Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

S艂uchawki - kt贸re wybra膰?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2853 odpowiedzi w tym temacie

#726 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7聽426 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 maja 2011 - 16:52

->

Koss Porta Pro

Naprawd臋 najlepiej brzmi膮ce ze wszystkich s艂uchawek testowanych od lat, opr贸cz studyjnych w okolicach 1000PLN

#727 arturcisz

arturcisz
  • 10聽155 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 06 maja 2011 - 17:16

->

Koss Porta Pro

Naprawd臋 najlepiej brzmi膮ce ze wszystkich s艂uchawek testowanych od lat, opr贸cz studyjnych w okolicach 1000PLN

Zgadzam si臋, bardzo, bardzo fajne s艂uchawki.

#728 hinok

hinok
  • 35 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 06 maja 2011 - 22:39

GRADO SR-60i ? Monster Beats Solo CT - jakie艣 opinie ;)?

#729 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 post贸w

Napisano 06 maja 2011 - 23:26

GRADO SR-60i ?
Monster Beats Solo CT - jakie艣 opinie ;)?

Na d藕wi臋k s艂owa "Grado" mam ochot臋 kupi膰 wzmacniacz s艂uchawkowy ;-)
Natomiast Monster Beats to wg mnie przerost formy nad tre艣ci膮.

Przy okazji, tu jest pe艂no wykres贸w i test贸w: Headphones | HeadRoom Audio

#730 michalkic

michalkic
  • 117 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 08 maja 2011 - 10:59

Ja mam taki dylemat NuForce NE-7M czy ich nowa wersja NE-700M ? Czy za te ok. 70 z艂 naprawd臋 dostane lepsze s艂uchawki czy nie op艂aca si臋 dop艂aca膰 i bra膰 stare ? Jedyne co zauwa偶y艂em to brak klipsa i prosty wtyk w nowej wersji (co akurat uwa偶am za minus).

#731 skromny

skromny
  • 23 post贸w

Napisano 10 maja 2011 - 16:44

Witajcie, poszukuj臋 dobrych s艂uchawek nausznych w cenie do 400z艂(ale mog膮 by膰 r贸wnie dobrze jak s膮 dobre za 100z艂).Mog膮 by膰 w tej cenie u偶ywki, wole zap艂aci膰 za lepsz膮 jako艣膰 ni偶 stan. G艂贸wnie s艂ucham polskiego rapu i reggae. S艂ucham na ipodzie nano 4g i przej艣ciowo na pche艂kach apple... Mam jeszcze skullcandy jakie艣 dokana艂owe, ale d藕wi臋k z nich nie jest zadowalaj膮cy, a i nie s膮 wygodne. My艣la艂em nad u偶ywkami Monster Beats Solo(cho膰 nie wiem czemu prawie wszystkie u偶ywki maj膮 z艂amane pa艂膮ki), Koss Porta Pro(chyba najlepszy stosunek jako艣膰/cena), wszelkie akg np. K530 K99 K430 oraz jakie艣 shure... Nie wiem, kt贸re s膮 dobre, ja s艂ucham g艂贸wnie podczas jaki艣 spacerk贸w po mie艣cie czy po prostu w domu, najwa偶niejsza jest dla mnie jako艣膰, nie chcia艂bym tak偶e, 偶eby na mie艣cie ludzie jakimi艣 dziwnymi spojrzeniami mnie osaczali.

#732 trzy trzy

trzy trzy
  • 2 post贸w
  • Sk膮dKrynica Zdr贸j

Napisano 11 maja 2011 - 17:26

Ja niestety wymienialem swoje juz 2 miesiace po zakupie,ale wymienione mam juz 7 miesiecy wiec nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie nie wszystkie sa takie same.

#733 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 11 maja 2011 - 18:11

Ja niestety wymienialem swoje juz 2 miesiace po zakupie,ale wymienione mam juz 7 miesiecy wiec nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie nie wszystkie sa takie same.

Zale偶y od rzutu produkcyjnego... Nieraz musz膮 co艣 pu艣ci膰 w obieg 偶eby zobaczy膰 wad臋, kt贸r膮 p贸藕niej poprawiaj膮...

#734 pisar

pisar
  • 140 post贸w
  • Sk膮d666

Napisano 13 maja 2011 - 07:25

Witajcie, poszukuj臋 dobrych s艂uchawek nausznych w cenie do 400z艂(ale mog膮 by膰 r贸wnie dobrze jak s膮 dobre za 100z艂).Mog膮 by膰 w tej cenie u偶ywki, wole zap艂aci膰 za lepsz膮 jako艣膰 ni偶 stan. G艂贸wnie s艂ucham polskiego rapu i reggae. S艂ucham na ipodzie nano 4g i przej艣ciowo na pche艂kach apple... Mam jeszcze skullcandy jakie艣 dokana艂owe, ale d藕wi臋k z nich nie jest zadowalaj膮cy, a i nie s膮 wygodne.
My艣la艂em nad u偶ywkami Monster Beats Solo(cho膰 nie wiem czemu prawie wszystkie u偶ywki maj膮 z艂amane pa艂膮ki), Koss Porta Pro(chyba najlepszy stosunek jako艣膰/cena), wszelkie akg np. K530 K99 K430 oraz jakie艣 shure...
Nie wiem, kt贸re s膮 dobre, ja s艂ucham g艂贸wnie podczas jaki艣 spacerk贸w po mie艣cie czy po prostu w domu, najwa偶niejsza jest dla mnie jako艣膰, nie chcia艂bym tak偶e, 偶eby na mie艣cie ludzie jakimi艣 dziwnymi spojrzeniami mnie osaczali.

Kup Koss Porta Pro...nic lepszego nie wymy艣lisz.

#735 iKrawiec

iKrawiec
  • 1聽152 post贸w
  • Sk膮d/root

Napisano 13 maja 2011 - 15:09

Odkopuj臋. Szuka艂em w internecie jakiego艣 por贸wnania, r贸偶nic i niestety nic nie znalaz艂em. Jak kto艣 co艣 wie to prosz臋 napisa膰. Planuje kupi膰 nied艂ugo zwyk艂e solo. Zastanawiam si臋 czy b臋dzie jaka艣 r贸偶nica w d藕wi臋ku mi臋dzy solo a solo hd.

#736 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 post贸w
  • Sk膮dBirmingham, United Kingdom

Napisano 13 maja 2011 - 16:01

niedawno mialem ten sam dylemat , w necie praktycznie zero opini czy testow , recenzji itp , poszedlem do sklepu i tez nie bardzo potrafili mi wyjasnic roznic , najlepiej bylo by sprawdzic jakie maja pasma przenoszenia dzwieku itd i zapytac kogos kto sie na tym zna czy to sa duze zauwazalne roznice, tak czy tak postanowilem kupic solo hd bo o jedynych roznicach jakie uslyszalem w sklepie to jakosc materialow , wytrzymalosc , podobno w solo czesto p臋ka艂y pa艂膮ki , byly zwroty i reklamacje z tego powodu , solo hd niby nie , roznica w cenie nie jest wielka wiec wzialem hd i jestem bardzo zadowolony , ciekawe pudelko , ladnie zapakowane sluchawki , w zestawie sa 2 kable (jeden z pilotem ale z tego co wiem dziala tylko ze sprzetem apple) czerwona mala sciereczka i chyba jak sie nie myle neoprenowy lub z podobnego materialu pokrowiec na sluchawki w srodku ma jeszcze kieszonke na kabel czy sciereczke. Co do sluchawek to sprawuja sie calkiem niezle , nie skladaja sie same choc czesto je skladam i zwijam kabel chowajac je w kieszni od bluzy np , jedynie co zauwazylem i jest jak by nie patrzec minusem tych sluchawek to latwosc sciagania tych skorzanych obic z membran , maja bardzo male zaczepy i wystarczy kawalek przekrecic by sie odczepily , raz jedna zgubilem , teraz tego pilnuje :P. Jesli chodzi o dzwiek jestem baaaardzo zadowolony choc korzystam z telefonu htc i jakosc dzwieku nie jest rewelacyjna to i tak daja rade , swietnie wygluszaja otoczenie i przy maksymalnej glosnosci nie slychac nic po za muzyka , zero zewnetrznych dzwiekow , co ciekawe duzo lepiej graja z produktami apple :P nie wiem czy to zasluga kompresjii czy moze wtyczka i wejscie maja tez cos do tego , bo koncowki kabli sa pozlacane ;) ok to chyba tyle w tym temacie

#737 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 post贸w

Napisano 13 maja 2011 - 16:33

Witajcie, poszukuj臋 dobrych s艂uchawek nausznych w cenie do 400z艂(ale mog膮 by膰 r贸wnie dobrze jak s膮 dobre za 100z艂).Mog膮 by膰 w tej cenie u偶ywki, wole zap艂aci膰 za lepsz膮 jako艣膰 ni偶 stan. G艂贸wnie s艂ucham polskiego rapu i reggae. S艂ucham na ipodzie nano 4g i przej艣ciowo na pche艂kach apple... Mam jeszcze skullcandy jakie艣 dokana艂owe, ale d藕wi臋k z nich nie jest zadowalaj膮cy, a i nie s膮 wygodne.
My艣la艂em nad u偶ywkami Monster Beats Solo(cho膰 nie wiem czemu prawie wszystkie u偶ywki maj膮 z艂amane pa艂膮ki), Koss Porta Pro(chyba najlepszy stosunek jako艣膰/cena), wszelkie akg np. K530 K99 K430 oraz jakie艣 shure...
Nie wiem, kt贸re s膮 dobre, ja s艂ucham g艂贸wnie podczas jaki艣 spacerk贸w po mie艣cie czy po prostu w domu, najwa偶niejsza jest dla mnie jako艣膰, nie chcia艂bym tak偶e, 偶eby na mie艣cie ludzie jakimi艣 dziwnymi spojrzeniami mnie osaczali.

w innym temacie napisalem cos o solo hd , faktycznie solo maja podobno taka wade ze pa艂膮ki p臋kaja , w tej cenie chyba ich nie kupisz a z wymienionych nie bardzo sie orientuje , ale znajomy mial jak sie nie myle te Chemical Ltd | Buy Sennheiser - Sennheiser HD25SPII - Single Band Headphone (502103) - Headphones at Chemical Ltd i bardzo sobie chwalil , ogolnie z tego co wiem to Sennheiser robi dobre sluchawki i warto ;)

#738 misiekgruby

misiekgruby
  • 3聽212 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 maja 2011 - 13:02

Moim zdaniem za podobn膮 kwot臋 mo偶na kupi膰 lepsze s艂uchawki, nie m贸wi臋 nawet o brzmieniu, ale o jako艣ci wykonania. Temat s艂uchawek jest bardzo indywidualn膮 kwesti膮.

#739 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 post贸w

Napisano 14 maja 2011 - 15:25

a moim zdaniem za te pieniadze sa warte , maja bardzo dobre brzmienie i wykonanie tez , nic mi nie klekocze , nie lamie sie itd wiec nie wiem o jaka jakosc wykonania chodzi

#740 igiel

igiel
  • 1聽141 post贸w
  • Sk膮dLondon, UK

Napisano 14 maja 2011 - 16:16

By艂em w uk to s艂ucha艂em obu wersji, nie wiedz膮c kt贸ra to zwyk艂a a kt贸ra HD wskaza艂em 偶e lepszy d藕wi臋k jest w艂asnie w HD, sprzedawca mi t艂umaczy艂 偶e maj膮 po prostu lepsze bebechy, ale og贸lnie rzecz bior膮c lepiej graj膮, z tym 偶e dla osoby kt贸ra muzyki s艂ucha "w niedziel臋" to r贸偶nica chyba nie b臋dzie warta dop艂acania. Jak jakie艣 pytania to ch臋tnie odpowiem Pozdrawiam

#741 iKrawiec

iKrawiec
  • 1聽152 post贸w
  • Sk膮d/root

Napisano 14 maja 2011 - 21:48

Solo hd odpada. Mog臋 kupi膰 zwyk艂a wersj臋 solo bo jest okazja za 400 wyci膮gn膮膰. Od s艂uchawek oczekuj臋 przyzwoitego brzmienia, dobrej jako艣ci wykonania i oryginalnego wygl膮du. Boj臋 si臋 tylko tego, 偶e mog膮 si臋 z艂ama膰-s艂yszalem o wielu takich przypadkach.

#742 michalkic

michalkic
  • 117 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 18 maja 2011 - 20:55

Ja mam taki dylemat NuForce NE-7M czy ich nowa wersja NE-700M ? Czy za te ok. 70 z艂 naprawd臋 dostane lepsze s艂uchawki czy nie op艂aca si臋 dop艂aca膰 i bra膰 stare ? Jedyne co zauwa偶y艂em to brak klipsa i prosty wtyk w nowej wersji (co akurat uwa偶am za minus).

Chcia艂em odkopa膰 jakie jest wasze zdanie ?

#743 iJames

iJames
  • 22 post贸w

Napisano 19 maja 2011 - 19:56

Jakie s艂uchawki do 100 z艂 polecacie jako zamienniki oryginalnych Apple?

#744 Yanek1982

Yanek1982
  • 2 post贸w

Napisano 20 maja 2011 - 08:31

Witam! Czy kto艣 wie jaka jest r贸偶nica pomi臋dzy s艂uchawkami Apple MB770G/A a MB770G/B? Kt贸re z nich znajduj膮 si臋 w pude艂ku iPhone 4?

#745 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 20 maja 2011 - 21:35

Chcia艂em odkopa膰 jakie jest wasze zdanie ?

Warto. Z uwagi na szersz膮 i to zdecydowanie scen臋.

#746 Steam

Steam
  • 44 post贸w

Napisano 22 maja 2011 - 16:06

Witam mam zamiar kupi膰 s艂uchawki do ipoda toucha tylko nie wiem jakie bed膮 najlepsze. M贸j bud偶et to 400 z艂. My艣la艂em o sennheiser hd 555 tylko gdzie艣 czyta艂em, 偶e strasznie mi ze偶r膮 baterie. Czy to prawda? Zapomnia艂em doda膰 偶e szukam s艂uchawek nausznych

#747 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 22 maja 2011 - 20:29

Witam mam zamiar kupi膰 s艂uchawki do ipoda toucha tylko nie wiem jakie bed膮 najlepsze. M贸j bud偶et to 400 z艂. My艣la艂em o sennheiser hd 555 tylko gdzie艣 czyta艂em, 偶e strasznie mi ze偶r膮 baterie. Czy to prawda?
Zapomnia艂em doda膰 偶e szukam s艂uchawek nausznych

Je艣li Sennki to ja wybra艂bym raczej HD380Pro, w tym samym przedziale cenowym.

#748 Steam

Steam
  • 44 post贸w

Napisano 22 maja 2011 - 22:39

A czy przez te senki hd380 pro bateria b臋dzie mi kr贸cej trzyma艂a i czy b臋d臋 potrzebowa艂 jaki艣 wzmacniacz?

#749 Porsche

Porsche
  • 63 post贸w

Napisano 23 maja 2011 - 18:13

Jak my艣licie: te s膮 oryginalne?
Creative Aurvana Live! - www.proline.pl
Pytam, bo np. w Saturnie kosztuj膮 ponad dwa razy wi臋cej...

#750 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 23 maja 2011 - 22:35

A czy przez te senki hd380 pro bateria b臋dzie mi kr贸cej trzyma艂a i czy b臋d臋 potrzebowa艂 jaki艣 wzmacniacz?

HD380Pro maj膮 impedancj臋 nominaln膮聽54 Ohmy, wi臋c nie powinny obci膮偶a膰 zbyt mocno iToucha i jego baterii. My艣l臋, 偶e spokojnie nap臋dzi je bez wzmacniacza, przynajmniej m贸j iPhone 3G i 4-ka bez problemu dawa艂y rad臋 z Alessandro MS-1i (32 Ohm).

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych