Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1701 KeramxD

KeramxD
  • 61 postów

Napisano 15 września 2012 - 20:32

Witam, Mam zamiar kupić słuchawki nauszne do Ipoda także do gier PS3 PS. Jakie modele polecacie? Osobiście znalazłem AKG K540. Co o nich myślicie? Warto dokupywać wzmacniacz słuchawkowy do Ipoda? Czekam na inne modele słuchawek

#1702 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 września 2012 - 01:59

Poszukuję słuchawek, które zastąpią Apple in Ear, niestety popsuły się. Chciałbym zobaczyć różnicę w dźwięku in Ear była dobra, ale nie powalająca, cena do 400 zł. Znacie jakieś alternatywy dla B&W C5 ? Słyszałem, że genialne słuchawki, ale trochę drogie. Myślę jeszcze nad Bose mie2i albo KLIPSCH Image S4. Bardzo proszę o propozycję. Pozdrawiam

#1703 Bajerniak

Bajerniak
  • 39 postów

Napisano 16 września 2012 - 19:07

Skoro AKG to jaki model do Iphone 4 ???

#1704 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 16 września 2012 - 19:48

Witam. Chce kupić słuchawki, podobają mi się urBeats co są dołączane do telefonó∑ HTC. Co o nich sądzicie ?? Czy one są też już podrabiane jak dre tour ?? Jakie inne byście mogli mi polecić słuchawki dokanałowe do ceny 150zł dla ipoda i iPhone A o tych co mówicie ? monster nokia purity wh 920 Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

#1705 E.F.G.

E.F.G.
  • 25 postów

Napisano 17 września 2012 - 18:20

Jeśli chodzi o słuchawki to wszystko sprowadza się do kwoty jaką mamy do wyłożenia na nie :) Generalnie firmy takie jak Sehnheiser, Pioneer, AKG, Koss robią porządne i wytrzymałe sprzęty. Nie polecam Beats By Dr Dre - grają dobrze, ale za ich cenę można naprawdę coś o wiele lepszego innych firm kupić. Mam wrażenie że ich wysoka cena jest podyktowana tym że są mega modne itp ;) Ja osobiście używam słuchawek Sennheiser HD205 do DJki (nie do zdarcia sprzęt, mam już 5lat i nic) i KRK KNS8400 do produkcji muzyki. Jednak do zwykłego słuchania ich nie polecam :) Jak ktoś ma do wydania 100-120 zł to polecam Koss Porta Pro, dożywotnia gwarancja, fajnie leża i całkiem fajnie grają. W swoim przedziale cenowym jedne z lepszych

#1706 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 18 września 2012 - 13:29

A z Dokanałowych ??

#1707 gfx

gfx
  • 32 postów

Napisano 18 września 2012 - 15:29

Grado SR-60

#1708 Maciek2100

Maciek2100
  • 26 postów

Napisano 18 września 2012 - 21:33

Witam. Poszukuję dobrych słuchawek nausznych, mają one służyć głównie do słuchania muzyki na mieście, w szkole , w pociągu .... Od słuchawek oczekuję dobrego dźwięku, wyglądu jak i łatwości w transporcie ( fajnie by było jak by się składały ). Przeglądając internet natknąłem się na kilka słuchawek : -Sennheiser HD 598 -AKG K520 -AKG K540 -AKG Q460 -Harman/Kardon CL Liczę na waszą pomoc :) Pozdrawiam

#1709 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 21 września 2012 - 18:10

Miał ktoś z was okazję posłuchać słuchawek Audio-Technica ath-T500 ?? Chciałbym wiedzieć jak to brzdęka bez wzmacniacza i czy dobrze izolują.

#1710 Bajerniak

Bajerniak
  • 39 postów

Napisano 23 września 2012 - 12:09

Hej, do Iphone 4S brać Phonak Audeo czy coś innego polecicie?

#1711 Labilador

Labilador
  • 64 postów

Napisano 23 września 2012 - 15:16

Witajcie!

Co sądzicie o tych: link? Mam możliwość kupienia takich 'troszkę' taniej, ale nic praktycznie o nich nie wiem. A może ktoś takie u nas, na forum, takie ma?

#1712 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 23 września 2012 - 15:22

Co sądzicie o tych: link? Mam możliwość kupienia takich 'troszkę' taniej, ale nic praktycznie o nich nie wiem. A może ktoś takie u nas, na forum, takie ma?

Bardzo ładne, ale nie kupiłbym słuchawek (za taką cenę) od firmy, która przede wszystkim robi case'y. To jak monitorować dźwięk na głośnikach firmy HAMA.

#1713 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 23 września 2012 - 16:14

Ma ktoś może Beatsy Wireless? Ostatnio weszły do Polski w oficjalnej dystrybucji i zastanawiam się nad zakupem - w końcu nie będę się musiał martwić o plączące się kable :D

#1714 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 23 września 2012 - 16:24

Ma ktoś może Beatsy Wireless? Ostatnio weszły do Polski w oficjalnej dystrybucji i zastanawiam się nad zakupem - w końcu nie będę się musiał martwić o plączące się kable :D

Nie mam wersji wireless, ale jeżeli grają tak jak studio czy pro, to lepiej poszukaj czegoś innego. Przy takiej cenie masz ogromny wybór.

#1715 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 24 września 2012 - 11:08

Witam. Nie znam się na słuchawkach dlatego proszę was o pomoc. Szukam słuchawek do 130zł. Chciałem kupić Earpods, lecz po przeczytaniu artykułu z iFixit dowiedziałem się że posiadają standardowe głośniki. Earpods'y dobrze grają bo wynika w zasadzie tylko z unikalnego kształtu. Miałem na oku Sennheiser CX300 II , Denon AH-260 białe , odpadają z powodu wtyku w kształcie kolanka ( L ) musi być prosty ponieważ ipoda używam w LunaTik'u . Słuchawki głównie będą służyć do iPod nano 6G . Poszukuję w kolorze białym i prostym wtykiem .

#1716 Adalbert

Adalbert
  • 31 postów

Napisano 25 września 2012 - 23:08

W koncu pojawily sie sluchawki Earbombz - identyczne modele wykorzystuje firma LD System w swoich bezprzewodowych, scenicznych systemach monitorowych.
Wszystkie modele w pelni funkcjonuja z iPhone.
Testowalem i zakupilem dwa "najdrozsze" modele.

słuchawki Producent: MULTISONUS AUDIO - Salon Muzyczny FAN

Porownywalem z hitowym Sennheiser IE-4, Shure SE315-CL od systemow monitorowych i nawet z doskonalymi posiadanymi w domu AKG Studio Monitor K 240DF (te sa nauszne).

Kazde Earbombzy zabijaja Sennheisery, 5 krotnie drozszy Shure a taka sama rowna charakterystyka i brzmienie, ba, z rowna przyjemnoscia slucha sie Earbomzow jak i AKG.

Jestem po 2 miesiecznym, intensywnym okresie uzytkowania - zero problemow. Moge polecic ze spokojem sumienia.

#1717 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 26 września 2012 - 16:17

Słuchawki do 200zł Szukam słuchawek do iPhone 4 , zależy mi żeby były nauszne , douszne to tylko od apple ewentualnie . Cena max 200zł. Na czym mi zależy ? Głównie na designie , żeby miały dość dobry bass i były w miare trwałe . Zainteresowały mnie nowe earpods od Apple , może ktoś wie jak te słuchawki wypadają ,czy warto je kupić - czy ktoś już je posiada ?

#1718 Adalbert

Adalbert
  • 31 postów

Napisano 26 września 2012 - 19:02

... nowe earpods od Apple , może ktoś wie jak te słuchawki wypadają ...

Strasznie piekne i rewelacyjnie nieergonomiczne/niewygodne.

Zawieraja ta sama technologie co powyzej prezentowane Earbombz, ktore posiadaja jednak lepsze/zywotniejsze kable.

#1719 LeYahoo

LeYahoo
  • 22 postów

Napisano 26 września 2012 - 21:32

Dla tych którzy szukają nausznych: polecam AKG Q460. Bardzo dobry dźwięk, jest pilot, mikrofon. Fajna sprawa z kablem, który odłącza się od słuchawek - istnieje zatem możliwość wymiany. Piękne oddane wysokie jak i niskie tony. Przesłuchałem je w MediaMarkt i potem kupiłem w necie - cena ok. 350zł. Byłem także w salonie Denona w Starym Browarze i nic w rozsądnej cenie (nie jestem profesjonalistą) tam nie da się kupić. Sprawdzałem tylko słuchawki dla iPhone'a z pilotem i mikrofonem. Za ok. 380zł można tam kupić słuchawki, które trzeszczą i ogólnie nie są warte swojej ceny. W miarę dobre były modele za trochę ponad 1500zł, a za ponad 5000zł można kupić słuchawki, które grają podobnie do AKG Q460 (za 350zł). Denony zatem odradzam, jeśli komuś zależy na kasie.

#1720 Maciek2100

Maciek2100
  • 26 postów

Napisano 26 września 2012 - 21:43

Witam. Poszukuję dobrych słuchawek nausznych, mają one służyć głównie do słuchania muzyki na mieście, w szkole , w pociągu .... Od słuchawek oczekuję dobrego dźwięku, wyglądu jak i łatwości w transporcie ( fajnie by było jak by się składały ). Przeglądając internet natknąłem się na kilka słuchawek : -Sennheiser HD 598 -AKG K520 -AKG K540 -AKG Q460 -Harman/Kardon CL Liczę na waszą pomoc Pozdrawiam

#1721 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 września 2012 - 21:46

Dla tych którzy szukają nausznych: polecam AKG Q460. Bardzo dobry dźwięk, jest pilot, mikrofon. Fajna sprawa z kablem, który odłącza się od słuchawek - istnieje zatem możliwość wymiany. Piękne oddane wysokie jak i niskie tony. Przesłuchałem je w MediaMarkt i potem kupiłem w necie - cena ok. 350zł.

Kabelek jest wymienny, ale zestaw wymiennych kabelków nie jest tani. Posiadałem te słuchawki tylko pod inna nazwą (K450) i 2 kabelki odmówiły posłuszeństwa po pół roku, a kolejne dwa (wymienione na gwarancji) do końca trwania gwarancji, czyli może półtorej roku.
Bardzo tandetne.

Byłem także w salonie Denona w Starym Browarze i nic w rozsądnej cenie (nie jestem profesjonalistą) tam nie da się kupić. Sprawdzałem tylko słuchawki dla iPhone'a z pilotem i mikrofonem. Za ok. 380zł można tam kupić słuchawki, które trzeszczą i ogólnie nie są warte swojej ceny. W miarę dobre były modele za trochę ponad 1500zł, a za ponad 5000zł można kupić słuchawki, które grają podobnie do AKG Q460 (za 350zł). Denony zatem odradzam, jeśli komuś zależy na kasie.

Posiadam fantastyczne Denony, które dźwiękiem przewyższają AKG co najmniej 2 klasy. Model AH-D1100.
Z czystym sumieniem mogę polecić, są warte swojej ceny. Lekko podbite basowo, to może jedyna rzucająca się ich niedoskonałość. Mnie udało się je zakupić w okazyjnej cenie 500 PLN : )

#1722 szulzykk

szulzykk
  • 131 postów
  • SkądGorzów Wielkopolski, Poland

Napisano 28 września 2012 - 14:05

Hej, mam pytanie poniewaz zastanawiam sie nad dwoma modelami sluchawek ktore bede wykorzystywal przy iPhonie, iPadzie oraz przy MBP glownie do sluchania muzyki, ewentualnie czasem na iPadzie jakis film. Modele ktore biore pod uwage to: Creative Aurvana Live oraz Creative WP-300/350 Co o nich powiecie ? Kusza mnie WP ze wzgledu na brak kabla : ) czyli czegos co sie najczesciej psuje w sluchawkach. Dziekuje za porady : )

#1723 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 września 2012 - 21:27

Pierwszy raz słyszę o modelu WP... Polecam CAL! gdyż są to sprawdzone, świetnie grające nauszniki.

#1724 szulzykk

szulzykk
  • 131 postów
  • SkądGorzów Wielkopolski, Poland

Napisano 29 września 2012 - 10:40

dzieki, i taki wlasnie wybor padl na CAL. WP-300/350 itd. to model na bluetooth. W sklepie graly rewelacyjny, ale za CAL! idzie wlasnie ponoc rewelacyjny dzwiek. W WP boje sie rowniez o baterie ktora moze pasc : /

#1725 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 30 września 2012 - 09:02

Szukam słuchawek do 130zł. Chciałem kupić Earpods, lecz po przeczytaniu artykułu z iFixit dowiedziałem się że posiadają standardowe głośniki. Earpods'y dobrze grają bo wynika w zasadzie tylko z unikalnego kształtu. Miałem na oku Sennheiser CX300 II , Denon AH-260 białe , odpadają z powodu wtyku w kształcie kolanka ( L ) musi być prosty ponieważ ipoda używam w LunaTik'u . Słuchawki głównie będą służyć do iPod nano 6G . Poszukuję w kolorze białym i prostym wtykiem .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych

Bing (1)