Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2...

• Please log in to reply
1028 replies to this topic

#576 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 March 2011 - 00:16

czy jakiś szczęśliwiec, który ma już swojego iPada może powiedzieć jak wygląda ładowarka? bo zastanawiam się jak się przełączę na nasze europejskie styki, czy trzeba będzie końcówkę kupić czy może wejdzie ta od iPhone'a wisiena a nie jest zbyt delikatny?

#577 grze

grze
  • 156 posts
  • SkądSoCal, US

Posted 14 March 2011 - 01:22

dobrze ze ja kupilem 4 sztuki w bestbuy'u od reki ;) i tylko 1.5 godziny w kolejce...chociaz raz.. co do ladowarki to jest wielkosci tych ktore dawali do iPodow Classic. czyli tak mnie wiecej jak 4 do iP4...niemniej z reguly laduje go i tak przez usb

#578 wisiena

wisiena
  • 110 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 14 March 2011 - 01:22

Nie wiem jaką masz ładowarkę w iPhone'ie i co chcesz wkładać gdzie więc tu Ci nie pomogę.
Ładowarka do iPad'a 2 jest taka sama jak do poprzedniego i wygląda tak:
Dołączona grafika
Ta część ze stykami do gniazdka jest wymienna. Ponadto jak ją wyjmiesz, możesz użyć zwykłego kabla od starego magnetofonu. Wszystkie ładowarki apple jakie znam, mają dokładnie takie samo mocowanie końcówki dopasowującej ładowarkę do konkretnego gniazdka (kraju). Nie powinieneś mieć kłopotów.

(M.)

#579 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Posted 14 March 2011 - 11:55

dobrze ze ja kupilem 4 sztuki w bestbuy'u od reki ;) i tylko 1.5 godziny w kolejce...chociaz raz..

co do ladowarki to jest wielkosci tych ktore dawali do iPodow Classic. czyli tak mnie wiecej jak 4 do iP4...niemniej z reguly laduje go i tak przez usb

ja tylko zdobyłem 3g 16gb białą - to co się działo w BB to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. Ja akurat stalem 2h i tylko to zdobyłem:/

#580 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 March 2011 - 18:56

Ta część ze stykami do gniazdka jest wymienna. Ponadto jak ją wyjmiesz, możesz użyć zwykłego kabla od starego magnetofonu. Wszystkie ładowarki apple jakie znam, mają dokładnie takie samo mocowanie końcówki dopasowującej ładowarkę do konkretnego gniazdka (kraju). Nie powinieneś mieć kłopotów.

(M.)

dzięki :)
ładowarka od 3Gs powinna więc załatwić sprawę :)(a konkretnie jej część)

#581 grze

grze
  • 156 posts
  • SkądSoCal, US

Posted 14 March 2011 - 19:04

Tak jakby co, to ladowarka od iP4 (wiec od 3gs na 99% rowniez) dziala z iPadem 2. Zapewne laduje wolniej ale dzialac dziala

#582 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 March 2011 - 20:40

Tak jakby co, to ladowarka od iP4 (wiec od 3gs na 99% rowniez) dziala z iPadem 2. Zapewne laduje wolniej ale dzialac dziala

z pierwszym ipadem nie działała a teraz działa?

mi nie chodzi o używanie ładowarki od iPhone do iPada, a tylko tej końcówki ze stykami EU a nie USA :)
więc ładowarka normalnie będzie pracować

#583 wisiena

wisiena
  • 110 posts

Posted 14 March 2011 - 21:15

Dokładnie tak. Wymienisz sobie tylko tą część z wtyczką i gotowe. Ja to robię co chwilę, bo dużo podróżuję po świecie. (M.)

#584 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 14 March 2011 - 21:28

Nikt nic nie wie o kolejnej dostawie?

#585 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 March 2011 - 14:40

Steve na pewno wie. Skąd mamy wiedzieć?

#586 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 15 March 2011 - 19:40

Pojawiaja sie i odrazu znikaja, codziennie rano kolejki przed sklepami. Chyba nierealne jest kupno w przeciagu kilku najblizszych tygodni (no chyba ze kogos zadowala 16GB WiFi za 700$ z drugiej reki).

#587 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 March 2011 - 20:08

nawet tak nie mów, liczę na to, że pod koniec marca będzie już normalnie (oby) niemożliwe żeby się tak słabo przygotowali

#588 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 15 March 2011 - 20:37

A pamiętasz co było z iPhone 4 na początku? To nie jest słabe przygotowanie, tylko celowy zabieg marketingowy. Klient niezdecydowany kupi, jak uda mu się "ustrzelić" poszukiwany towar, a gdyby sprzęt leżał na półkach dostępny od ręki to nie byłby już tak atrakcyjny.

#589 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 March 2011 - 01:39

też patrzyłem na to przez ten pryzmat, ale bez wariactwa, nie będą tak się bawili przez 2 tygodnie, tylko raczej może z 3-4 dni po raz kolejny dodam - oby :D

#590 nofink

nofink
  • 45 posts

Posted 16 March 2011 - 08:19

A pamiętasz co było z iPhone 4 na początku? To nie jest słabe przygotowanie, tylko celowy zabieg marketingowy. Klient niezdecydowany kupi, jak uda mu się "ustrzelić" poszukiwany towar, a gdyby sprzęt leżał na półkach dostępny od ręki to nie byłby już tak atrakcyjny.

Nie ma pojecia o ekonomii. Wytlumacze po chlopsku. Firma powstaje po to by generowac zysk, Im jest wiekszy tym lepiej. Jesli cos sie sprzedaje i jest ogromny popyt firma chce miec odpowiednia podaz by sprzedac jak najwiecej. Niestety na swiecie obecnie brakuje paneli dotykowych (a apple i tak wiekszosc z nich ma do swej dyspozycji) i nie da sie fizycznie wiecej ipadow produkowac... I zapewniam CIe, jesli tylko by sie dalo odrazu wystawic 2 mln urzadzen, apple by to zrobilo.
Nie dodawaj do tego jakiejs durnej ideologii.

#591 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2011 - 10:07

Inna sprawa, że po hucznej premierze i sprzedaniu ogromnych ilości w samym USA nie mogą dorzucać kolejnych sporych ilości do sklepów ponieważ muszą się przygotowywać do kolejnej tym razem ogólnoświatowej premiery w której prawdopodobnie również sprzedadzą się ogromne ilości tych urządzeń.

#592 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 March 2011 - 10:19

Taka praktyka w US jest karana, i te kary są bardzo duże, więc nie pisz bzdur. Dwa Apple cały czas prowadzi sprzedaż, tylko czas dostawy trwa dłużej.

#593 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 16 March 2011 - 10:37

@arturcisz, wiesz, jak pojawił się problem z kupnem iPhone to pomyślałem że może faktycznie się nie wyrabiają. Sam czekałem chyba 3 tygodnie na realizację zamówienia. Ale teraz sytuacja się powtarza i jakoś ciężko mi uwierzyć, że to znowu firma źle oceniła popyt na swój produkt. Sprzedaż prowadzą, iPady dostarczają do sklepów tylko w małych ilościach, więc nikt się nie przyczepi, że kombinują. Ale może masz rację, może po prostu tworzę teorie spiskowe ;) Fakt jest taki, że obecna sytuacja jest z marketingowego punktu widzenia bardzo korzystna dla Apple, a resztę może sobie dośpiewałem.

#594 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts

Posted 16 March 2011 - 11:04

Inna sprawa, że po hucznej premierze i sprzedaniu ogromnych ilości w samym USA nie mogą dorzucać kolejnych sporych ilości do sklepów ponieważ muszą się przygotowywać do kolejnej tym razem ogólnoświatowej premiery w której prawdopodobnie również sprzedadzą się ogromne ilości tych urządzeń.

amerykanski rynek jest dla Apple priorytetowy, wiec tam najwiecej iPadow trafilo...wcale bym sie nie zdzwili, jezeli trafily one kosztem jakiegos panstwa badz panstw europejskich...takze w Europie ilosc dostepnych iPadow bedzie kilkakrotnie mniejsza...jezeli liczycie na to ze kupicie iPada w Polsce to mozecie zapomniec, no dobra, paru szczesliwcow sie trafi... w tym momencie iPad 2 staje sie towarem deficytowym i zarazem luksusowym. Patrzac na ceny na ebay'u to mozna dostac palpitacji serca...1300-1400$ za 3G 64gb :D

#595 Stivo

Stivo
  • 1232 posts

Posted 16 March 2011 - 16:41

Nie rozumiecie czegoś. Może zaczną rok wcześniej produkować żeby każdy znał już każdy detal z iPada? Apple jeszcze go nie zaprezentuje a cały świat będzie wiedział dosłownie wszystko. Lepiej zacząć wcześniej i zaskoczyć cały świat zamiast później i zamiast wow i gromkich braw usłyszeć aha. Czekają do ostatniej chwili bo wiedzą że o wycieki nie trudno.

#596 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 March 2011 - 04:40

ciekawe zastosowanie iPada :)

gorzej jak magnesy puszczą :D

Visualized: Smart Cover magnets can turn your Apple tablet into a FridgePad -- Engadget

#597 grze

grze
  • 156 posts
  • SkądSoCal, US

Posted 18 March 2011 - 18:14

testowalem przed chwila...trzyma sie solidnie :)

#598 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 19 March 2011 - 07:30

W zawiazku a katastrofa w Japonii, Apple zdecydowalo sie na odwlonie premiery. Jak na razie nie wiadomo kiedy iPad 2 dotrze do Tokio.

#599 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 19 March 2011 - 09:40

Wcale się nie dziwię, premiera w takich warunkach byłaby nie na miejscu.

#600 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts

Posted 19 March 2011 - 18:53

Wcale się nie dziwię, premiera w takich warunkach byłaby nie na miejscu.

premiera nie byłaby aż tak zauważalna...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users