Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1726 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 30 września 2012 - 16:27

Jeśli ktoś szuka słuchawek do iPhona 4 / 4S to tylko i wyłącznie A-Jays Four <3 Specjalnie zaprojektowane pod iPhona. :) I ten mięsisty bas. <3

#1727 Bajerniak

Bajerniak
  • 39 postów

Napisano 30 września 2012 - 21:39

No dobrze a czy z nausznych do Iphone 4S słuchawki Creative Aurvana Live to będzie najlepszy wybór w kwocie do 200zł ???

#1728 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 września 2012 - 21:45

A sprawdzałeś jak brzmią? Sugeruje przejść się do sklepu (media czy saturny), posłuchać słuchawek do 200 PLN, i zdecydować. CAL'e są sprawdzonymi słuchawkami, dobrze grającymi, ale nie jest powiedziane, że są na każde ucho.

#1729 allminator1997

allminator1997
  • 130 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 30 września 2012 - 22:07

Ja już jestem 1.5 roku z B&W P5 jeżeli ktoś szuka czegoś naprawde wartego uwagi polecam , odradzam zakupu Monster Beats Pro (chyba że jest się dj-em ) w innym przypadku wyrzucone pieniądze .

#1730 Bajerniak

Bajerniak
  • 39 postów

Napisano 30 września 2012 - 22:26

nie sprawdzałem jak brzmią, mieszkam w małej miejscowości i nie mam możliwości sprawdzenia jak brzmią, i w najbliższym czasie nigdzie się nie wybieram a chce kupić jak najszybciej słuchawki do 200zł, może napisz swoją listę jakie słuchawki proponujesz???

#1731 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2012 - 14:38

Słuchawki Apple Earpods vs np. Sony MDR-EX38iP Rozwijając tytuł - jak wypadają nowe słuchawki Apple na tle innych, w przedziale cenowym 100-200 zł? Do tej pory używałem Sony MDR-EX38iP i generalnie byłem zadowolony. Czy na tej podstawie można stwierdzić, że Earpods od Apple spełnią moje wymagania? Audiofilem nie jestem, ale cenię sobie czystość dźwięku i fajny bas. Słuchawki, które do tej pory były dołączane do iPhone'ów, to (wg mnie) kpina - dlatego pytam. Słucham muzyki w jakości nieprzekraczającej 320 kb/s, więc nie chcę wydawać większych kwot na słuchawki.

#1732 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 października 2012 - 15:17

Nie miałem okazji jeszcze przetestować earpodsów, jednak nie powinno sie ich porównywać ze słuchawkami dokanałowymi (takimi, jak np. sony które podałeś). Są to słuchawki o zupełnie innej konstrukcji.

Mają szansę powalczyć wśród zwykłych słuchawek dousznych, jeżeli apple dobrze je zaprojektowało i opracowało, to mają szansę być jednymi z lepszych. Jednak na pewno nie będą miały startu do dobrych słuchawek dokanałowych.

#1733 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 02 października 2012 - 16:01

A tak swoją drogą to czy w przedziale " jakości nieprzekraczającej 320 kb/s" nie mieści się wszelaka muzyka? ;)

#1734 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 02 października 2012 - 17:08

Słuchawki Jeszcze nie kupiłem słuchawek więc proszę o poradę . Mają byc nauszne , miec dobry bas i najważniejsze ponad przeciętny wygląd . Mój max. to 300zł , tyle jestem w stanie dac za takie słuchawki . Dostanę w tej cenie jakieś oryginalne beatsy ??? , mogą byc nawet używane bo spodobał mi się ich wygląd . Jakieś propozycje ??

#1735 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2012 - 17:38

Do 300 zł polecam Fostex Th-7 są bardzo mało znane , ale na dobrych forach muzycznych mają świetną opinie . Fostex TH-7, djSHOP.pl - sklep dj - gramofony, miksery firm technics, akai, reloop i inne - dystrybutor - dj shop

Sam niedawno kupowałem nauszne i wybrałem CAL-e . Używam ich do komputera tylko , i są świetne . Ładnie ciepło grają mają dobry bas . Na codzień używam Monster Beatsów Solo HD i muszę niestety przyznać że są bardzo przereklamowane , co prawda dźwięk jest świetny , ale Cal-e za 200 zł potrafią zagrać lepiej od Solo HD za 800 zł .

#1736 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:57

a ja z innej beczki - chciałbym słuchawki na Bluetooth do iP4S lub iPada do słuchania w łóżku, autobusu czy na rowerze. Cena max 200-300zł - więcej nie mam :(

#1737 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 02 października 2012 - 18:59

Rozwijając tytuł - jak wypadają nowe słuchawki Apple na tle innych, w przedziale cenowym 100-200 zł? Do tej pory używałem Sony MDR-EX38iP i generalnie byłem zadowolony. Czy na tej podstawie można stwierdzić, że Earpods od Apple spełnią moje wymagania? Audiofilem nie jestem, ale cenię sobie czystość dźwięku i fajny bas. Słuchawki, które do tej pory były dołączane do iPhone'ów, to (wg mnie) kpina - dlatego pytam. Słucham muzyki w jakości nieprzekraczającej 320 kb/s, więc nie chcę wydawać większych kwot na słuchawki.

Ja jestem zadowolony z moich EarPods. Są nie do porównania z poprzednimi słuchawkami Apple.

#1738 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 02 października 2012 - 20:24

Też zastanawiam się nad zakupem earpods lub tych Sony MDR-EX38iP. Które polecacie dla fana trance, który do czasu do czasu słucham dupstepu i hip hopu ?:>

#1739 karobagi

karobagi
  • 60 postów

Napisano 05 października 2012 - 15:44

Ja używam earpodsów i jestem zadowolony. Nie wypadają z uszu jak poprzednie słuchawki Apple. Jakość dźwięku jest lepsza i mają całkiem dobre basy jak na "pchełki".

#1740 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2012 - 14:19

Ok, to ja jeszcze zapytam bardzo prosto. Jakie słuchawki dokanałowe za +/- 150 zł? To pytanie padało pewnie tyle razy, że będziecie w stanie odpowiedzieć bez zastanowienia. :)

#1741 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 06 października 2012 - 14:26

jezeli ktos szuka sluchawek nausznych i nie moze sie zdecydowac to polecam ta strone:
Shootout: 104 Portable Headphones Reviewed (Klipsch Image One added 10/02/12)
Na tej stronie jest dokladne, solidne poronwanie 104 sluchawek i na samym dole istenieje tabelka porownujace te wszystkie sluchawki:)

#1742 karol097

karol097
  • 73 postów

Napisano 07 października 2012 - 11:20

A co sądzicie o tych słuchawkach Zestaw słuchawkowy Nokia Monster WH-930 lumia (2674908483) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do Ipoda touch 4g?

#1743 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 07 października 2012 - 16:08

Meelectronic M9
Dołączona grafika

Cena: od 90 zł
Dodatki: nakładki, pokrowiec

Zalety:
Ogromny, nisko schodzący i głęboki bass. Wyraźna góra, ale przeciętny środek,
Bardzo dobrze tłumią,
Wysoko oceniane w zagranicznych recenzjach jako budżetówki z ogromnym potencjałem niszczące droższe modele na rynku,
Bardzo wytrzymałe,
Świetny kabel.

Wady:
Na początku zbyt 'dudniące'. Należy je wypalić (white, pink, brown noise z 20-30 h),
Nie za piękne, ale wytrzymałe i mają brzmieć,
Bass może być dla niektórych zbyt potężny,
'Kątowa' wtyczka.

#1744 theboss

theboss
  • 2 postów

Napisano 08 października 2012 - 12:51

Witam wszystkich, od razu przejdę do sedna sprawy, czyli do słuchawek Harman Kardon BT, których zakup coraz poważniej rozważam... Czy ktoś miał z nimi styczność? Niedawno weszły na rynek, więc nie spodziewam się wielu odpowiedzi, ale może ktoś jest posiadaczem tego sprzętu albo przynajmniej miał okazję posłuchać na nim muzyki. Opcjonalnie biorę pod uwagę dosyć mocno krytykowane Bose QC 15 i Bowers & Wilkins P5. Z góry dziękuję za wszystkie komentarze. Pozdrawiam!

#1745 Bartolomeuss

Bartolomeuss
  • 22 postów

Napisano 08 października 2012 - 17:30

Chciałbym zakupić słuchawki nauszne do ipoda, które sprawdzały by się świetnie bez wzmacniacza, głównie do muzyki RAP. Zależy mi na dobrych basach i naturalnym dźwięku wysokiej jakości. Słuchawki muszą być dość mobilne, najlepiej składane i przenośne, a jednocześnie wytrzymałe. Za słuchawki jestem w stanie zapłacić około 500 zł, ale fajnie by było, jakby miały troche opinii. Mi się z opisu podobają słuchawki Sennheiser PX360, ale brak żadnych recenzji mnie nie przekonuje w 100% nie chcę przepłacić za słuchawki, które nie będą wykorzystywały max. możliwości w ipodzie, ale takie które będą miały wysoką jakość... polecacie w takiej cenie o takich parametrach??? mam słuchawki skullcandy skullcrushers, ale kabel mi się rozwalił, więc chce je zareklamować i kupić jakieś lepsze od nich, chociaż byłem z nich zadowolony

#1746 szulzykk

szulzykk
  • 131 postów
  • SkądGorzów Wielkopolski, Poland

Napisano 08 października 2012 - 21:25

no i moge cos napisac o CAL! ktora juz sa u mnie : ) dzwiek jest rewelacyjny. mysle ze po wygrzaniu bedzie jeszcze lepiej - tak ludzie piszą : ) sa bardzo lekkie, dobrze wykonane. Nic tylko polecac.

#1747 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 09 października 2012 - 18:11

Jakie słuchawki będą najlepsze z AOS w cenie do 350zł. Chcę kupić takiej wielkości jak ear pods tylko, że z gumkami. Ps.z zakupem i tak się wstrzymam , bo może się okazać, że Ear Pods są wystarczające, a ja nie jestem bardzo wymagający :).

#1748 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 października 2012 - 10:59

no i moge cos napisac o CAL! ktora juz sa u mnie : ) dzwiek jest rewelacyjny. mysle ze po wygrzaniu bedzie jeszcze lepiej - tak ludzie piszą : ) sa bardzo lekkie, dobrze wykonane.
Nic tylko polecac.

Niech służą : )

---------- Wpis dodano o 11:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:51 ----------

Chciałbym zakupić słuchawki nauszne do ipoda, które sprawdzały by się świetnie bez wzmacniacza, głównie do muzyki RAP. Zależy mi na dobrych basach i naturalnym dźwięku wysokiej jakości. Słuchawki muszą być dość mobilne, najlepiej składane i przenośne, a jednocześnie wytrzymałe. Za słuchawki jestem w stanie zapłacić około 500 zł, ale fajnie by było, jakby miały troche opinii. Mi się z opisu podobają słuchawki Sennheiser PX360, ale brak żadnych recenzji mnie nie przekonuje w 100%

nie chcę przepłacić za słuchawki, które nie będą wykorzystywały max. możliwości w ipodzie, ale takie które będą miały wysoką jakość... polecacie w takiej cenie o takich parametrach???

mam słuchawki skullcandy skullcrushers, ale kabel mi się rozwalił, więc chce je zareklamować i kupić jakieś lepsze od nich, chociaż byłem z nich zadowolony

PX'y są bardzo przecenione. Nie warto, z dużym wykrzyknikiem! Są mega wygodne, lekkie, składane, ale na tym się kończą zalety. Ewentualnie mógłbym polecić jako słuchawki do gitary, bo przyznam, że ładnie oddawały brzmienie mojej.

Pomyśl o AKG K518, CAL'ach. Przede wszystkim, posłuchaj ich!
Ewentualnie z droższych, Sennheiser HD280 Pro, HD25-1. To sprawdzone, dobrze grające konstrukcje, tzw. pewniaki ; ) Ale, i tak lepiej wpierw ich posłuchać.
Poczytaj o tych modelach, które podałem, powinieneś znaleźć też porównania tychże modeli.

#1749 Bartolomeuss

Bartolomeuss
  • 22 postów

Napisano 10 października 2012 - 15:04

PX'y są bardzo przecenione. Nie warto, z dużym wykrzyknikiem! Są mega wygodne, lekkie, składane, ale na tym się kończą zalety. Ewentualnie mógłbym polecić jako słuchawki do gitary, bo przyznam, że ładnie oddawały brzmienie mojej.

Pomyśl o AKG K518, CAL'ach. Przede wszystkim, posłuchaj ich!
Ewentualnie z droższych, Sennheiser HD280 Pro, HD25-1. To sprawdzone, dobrze grające konstrukcje, tzw. pewniaki ; ) Ale, i tak lepiej wpierw ich posłuchać.
Poczytaj o tych modelach, które podałem, powinieneś znaleźć też porównania tychże modeli.

Dzięki, dzisiaj jadę do sklepu, sobie posłuchać i potestować, więc posprawdzam

#1750 erni299

erni299
  • 1 postów

Napisano 10 października 2012 - 18:46

Witam , mam dylemat potrzebuje zakupic sluchawek dousznych/dokanałowych do noki 500 w cenie do 80zł . Duzo opinii czytam na temat SONY MDR-EX50LP i Brainwavz alpha , które polecacie ? moze macie lepsze propozycje . Słucham przewaznie rocka / metalu ale czasem i eski ; p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych