Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Prawdziwy flash (frash) dla iPhone wkrótce!

• Please log in to reply
96 replies to this topic

#26 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 July 2010 - 22:25

Nie rozpędzaj się tak bo nie raz byłem w sytuacji kiedy wchodzę na stronę w poszukiwaniu jakiejś informacji a cała strona główna razem z menu jest postawiona we fleshu. I zostaje w czarnej pupci, musze dogrzebać się do komputera by dostać np. jeden durny adres.

znaczy, że twórca zrąbał stronę, jeżeli nie udostępnił alternatywnej nawigacji. taka prawda.

#27 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 08 July 2010 - 11:38

super!!! będziecie mogli oglądać wyskakujące reklamy!!! innego zastosowania nie widzę.

A ja widzę, w końcu zacznie mi przygrywać mp3 na wrzucie. Pozdro

#28 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 08 July 2010 - 22:17

Gdybyście mi sporą sume zapłacili to pomyślałbym o zainstaloweniu tego cholerstwa !!! Jak dobrze że nie ma na 3G :) Teraz oglądajcie na iPkach na Onecie rozpadające się poszczególne kategorie przez reklame Domestosa ... Szukajcie "iksów" :))) Trzymam kciuki ! P.S. michasz - Takie poczucie humoru lubię :D

#29 Ament

Ament
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 08 July 2010 - 22:21

Jak to zainstalować ?:) Da się już ?
Flash w iPad potrzebny mi jest

Install Flash on iPad - Complete How to Guide | Redmond Pie

#30 bartek1529

bartek1529
  • 578 posts

Posted 08 July 2010 - 23:03

Dziwi mnie jak piszecie: ciesze się, że ip nie obsługuje flasha! To tak jakbyście powiedzieli ze cieszycie się , ze wasz samochód nie ma klimatyzacji bo i tak byście z niej nie korzystali. Rozumiem ze mozecie nie potrzebować flasha, podobnie zresztą jak ja, ale dodatkowych możliwości użytkowania telefonu nigdy za dużo, dobrze że to wszytsko cały czas się rozwija. A co do braku obsługi ip3g to niestety, ale mam ten telefon i pomimo mojej ogromnej sympatii do niego wiem, że nie dałby rady

#31 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 July 2010 - 23:12

bartek1529 - ilość to nie jakość. to a propos "dodatkowych możliwości nigdy za dużo". otóż może być za dużo. no właśnie widać każdy ma inne definicje rozwoju. dla ciebie flash to rozwój, a dla innych właśnie wręcz przeciwnie.

#32 danteusz

danteusz
  • 527 posts
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Posted 09 July 2010 - 08:12

Flash jest denerwujący, nawet na kompie bywa niestabilny, co nie zmienia faktu że często jest niezbędny. Apple może krzyczeć ile chce, ale setki, tysiące stron we flashu nie przerzucą się z dnia na dzień na zupełnie inną technologię.

#33 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 09 July 2010 - 08:18

Dziwi mnie jak piszecie: ciesze się, że ip nie obsługuje flasha! To tak jakbyście powiedzieli ze cieszycie się , ze wasz samochód nie ma klimatyzacji bo i tak byście z niej nie korzystali. Rozumiem ze mozecie nie potrzebować flasha, podobnie zresztą jak ja, ale dodatkowych możliwości użytkowania telefonu nigdy za dużo, dobrze że to wszytsko cały czas się rozwija. A co do braku obsługi ip3g to niestety, ale mam ten telefon i pomimo mojej ogromnej sympatii do niego wiem, że nie dałby rady

A ja się dziwie dlaczego chciałbyś Reklamy na stronach latające za tobą ... ja bym poprostu się tak wściekł że bym rozwalił Safarii lub Mercury w drobny mak ! FLASH to zbędne narzędzie w Smartfonach ... Nigdy mi nie byl mi potrzebny flash ... w Gry Online nie grywam bo szkoda czasu ... A co do przykładu z klimą wiem że to była przenośnia ale np. Ta klima jest napewno odpalana w Lato ... Pozatym podnosi wartość auta a Flash nie podniesie raczej wartości iPka !

#34 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 09 July 2010 - 08:56

Flash jest denerwujący, nawet na kompie bywa niestabilny, co nie zmienia faktu że często jest niezbędny. Apple może krzyczeć ile chce, ale setki, tysiące stron we flashu nie przerzucą się z dnia na dzień na zupełnie inną technologię.

najwieksi dostawcy z redtubem wlacznie zaczynaja dostarczac alternatywny content bo nie mogą po prostu zignorować rosnącego udziału iOS

#35 gawli1

gawli1
  • 226 posts

Posted 09 July 2010 - 15:26

W repo w cydii pojawił się pare dni temu program frash for iPad. Zainstalowałem go na 3Gs ale flash nie chodzi więc trzeba będzie czekać aż wyjdzie wersja dla 3Gs. iMovie też jest na 3Gs ale ja mam soft 3.1.3 i nie zamierzam aktualizować softu gdyż strace wiele przydatnych mi funkcji z których korzystam w tym moim sofcie. Lista jest dość długa a niektóre punkty są lepsze niż w iOS4. Więc iMovie mi nie działa pod 3.13 bo pewnie jest tylko pod iOS4. Oczywiście ten frash co mi się pojawił w cydii był wcześniej niż wasze posty i niż na blogach w necie. Repa tutaj nie podam gdyż to forum nie lubi jak ktoś pisze repa. Więc sami se szukajcie.

#36 phenom

phenom
  • 44 posts

Posted 09 July 2010 - 21:15

I ten flash nie musi oznaczać odrazu reklam. Najpierw w miejscu jakiegoś elementu flash (np. reklamy) pokazuje się ikonka flasha, dopiero jak w nią naciśniemy otwiera się element flash. A jak zainstalowałem ten flash na ipad do iphona to zamiast flasha pokazuje mi sie Could not connect: Connection refused

#37 gawli1

gawli1
  • 226 posts

Posted 09 July 2010 - 21:35

Też tak miałem gdy zainstalowałem z cydii tego frasha. Niestety my musimy czekać na swoje wersje. I udowodnie wtedy że flash chodzi lepiej niż html5.

W jaki wsposób??

Bardzo prosty. Otuż otworze najpierw plik swf w html5 a potem otworze go normalnie we flashu bez html5 i sami ocenicie że flash będzie szybszy.

znajdź słowa: otuż
Nie znaleziono haseł spełniających podany warunek.
- Słownik języka polskiego

#38 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 July 2010 - 22:02

"otwoże plik swf w html5" - o czym ty mówisz?

#39 gawli1

gawli1
  • 226 posts

Posted 09 July 2010 - 22:15

Oto strona która otwiera przykladowy plik swf w html5. Działa na iPhonie i iPadzie bez instalacji frasha.

[url]http://smokescreen.us/demos/msdemo.html[/url]

#40 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 July 2010 - 22:32

-_-"
łał.
przeportowanie swf do svg będzie działać wolniej?
kosmiczne odkrycie.
kto by na to wpadł?

rozbrajasz mnie.

#41 gawli1

gawli1
  • 226 posts

Posted 09 July 2010 - 23:22

To nie svg. To swf otwierany za pomocą html5. Dowodem jest to że w cache miałem plik swf i otworzyłem go na kompie przez program który otwiera swf przez Internet explorer bezpośrednio i jednak to był prawdziwy plik swf. Co prawda czytanie swf w html5 działa wolniej niż bezpośrednio bez html5 czyli przez flasha. Na iPhona też tak będzie. Że lepiej będzie czytał swf we frashu niż html5.

#42 Terminator

Terminator
  • 23 posts
  • SkądEarth

Posted 09 July 2010 - 23:31

Zainstalowane i działa. Ale nie ma wsparcia dla video. Potestuję i powiem co i jak. Narazie ładnie działa ;)

#43 kisiel5577

kisiel5577
  • 81 posts
  • SkądKościan, PL

Posted 09 July 2010 - 23:50

Ale SWF to format dla Flasha stworzony przez Adobe? No to powiedz mi, jakim cudem ma to szybciej działać na HTML5? Bo chyba nie rozumiesz... Chodzi o to, że strony PISANE w HTML5 chodzą lepiej, niż strony we Flashu! Technologia Adobe, jest niestety trochę przestarzała, dziurawa, oraz bardzo obciąża urządzenia. Żeby rozwijać się, trzeba wprowadzać nowe technologie, a nie jechać na starych...

#44 gawli1

gawli1
  • 226 posts

Posted 10 July 2010 - 00:11

Zobaczysz jak będzie frash na iPhona to pokaże lub ktoś inny to zrobi że pliki swf bedą lepiej działały na frashu niż na html5.

#45 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 July 2010 - 08:25

Kolego, mylisz chyba trochę pojęcia. Swf to JEST właśnie flash. Chodziło Ci chyba o plik flv.. Ja robiłem testy (bardzo pobieżne i subiektywne) na safari z flashem i z html5 i niestety flash wypada gorzej..

#46 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 July 2010 - 08:35

To nie svg. To swf otwierany za pomocą html5. Dowodem jest to że w cache miałem plik swf i otworzyłem go na kompie przez program który otwiera swf przez Internet explorer bezpośrednio i jednak to był prawdziwy plik swf. Co prawda czytanie swf w html5 działa wolniej niż bezpośrednio bez html5 czyli przez flasha. Na iPhona też tak będzie. Że lepiej będzie czytał swf we frashu niż html5.

komiczne. w ogóle nie wiesz o czym mówisz...
Screen shot 2010-07-10 at 09.31.38.png

Smokescreen |

CONVERT Flash to HTML5/JavaScript

może to jakaś prowokacja po prostu? bo aż w to nie wierzę

#47 gawli1

gawli1
  • 226 posts

Posted 10 July 2010 - 10:12

Lol pisze wyraźnie że chodzi mi o plik swf a nie flv. Flv to format pliku wideo. A swf to plik flash. Na stronie której podałem swf jest otwierany za pomocą html5. Jak nie wierzysz to popatrz na pliki cache o ile wiesz co to jest i tam obadasz że jednak leży ten plik swf. Poczej ino aż wyjdzie ten cały frash to ci udowodnie że frash taki program c wyjdzie będzie czytał wpłynniej pliki swf niż html5 czyli bez programu frash otwieranie tego samego pliku swf ale w html5. To się okaże co jest szybsze. Czy frash czy html5. Panimajesz już ?? Ludzie cały czas siedzę teraz na iPhonie i widzę że ten swf plik mi się otwiera w Safari bo działa to pod html5. Jak tylko wyjdzie frash to otworze ten sam plik swf i się dowiecie. Niby wszystko wiedzie a sami siebie robicie w balona. Żobaczymy jak wyjdzie ten frash. Już rozumiecie o co chodzi czy mam pisać aż do skutku?? Filmów na youtubie nie chce mi się robić tylko dlatego że nie wierzycie. A pokazał bym wam tam że plik swf załadował się w cache przeglądarki gdy otwierałem stronę gdzie ten plik jest otwierany za pomocą html5. Jest to orginalny plik swf gdyż otworzyłem go bez html5 i był otwarty też jako flash. Na PC. Jak wyjdzie frash to otworze najpierw w html5 a potem w frashu i Zobaczycie co lepiej działa na iPhonie. Czy html5 czy jednak flash w programie frash.

#48 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 July 2010 - 10:23

swf to plik flash

brawo, czyli coś jednak wiesz

Na stronie której podałem swf jest otwierany za pomocą html5

hm... nie do końca. plik svf jest konwertowany na svg. popatrz sobie w kod.

popatrz na pliki cache o ile wiesz co to jest i tam obadasz że jednak leży ten plik swf

i to ma udowodnić, że...? że ten plik się ściągnął? wow.

nie panimajasz, że html5 nie obsługuje plików swf? po prostu. pogódź się z tym.
żeby było to możliwe, to ktoś stworzył konwerter plików swf na pliki svg (hint: jego nazwa to smokescreen i to o nim ciągle mówisz). gdyby swf był częścią standardu html5 to po co by był do tego ten JS?

kompletnie nie rozumiesz jak to działa, ale nadal się upierasz...
jeszcze ten dowód w postaci "mam ten plik w cache" - komiczne.

#49 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 10 July 2010 - 10:43

Roberto ten typ tak ma ... Tylu użytkowników ci tłumaczy że ten cały swf jest stworzony do Flasha a nie na HTML5 ... A ty wymyślasz tezy --,-- Tak jak już ktoś napisał - FLASH obciąża urządzenia :)

#50 gawli1

gawli1
  • 226 posts

Posted 10 July 2010 - 10:45

Zrobiłem tak. Wyczyszciłem cache w Safari i otworzyłem tą reklamę i w cache było pare plików w tym ten js który otwiera swf w html5 oraz orginalny plik swf. Wziołem ten plik swf i otworzyłem go w programie którym mam na kompie. I go czytał jako flash. Mam na kompie program w formie exe i nim mogę otwierać pliki swf np. Ściągnięte gry z gry.pl i ta reklama też czytała na nim czyli ten plik swf. Tobie jednak trzeba to pokazać na filmie bo nie pojmujesz tego. Poprostu tego nie ogarniasz. To że na kodzie pisze svg to pisze tak dlatego że ten plik swf jest otwierany w html. Bez tego js nie otworzy ci pliku swf jako html5 bez użycia flasha. Czekaj popołudnio na film. Tam się dowiesz prawdy bo widać że jesteś tak mało kapujący że napisać opisać ci tego się nie da. To trzeba pokazać.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users