Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1976 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 20 lutego 2013 - 07:04

Nadal nie rozumiem jak mozna kupowac sprzet bez jego wczesniejszego przetestowania. Przeciez kazdy w dzwieku stawia na inne odwzorowanie. Jednemu przypadne gleboki bass nastepny woli neutralnosc. Chyba trzeba samemu sie udac do sklepu, gdzie sie sprzedaje takowy sprzet i go odsluchac. Ja bynajmiej tak robie

#1977 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2013 - 10:04

Ja bynajmiej tak robie

Bo już mnie krew zalewa.... Bynajmniej nie znaczy Przynajmniej!

#1978 keicam

keicam
  • 39 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 21 lutego 2013 - 14:39

Polecam douszne słuchawki Creative Aurvana:) Czysty dźwięk, głęboki bass, przy odpowiednim ustawieniu ekqualizera nic więcej nie potrzeba

#1979 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 21 lutego 2013 - 23:31

Ja tutaj z zapytaniem, czy ktoś może ma zapisaną tą stronkę, która była podana na tym forum to było porównanie 100 modeli słuchawek w 3 kategoriach cenowych, po angielsku. Bardzo by mi się to przydało, gdyz nie mogę sie zdecydowac na ostateczny wybór, spośród kilku modeli Sennków i JBL :C Ktoś ma tą stronę lub wie o jaką m ichodzi ?

#1980 mikolajbetka

mikolajbetka
  • 99 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 09:36

Co myślicie o Marshall Major? Ktoś ma wgl?

#1981 Anonymoous

Anonymoous
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 marca 2013 - 19:50

Witam słuchajcie chce kupić słuchawki do swojego iphone i bardzo mi się podobały beatsy ale jakiś czas temu wyczytałem ze są takie słuchawki soul by ludacris i są znacznie lepsze.Miał ktoś z tego forum model SL99?Mam pytanie jeszcze gdzie można je nabyć wie ktoś może?Odrazu mówię że na allegro nie ma.

#1982 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 06 marca 2013 - 19:49

Cholera, wszyscy douszne i douszne a mi wypadają te oryginalne a takie z gumkami mnie denerwują i uszy bolą - dlatego szukam nausznych do iPhona - widziałem beatsy, ale ludzie mówią, ze można coś lepszego kupić za pare stówek - tylko co?

#1983 Anonymoous

Anonymoous
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 marca 2013 - 20:13

Cholera, wszyscy douszne i douszne a mi wypadają te oryginalne a takie z gumkami mnie denerwują i uszy bolą - dlatego szukam nausznych do iPhona - widziałem beatsy, ale ludzie mówią, ze można coś lepszego kupić za pare stówek - tylko co?

Polecam albo tę moją firme jeżeli je dostaniesz ponoć bardzo są dobre a beatsy są przereklamowane.A jeżeli nie to wejdź na stronę : SKLEP Audiomagic.pl - słuchawki douszne i dokanałowe - Poczuj magię muzyki! - SKLEP Audiomagic.pl
masz tam nieznane firmy słuchawek ale bardzo dobre i cena nie jest taka koszmarna.

#1984 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 06 marca 2013 - 22:54

Witam:) czy ktos testowal lub posiada Sennheisery Amperior???

#1985 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 07 marca 2013 - 03:25

Niestety A-Jays Four nie spelniaja w pelni pokladanych w nich nadziei i wymagan i szukam czego lepszego do sluchania muzyki. Zastanawiam sie na Creative Aurvana In-Ear2 lub Aurvana In-Ear3. Chyba ze macie jakies inne propozycje sluchawek dousznych lub ewentualnie nausznych do 400 zl. Dobrze by bylo jakby mialy sterowanie na kablu i mikrofon.

#1986 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 07 marca 2013 - 21:26

Polecam albo tę moją firme jeżeli je dostaniesz ponoć bardzo są dobre a beatsy są przereklamowane.A jeżeli nie to wejdź na stronę : [url=http://www.audiomagic.pl]SKLEP Audiomagic.pl - słuchawki douszne i dokanałowe - Poczuj magię muzyki! - SKLEP Audiomagic.pl[/url]
masz tam nieznane firmy słuchawek ale bardzo dobre i cena nie jest taka koszmarna.

a może jakieś modele konkretnie? nie jestem audiofilem, ale fajnie posłuchać muzykę

#1987 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 07 marca 2013 - 21:38

Obcował ktoś ze sluchawkami Sennheiser HD 201 i Sony ZX300 ??? Chcę kupić któreś z tych słuchawek , audiofilem nie jestem ewentualnie jakieś inne propozycje słuchawek do 150 . Zależy mi na nausznych .

#1988 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 marca 2013 - 16:19

Chyba ze macie jakies inne propozycje sluchawek dousznych lub ewentualnie nausznych do 400 zl. Dobrze by bylo jakby mialy sterowanie na kablu i mikrofon.

Zakładam, że do iPhone'a tak? Nie napisałeś czego słuchasz, i jaki dźwięk preferujesz, ale z doków to te od apple za 300 zł są dobre ponoć, nawet bardzo. Możesz też dołożyć do yamaha eph100, z nauszników mi nie wpada specjalnie nic do głowy.

Obcował ktoś ze sluchawkami Sennheiser HD 201 i Sony ZX300 ???
Chcę kupić któreś z tych słuchawek , audiofilem nie jestem ewentualnie jakieś inne propozycje słuchawek do 150 .
Zależy mi na nausznych .

Obcował ktoś ze sluchawkami Sennheiser HD 201 i Sony ZX300 ???
Chcę kupić któreś z tych słuchawek , audiofilem nie jestem ewentualnie jakieś inne propozycje słuchawek do 150 .
Zależy mi na nausznych .

Maxell Retro DJ. Lepszych nie znajdziesz. To brainwavz hm3 w innej obudowie.

#1989 Anonymoous

Anonymoous
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 marca 2013 - 17:28

a może jakieś modele konkretnie? nie jestem audiofilem, ale fajnie posłuchać muzykę

Wiesz zależy jakiej muzyki słuchasz.Najlepiej proponuje odezwać się do człowieka z tego sklepu on Ci doradzi.Powiesz jakie chcesz słuchawki ile mają kosztować i jakiej muzyki słuchasz i on będzie wszystko wiedział.

#1990 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 08 marca 2013 - 22:02

Wiesz zależy jakiej muzyki słuchasz.Najlepiej proponuje odezwać się do człowieka z tego sklepu on Ci doradzi.Powiesz jakie chcesz słuchawki ile mają kosztować i jakiej muzyki słuchasz i on będzie wszystko wiedział.

Nauszne, do 300-400(max 500), muzyka raczej spokojny pop, lekki rock :) Z góry dziękuję :)

#1991 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 09 marca 2013 - 07:56

Zakładam, że do iPhone'a tak? Nie napisałeś czego słuchasz, i jaki dźwięk preferujesz, ale z doków to te od apple za 300 zł są dobre ponoć, nawet bardzo. Możesz też dołożyć do yamaha eph100, z nauszników mi nie wpada specjalnie nic do głowy.

Owszem, do iPhone'a. Slucham Trance, Elektronika, Hip-Hop i od czasu do czasu jakis mainstreamowy przeboj popowy. Zalezy mi na czystosci dzwieku i jego ekspozycji.

Edit. Wlasnie znalazlem oryginalne Monster Beats Solo HD za 249 zl i zastanawiam sie czy nie skorzystac z oferty... ;). Ktos ma, uzywa? ;)

#1992 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 marca 2013 - 11:14

Owszem, do iPhone'a. Slucham Trance, Elektronika, Hip-Hop i od czasu do czasu jakis mainstreamowy przeboj popowy. Zalezy mi na czystosci dzwieku i jego ekspozycji.

Edit. Wlasnie znalazlem oryginalne Monster Beats Solo HD za 249 zl i zastanawiam sie czy nie skorzystac z oferty... ;). Ktos ma, uzywa? ;)

Oryginalne - może oryginalnie zapakowane ;) Ale z pewnością nieoryginalne. Zastanów się po co ktos by miał sprzedawać słuchawki "warte" 700-800 zł za 250? Jeśli nie jest to brane w autoryzowanym sklepie to za taką cenę na pewno nie będę to oryginały, w sklepie zresztą za taką cene nie znajdziesz. Najtaniej chyba widziałem za 690 zł ... zresztą, to i tak gra jak kupa, a solo hd dodatkowo są ponoć strasznie marnie wykonane.

Do takiej muzyki z nausznych to akg k618 lub k619 ( te drugie różnią sie tylko pilotem chyba ) ;)

#1993 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 09 marca 2013 - 16:52

12 miesieczna gwarancja producenta, plus numery seryjne pasujace do tych ze strony Beats. Naprawde nieoryginalne...? ;) Mysle ze to moga byc modele Refurbished, ale i tak sa cholernie oplacalne w tej cenie. Tylko wlasnie - prosilbym o opinie ludzi ktorzy maja stycznosc z tymi sluchawkami.

#1994 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 marca 2013 - 21:56

12 miesieczna gwarancja producenta, plus numery seryjne pasujace do tych ze strony Beats. Naprawde nieoryginalne...? ;)

Mysle ze to moga byc modele Refurbished, ale i tak sa cholernie oplacalne w tej cenie. Tylko wlasnie - prosilbym o opinie ludzi ktorzy maja stycznosc z tymi sluchawkami.

Tak, nieoryginalne i musisz być niezłym ... no, żeby uwierzyć w to, że są oryginałami. Strona beatsów przyjmuje każdy numer, zaś gwarancje daje masa ludzi sprzedających podróbki. Przecież nigdzie nie jest napisane, że jest to gwarancja monstera ( tudzież beats by dre ), jest to gwarancja ich producenta więc wszystko się zgadza! A wiesz co, widzę, że Ci na dźwięku nie zależy i tak, - bo słuchałem beatsów ( niestety ) wiele razy, różnych modeli i to naprawdę gra jak kupa - to kup te podróbki za 250 zł, wmawiaj sobie, że to oryginały, bo pewnie mało się z wyglądu różnią o ile wgl, a różnicy w dźwięku i tak nie będziesz miał specjalnej, a może nawet Ci się uda, że te fejki będą grać lepiej, kto wie .. wracając, wydasz małą kasę, będziesz myślał, że masz oryginały, a każdy Ci i tak w to uwierzy, bo jak wspominałem pewnie mało się wyglądem różnią. Co z dźwiękiem? No co ... chcesz kupić beatsy, mi nie uwierzysz jak to gra, sam nie posłuchasz tylko poczekasz na komentarz " tak kupuj je, są zaje****e " więc chyba Ci na nim nie zależy ;)

PS. A jeśli zależy Ci na łupaniu beznadziejnie jakościowym basem, to nawet i segment brzmieniowy Cię bardzo zadowoli. Choć nie wpłynie to tak bardzo pozytywnie na opinie tych słuchawek jak " b " po bokach <3 ...

#1995 Anonymoous

Anonymoous
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 marca 2013 - 23:26

Edit.

Właśnie znalazłem oryginalne Monster Beats Solo HD za 249 zl i zastanawiam sie czy nie skorzystać z oferty... ;). Ktos ma, uzywa? ;)

kolego ja bym nie ryzykował to napewno sa podróbki poza tym jakośc w beatsach jest tragiczna już lepsze są soul by ludacris tylko niestety zostały wycofane ze sprzedaży w Polsce trzeba je sćiągać z zagranicy ale sa o wiele lepsze.

- - - Połączono posty - - -

Edit.

Właśnie znalazłem oryginalne Monster Beats Solo HD za 249 zl i zastanawiam sie czy nie skorzystać z oferty... ;). Ktos ma, uzywa? ;)

kolego ja bym nie ryzykował to napewno sa podróbki poza tym jakośc w beatsach jest tragiczna już lepsze są soul by ludacris tylko niestety zostały wycofane ze sprzedaży w Polsce trzeba je sćiągać z zagranicy ale sa o wiele lepsze.

#1996 wiader

wiader
  • 64 postów
  • SkądGliwice

Napisano 10 marca 2013 - 00:09

witam
To, iż w moim mieście powstał sklep Cortland postanowiłem tam właśnie kupić nowe słuchawki. Tylko nie do końca jestem wstanie wybrać jakieś dobre. Słucham rocku, metal itp., klasyki, dubstep.
Wybrałem parę modeli:
iPhone :: Słuchawki :: Sennheiser CX 880i słuchawki douszne z mikrofonem do iPhone (czarna) - wyprzedaż - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
iPod :: Akcesoria iPod :: Słuchawki :: Sennheiser MM 55i słuchawki z mikrofonem do iPhone (czarne) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
iPod :: Akcesoria iPod :: Słuchawki :: Sennheiser MM 50 słuchawki do iPhone (czarna) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Audio, Video, Foto :: Słuchawki :: Incase słuchawki Capsule Black/Fluro Green - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Wiadomo im mniej wydam będę bardziej zadowolony, ale kiepski zakup jeszcze bardziej boli. Wybór swój kierowałem, tym aby były douszne, miały mikrofon oraz pilota. Oczywiście jestem otwarty na wszelkie inne propozycje. Oraz czy w/w sklepie można testować słuchawki jakie mają na stanie, na swoim telefonie przy swojej muzyce.

Pozdrawiam.

#1997 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 marca 2013 - 10:02

- - - Połączono posty - - -

Słuchałeś tych ludacris? Jak one grają? Jaki to jest poziom? Myślałem, żeby sprawdzić doki, bo akurat potrzebuje, a i może polskie społeczeństwo trochę na ten temat oświece, ale też nie chce kupić za te 200-400 zł słuchawek na poziomie beatsów czy innego szajsu ;)

#1998 Anonymoous

Anonymoous
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 marca 2013 - 15:39

Słuchałeś tych ludacris? Jak one grają? Jaki to jest poziom? Myślałem, żeby sprawdzić doki, bo akurat potrzebuje, a i może polskie społeczeństwo trochę na ten temat oświece, ale też nie chce kupić za te 200-400 zł słuchawek na poziomie beatsów czy innego szajsu ;)

ni przyznam się że nie słuchałem. Słuchałem beats audio solo czy jakoś tak podobał mi się dźwięk bardzo dobry bass.Ja słucham dubstep wiec by sie nadawały.Natomiast chciałem się doradzić w tym sklepie audiomagic i powiedział mi ze jak chce mieć dobry bass do soule są o wiele lepsze.Masz m.in porównania beatsów i souli na yt to sobie zobacz.Ja chce je kupić tyle że teraz jest to utrudnione w Polsce..Wiesz są w jednym miejscu ale są strasznie drogie.

#1999 wiader

wiader
  • 64 postów
  • SkądGliwice

Napisano 10 marca 2013 - 17:31

A więc kupiłem Sennheiser MM30i. Jak dla mnie wystarczające. Jak jest flac lub bdb mp3 to grają bardzo fajnie.

#2000 Gam

Gam
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2013 - 19:45

Ostatnio wyszedłem z założenia, że przy moim użytkowaniu słuchawek (noszenie po kieszeniach, używanie codzienne - dosyć intensywnie) nie warto inwestować w droższe niż za 100zł. Doszło do tego to, że nawet te za "stówkę" się przecierają, gubi się w nich gumki ochronne itd a oddawanie na gwarancję to ostatnio miesiąc czasu trwało... Chcę kupić słuchawki, model taki jak dają do iPhone'a, z pilotem i mikrofonem. Na Allegro tego tyle, wszyscy aż krzyczą, że sprzedają oryginalne blablabla...jak przebrnąć przez te oferty żeby nie trafić na coś, co może być nie tyle gówniane co szkodliwe dla zdrowia... Może ktoś z Was kupował z jakiegoś Allegrowego źródła? Prosiłbym o pomoc w tym trudnym wyborze ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych