Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#726 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 06 maja 2011 - 16:52

->

Koss Porta Pro

Naprawdę najlepiej brzmiące ze wszystkich słuchawek testowanych od lat, oprócz studyjnych w okolicach 1000PLN

#727 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 maja 2011 - 17:16

->

Koss Porta Pro

Naprawdę najlepiej brzmiące ze wszystkich słuchawek testowanych od lat, oprócz studyjnych w okolicach 1000PLN

Zgadzam się, bardzo, bardzo fajne słuchawki.

#728 hinok

hinok
  • 35 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 maja 2011 - 22:39

GRADO SR-60i ? Monster Beats Solo CT - jakieś opinie ;)?

#729 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 06 maja 2011 - 23:26

GRADO SR-60i ?
Monster Beats Solo CT - jakieś opinie ;)?

Na dźwięk słowa "Grado" mam ochotę kupić wzmacniacz słuchawkowy ;-)
Natomiast Monster Beats to wg mnie przerost formy nad treścią.

Przy okazji, tu jest pełno wykresów i testów: Headphones | HeadRoom Audio

#730 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 08 maja 2011 - 10:59

Ja mam taki dylemat NuForce NE-7M czy ich nowa wersja NE-700M ? Czy za te ok. 70 zł naprawdę dostane lepsze słuchawki czy nie opłaca się dopłacać i brać stare ? Jedyne co zauważyłem to brak klipsa i prosty wtyk w nowej wersji (co akurat uważam za minus).

#731 skromny

skromny
  • 23 postów

Napisano 10 maja 2011 - 16:44

Witajcie, poszukuję dobrych słuchawek nausznych w cenie do 400zł(ale mogą być równie dobrze jak są dobre za 100zł).Mogą być w tej cenie używki, wole zapłacić za lepszą jakość niż stan. Głównie słucham polskiego rapu i reggae. Słucham na ipodzie nano 4g i przejściowo na pchełkach apple... Mam jeszcze skullcandy jakieś dokanałowe, ale dźwięk z nich nie jest zadowalający, a i nie są wygodne. Myślałem nad używkami Monster Beats Solo(choć nie wiem czemu prawie wszystkie używki mają złamane pałąki), Koss Porta Pro(chyba najlepszy stosunek jakość/cena), wszelkie akg np. K530 K99 K430 oraz jakieś shure... Nie wiem, które są dobre, ja słucham głównie podczas jakiś spacerków po mieście czy po prostu w domu, najważniejsza jest dla mnie jakość, nie chciałbym także, żeby na mieście ludzie jakimiś dziwnymi spojrzeniami mnie osaczali.

#732 trzy trzy

trzy trzy
  • 2 postów
  • SkądKrynica Zdrój

Napisano 11 maja 2011 - 17:26

Ja niestety wymienialem swoje juz 2 miesiace po zakupie,ale wymienione mam juz 7 miesiecy wiec nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie nie wszystkie sa takie same.

#733 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 maja 2011 - 18:11

Ja niestety wymienialem swoje juz 2 miesiace po zakupie,ale wymienione mam juz 7 miesiecy wiec nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie nie wszystkie sa takie same.

Zależy od rzutu produkcyjnego... Nieraz muszą coś puścić w obieg żeby zobaczyć wadę, którą później poprawiają...

#734 pisar

pisar
  • 140 postów
  • Skąd666

Napisano 13 maja 2011 - 07:25

Witajcie, poszukuję dobrych słuchawek nausznych w cenie do 400zł(ale mogą być równie dobrze jak są dobre za 100zł).Mogą być w tej cenie używki, wole zapłacić za lepszą jakość niż stan. Głównie słucham polskiego rapu i reggae. Słucham na ipodzie nano 4g i przejściowo na pchełkach apple... Mam jeszcze skullcandy jakieś dokanałowe, ale dźwięk z nich nie jest zadowalający, a i nie są wygodne.
Myślałem nad używkami Monster Beats Solo(choć nie wiem czemu prawie wszystkie używki mają złamane pałąki), Koss Porta Pro(chyba najlepszy stosunek jakość/cena), wszelkie akg np. K530 K99 K430 oraz jakieś shure...
Nie wiem, które są dobre, ja słucham głównie podczas jakiś spacerków po mieście czy po prostu w domu, najważniejsza jest dla mnie jakość, nie chciałbym także, żeby na mieście ludzie jakimiś dziwnymi spojrzeniami mnie osaczali.

Kup Koss Porta Pro...nic lepszego nie wymyślisz.

#735 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 13 maja 2011 - 15:09

Odkopuję. Szukałem w internecie jakiegoś porównania, różnic i niestety nic nie znalazłem. Jak ktoś coś wie to proszę napisać. Planuje kupić niedługo zwykłe solo. Zastanawiam się czy będzie jakaś różnica w dźwięku między solo a solo hd.

#736 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 postów
  • SkądBirmingham, United Kingdom

Napisano 13 maja 2011 - 16:01

niedawno mialem ten sam dylemat , w necie praktycznie zero opini czy testow , recenzji itp , poszedlem do sklepu i tez nie bardzo potrafili mi wyjasnic roznic , najlepiej bylo by sprawdzic jakie maja pasma przenoszenia dzwieku itd i zapytac kogos kto sie na tym zna czy to sa duze zauwazalne roznice, tak czy tak postanowilem kupic solo hd bo o jedynych roznicach jakie uslyszalem w sklepie to jakosc materialow , wytrzymalosc , podobno w solo czesto pękały pałąki , byly zwroty i reklamacje z tego powodu , solo hd niby nie , roznica w cenie nie jest wielka wiec wzialem hd i jestem bardzo zadowolony , ciekawe pudelko , ladnie zapakowane sluchawki , w zestawie sa 2 kable (jeden z pilotem ale z tego co wiem dziala tylko ze sprzetem apple) czerwona mala sciereczka i chyba jak sie nie myle neoprenowy lub z podobnego materialu pokrowiec na sluchawki w srodku ma jeszcze kieszonke na kabel czy sciereczke. Co do sluchawek to sprawuja sie calkiem niezle , nie skladaja sie same choc czesto je skladam i zwijam kabel chowajac je w kieszni od bluzy np , jedynie co zauwazylem i jest jak by nie patrzec minusem tych sluchawek to latwosc sciagania tych skorzanych obic z membran , maja bardzo male zaczepy i wystarczy kawalek przekrecic by sie odczepily , raz jedna zgubilem , teraz tego pilnuje :P. Jesli chodzi o dzwiek jestem baaaardzo zadowolony choc korzystam z telefonu htc i jakosc dzwieku nie jest rewelacyjna to i tak daja rade , swietnie wygluszaja otoczenie i przy maksymalnej glosnosci nie slychac nic po za muzyka , zero zewnetrznych dzwiekow , co ciekawe duzo lepiej graja z produktami apple :P nie wiem czy to zasluga kompresjii czy moze wtyczka i wejscie maja tez cos do tego , bo koncowki kabli sa pozlacane ;) ok to chyba tyle w tym temacie

#737 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 postów

Napisano 13 maja 2011 - 16:33

Witajcie, poszukuję dobrych słuchawek nausznych w cenie do 400zł(ale mogą być równie dobrze jak są dobre za 100zł).Mogą być w tej cenie używki, wole zapłacić za lepszą jakość niż stan. Głównie słucham polskiego rapu i reggae. Słucham na ipodzie nano 4g i przejściowo na pchełkach apple... Mam jeszcze skullcandy jakieś dokanałowe, ale dźwięk z nich nie jest zadowalający, a i nie są wygodne.
Myślałem nad używkami Monster Beats Solo(choć nie wiem czemu prawie wszystkie używki mają złamane pałąki), Koss Porta Pro(chyba najlepszy stosunek jakość/cena), wszelkie akg np. K530 K99 K430 oraz jakieś shure...
Nie wiem, które są dobre, ja słucham głównie podczas jakiś spacerków po mieście czy po prostu w domu, najważniejsza jest dla mnie jakość, nie chciałbym także, żeby na mieście ludzie jakimiś dziwnymi spojrzeniami mnie osaczali.

w innym temacie napisalem cos o solo hd , faktycznie solo maja podobno taka wade ze pałąki pękaja , w tej cenie chyba ich nie kupisz a z wymienionych nie bardzo sie orientuje , ale znajomy mial jak sie nie myle te Chemical Ltd | Buy Sennheiser - Sennheiser HD25SPII - Single Band Headphone (502103) - Headphones at Chemical Ltd i bardzo sobie chwalil , ogolnie z tego co wiem to Sennheiser robi dobre sluchawki i warto ;)

#738 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 maja 2011 - 13:02

Moim zdaniem za podobną kwotę można kupić lepsze słuchawki, nie mówię nawet o brzmieniu, ale o jakości wykonania. Temat słuchawek jest bardzo indywidualną kwestią.

#739 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 postów

Napisano 14 maja 2011 - 15:25

a moim zdaniem za te pieniadze sa warte , maja bardzo dobre brzmienie i wykonanie tez , nic mi nie klekocze , nie lamie sie itd wiec nie wiem o jaka jakosc wykonania chodzi

#740 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 14 maja 2011 - 16:16

Byłem w uk to słuchałem obu wersji, nie wiedząc która to zwykła a która HD wskazałem że lepszy dźwięk jest własnie w HD, sprzedawca mi tłumaczył że mają po prostu lepsze bebechy, ale ogólnie rzecz biorąc lepiej grają, z tym że dla osoby która muzyki słucha "w niedzielę" to różnica chyba nie będzie warta dopłacania. Jak jakieś pytania to chętnie odpowiem Pozdrawiam

#741 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 14 maja 2011 - 21:48

Solo hd odpada. Mogę kupić zwykła wersję solo bo jest okazja za 400 wyciągnąć. Od słuchawek oczekuję przyzwoitego brzmienia, dobrej jakości wykonania i oryginalnego wyglądu. Boję się tylko tego, że mogą się złamać-słyszalem o wielu takich przypadkach.

#742 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 maja 2011 - 20:55

Ja mam taki dylemat NuForce NE-7M czy ich nowa wersja NE-700M ? Czy za te ok. 70 zł naprawdę dostane lepsze słuchawki czy nie opłaca się dopłacać i brać stare ? Jedyne co zauważyłem to brak klipsa i prosty wtyk w nowej wersji (co akurat uważam za minus).

Chciałem odkopać jakie jest wasze zdanie ?

#743 iJames

iJames
  • 22 postów

Napisano 19 maja 2011 - 19:56

Jakie słuchawki do 100 zł polecacie jako zamienniki oryginalnych Apple?

#744 Yanek1982

Yanek1982
  • 2 postów

Napisano 20 maja 2011 - 08:31

Witam! Czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy słuchawkami Apple MB770G/A a MB770G/B? Które z nich znajdują się w pudełku iPhone 4?

#745 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 20 maja 2011 - 21:35

Chciałem odkopać jakie jest wasze zdanie ?

Warto. Z uwagi na szerszą i to zdecydowanie scenę.

#746 Steam

Steam
  • 44 postów

Napisano 22 maja 2011 - 16:06

Witam mam zamiar kupić słuchawki do ipoda toucha tylko nie wiem jakie bedą najlepsze. Mój budżet to 400 zł. Myślałem o sennheiser hd 555 tylko gdzieś czytałem, że strasznie mi zeżrą baterie. Czy to prawda? Zapomniałem dodać że szukam słuchawek nausznych

#747 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 22 maja 2011 - 20:29

Witam mam zamiar kupić słuchawki do ipoda toucha tylko nie wiem jakie bedą najlepsze. Mój budżet to 400 zł. Myślałem o sennheiser hd 555 tylko gdzieś czytałem, że strasznie mi zeżrą baterie. Czy to prawda?
Zapomniałem dodać że szukam słuchawek nausznych

Jeśli Sennki to ja wybrałbym raczej HD380Pro, w tym samym przedziale cenowym.

#748 Steam

Steam
  • 44 postów

Napisano 22 maja 2011 - 22:39

A czy przez te senki hd380 pro bateria będzie mi krócej trzymała i czy będę potrzebował jakiś wzmacniacz?

#749 Porsche

Porsche
  • 63 postów

Napisano 23 maja 2011 - 18:13

Jak myślicie: te są oryginalne?
Creative Aurvana Live! - www.proline.pl
Pytam, bo np. w Saturnie kosztują ponad dwa razy więcej...

#750 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 23 maja 2011 - 22:35

A czy przez te senki hd380 pro bateria będzie mi krócej trzymała i czy będę potrzebował jakiś wzmacniacz?

HD380Pro mają impedancję nominalną 54 Ohmy, więc nie powinny obciążać zbyt mocno iToucha i jego baterii. Myślę, że spokojnie napędzi je bez wzmacniacza, przynajmniej mój iPhone 3G i 4-ka bez problemu dawały radę z Alessandro MS-1i (32 Ohm).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych