610 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 March 2011 - 19:41

miałem nadzieję, że to się raczej ułoży tak, że towaru będzie strasznie dużo i przez tydzień, max dwa będzie hardcore, a potem normal ale chyba nie ma co na to liczyć, chyba poczekam na iPada dłużej niż do początku kwietnia

#611 Adrianzoo

Adrianzoo
  • 76 posts
  • SkądBielawa

Posted 20 March 2011 - 21:23

Wie ktoś jakie będą ceny i czy w niedzielę na poniedziałek będą jeszcze i czy będą duże kolejki w Innsbrucku lub w Munchen? Czy będzie duża różnica w cenie między właśnie Niemcami a Polską?

#612 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 20 March 2011 - 21:29

Wie ktoś jakie będą ceny i czy w niedzielę na poniedziałek będą jeszcze i czy będą duże kolejki w Innsbrucku lub w Munchen? Czy będzie duża różnica w cenie między właśnie Niemcami a Polską?

Różnica będzie. W Niemczech iPad 2 kosztuje 1550zł ( około ), a w Polsce będzie około 2099zł

#613 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 20 March 2011 - 22:20

witam, nigdy nie miałem do czynienia z produktami apple i oprogramowaniem tej firmy, zastanawiam sie jaka wersja Ipada 2 bedzie optymalna , zdecydowany jestem tylko do 3G problem polega czy 16GB czy 32 Gb, zastosowanie to przede wszystkim internet , czasami jakaś gra oraz rzadko filmy w podroży, nie mam pojęcia ile zajmują miejsca aplikacje apple, 3-4 gry to max. , parę filmów , 0 muzyki , trochę zdjęć i tyle, myślicie ze 16 GB wystarczy mi w Ipadzie ?

#614 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 March 2011 - 22:23

witam, nigdy nie miałem do czynienia z produktami apple i oprogramowaniem tej firmy, zastanawiam sie jaka wersja Ipada 2 bedzie optymalna , zdecydowany jestem tylko do 3G problem polega czy 16GB czy 32 Gb, zastosowanie to przede wszystkim internet , czasami jakaś gra oraz rzadko filmy w podroży, nie mam pojęcia ile zajmują miejsca aplikacje apple, 3-4 gry to max. , parę filmów , 0 muzyki , trochę zdjęć i tyle, myślicie ze 16 GB wystarczy mi w Ipadzie ?

Chyba Ty wiesz najlepiej, czy Tobie wystarczy, czy nie. Ja mam 64 i już 48 zapełnione.

#615 Stivo

Stivo
  • 1232 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 20 March 2011 - 22:24

Gry takie wypasione na najwyższym poziomie to 400mb. Standardowe aplikacje zajmują po kilka MB. Zdjęcia zajmują tyle co nic a filmów zalezy w jakim formacie :P

#616 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 20 March 2011 - 22:32

wiem ze to jest dziwne pytanie ale naprawdę nie mam pojęcia ile aplikacje na iOS potrafią zajmować, a nie chce wydać np. na wersje 32 GB dodatkowych pieniędzy nie wykorzystując tej przestrzeni dyskowej. Przede wszystkim internet, 3-4 gry max i 5-6 filmow max (dvix po 700mb) wiec na upartego 10 GB będzie zapełnione na dzien dobry , do reszty wolnego miejsca jakos nie mam pomysłu do czego jeszcze moze mi sie przydać. Co do cen to w innym temacie na forum przeczytalem taka optymistyczna wiadomosc "Okej mam świeżą informacje, byłem dziś w iSpot Promenada, aby zarezerwować sobie iPada 2 (udało się!). Zapytałem miłego sprzedawcę czy jest to już pewnie, że w piątek odbędzie się premiera iPada 2 – odpowiedział, że tak jest to pewnie. Zapytałem, o której godzinie – odpowiedział, że o 17:00. Zapytałem ile do tej pory, iPadów zarezerwowano – odpowiedział, że w naszym salonie, 32. - Czyli to raczej nie będzie 10 sztuk na salon. " ceny "Takie jakie były iPada pierwszej generacji, czyli od 2099 za model podstawowy. " a co u was zajmuje najwięcej miejsca w pamięci ?

#617 haro

haro
  • 428 posts
  • Skądwarszawa

Posted 20 March 2011 - 23:00

Różnica będzie. W Niemczech iPad 2 kosztuje 1550zł ( około ), a w Polsce będzie około 2099zł

Wskaż mi proszę sklep w którym tyle kosztuje.

#618 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 20 March 2011 - 23:33

Ja też poproszę bo jeden dzień bez pracy na rzecz iPad'a 2 mnie nie zbawi,a mam bliziutko do Niemiec:)

#619 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 21 March 2011 - 04:15

Ludzie w kolejkach pojawiają się już poprzedniego dnia i sterczą do rana żeby wykupić ile tylko się da i sprzedawać z zyskiem na craigslist. Ja właśnie napisałem sobie smsowy powiadamiacz i będę polował na coś w okolicznych Targetach, może w tym szaleństwie jest metoda ;)

#620 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 21 March 2011 - 08:31

haro
Erykos ma nadzieję, że w Niemczech będzie kosztował tyle ile w tej chwili jedynka po przecenie.
Dwójka jednak będzie pewno od 499 euro lub trochę wiecej. Nie zdziwiłbym się gdyby w Polsce nowy iPad kosztował nawet wiecej niż 2099 zł.

#621 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 21 March 2011 - 09:26

Niestety zaszła pomyłka jak to u mnie :) Zgadzam się z benedetti, ceny pewnie będą oscylować w granicach $499.

#622 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 21 March 2011 - 18:39

Mam, 16GB WiFi czarny :D Akcja byla szybka, moj skrypt przyslal mi smsa ze sa dostepne w Target Santa Ana i po 15 minutach bylem w sklepie, zaloga jeszcze rozpakowywala i wykladale te kilka egzemplarzy (same WiFi) na polke.

Jakby ktos byl w US&A i tez polowal to tak to wyglada: (trzeba tylko miec cos do wysylanie smsow)
#!/usr/bin/env ruby -wKU

require "rubygems"
require "mechanize"

ZIPCODE          = "92612"
SLEEP_IN_SECONDS = 60 * 10

LINK_16GB_BLK     = "http://sites.target.com/site/en/spot/mobile_fiats.jsp?title=fiats&asin=&dpci=057-10-1830&storeNumber"
LINK_32GB_BLK     = "http://sites.target.com/site/en/spot/mobile_fiats.jsp?title=fiats&asin=&dpci=057-10-1831&storeNumber"
LINK_16GB_ATT_BLK = "http://sites.target.com/site/en/spot/mobile_fiats.jsp?title=fiats&asin=&dpci=057-10-1833&storeNumber"
LINK_16GB_WHT     = "http://sites.target.com/site/en/spot/mobile_fiats.jsp?title=fiats&asin=&dpci=057-10-1839&storeNumber"
LINK_32GB_WHT     = "http://sites.target.com/site/en/spot/mobile_fiats.jsp?title=fiats&asin=&dpci=057-10-1840&storeNumber"
LINK_16GB_ATT_WHT = "http://sites.target.com/site/en/spot/mobile_fiats.jsp?title=fiats&asin=&dpci=057-10-1842&storeNumber"

CHECKLIST = { :LINK_16GB_BLK => LINK_16GB_BLK,
              :LINK_32GB_BLK => LINK_32GB_BLK,
              :LINK_16GB_ATT_BLK => LINK_16GB_ATT_BLK,
              :LINK_16GB_WHT => LINK_16GB_WHT,
              :LINK_32GB_WHT => LINK_32GB_WHT,
              :LINK_16GB_ATT_WHT => LINK_16GB_ATT_WHT
            }

def fetch_and_process
  smstext = ""

puts "#{Time.new}: Starting Fetch&Process..."

CHECKLIST.each do |key, link|
    # puts "Checking #{key}..."

# get the list
    agent                  = Mechanize.new
    zipcodepage            = agent.get( link )
    zipcodeform            = zipcodepage.forms[1]
    zipcodeform['zipcode'] = ZIPCODE
    response               = agent.submit( zipcodeform )

found = []  
    response.links_with( :text => /miles/ ).collect { |entry|
       row = entry.text.squeeze(" ").strip.split("\r\n").collect { |element| element.strip }
       # row[2] = "In Stock" if rand > 0.9
       unless row[2] =~ /Out Of Stock/
         puts sprintf "%s %-30s%s\n", ("#{key}: ".gsub "LINK_", ""), row[0], row[2] 
         found << (sprintf "%s: %s", row[0], row[2])
       end
    }

msg = "#{key}: ".gsub "LINK_", ""
    msg += found.join ", "
    smstext += "#{msg}*" if found.size > 0
  end

if smstext.length > 0
    puts "SMS: " + `php /Users/tomek/Downloads/playMobile/test.php "#{smstext}"` 
  end
end

while true
  fetch_and_process
  sleep SLEEP_IN_SECONDS
end

#623 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Posted 22 March 2011 - 10:28

TomekB szczęściarzem jesteś :) ja to poluję na 3g 64gb...i póki co cisza...ciężko cokolwiek dostać :(

#624 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 22 March 2011 - 10:37

TomekB W takim razie wstawiaj fotki na forum ;).

#625 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 22 March 2011 - 11:41

jak wygląda sprawa cen Ipadow w media-markcie czy saturnie jest ona identyczna jak w sklepach apple czy dowalają jeszcze swoja marże ,

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users