Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1676 huqo

huqo
  • 16 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 19:36

ikaaner Mam oryginalne z iSpotu... To była ironia jeżeli nie jesteś w temacie i ci się nie chce przeczytać 5 postów wstecz to się lepiej nie udzielaj. Cintulek Jeżeli dla Ciebie beatsy nie mają przestrzennego dźwięku to chyba słuchałeś podróbek albo masz słabego playera. Ja jak odpaliłem zwiastun Transformersów to myślałem że padne i czułem się jak w kinie :) Więc nie wprowadzał w błąd bo naprawde czytając niektóre komentarze to nie wiem czy wam płacą za jechanie na beatsy czy wy używaliście podróbek...

#1677 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 24 sierpnia 2012 - 20:59

huqo masz Studio, tak? Oprócz nich jakieś jeszcze?

#1678 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 10:48

ikaaner Mam oryginalne z iSpotu... To była ironia jeżeli nie jesteś w temacie i ci się nie chce przeczytać 5 postów wstecz to się lepiej nie udzielaj.

Możesz nie szczekać? wyluzuj chłopie.. wypij sobie melisse dobrze Ci zrobi :)

#1679 oxygen63

oxygen63
  • 31 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 10:51

Witam, Planuję zakupić słuchawki nauszne do iPod'a touch/ iPhone'a. Cena: do 600 pln. Mają sobie dobrze radzić w hałaśliwych miejscach (pociąg/tramwaj). Czasami w nich pobiegam Będę przede wszystkim słuchał muzyki klasycznej, jazzu i rocka. Niezbędny jest kontroler głośności i mikrofon. Co proponujecie? Dzięki i pozdrawiam !

#1680 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 sierpnia 2012 - 10:53

Napisałem że nie chodzi mi tylko o sam bass! Więc nie pisz że tylko to się dla mnie liczy a inne tony nie są potrzebne. Bas jest może lekko wzmocniony a reszta gra jak powinna. I to mi się podoba w tych słuchawkach. A może to właśnie beatsy dają 'prawde' a inne słuchawki nie są w stanie tak zagrać? ;) Byłeś kiedyś w prawdziwym studiu nagraniowym oczywiście z 'amerykańskim rapem' LOOOL? Mówili ci jak powinny brzmieć ich utwory? Nie jestem ekspertem więc ja tego nie wiem :) Ty pewnie myślisz że w samochodzie mam tylko tube na max że wszystko lata i się woże po mieście na czarnej nucie co? Dla mnie to już nie jest muzyka.
Ja wszystko rozumiem co napisałeś masz swoje zdanie i ok. Mi się bardzo podoba dźwięk w moich słuchawkach i tyle :)

Lekko, nie żartuj. Mega mocno podkręcony.

Na święta zakupuję B&W, zdecydowanie lepszy wybór, w końcu do niego dojrzałem.

#1681 huqo

huqo
  • 16 postów

Napisano 25 sierpnia 2012 - 19:47

ikaaner wypiłem dwie i już mi lepiej ;) karol14 Tak mam tylko studio bo po co mi więcej? :) arturcisz Może dla ciebie... Dla mnie w sam raz :) Dobra KONIEC gadania o beatsach bo każdy ma swoje zdanie i tyle a to nie jest temat o nich.

#1682 oxygen63

oxygen63
  • 31 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 11:11

Witam,

Planuję zakupić słuchawki nauszne do iPod'a touch/ iPhone'a.
Cena: do 600 pln.

Mają sobie dobrze radzić w hałaśliwych miejscach (pociąg/tramwaj). Czasami w nich pobiegam
Będę przede wszystkim słuchał muzyki klasycznej, jazzu i rocka.
Niezbędny jest kontroler głośności i mikrofon.

Co proponujecie?

Dzięki i pozdrawiam !

pomoze ktos?:razz:

EDIT:

Czy kupując np. słuchawki akg k450 i dodatkowo kabel z monster beatsów (z kontrolerem), czy właśnie ten kontroler zadziała?

pzdr

#1683 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 sierpnia 2012 - 11:37

pomoze ktos?:razz:

EDIT:

Czy kupując np. słuchawki akg k450 i dodatkowo kabel z monster beatsów (z kontrolerem), czy właśnie ten kontroler zadziała?

pzdr

Yup, powinien, ponieważ to kabel wysyła "impulsy". ;)

#1684 oxygen63

oxygen63
  • 31 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 12:18

swietnie ! Zatem czy AKG K450 to dobry wybór? :)

#1685 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 sierpnia 2012 - 13:05

swietnie !

Zatem czy AKG K450 to dobry wybór? :)

Poczytaj kilka stron do tyłu - ja preferuję bardzo firmę AKG, mój wujek (muzyk) również. ;)

#1686 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 sierpnia 2012 - 18:51

swietnie !

Zatem czy AKG K450 to dobry wybór? :)

Posiadałem K450 2 lata, w ciągu tego czasu padły mi obydwa kabelki 2 razy, gdyż raz dostałem nowe w ramach gwarancji.
Słuchawki fajne, bardzo portable, ale kabel to badziewie. Nie wiem czy ten z Beatsów będzie pasował, ale jeśli tak... polecam! (Choć szczerze wątpię by pasował)

#1687 The Bubu

The Bubu
  • 23 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpnia 2012 - 19:57

Również ostatnio zakupilem AKG K450; niezłe słuchawki, zarówno pod kątem dźwięku, jak i wygody czy mobilności. Rzeczywiście, doskwiera mi brak kontrolera, daj znać jeśli kupisz i będzie działał!

#1688 Steam

Steam
  • 44 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 21:44

Siema słucham hip-hopu i potrzebuje jakieś słuchawki douszne (ale nie mogą być dokanałowe). Liczę na dobry bas. Cena max. 120 zł. Możecie coś polecić?

#1689 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 11:28

Powiem tak od wczoraj jestem posiadaczem słuchawek NAUSZNYCH Pioneer SE-MJ 721 K.
Wcześniej miałem słuchawki a-jays four + pianki comply - plus taki że było sterowanie i możliwość rozmawiania połączeń. Jednakżę efekt mikrofonowy i końcówki a jays nie pasowały mi wogóle przy gwałtowniejszym ruchu wypadały mi one, zaś z drugiej strony denerwował mnie mikrofon zbyt blisko twarzy obijający się o nią.
Od wczoraj mam Pioneer SE-MJ 721 K nauszme, Cena 179zł - kolor biały. Warto było za nie zapłacić bo dzwięk w nich to bajka ! Zarówno wysokie tony jak i mocny klubowy bass.
Nie chcę nikomu narzucać niczego ale jeśli macie możliwość dołóżcie sobie i kupicie pioneer-y przypominają wizualne beats'y, ale tutaj parametry są i lepsze i dzwięk.
Dodam że są miłe i lekkie bo po 4 godzinach słuchania muzyki ani głowa ani uszy nie bolały :P
Dołączona grafika

#1690 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 13:33

!!!Monster Beats Solo HD by Dr.Dre ORYGINAŁ!!! (2588004701) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kupić ? Rozważam zakup tych słuchawek, ale nie chcę chińczyka o wartości 50 zł :P

#1691 LeYahoo

LeYahoo
  • 22 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 20:09

Szukam nausznych z pilotem i mikrofonem do około 300zł, najlepiej z wtykiem kątowym.

Wysiadły mi Sennheisery MX 680i Adidas - oczywiście kabelek przy wtyku - był prosty, nie kątowy.

Które z tych uważacie za najlepsze? Bez zbędnej paplaniny :D

#1692 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 sierpnia 2012 - 20:16

Wysiadły mi Sennheisery MX 680i Adidas - oczywiście kabelek przy wtyku - był prosty, nie kątowy.
[/LIST]

Jeśli to tylko kabel przy wtyku, może warto poprosić kogoś by zarobił porządną wtyczkę tym słuchawkom? Albo nawet samemu?

#1693 LeYahoo

LeYahoo
  • 22 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 07:42

Sam nie potrafię, nie chce mi się w to bawić. Po drugie, chciałbym mieć nauszne - dokanałowe z tego co czytałem są niezdrowe, a douszne mi łatwo wypadają.

#1694 Bajerniak

Bajerniak
  • 39 postów

Napisano 02 września 2012 - 09:57

Witam Mam pytanko do forumowiczów czy słuchawki nauszne SONY XB500 do Iphone 4S to dobry wybór ??? Słucham głownie muzyki elektronicznej, dream house, rock, pop, disco polo, Ewentualnie może być coś droższego, ale czytałem wiele pochlebnych opinii o słuchawkach SONY XB 500. Czekam na wasze opinie... Pozdrawiam.:wink:

#1695 Bajerniak

Bajerniak
  • 39 postów

Napisano 08 września 2012 - 17:59

inna sprawa co do Iphona 4S to ma wyjście line-out i można by go podpiąć pod wzmacniacz i słuchawki nauszne i wtedy to moc i dźwięk hi-fi na najwyższym poziomie, czy też tak myślicie???

#1696 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2012 - 19:39

Poszukuję słuchawek dousznych z mikrofonem dla iPhone'a (koniecznie) i jak na razie waham się pomiędzy AKG K350, a dokanałowymi słuchawkami Apple. Czy ktoś miał kontakt z obydwoma modelami i może po prostu powiedzieć, które słuchawki są lepsze? :) albo chociaż jakiś spec w oparciu o dane może pomóc? Chodzi mi generalnie o dźwięk, nie cenę itp. :)

#1697 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 września 2012 - 21:48

Więc tak, AKG w tej cenie raczej nie warto brać żadnych, bo opinie są mocno różne. Jeśli chodzi o Apple-In-Ear, to grają bardzo ładnie jak na 150-200zł, ale za te ponad 300zł, które kosztują w sklepie, można znaleźć lepsze słuchawki, jak choćby Phonak Audeo. Poza tym Applowe dokanałówki są słabo wykonane. Według mnie najlepszym wyborem w okolicy 250zł będą Brainwavz M4+, które mają powlekany srebrem, niezniszczalny kabel, przez co są dość niezniszczalne, a dźwiękowo to trochę wyższy poziom niż Apple-In-Ear. Najlepiej przeczytać jakieś recenzje. :)

#1698 sasiad234

sasiad234
  • 87 postów

Napisano 11 września 2012 - 21:43

Siemka poszukuje słuchaweczek w cenie max. 300zł (nauszne zamknięte/półotwarte) Powiem szczerze że na słuchawkach za dobrze się nie znam, można powiedzieć że wcale. Jedynie kojarzę firmy które mogą sie pochwalić tym sprzętem a mianowicie AKG, Sennheiser, Koss moze Denon. Sluchaweczek potrzebowałbym do pracy i w podróżach po Wrocku, także mam na myśli słuchawki nie za duże nie za małe (odrazu napiszę ze miałem wcześniej słuchawki akg k530, prawdą jest że dźwięk był piękny ale rozmiar za to nie nadawał się na podróże, jedynie odsłuch w domu) Drugą sprawą jest fakt że nie wiem które byłyby dla mnie lepsze mianowicie zakmnięte czy półotwarte? zależy mi również na wygodzie gdyż zapewne będę je nosił po 8h w pracy + 2h podróży do domu + weekendowe wypady na miasto. Kolejnym pytankiem które mam do was drodze pomocnicy to gdzie we Wrocku mogę skoczyć do sklepu aby przesłuchać paru modeli, uzyskać pomocną opinie sprzedawcy itp (nie mam na myśli sklepów typu mediamarkt itp) dzieki wielke za odpowiedzi

#1699 Bajerniak

Bajerniak
  • 39 postów

Napisano 15 września 2012 - 19:14

Hej, czemu wszyscy zastanawiacie się nad dokanałowymi? a nikt oprócz mnie nie chce nausznych? Jeśli chodzi o dokanałowe to wybór jest prosty do Iphone 4 natomiast jest problem z nausznymi bo potrzebują mocy, niektóre nie zaskoczą z IP 4... kwestia teraz które???

#1700 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 września 2012 - 19:17

Hej,
czemu wszyscy zastanawiacie się nad dokanałowymi? a nikt oprócz mnie nie chce nausznych?
Jeśli chodzi o dokanałowe to wybór jest prosty do Iphone 4
natomiast jest problem z nausznymi bo potrzebują mocy, niektóre nie zaskoczą z IP 4...
kwestia teraz które???

Wszystkie z AKG, które polecam bardzo. ;) Kilka stron do tyłu masz bardzo długie rozmowy odnośnie właśnie słuchawek nausznych, trzeba szukać!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych