Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1926 Maciej Smoła

Maciej Smoła
  • 34 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:16

Witam, poszukuje dobrych dokanalowych sluchawek do iPhone 4S. Zalezy mi na tym, aby graly czysto i nie mialy zbyt duzych basow. Moga byc z mikrofonem, pilotem lub bez. Cena najlepiej do 100-150zl ale jesli jakosc jest naprawde zauwazalna to do 200zl. Myslalem o aJaysach od 1 do 4 ale juz sie tyle naczytalem ze sam nie wiem.

#1927 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 20 stycznia 2013 - 11:27

Osobiscie mam Earpods, które dołączone do kompletu...nigdu nie uzywane sobie leżą. I zapewne ich nie uzyję...nie korci mnie sprawdzenie "amejzingu" i kolejne rozczarowanie. Postawiłem na opisywane mn. na MyA Sony serii 600, to jak grają, jak ładnie tworzą "obraz" dzwięku, do tego bardzo soczysty bass i świetna, kryształowa góra. Mnie to wystarczy...zapewne Earpods nie sa w stanie zagrac nawet 1/10 tak dobrze.

#1928 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 12:02

Witam poszukuje słuchawek dokanałowych do kwoty 500 zł -/+ , słuchawki muszą być wyposażone w pilot (pauza,play,utwór przód tył może być sterowanie głośnością), dźwiękowo mogą grać jak Shure SE 215 lub Yamaha eph 100 .Najlepiej zakładane normalnie a nie za ucho. No chyba ze ktoś wie gdzie można nabyć bezbarwny kabel ze sterowaniem do Shure Se

#1929 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 stycznia 2013 - 19:38

Nom ale czego i z czego słuchasz ...

#1930 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 19:55

Nom ale czego i z czego słuchasz ...

Wszelaki rodzaj muzyki , od Hip-Hopu po instrumentalną , zależy mi na basie (ale bez przesady , nie interesuje mnie bass np. z F. Eterny) , najlepiej aby bas schodził tak jak w Yamaha ( te słuchawki mi przypasowały ale niestety niema wersji z pilotem)

#1931 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 22 stycznia 2013 - 18:15

Co możecie powiedziec o tych słuchawkach ??? Korzysta z nich ktoś ???
Czy te na tej aukcji są oryginalne ???
Słuchawki Monster beats by dr.dre ibeats Orginnal (2934235101) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#1932 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 18:57

Korzystałem , ale z oryginalnego modelu , jedyne co mi się w nich podobało to pilot. Miałem wersje white z czerwonym kablem .Dźwięk przeciętny

#1933 muchospapatos

muchospapatos
  • 13 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 19:24

Siemka. Mam pytanie odnośnie słuchawek Bowers&Wilkins P3 (ewentualnie P5), oraz harman/kardon CL (ewentualnie BT). Chciałbym poznać opinie ludzi na temat tych słuchawek oraz o podpowiedź, które z nich będą najlepsze. Dodam, że słucham muzyki house/techno house/club/dance czasami pop oraz różne podgatunki rocka. Do użytku domowego mam słuchawki Sennheiser HD598, lecz są one za duże jak na użytek "mobilny/plenerowy" i za głośne (budowa otwarta)- połowa autobusu ma dyskotekę, gdy słucham na nich muzyki. :) Obecnie do słuchania muzyki z iPhone'a używam słuchawek dołączonych do tego właśnie sprzętu- Apple EarPods. Słuchawki podane w nawiasach również są duże i zdecydowanie bardziej skłaniałbym się ku B&W P3 lub harman/kardon CL, jednak chciałbym dowiedzieć się o różnice w brzemieniu między nimi a modelami wyższymi B&W P5 oraz harman/kardon BT. Bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam. ;)

#1934 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 stycznia 2013 - 20:20

A ja polecam produkty Skullcandy, a szczególnie Hesh, Aviator, Navigator, Mix Master oraz Fix In Ear. :D

#1935 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 stycznia 2013 - 20:25

A ja polecam produkty Skullcandy, a szczególnie Hesh, Aviator, Navigator, Mix Master oraz Fix In Ear. :D

A ja polecam Ciebie nie słuchać ;)

Maraks: poczytaj recenzje tych dokanalowych apple'ów lub zapraszam na forum.mp3store.pl ( bo ja na dokach sie słabo znam, szczegolnie droższych )

Muchaso:Ostatnio polecielem jednemu użytkownikowi forum harman kardon co, ja krótko słuchałem, ale byłem pozytywnie zasakoczony ( rzadko słuchawki robione pod sprzęty Apple sa cos warte ) i on wydaje sie byc zadowolony, poczytaj kilka-kilkanaście stron w tył :)

#1936 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 20:28

A ja polecam Ciebie nie słuchać ;)

Marakas: poczytaj recenzje tych dokanalowych apple'ów lub zapraszam na forum.mp3store.pl ( bo ja na dokach sie słabo znam, szczegolnie droższych )

Co racja to racja

#1937 muchospapatos

muchospapatos
  • 13 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 20:30

Dzięki bardzo. Opinię o słuchawkach harman/kardon CL już poznałem. Chciałbym jeszcze poznać opinie kogoś kto używał Bowers&Wilkins P3 i mógłby porównać je z harman'ami. Dzisiaj byłem w poznańskim salonie Denon z zapytaniem o obie pary słuchawek, lecz gość tam pracujący nie był w stanie mi nic powiedzieć o tych słuchawkach oprócz tego, że "bardziej ceni firmę Bowers&Wilkins i bliżej im do dobrych słuchawek niż h/k". Oglądałem i słuchałem w iSpocie te harmany oraz B&W w salonie Top Hi-Fi & Video Designs i powiem szczerze, że według mnie dźwięk jest porównywalny. Wizualnie nie wiem, które z tych słuchawek podobają mi się bardziej (Bowersy oczywiście białe). Bowersy są zdecydowanie bardziej delikatne ale harmany wydawały się chyba wygodniejsze i lepiej izolowały dźwięk z otoczenia. Chciałbym poznać opinię ludzi, którzy mieli styczność z tymi słuchawkami dłużej i mogą coś o nich powiedzieć przez perspektywe dłuższego użytkowania, podzielić się wiedzą na temat ich dobrych jak i słabych stron. ;)

#1938 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 21:45

Dzięki bardzo. Opinię o słuchawkach harman/kardon CL już poznałem. Chciałbym jeszcze poznać opinie kogoś kto używał Bowers&Wilkins P3 i mógłby porównać je z harman'ami. Dzisiaj byłem w poznańskim salonie Denon z zapytaniem o obie pary słuchawek, lecz gość tam pracujący nie był w stanie mi nic powiedzieć o tych słuchawkach oprócz tego, że "bardziej ceni firmę Bowers&Wilkins i bliżej im do dobrych słuchawek niż h/k".

Oglądałem i słuchałem w iSpocie te harmany oraz B&W w salonie Top Hi-Fi & Video Designs i powiem szczerze, że według mnie dźwięk jest porównywalny. Wizualnie nie wiem, które z tych słuchawek podobają mi się bardziej (Bowersy oczywiście białe). Bowersy są zdecydowanie bardziej delikatne ale harmany wydawały się chyba wygodniejsze i lepiej izolowały dźwięk z otoczenia.

Chciałbym poznać opinię ludzi, którzy mieli styczność z tymi słuchawkami dłużej i mogą coś o nich powiedzieć przez perspektywe dłuższego użytkowania, podzielić się wiedzą na temat ich dobrych jak i słabych stron. ;)

Do jakiej muzyki tego potrzebujesz ?

#1939 muchospapatos

muchospapatos
  • 13 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 21:51

Siemka.
Mam pytanie odnośnie słuchawek Bowers&Wilkins P3 (ewentualnie P5), oraz harman/kardon CL (ewentualnie BT). Chciałbym poznać opinie ludzi na temat tych słuchawek oraz o podpowiedź, które z nich będą najlepsze. Dodam, że słucham muzyki house/techno house/club/dance czasami pop oraz różne podgatunki rocka. Do użytku domowego mam słuchawki Sennheiser HD598, lecz są one za duże jak na użytek "mobilny/plenerowy" i za głośne (budowa otwarta)- połowa autobusu ma dyskotekę, gdy słucham na nich muzyki. :)
Obecnie do słuchania muzyki z iPhone'a używam słuchawek dołączonych do tego właśnie sprzętu- Apple EarPods.

Słuchawki podane w nawiasach również są duże i zdecydowanie bardziej skłaniałbym się ku B&W P3 lub harman/kardon CL, jednak chciałbym dowiedzieć się o różnice w brzemieniu między nimi a modelami wyższymi B&W P5 oraz harman/kardon BT.

Bardzo proszę o pomoc i odpowiedzi.
Z góry dziękuję i pozdrawiam. ;)

Ogólnie słucham różnej muzyki ale najwięcej tej, gdzie jest więcej bassu i takie właśnie potrzebowałbym słuchawki. :)

#1940 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 22:09

Ogólnie słucham różnej muzyki ale najwięcej tej, gdzie jest więcej bassu i takie właśnie potrzebowałbym słuchawki. :)

To nawet nie patrz na H/K czy B&W , bierz Yamaha eph 100 , lub schure 215 posiadam oby dwie pary , i jako że też lubię bas polecam te słuchawki z większym wskazaniem yamah. Najmocniejszy bas jaki słyszałem to Fischer Eterna

#1941 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 23 stycznia 2013 - 22:23

WItam, mam pytanie czy ktoś spotkał się ze słuchawkami jays a-jays four ponoć fajnie brzmią z dobrym basem i mają sterowanie IPhonem?? Pozdrawiam

#1942 muchospapatos

muchospapatos
  • 13 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 20:37

TvSuperStar: czytałem, że miałeś do czynienia z harman/kardon CL lecz krótko. Słuchałeś może kiedyś na B&W P3? Masz możliwość je jakoś porównać? Wybrać, które z nich są lepsze lub które z tych dwóch par sam byś kupił jak byś musiał? :) Chciałbym poznać również zdanie innych, na które słuchawki by się zdecydowali, gdyby musieli- B&W P3, czy harman/kardon CL? Może jednak żadne z nich nie są warte swojej ceny oraz uwagi? Proszę o odpowiedzi. :)

#1943 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 21:27

Do 500 pln polecam yamaha eph-100
Yamaha EPH100 nowa gwiazda świata dynamicznych IEMów? - Słuchawki ogólnie - Forum.MP3store.pl
EPH-100 - Headphones/Earphones - Audio & Visual - Products - Yamaha United States

Kapitalne dokonałówki w tej cenie
Grają mi też z ipadem mini

#1944 Maraks

Maraks
  • 104 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 21:45

Do 500 pln polecam yamaha eph-100
Yamaha EPH100 nowa gwiazda świata dynamicznych IEMów? - Słuchawki ogólnie - Forum.MP3store.pl
EPH-100 - Headphones/Earphones - Audio & Visual - Products - Yamaha United States

Kapitalne dokonałówki w tej cenie
Grają mi też z ipadem mini

Masz je tutaj
Słuchawki Yamaha EPH-100 EPH100 - Warszawa (2976951189) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#1945 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 stycznia 2013 - 22:07

WItam,
mam pytanie czy ktoś spotkał się ze słuchawkami jays a-jays four ponoć fajnie brzmią z dobrym basem i mają sterowanie IPhonem??

Pozdrawiam

Brzmią nieźle, pilot działa, bas również fajny, ale to ich jedyne plusy. Są niewygodne, płaski kabel okropnie przenosi dźwięki, a do tego jest strasznie ciężki i słuchawki wypadają z uszu. Są też dość drogie jak na jakość oferowanego dźwięku :P. Ja swój egzemplarz sprzedałem, bo częściej używałem standardowych pchełek, zamiast a-JAYS.

Pomyśl o EarPods - ja słuchałem kolegi i byłem zachwycony, jak wiele potrafią zaoferować. Bas dużo lepszy niż w jaysach, co jest dziwne, gdyż jaysy to dokanałówki :D.

#1946 Clemo

Clemo
  • 322 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 22:34

Potwierdzam - EarPodsy w porównaniu do całej masy innych słuchawek w tej cenie są świetne. Dobrze brzmią i przede wszystkim idealnie leżą w uchu.

#1947 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 26 stycznia 2013 - 12:34

Westone 4R lub Shure SE535 ktoś ma? miał? Może się wypowiedzieć na temat tych słuchawek? .

#1948 muchospapatos

muchospapatos
  • 13 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:08

Według mnie jedyną wadę słuchawek Yamaha EPH-100 jest brak pilota. Jak dla mnie jest to spory problem, ponieważ poza domem słucham muzyki tylko z iPhone'a i pilot byłby baaaaardzo mile widziany.

#1949 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:22

mało jest dobrych słuchawek które mają pilota.

#1950 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 stycznia 2013 - 18:30

Mało? Wszystkie modele Skullcandy, Bang & Olufsen, Harman/Kardon, JBL, Bose, Jays itd.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych