Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#2001 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 marca 2013 - 07:16

Może ktoś z Was kupował z jakiegoś Allegrowego źródła? Prosiłbym o pomoc w tym trudnym wyborze ;)

Z tego co tam patrzałem, to oryginały earpodsów sprzedają jedynie autoryzowani resellerzy za tą samo cenę co masz w iSpocie, Cortlandzie czy aos więc chyba nie ma co kupować na allegro.

Ps. Jeśli chcesz coś co będzie na prawdę dobrze grało to popatrz na brainwavz i soundmagic e10.

#2002 blantoman

blantoman
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2013 - 21:57

Koledzy i koleżanki co myślicie o słuchawkach marki JVC ? Mają dobre ceny a ja w sumie nie potrzebuje jakiś wypasionych i drogich słuchawek. Bardziej zależy mi na tym aby sie nie psuły

#2003 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 30 marca 2013 - 14:37

Siemka :) Szukam sobie słuchawek nausznych do iPhone'a 4, najlepiej żeby miały pilot. Mogę wydać max 400zł na te słuchaweczki. Słucham Dubstep'u, D'n'B, trochę rocka czasami, ale w większości tego pierwszego. Nie jestem audiofilem ale chciałbym żeby miały ładny bas bo do dubstepu mi się przyda. :D I muszą ładnie wyglądać, nie chce żeby były wielkie. Bardzo mnie korcą te: Tracks On-Ear Headphones | SOL REPUBLIC
Nie wiem co wybrać, wszyscy polecają AKG, ale mi się one nie podobają :D Co polecacie? Może jakieś opinie na temat tych powyżej. ?

Aha i dobrze żeby miały wymienny kabelek :) Często mi się ciągnie i za każdym razem jak się psują słuchawki to przy Jack'u :D

#2004 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 31 marca 2013 - 10:40

Do tego tylko i wyłącznie akg. K618/619.

#2005 Doomsday

Doomsday
  • 69 postów

Napisano 31 marca 2013 - 14:28

Witajcie, szukam słuchawek dokanałowych z mikrofonem do mojego iP4. Główne zastosowanie to umilanie czasu w trakcie podróży do pracy, w czasie pracy i najważniejsze - bieganie. Dotychczas miałem Senki MM70i ale po roku biegania z nimi, zakończyły swój żywot (widać przy intensywnym wykorzystaniu nie ma co się spodziewać więcej) :/ Ktoś poleci jakąś alternatywę? Budżet: ok. 200,-

#2006 gregory2k

gregory2k
  • 16 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 19:28

Witam, Miał może ktoś styczność ze słuchawkami Denon AH-D321? Jest to dosyć nowy model w ofercie Denona przez co bardzo mało o nim opinii w internecie. Może ktoś ich już słuchał? Był bym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki dotyczące opłacalności ich zakupu :)

#2007 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 20:05

Witam. Od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie słuchawki Yamaha PRO300. W wyborze kierowałem się przede wszystkim stosunkiem jakość/cena, designem, dobrze izolującą zamkniętą strukturą i współpracą z iPodem (w moim przypadku mobilność jest kluczowa, mówiąc krótko wszelkie wzmacniacze odpadają) Przejrzałem szeroką ofertę mocno polecanych modeli i marek tj. Sennheiser czy AKG i szczerze mówiąc nie znalazłem nic dla siebie. Słuchawki z reguły są wielkie, mało poręczne i w większości wymagają dodatkowych wzmacniaczy... Moje pytanie brzmi: Czy widzicie lepszą alternatywę dla tych słuchawek w być może niższej cenie? Czy odczuję znaczną różnicę między moimi obecnymi słuchawkami (jakieś sony do 100zł) a w.w kiedy źródłem będzie iPod Touch, a nie profesjonalny sprzęt audiofilski? Co do budżetu 1000 zł to absolutne maksimum. P.S: Chciałbym uniknąć zakupu ładnych, ale podobno kiepsko grających Beatsów Solo. P.S2: Byłbym zapomniał.... słucham głównie polskiego Rapu. Utwory najczęściej przegrywam prosto z płyt CD więc podejrzewam, że jakość będzie ok. 250kb Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi Pozdrawiam.

#2008 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 kwietnia 2013 - 06:28

@Up Wybór masz duży ... podam Ci najbardziej polecane na forach audiofilskich przenośne słuchawki to takiej muzyki, oraz te które i ja Ci polecam. Zaczynając: ath m50, denon d400, Beyerdynamic custom one pro, harman kardon classic, v-moda m100 ... z tego co się orientuje chyba senki hd 25-C II i może akg od tiesto.

#2009 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 21:46

Dzięki za zainteresowanie się tematem. Z pewnością rozważę Twoje propozycje, ale zastanawia mnie czy kupując tak drogie słuchawki (ok. 1000 zł) wykorzystam ich potencjał słuchając muzyki z iPoda? Mam możliwość zakupu modelu Yamaha PRO300 za 600zł stąd moje wahania względem droższych modeli. Pozdrawiam. Czy to możliwe, że na Amazonie są sprzedawane podróbki? Niektóre modele są wyraźnie tańsze...

#2010 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 kwietnia 2013 - 19:20

@UP, Widzę, że masz toucha/iPhone'a więc spokojnie wykorzystasz ich potencjał. Modele przeze mnie podane są, tak jak chciałeś, mobilnymi słuchawkami. Nie liczy się więc tylko wygląd, ergonomia, wielkość czy budowa, ale także łatwość do napędzenia. Co do tego amazona ... sam nie wiem jak to jest ... patrzałem kiedyś na beatsy ( w końcu najbardziej podrabiane słuchawki świata, no ... może koło pchełek apple ) i ... oryginalne na pewno były te " by Beats ", ale reszta? Czy ja wiem ... popytaj się, albo nie ryzykuj. Swoją drogą o tych yamahah coś dobrego napisali, ale to co ja napisałem to sprawdzone, świetnie grające słuchawki polecane w społeczeństwie audiofilskim ;)

#2011 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 20:36

Witam ponownie.

Jak by nie patrzeć to aukcje na Amazonie pochodzą z reguły z renomowanych sklepów, a tam sprzedawanie podróbek było by porażką na całej linii....
Przyjrzałem się dosyć dokładnie słuchawkom, które wymieniłeś i nie wiem czy słusznie, ale mam obawy co do ich mobilności. Wyglądają na ciężkie i strasznie niezgrabne...Z drugiej strony jeśli miały by to rekompensować dźwiękiem...
Zainteresowałem się tymi Denonami ze względu na wzmacniacz, ale ich cena dosyć poważnie przekracza 1000 zł i nie wiem czy jestem gotów tyle wydać:)
Istotna jest jeszcze kwestia etui. Uważam, że żartem jest dodawanie do tak drogich słuchawek jakiegoś ''worka'', którego wartość ochronna jest równa 0.

Teraz pozostaje pytanie czy pójść za głosem serca i portfela i wybrać ładniejsze i tańsze Yamahy, czy rozumu i wybrać słuchawki droższe, ale lepiej grające...
God damn Apple! Nauczyłeś mnie przywiązania do wyglądu....:P

Myślisz, że z tą aukcją będzie wszystko w porządku? http://www.amazon.co...s=yamaha pro300

Słyszałeś może o jakiś nowych modelach, które mógłbym wziąć pod uwagę?

Dziękuję za poświęcony czas i Pozdrawiam.

PS: Jak się ma sprawa w.w słuchawek do Beatsów Studio? Niby wiem, że kiepsko wypadają, ale wolę usłyszeć opinię profesjonalisty:-)

#2012 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 kwietnia 2013 - 21:50

O Beatsach zapomnij, zaprawdę. Chyba że Ci się naprawdę wygląd podoba (jakość wykonania też daje radę muszę przyznać, noale to nic wyjątkowego, jak co drugi małolat nosi podróby). Jak jesteś wrażliwy na cenę i lubisz silny bas (ale normalny w miarę suchy bas, a nie to co Beatsy sobą reprezentują) to kolega podał ATH M50. NIestety pilota w tym nie uświadczysz. To chyba najlepszy sprzęt za cenę jaką za to płacisz, jednak duże jak zauważyłeś. Yamah niestety nie słyszałem. Wyglądają dobrze i jeszcze mało kto je ma ;-) (nie to co beatsów :-|). A iPod daje radę zaprawdę. Moc ma wystarczającą. Poza tym słuchawki to zawsze jest kompromis, więc cudów nie oczekuj.

#2013 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 22:18

Również dzięki za zainteresowanie się tematem. Głupio to zabrzmi, ale szczerze mówiąc nie wiem do końca co lubię, gdyż do tej pory nie miałem styczności ze słuchawkami profesjonalnymi (obecnie używam jakiś Sony za 16 funtów...) Co do beatsów mam podobne odczucia i raczej się na nie nie zdecduję. Yamahy zbierają pierwszorzędne recenzje i mają wszystko czego mi trzeba (ładne, praktyczne, składane, odpowiednie etui w zestawie). ATH M50 to z pewnością świetne słuchawki, ale muszę przyznać, że kompletnie mi się nie podobają. Coś czuję, że przy podróżach/wyjściach z domu nie mówiąc już o bieganiu kompletnie się nie sprawdzą:( Tak z innej beczki trochę to zastanawiam się nad poziomem izolacji od otoczenia w tego typu sprzęcie.... Czy słuchawki z dopiskiem Noise Cancelling rzeczywiście się sprawdzają i czy nie działa to przypadkiem negatywnie na nasz słuch? Rzeczywiście żałuję teraz, że mieszkam w małej miejscowości i nie mam możliwości przesłuchania topowych modeli. Na pewno lepiej by było poczuć o czym Panowie mówicie;)

#2014 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 kwietnia 2013 - 22:18

Beatsy jak wyżej - kupa. Wszystkie modele przeze mnie podane nadają sie na zewnątrz. Mozna by sie kłócić jedynie z tymi custom one pro, i ewentualnie denonami ze względu na wyglad. A apropo denonow. Nie sugeruj sie tymi 1400 zł, bo to cena z kosmosu. Jak poczekasz albo poszukasz to dostaniesz je za ok. 700 zł ( czyli 2x razy taniej, praktycznie wszystkie denony da sie tak dostać ) i to z pewnych źródeł. Na przykład ibood czy raz widziałem nawet w salonie denona je za taka cenę. Poza tym ich chyba nie podrabiaja. Jesli mozesz dorzucić kasy to nastepnym krokiem bedą chyba sennheiser momentum. Z nowyc słuchawek to tanie cresyn 750h - wyglad beatsow, dźwięk na poziomie i to za cenę bardzo przystępna.

#2015 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 kwietnia 2013 - 22:23

Noise cancelling działa. Ja się nastawiam (i w końcu sobie kupię) Bosy QC15. Horrendalna cena (nie oszukujmy się), ale dźwięk mają dla mnie wymarzony z suchym basem, szerokim środkiem i mocną górą. One mają tą funkcję, słuchałem ich w Apple Storach, zatłumionych i pełnych hałasu i naprawdę robi wrażenie.

#2016 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 22:41

@grzes Właśnie tak mnie naszło bo kolega ma Bose QC3 bodajże i bardzo sobie zachwala. Jednak trzeba pamiętać o ładowaniu (kolejna rzecz, którą trzeba podłączać) Teraz pozostaje proste pytanie czy jest sens wyłożyć większą kasę i czy naprawdę odczuję różnicę proporcjonalną do wydanych pieniędzy... Myślę, że kluczowy jest teraz wybór pomiędzy słuchawkami z wzmacniaczem a bez wzmacniacza..

#2017 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 kwietnia 2013 - 15:28

Wiesz jak to jest ze słuchawkami, jak już znajdziesz referencyjne dla siebie, to nie pozostaje nic innego niż kupić, bo wszystkie inne brzmią nie tak. A ja chcę słuchawek dla iPhona do podróżowania (samolot głównie). Z tym ładowaniem to jest problem większości nowych modeli dziś i tak masz rację każde kolejne urządzenie do ładowania to przekleństwo ale patrz punkt 1.

#2018 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 14 kwietnia 2013 - 18:16

Witam ponownie. Ostatecznie bardziej skłaniam się ku Yamahom. Oprócz zalet wymienionych wyżej są w bardzo atrakcyjnej cenie na brytyjskim Amazonie. Pozostała jeszcze kwestia modelu... i tu jeszcze jedno pytanie. Co oznacza że słuchawki mają więcej mocy? Mają więcej basu czy po prostu grają głośniej? różnica w cenie jest ok 300-400zł więc ewentualnie gdyby miało to jakieś znaczenie można się zastanowić. Mowa o modelu PRO400 oczywiście... Jedyne różnice jakie znalazłem to możliwość odpinania kabla (jakoś mnie nie przekonuje) i o 10mm większe przetworniki ... wiem, że to trochę bezsensowne pytanie, ale jak waszym zdaniem przełoży się to na dźwięk? Dziękuję i Pozdrawiam.

#2019 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 15 kwietnia 2013 - 22:13

Witam. Chciałem tylko poinformować, że ze względu na małą różnicę w cenie (300 zł łącznie z dostawą do Polski) postanowiłem wziąć o klasę lepszy model - Yamaha PRO400. Przesyłka powinna przyjść koło 20 kwietnia, więc zaraz po odsłuchaniu podzielę się swoimi może mało profesjonalnymi, ale szczerymi odczuciami;) Bardzo dziękuję za wszystkie porady i mam nadzieję, że będę mógł się kiedyś zrewanżować:D Pozdrawiam.

#2020 Max22

Max22
  • 159 postów
  • SkądCzęstochowa, PL

Napisano 17 kwietnia 2013 - 21:10

Witam :) Ostatnimi czasy moje Applowskie słuchawki przestały działać i zacząłem się zastanawiać nad zakupem nowych. Wiem, wiem. Internet jest pełen tego typu zapytań, próśb itp. Problem polega na tym, że nie znam się ani trochę na tym sprzęcie. Moje preferencje? Byle nie grały gorzej niż standardowe Apple, trochę wytrzymały i największe ograniczenie: do ok.100 zł. Jakie polecacie do iPoda Nano 5G? Z góry dziękuję Max0211

#2021 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 19 kwietnia 2013 - 15:25

Witam wszystkich:) dzisiaj kupione następne słuchawki Sennheiser Amprerior:):):) JEdno Slowo Reeeewelacja:) polecam wszystkim:)jak jakies pytania to sluze:) pozdrawiam wszystkich

#2022 LeYahoo

LeYahoo
  • 22 postów

Napisano 06 października 2009 - 19:26

Słuchawki - które wybrać? Wiem, że zaczynam ten temat ponownie, ale mam prostą prośbę: proszę o wpisanie nazwy słuchawek do iPhone'a i czas ich działania (ile czas zajęło by się zepsuły). Chodzi mi o to, by każdy mógł się dowiedzieć czego nie kupować, a co jest warte uwagi, byśmy wszyscy mogli sobie zaoszczędzić nerwów i straconej kasy. :)

#2023 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 18:47

Witam. Chciałem gorąco polecić wspomniane już Yamaha PRO400. Jestem świeżo po odsłuchu i słuchawki są wprost idealne i naprawdę nie mam się do czego przyczepić... No mogły by być trochę tańsze;) Pozdrawiam.

#2024 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 kwietnia 2013 - 18:52

To i ja zapytam. :) Słucham dużo (około 3h dziennie) i poszukuję dobrych, wygodnych słuchawek dokanałowych. Chciałbym również, aby były dobrze wyciszone, oraz miały pilot. Widziałem JBL J33, co o nich sądzicie?

#2025 B4L4NTAJS

B4L4NTAJS
  • 3 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 19:00

Witam. Szukam słuchawek bezprzewodowych do iPoda Nano 6G. Jeśli takie istnieją ( nie znam się )to chciałbym poprosić o max cena 250-300zł. Jeśli nie, prosiłbym o słuchawki nauszne z kablem o takiej samej kwocie, przystosowane do wyginania kabla ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych