Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1951 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 27 stycznia 2013 - 16:29

Brzmią nieźle, pilot działa, bas również fajny, ale to ich jedyne plusy. Są niewygodne, płaski kabel okropnie przenosi dźwięki, a do tego jest strasznie ciężki i słuchawki wypadają z uszu. Są też dość drogie jak na jakość oferowanego dźwięku :P. Ja swój egzemplarz sprzedałem, bo częściej używałem standardowych pchełek, zamiast a-JAYS.

Pomyśl o EarPods - ja słuchałem kolegi i byłem zachwycony, jak wiele potrafią zaoferować. Bas dużo lepszy niż w jaysach, co jest dziwne, gdyż jaysy to dokanałówki :D.

Dzieki na taką odpowiedz czekałem. Niestety EarPods to nie dokanałówki a takich potrzebuje do pracy. Kolega ma i mówi że za słado izolują otoczenie.

#1952 .WST

.WST
  • 82 postów
  • SkądSopot

Napisano 30 stycznia 2013 - 22:43

Soundmagic MP21 do iPhone 4s to dobry wybór?

#1953 FotKrzy

FotKrzy
  • 2 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 10:00

Jeśli szukacie coś EXTRA (choć nie najtańszego) sprawdźcie to:

[url=http://www.bose.pl/PL/produkt/86/sluchawki-redukujace-halas-quietcomfort15/]Słuchawki redukujące hałas QuietComfort®15[/url]

Jeden z największych przewoźników lotniczych udostępnia pasażerom 1-szej klasy (na czas lotu:!:) ten właśnie sprzęt.

#1954 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 stycznia 2013 - 15:49

To są najlepsze słuchawki do iP. Ostatnie dwa tygodnie spędziłem słuchając wszystkiego co ma pilota i mikrofon (no może poza AKG 550) i niestety wygląda na to że przez te QC15 nic nie kupię, bo nic nie ma startu, a chwilowo szkoda mi kasy. Jedyna nadzieja to te AKGi jak gdzieś dorwę.

#1955 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 lutego 2013 - 13:16

Zdecydowałem się na SHURE SE535 - grają rewelacyjnie, dźwięk powala na kolana, wszystko gra równo, wszystkie tony idealnie pasują do siebie, niczego nie jest więcej ani mniej. Zakup uważam za UDANY :)

#1956 Shogun216

Shogun216
  • 12 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 14:47

Przymierzam się do zakupu słuchawek do mojego iPhone 4. Słucham głównie polskiego rapu i pod ten gatunek muzyki szukam słuchawek. Zależy mi na niezłym brzmieniu, bez jakichś szumów czy nieprzyjemnie odwzorowywanych wysokich tonów, a przy tym na jak najlepszym basie. Nie jestem niestety specjalistą w sprawie słuchawek, zawsze używałem standardowych, czy to przy Samsungach, czy to przy Soniakach, czy to 3gsie, ale uznałem że skoro co najmniej 1h dziennie słucham muzyki z telefonu, to przydałby się konkretniejszy sprzęt. Czy ktoś miał do czynienia ze słuchawkami Aerial7, a szczególnie modelem Apex? Wygląda nieźle, na stronie pisze że oferują dobrą jakość dźwięku z iPhonem i są w idealnej jak dla mnie cenie . Jakie modele polecacie? Pozdrawiam. EDIT Poczytałem jeszcze trochę na necie i jest wiele opinii, że Apexy są kijowate, dużo za drogie jak na możliwości. A co powiecie na aJays One? Czy jest duża różnica między One a Four? Zastanawiam się, czy warto wydawać 200zł na słuchawki, czy jednak One wystarczyłyby ewentualnie.

#1957 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 lutego 2013 - 20:03

Aeriale nie są najgorsze, ale i tak bardzo kiepskie ;) Nausze: akg 518 dj do takiej muzyki, ale tylko do niej. Doknałówki, tak jaysy mają dużo basu, ale słyszałem, że nuforce'y ( 600 i 700 chyba ) to basowe słuchawki, na prawde.

#1958 Shogun216

Shogun216
  • 12 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 22:19

Nuforce'y to mi się podobają jedynie 700, ale trochę drogawe. Od 600 na pewno wolałbym Jaysy, zapewne One. A czy warto kupować Jaysy Four? Bo ogólnie to nie wiem, jaki budżet będę miał, ale raczej albo ok. 100zł albo ok. 200. Ok. 100 to raczej przekonany jestem do Jaysów, ale wyższa granica to nie wiem, czy Nuforce 700M lub 700X, czy Jaysy Four.

#1959 Maciej Smoła

Maciej Smoła
  • 34 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 01 lutego 2013 - 22:38

Słyszałem że te Nuforce'y kuleją pod względem bezawaryjności

#1960 Shogun216

Shogun216
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 14:27

A czy warto dokładać 100-we i zamiast kupować Jaysy One, kupić Four?

#1961 szymon1991

szymon1991
  • 41 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 lutego 2013 - 13:52

Co myślicie o Denonach AHC560R lub C260R?Odtwarzacz to iPhone 5,muzyka głównie rap,więc potrzebuje dużo basu.Co możecie polecić jeszcze w tej klasie cenowej?Koniecznie z pilotem.

#1962 olek1220

olek1220
  • 39 postów

Napisano 03 lutego 2013 - 17:18

One nie opłaca się kupować, bo niewiele droższe są TWO (sam je posiadam) a oferują dużo więcej niż one. Z czystym sumieniem mogę je polecić, bo mało tego że mają dobrą jakość dzwięku, to są jeszcze bardzo wytrzymałe. Aczkolwiek kabel płaski jest fatalny pod tym wzgledem, że jak słuchawki zwisają swobodnie, to każde ich uderzenie o coś twardego (np o sztywną kurtkę) słychać w słuchawkach jeśi cicho słuchasz. To jest niewygodne, aczkolwiek mi nie przeszkadza bo i tak mam zawsze pod kurtką więc się nie ruszjają, ale jak czasem zapomne schować, to mnie to denerwuje. Zalete ten kabel ma taką , że sie w ogóle nie plącze

#1963 lazk

lazk
  • 12 postów
  • SkądWaw/Oslo

Napisano 06 lutego 2013 - 20:43

Pomoc w wybieraniu słuchawek Hello, tak czytam i czytam i widzę, że nie za wiele piszecie o BOSE. Osobiście zamierzam kupić słuchawki, jednocześnie zwracam się z pytaniem do Was, gdyż biorę pod uwagę słuchawki BOSE AE2i / AE2. Jedna osoba coś wcześniej pisała o tych słuchawkach, ale nie wiele oraz nie było odp czy kupił te słuchawki czy nie. Słuchawki potrzebuję głównie do użytku przy komputerze (MB Air), słuchanie muzyki - różnego typu, oglądanie filmów itp... Czasami słuchawki będę potrzebował do słuchania muzyki z iPhone'a. Nie jestem audiofilem :) AE2i / AE2 zauważyłem, że nie różnią się w sumie niczym wielkim oprócz tego, że jedne mają dodatkowo mikrofon na kablu i regulacje głośności. Domyślam się, że funkcja mikrofonu i głośności głównie służy do rozmów przez tel... Zastanawiam się, czy działa to również przy komputerku np podczas rozmów na skype itp. W ogóle ktoś ma takie słuchawki i mógłby podpowiedzieć czy są one warte kupna czy do niczego sie nie nadają ? Może macie jakieś inne propozycje słuchawek, które byłyby warte polecenia ? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam KZ

#1964 MarcinPrzybys

MarcinPrzybys
  • 88 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 20:51

Jeśli duże dobre słuchawki to gorąco polecam te PRODJ100 Full Size Headphones - full size headphones - headphones - products - koss headphones wygodne i brzmią super.

#1965 lazk

lazk
  • 12 postów
  • SkądWaw/Oslo

Napisano 06 lutego 2013 - 21:14

. Poczytam o nich... a coś ktoś podpowie na tematy tych bose czy w ogóle jest sobie czym głowę zawracać, czy lepiej szukać czegoś innego ? Np czegoś takiego jak kolega powyżej podrzucił linka ?

#1966 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 lutego 2013 - 14:46

Te Bose średnio mi dopasowały przy QC15 to ubogi krewny jest.

#1967 lazk

lazk
  • 12 postów
  • SkądWaw/Oslo

Napisano 07 lutego 2013 - 23:01

QC15 wiem, że sa the best i nie ma porównania z tymi AE2/AE2i... Ale też kaska robi swoje, a ja nie jestem audiofiliem i myślę, że nie potrzebuję aż takich jak QC15. Oczywiście oczekuję od słuchawek dobrej jakości dźwięku, czystości oraz dobrego bassu, ale mimo wszystko chyba QC15 - nie wykorzystam ich możliwości.... hmmm...

#1968 Shogun216

Shogun216
  • 12 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 16:19

Moglibyście mi pogrupować, które są lepsze i dlaczego? Do iPhone 4s i 5. 1. a-Jays Two 2. a-Jays Four 3. EarPods

#1969 Kamilejszyn4x

Kamilejszyn4x
  • 1 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 12:45

Cześć! Poszukuję słuchawek nausznych zamkniętych do Ogryzka4S, przeważnie w domciu użytkowane, czasami miasto,tramwaj itd. Słucham dosłownie wszystkiego, albowiem uważam, że nie powinno się zamykać jedynie na jeden rodzaj muzyki- artysta. Do rzeczy, mam na uwadze Denony AH-D310R, Shure SRH 240 i CAL'ki !. O CAL! już poczytałem trochę na wcześniejszych stronach. Które model polecacie i dlaczego, mieliście, jakieś alternatywy? 5.BENG !

#1970 matool

matool
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2013 - 13:41

posiadam [URL="http://www.logitech.com/pl-pl/product/UE300"]logitech ultimate ears 300[/URL] - i powiem ze do biegania i innych sportow nadaja sie znakomicie

#1971 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lutego 2013 - 08:08

Osobiscie uzywam senkow cx-400 jak i mam ear podsy i powiem szczerze nie graja duzo gorzej,sa ciut mnie wydajne pod kontem glosnosci ale srodek gora i dol sa podobne,uzywam przy ip5 i nano 6g

#1972 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 15 lutego 2013 - 22:10

A-JAYS ONE czy Brainwavz Alpha?

#1973 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 lutego 2013 - 18:37

Słyszałem, ze Brainwavz strasznie łupią basem, dlatego jaysy będą lepsze chyba ;)

#1974 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 19 lutego 2013 - 23:18

Panowie, a co powiecie o Sony MDR V55 albo MDR ZX600? Pod względem designerskim bardzo dobre, ogólnie opinie też czytałem pochlebne, ale może ktoś z Was miał stycznosć?

#1975 Małgorzata Maria

Małgorzata Maria
  • 68 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 20 lutego 2013 - 06:19

Swego czasu chciałam kupić MDR ZX600, przeglądałam opinie na forum mp3store - opinie mają bardzo pochlebne, podobno w tym przedziale cenowym to dobry wybór, są o wiele lepsze od innych modeli Sony w porównywalnej lub nawet nieco wyższej cenie. p.s. Ostatecznie kupiłam JVC HA-S360 i jestem bardzo zadowolona, aczkolwiek nie jestem audiofilem, żeby irytowały mnie niewielkie różnice w brzmieniu. Prawdę mówiąc uderzającą różnicę między tymi a innymi słuchawkami słyszałam przy formatach bezstratnych typu FLAC - a że słucham na iPhonie, pliki mam w mp3. Także IMHO jeśli nie inwestuje się w odtwarzacz, nie ma co inwestować przesadnie w słuchawki. JVC HA-S360 są lepsze od applowskich słuchawek, dźwięk pełniejszy, ale różnica nie jest powalająca dla zwykłego "słuchacza" mp3. p.s. 2 Jakiś czas temu w media markt można było posłuchać dźwięku m.in. z MDR ZX600 - to dobry sposób, żeby się przekonać co Ci odpowiada. Jeśli masz koło siebie Sony Centre to na pewno też mają taką możliwość.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych