Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1028 odpowiedzi w tym temacie

#551 klejbroda

klejbroda
  • 94 postów
  • SkądSzczecin/Wrocław

Napisano 11 marca 2011 - 20:57

@Roberto:
Orange Free, jak wspomniał emigrant - 6GB za 35pln, na pół roku. Starczy na wyjazdy i przejazdy między dostępnymi WiFi :-P

Jesteś w stanie zarzucić jakimś linkiem a propos tej informacji? Niestety nie mogę znaleźć.

#552 pynieq

pynieq
  • 418 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 marca 2011 - 21:07

@Roberto:
Orange Free, jak wspomniał emigrant - 6GB za 35pln, na pół roku. Starczy na wyjazdy i przejazdy między dostępnymi WiFi :-P

Chyba ze ktos ma nielimitowany internet w telefonie tak jak ja. Place co miesiac za cos czego i tak nie wykorzystuje w 100% wiec wolalbym nie placic dwa razy za to samo. Drenaz baterii tez mi nie straszny bo telefon pol dnia i tak spedza w tom tom car kicie robiac przy okazji za navi. Nie wyobrazam sobie iPada jako navi choc musze przynznac ze z checia bym zobaczyl jak to u kogos dziala.

Swoja droga, zal mi ludzi ktorzy stoja w kolejkach pol dnia a nawet dluzej. Pierwszy dzien weekendu a oni wola stac w kolejkach do sklepu po tablet. Jak to mowia, get a life. Tablet mozna bedzie kupic w przyszlym tygodniu, i w jeszcze nastepnym. Nikomu nie stanie sie krzywda. Kupia ten sam szajs za ta sama kase. Nie maja rodziny i przyjaciol?

#553 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 marca 2011 - 01:31

Jesteś w stanie zarzucić jakimś linkiem a propos tej informacji? Niestety nie mogę znaleźć.

Pierwsze z brzegu:
START ORANGE FREE NA KARTĘ - 7 GB - 5 MIESIĘCY (1503072110) - Aukcje internetowe Allegro

Chyba ze ktos ma nielimitowany internet w telefonie tak jak ja. Place co miesiac za cos czego i tak nie wykorzystuje w 100% wiec wolalbym nie placic dwa razy za to samo. Drenaz baterii tez mi nie straszny bo telefon pol dnia i tak spedza w tom tom car kicie robiac przy okazji za navi. Nie wyobrazam sobie iPada jako navi choc musze przynznac ze z checia bym zobaczyl jak to u kogos dziala.

Chyba, że ma. Ale nie każdy ma, nie każdy chce udostępniać z tel, nie każdy trzyma tel w carkicie cały dzień, etc. Sama oferta jest bardzo dobra jak na włożenie do iPada, kosztuje grosze, a starczy na pewno.

#554 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 12 marca 2011 - 01:34

wracajac do tematu...praktycznie niemozliwe jest zakupienie iPada 2 w USA... ludzie rzucaja sie na sprzet, kolejka w jednym BestBuy'u liczyla 50 osob...sprzedawcy wydaja talony :D jest ciekawie... zastanawiam sie czy zwiazku z tym premiera w Polsce sie opozni...przekonany jestem ze na pewno... takze chyba nie ma co liczyc na 28 marzec...

#555 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 12 marca 2011 - 01:48

premiera w Europie ma być 25 marca. Wydaje mi się, że iPadziki do Europy już sobie powoli płyną statkami, raczej sprzedaż w USA nie będzie mieć na to wpływu. Weźmy jeszcze pod uwagę, że europejska wersja różni się od US, mówię tu oczywiście o wyposażeniu tzn. ładowarce, papierach.

#556 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 12 marca 2011 - 11:20

Już w sprzedaży.... dość sporo wątków o nierównym podświetleniu ekranu LCD ... Jak myślicie, czy gwarancja obejmuje taki problem ? Nie zamierzam tego tolerować w sprzęcie za około 3 000 PLN.

#557 Jazz

Jazz
  • 18 postów

Napisano 12 marca 2011 - 11:45

Już w sprzedaży.... dość sporo wątków o nierównym podświetleniu ekranu LCD ...

No cóż - był pośpiech, są i błędy.

Zmieniam temat: Wiadomo, że Verizon nie odbiera naszego zasięgu, bo odbiera CDMA. Czy tak? Otóż, kiedy sprawdzałem na Orange zasięg Orange Free, zauważyłem, że na wsiach jest taki zasięg. Na dodatek po południu w radiu słyszałem, że od poniedziałku rusza praca CDMA. Prawda czy fałsz?

#558 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 marca 2011 - 11:47

Prawda.

#559 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 marca 2011 - 11:49

Plus też ma zamiar to wprowadzać. Pozostaje pytanie, czy warto i czy takiego iPada da się podpiąć. Poza tym, CDMA działa do 3Mbps, a więc kiepściutko. Ja osobiście bym został przy 3G i nie bawił się w CDMA.

#560 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 12 marca 2011 - 11:56

Uważacie, że iP2 3G VERIZON nie działa w Polsce?

#561 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 12 marca 2011 - 12:31

verizon nie ma przecież slotu na karty sim A co do orange free , mialem w poprzednim ipadzie 6GB na pół roku - pierwszy miesiąc korzystałem sporadycznie, mail strony www .. ale juz później - youtube,mail strony gps - i od października dalej mam internet :P

#562 wisiena

wisiena
  • 110 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 12 marca 2011 - 12:53

Witajcie! Kupiłem wczoraj iPad'a 2 w USA i pojawiła się pewna wątpliwość. Mam wersję 64GB AT&T. Czy ona przypadkiem nie mają simlocka na AT&T i czy mam szansę używać w Polsce iPlus'a tak jak w poprzednim iPadzie? (M.)

#563 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 12 marca 2011 - 12:58

Witajcie!
Kupiłem wczoraj iPad'a 2 w USA i pojawiła się pewna wątpliwość. Mam wersję 64GB AT&T. Czy ona przypadkiem nie mają simlocka na AT&T i czy mam szansę używać w Polsce iPlus'a tak jak w poprzednim iPadzie?

(M.)

Nie ma żadnego simlocka, czytaj poprzednie posty a nie lecisz z płaczem czy ma simlocka.

#564 wisiena

wisiena
  • 110 postów

Napisano 12 marca 2011 - 13:14

Dziękuję za odpowiedź! (M.)

#565 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 12 marca 2011 - 14:08

a jak ogólnie pierwsze wrażenia z użytkowania?

#566 wisiena

wisiena
  • 110 postów

Napisano 12 marca 2011 - 15:35

Osobiście jestem zachwycony. Jest wyraźnie szybszy od poprzednika. Testowałem też jave na swoich stronach, które pisałem i wiem gdzie, jaki kod się wykonuje. Tutaj nie widzę zapowiadanego przyspieszenia, ale może mój kod jest marny ;) Kupiłem również etui, jest świetne! To jak się "przykleja", zawsze poprawnie, zawsze pewnie i dokładnie tam gdzie powinno. No i po zwinięciu go w trójkąt, magnetyczna wkładka, ta sama, która odpowiada za usypianie i budzenie, świetnie utrzymuje powstałą w ten sposób podstawkę. Wyraźnie czuć różnicę w wadze. Mimo tego, że jest niewielka, w połączeniu ze zmiejszoną grubością znacznie wygodniej trzyma się go w rękach. Za pierwszym razem przeszedłem pewien sprawiający mi od dawna kłopoty, poziom w Chopper 2. Testowałem też FaceTime z koleżanką, która kupiła nowego MackaPro. Obie kamery działamją świetnie, choć ta na Macku w słabym świetle, dawała lepsze efekty. MobileMe, kalendarze, notatki, taski, RSS'y, pliki iWork, filmy, muzyka, itd. wszystko zsynchronizowało się jak zwykle, bez problemów czy niespodzianek. Złącze dokujące jest troszeczkę zmienione. Ze względu na obły kształt krawędzi obudowy, wtyczka nie wchodzi do końca i widać jej część, która zwykle chowała się w otworze. Jednak mimo tego, kabel trzyma się pewnie. Bardzo ważną cechą jest to, że spodnia obudowa jest płaska, iPad pewnie leży na stole i nie "buja" się jak poprzednik. Osobiście, wielką frajdę sprawiła mi możliwość przełączenia funkcji bocznego przełącznika na blokadę obracania. To jednak bardziej się przydaje niż wyciszanie. Jeszcze raz napiszę o etui, jest poprostu świetne! Miałem nadzieję, że w iOS 4.3 będą działały gesty aplikacji i da się wywoływać dock przesówając trzy palce po ekranie. Nie ma tej funkcji, albo czegoś jeszcze nie rozpracowałem. Jest nowy kluczyk do wyjmowania karty SIM. Teraz jest z drutu o przekroju okręgu i przypomina spinacz biurowy. Kartę wyciąga się naciskając zapadkę w otworze pod kątem 45°, a nie 90° jak poprzednio. Aplikacja aparatu działa jak na iPhone 4, można nakręcić film, oraz przełączać się między obiema kamerami. To chyba tyle pierwszych wrażeń.... (M.)

#567 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 marca 2011 - 15:37

to iPad 2 obsługuje Javę!? ŁAŁ. na serio, robisz strony i nie wiesz w czym piszesz? ale za resztę tekstu - dzięki ;]

#568 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 12 marca 2011 - 16:15

Osobiście jestem zachwycony.

Hej,
a możesz napisać coś o ekranie, na engaged jest już wątek / Poll: is your iPad 2 backlight bleeding? (video) -- Engadget / o nierównomiernie podświetlonej matrycy - podobno dość często to występuje - szczególnie przy bokach LCD, na czarnym tle .... oglądany w ciemnym pomieszczeniu .

#569 wisiena

wisiena
  • 110 postów

Napisano 13 marca 2011 - 02:50

Nie ma żadnego simlocka, czytaj poprzednie posty a nie lecisz z płaczem czy ma simlocka.

to iPad 2 obsługuje Javę!? ŁAŁ.
na serio, robisz strony i nie wiesz w czym piszesz?
ale za resztę tekstu - dzięki ;]

Strasznie nerwowo tu na tym forum....

(M.)

#570 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 marca 2011 - 07:40

Od zalatwiania wycieczek sa biura podrozy :-)

Wszystko w porządku? Chodzi mi o tragiczne wydarzenia w Japonii.
Daj znać.

#571 TomekB

TomekB
  • 310 postów

Napisano 13 marca 2011 - 08:09

2 dzień i nie ma gdzie kupić. Ponoć w poniedziałek można się spodziewać kolejnej dostawy.

#572 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 13 marca 2011 - 12:52

2 dzień i nie ma gdzie kupić. Ponoć w poniedziałek można się spodziewać kolejnej dostawy.

gdzie można spodziewać się tej dostawy? skąd takie info?

#573 wisiena

wisiena
  • 110 postów

Napisano 13 marca 2011 - 18:59

Mi powiedzieli a Apple Store w Rochester, NY że należy się zapisać i czekać na maila. Ma się pojawić w 3-4tygodnie, tak jak mówi informacja o możliwym terminie dostawy w sklepie na apple.com. (M.)

#574 TomekB

TomekB
  • 310 postów

Napisano 13 marca 2011 - 20:16

gdzie można spodziewać się tej dostawy? skąd takie info?

Apple Store Irvine Spectrum.

#575 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 13 marca 2011 - 20:40

a czyli w Kalifornii :) myslalem, ze moze gdzies online mozna zakupic...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych