Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#676 LaRone

LaRone
  • 1 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 16:41

Słuchawki igi, a te denony działajają z iphonem4

#677 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 17:11

Jak PRO to PRO: http://www.redcoon.p...02/refId/ceneo/

#678 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 17:16

madmax, ten temat to troszkę odgrzewany kotlet i dałeś się złapać, bo nie spojrzałeś na daty. Teraz jest jeden słuszny wątek o słuchawach a ten pewnie zaraz będzie zamknięty.

#679 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 kwietnia 2011 - 19:09

Zamykam żeby za kilka miesięcy znów nie przyszło komuś do głowy żeby odkopać.

#680 janusz.95

janusz.95
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2011 - 15:58

A np. Creative Aurvana live albo Philips The Stretch? Nie miałem okazji jeszcze słuchać muzyki z żadnych z tych słuchawek, a dźwięk podobno jest w nich niezły...
Jedynym mankamentem słuchawek creative'a (z tego co słyszałem) to duże rozmiary. Podczas słuchania to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, jest to całkiem wygodne. Jednak gdy zdejmie się słuchawki i zawiesi na szyi to rozmiar zaczyna przeszkadzać... Ze słuchawek mam zamiar korzystać w domu (do tworzenia muzyki) i na zewnątrz (często w szkole), więc creative'y mogą jednak być za duże.
O słuchawkach philips'a nie słyszałem zupełnie nic, więc chętnie wysłucham (a nawet przeczytam ;) ) wszystko co mi o nich napiszecie :)

odpowie ktoś? :D

#681 Ziuboo

Ziuboo
  • 1 postów

Napisano 10 kwietnia 2011 - 16:42

Driver Unit
40 mm Power Drivers

Frequency Range
20 Hz~20001 Hz

Impedance
32 ohms

1KHz Sensitivity
120 dB

Max Input Power
100 mW

Plug
3.5 mm

Coil Cord
1.2 m

Premium replacement warranty
1 year
Czy można zaufać takim słuchawkom? Jest to firma Coloud.
[url=http://allegro.pl/nowe-sluchawki-coloud-marvel-punisher-fv-gw-i1555550706.html]nowe słuchawki COLOUD Marvel Punisher-FV,GW (1555550706) - Aukcje internetowe Allegro[/url][COLOR="Silver"]

#682 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 kwietnia 2011 - 21:13

Niedlugo beda moje urodziny tak wiec jak w temacie. Slucham Rocka, Metalu i wszystkiego pomiedzy. Muzyka w stylu AC/DC, Metallici, GnR, Rolling Stones, Aerosmith, Disturbed, Iron Maiden oraz Hunter. Fajnie by bylo jakby nadawaly sie do ogladania filmow Sluchawki najlepiej nauszne ---------- Wpis dodano o 21:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:29 ---------- Testowal ktos NuForce NE700M recenzowane na myapple.pl?

#683 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 21:45

ja mam. co chcesz wiedzieć?

#684 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 kwietnia 2011 - 21:53

Czy teraz po uzytkowaniu uwazasz, ze to dobry zakup?
Generalnie czy oplaca je sie kupic, jak jest z dzwiekiem gitary (czy nie jest zagluszany) i czy nadaja sie do gatunkow wymienionych przeze mnie.

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:51 ----------

Dolaczam sie do prosby janusza

#685 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 22:02

cięzko powiedzieć. jeśli chodzi o wykonanie, to jest dobrze i źle. same słuchawki robią swietne wrażenie, metal wygląda fajnie. wyglądają na solidne. jednakże kabel jest przeciętny, średnio się wygina. wtyczka to tragedia, już traciłem raz dźwięk w słuchawkach z powodu jego wyginania w kieszeni. muszę usztywnić go taśma izolacyjna, na razie noszę w kieszeni kurtki, gdzie tak nie lata. brak klipsa. wykonanie pilota to padaka, ale spełnia swoją funkcję dobrze. ogólnie nie przepadam za doknalowymi, bo czuje sie w nich niewygodnie i zawsze mi wylatuja lub wsysają do ucha. ale to tak nawiasem, co do wszystkich dokanalowych, nei tylko tych nuforce'ów. dźwięk jest bardzo dobry, choć słucham innego gatunku, mogę powiedzieć, że rock i metal daje czadu. mięsiste brzmienia gitar dają radę. nie mialem odczucia, aby byl zagluszany. do tych gatunkow co podales będą sprawować się dobrze. podsumowując to co wypisałem: gdyby nie wady, to słuchawki za tą kase ekstra. a tak to jest umiarkowanie dobrze, a ze ciezko znalezc cos lepszego w tej barierze cenowej z pilotem, wybór nie jest az taki trudny.

#686 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 11 kwietnia 2011 - 22:09

odpowie ktoś? :D

CAL to zdecydowanie najlepsze słuchawki w swojej półce cenowej, a nawet dwukrotnie wyższej. Więc bierz zdecydowanie je. :)
To dokładnie te same słuchawki produkowane przez firmę Foster, a sprzedawane przez Denona pod nazwą AH-D1000 (aktualnie niedostępne, są AH-D1100 z lepszym kablem, kosztują 700zł) dwa razy drożej niż sprzedaje je Creative. :)
Miałem CALe i rozwaliłem, ale grały obłędnie. Pomimo, że używam aktualnie słuchawek z trochę wyższej półki to i tak mam zamiar kupić jeszcze jedne CALe.

#687 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 kwietnia 2011 - 06:34

Quimen a do 300 zł nie ma nic lepszego niz CALe? Az ciezko uwierzyc ;]

#688 man_of_the_oak

man_of_the_oak
  • 216 postów
  • SkądKielce/Kraków

Napisano 12 kwietnia 2011 - 09:13

Moim zdaniem od CAL! zdecydowanie lepsze są Fostex T-7. Miałem okazję testować zarówno CAL! jak i wspomniane Fostexy i wybrałem te drugie - nie żałuję ani trochę.

Tutaj mała recenzja:

Słuchawki Fostex T-7

#689 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 12 kwietnia 2011 - 09:36

Quimen a do 300 zł nie ma nic lepszego niz CALe?
Az ciezko uwierzyc ;]

Światem słuchawkowym nie interesuję się od około 3 lat, a wtedy na pewno nie było lepszych słuchawek. :)
Polecam recenzje CALi która zapoczątkowała ten boom na nie: Recnezja Creative Aurvana Live! - Forum.MP3store.pl
Oraz odwiedzić stronę audiohobby.pl gdzie przebywa największa grupa słuchawkowców w Polsce. Myślę, że te dwa miejsca są najbardziej wiarygodnym źródłem wiadomości o słuchawkach w naszym kraju.

P.S CALe trzeba wygrzać dość porządnie około 100h, empirycznie sprawdzałem kilka razy i to na pewno dużo daje. Takie wyjęte z pudełka mają rozlazły bas.
P.S Porównywałem nawet CALe do Denona AH-D5000 słuchawki za grubo ponad 2000zł. Dużo bardziej podchodziły mi Creative.

#690 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 kwietnia 2011 - 14:36

Rzeczywiście w tym przedziale cenowym wybór jest tylko jeden.
Kolega mnie dziś zabił. Bardzo mocno interesuje się muzyką, ale jak widać nie idzie to w parze z dobrym słuchem.
Dowiedziałem się od niego, że Skullcandy to jedne z najlepszych słuchawek na rynku.
Jak to hype i moda moga namieszac w glowie :D

---------- Wpis dodano o 15:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:34 ----------

Musze jeszcze te T-7 obejrzeć

#691 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 14:46

a ja te creativy naprawdę próbowałem polubić, ale w końcu oddałem za darmo jednemu z użytkowników myapple;) Wydaje mi się, że te creativy produkują plastikowy, napompowany dźwięk. Żeby chcociaż, przy całej tej sztuczności były wciągające. Ale, według mnie, nie są. Próbowałem je bezpośrednio z dziurki różnych odtwarzaczy, z komputerów, ze swoim wzmacniaczem słuchawkowym i nic. krew w piach. Oddałem je z nadzieją, że ktoś może po prostu będzie potrzebować jakichkolwiek słuchawek lub może mu się, jakimś cudem, spodobają. Zanim je oddałem napisałem na tym forum dlaczego to robię. Nie wiem czemu te creativy zrobiły taką karierę w Polsce. Nie tylko słuchawki dużo droższe, ale nawet taniutkie kossy, tańsze grado czy popularne nausznikowe niskoomowe SH, AKG czy BD walą te słuchawki na - przepraszam za wyrażenie - ryj. pozdr

#692 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 12 kwietnia 2011 - 14:55

A widzisz :) A mi osobiście nie podchodzi dźwięk z otwartych słuchawek, dlatego nie polubiłem Grado (SR80) czy KPP. Więc pewnie jak i wszędzie i gust się tutaj liczy. :)

#693 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 15:11

Jestem o tym przekonany. Dlatego na Twoim miejscu wystrzegałbym się stwierdzeń, że nie ma w tej cenie nic lepszego. ja staram się zawsze pisać; "moim zdaniem" lub "IMHO" lub "musisz sam posłuchać"... W domu i tak słucham otwartych - Beyerdynamic DT 990 pro:) Ale tak na poważnie, to ja w ogóle nie lubię słuchawkowego grania, jeśli słucham dla przyjemności. Słuchawki, dla mnie, to tylko ersatz, ewentualnie narzędzie do pracy.

#694 janusz.95

janusz.95
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2011 - 18:43

A słyszał ktoś coś o słuchawkach Philips'a - The Stretch? Tak w ogóle to jestem rozdarty... Koss'y są fajne i dźwięk jest w nich bardzo dobry, a CAL! jeszcze nie miałem okazji wypróbować. Muszę pojechać do jakiegoś sklepu i to zrobić... Ale jestem ciekaw czy ktoś słuchał muzyki z w.w. słuchawek Philips'a, ponieważ w nich wygląd jest jednak wg. mnie jak najbardziej na + :)

#695 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 19:21

Nie znam tych filów. Koniecznie ich posłuchaj, skoro mają dobre opinie. Szukaj najpierw po dużych producentach. Np jednym ze standardów w amerykańskich radiach i telewizjach są łatwe do napędzenia słuchawki sonego:
Sony MDR-7506 Headphone MDR-7506 B&H Photo Video
lub tu:
Słuchawki Sony MDR-7506 OKAZJA OD RĘKI (1551148760) - Aukcje internetowe Allegro
Nie drogie, a znakomite.
pozdr
PS nie mam ich, ale używałem kiedyś często do nagrywania w terenie.

#696 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 09:15

Słuchawki około 300 zł

Chciałbym kupić słuchawki za około 300 zł douszne do iphone'a 4. Mam Sennheiser'y HD202 i obecnie szukam lepszego dźwięku , nie wiem czy te słuchawki z biegiem czasu się pogorszyły w jakości grania , ale obecnie mnie nie zadowalają. Tak wiem , że są nauszne , a ja szukam dousznych słuchawek , ale to jest tylko przykład jakiej jakości dźwięku oczekuję.
1. Myślałem o Apple In-Ear
2. Sennheiser CX 400-II Precision
3. Słuchawki MONSTER BEATS TOUR by dr dre GW (1558059115) - Aukcje internetowe Allegro //raczej podróbki , ze względu na cenę , chociaż nie znam się na tym
4. Monster iBEATS //chociaż nie wiem czy są warte takiej ceny , bo nie ukrywam , że to już dużo dla mnie
5. http://www.ispot.com...near_p1124.html //te wydają mi się dobre

Może macie jakieś inne propozycje. Liczę na Wasze doświadczenie ;)

#697 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 12:11

Jednak postanowiłem dołożyć trochę do tych 300 zł ,jeśli sprzęt będzie na prawdę dobry.
Wydaje mi się , że wybór ostateczny będzie między:
Monster Beats In-Ear Headphones by Dr. Dre - Apple Store (U.S.) , a
Bose® MIE2i Mobile Headset - Apple Store (U.S.)

Osobiście stylistyka Monsterów bardziej mi się podoba , ale nie wiem jak z dźwiękiem , może ktoś odsłuchiwał muzykę z obu tych słuchawek. Proszę o doradztwo

#698 3guard

3guard
  • 58 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 09:48

Obie słuchawki są średnie dźwiękowo i na pewno nie są warte tej ceny. Jeżeli już musi być Monster to lepszym wyborem jest Turbine, ale to też nie ewenement. Zresztą obadaj na tę tabelkę (czym bardziej w dół, tym słabsze): http://assets.head-f...hartljokerl.png.

#699 Poklos

Poklos
  • 703 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 17 kwietnia 2011 - 13:25

Ma ktoś w Warszawie AKG K450 ? Chciałbym posłuchać zanim kupię a wszędzie mają zapakowane i nie chcą otwierać.

#700 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2011 - 15:42

O Beatsy się nie martw. W końcu to słuchawki od Dre ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych