Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2851 odpowiedzi w tym temacie

#1651 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 19 sierpnia 2012 - 07:31

mart.plax Kup sobie monster beats solo, dzwiek jest porownywalny do studio tyle ze w zgrabniejszej obudowie. Ja sie ze swoimi nie rozstaje

#1652 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 sierpnia 2012 - 07:51

Te są zamknięte, to akurat musisz sam zobaczyć, czy Ci będą pasować, na pewno przylegają do uszu dobrze, bo inaczej się je "trzyma", jak masz możliwość odbioru osobistego - wybierz takowy, sprawdź przed zakupem. ;)

Jeszcze mam pytanie co do słuchawek AKG. Mają one może gdzieś w kablu mikrofon do rozmów?

#1653 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 sierpnia 2012 - 10:16

Jeszcze mam pytanie co do słuchawek AKG. Mają one może gdzieś w kablu mikrofon do rozmów?

Są modele, które mają - zawsze jest to opisane w specyfikacjach. ;)

#1654 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 20 sierpnia 2012 - 00:12

Ma ktoś porównanie Beatsów Studio i Pro? Jak wygląda sprawa ze słyszalnością przez innych ludzi tego co słuchamy? Z tego co kojarzę, to Pro nie mają pilota na kablu? (w modelu z października 2012 pilot ma być)

#1655 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2012 - 07:22

Są modele, które mają - zawsze jest to opisane w specyfikacjach. ;)

Wczoraj przeglądałem allegro i chyba żadne AKG nie mają mikrofonu. W ogóle ciężko znaleźć nauszne słuchawki z mikrofonem w kablu.

#1656 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 20 sierpnia 2012 - 07:24

Wczoraj przeglądałem allegro i chyba żadne AKG nie mają mikrofonu. W ogóle ciężko znaleźć nauszne słuchawki z mikrofonem w kablu.

Nie prawda. ;)
Są AKG z mikrofonem, przyciskami zmieniającymi głośność, mój znajomy takie ma, nawet ja teraz, tylko moje nie mają mikrofonu, tylko zmianę głośności, lecz są douszne.

#1657 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 sierpnia 2012 - 09:00

Nie prawda. ;)
Są AKG z mikrofonem, przyciskami zmieniającymi głośność, mój znajomy takie ma, nawet ja teraz, tylko moje nie mają mikrofonu, tylko zmianę głośności, lecz są douszne.

Podrzuciłbyś model tych słuchawek kumpla? ;)

#1658 matjas

matjas
  • 109 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 21 sierpnia 2012 - 19:23

Dzisiaj zakupiłem a-JAYS Two w ramach zastępstwa dla SoundMagic PL11 i jestem bardzo zadowolony. Scena o wiele szersza, jednak nie przytłoczona basem tak jak w przypadku PL11. Jeżeli poszukujecie tanich i fajnie grających słuchawek do sprzętu Apple, to a-JAYS wbrew wielu negatywnym opiniom jest bardzo interesującym wyborem. Myślałem także o kupnie NuForce NE-600X, które brzmiały lepiej na moim telefonie, jednak po podłączeniu do MacBooka Pro/iPoda touch a-JAYS definitywnie wygrały.

#1659 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2012 - 09:45

Użytkował lub miał styczność ktoś z tymi słuchawkami lub ogólnie wyrobem tej firmy:
NOWE SŁUCHAWKI + MIKROFON URBANEARS PLATTAN WHITE (2521946986) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#1660 Maciek2100

Maciek2100
  • 26 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 21:53

Witam szukam słuchawek nausznych do 1500 zł. Myślałem o Monster Beats lecz kumpel mi powiedział, że tak naprawdę nie są dobre. Co mi poradzicie ? Czy warto je kupić za 1500 zł czy po prostu zainwestować w jakieś inne. Obecnie posiadam Sennheisery CX300II. Pozdrawiam

#1661 Harpia

Harpia
  • 93 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 22:20

Jeśli chcesz mieć "prawdę" kup:
AKG K 702

Jak ma być ślicznie i miło kup:
http://www.sennheise...iser-hd600.html

Jak ma być atrakcyjnie kup:
http://www.koss.com/...PRO__STRIVA_PRO

:):)

#1662 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 sierpnia 2012 - 19:12

Mnie urzekły Denony AH-D1100, posiadam i polecam. Z Twoim budżetem, zastanowiłbym się nad Beyerdynamic'ami DT1350, których przez dwa dni miałem przyjemność używać. Grają fantastycznie, są bardzo zrównoważone, czego o Denonach nie powiem, gdyż są ciut przebasowione. Beyery to solidna konstrukcja, bardzo wygodne, choć malutkie. Ale wszystko zależy do czego potrzebujesz słuchawek!

#1663 huqo

huqo
  • 16 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 19:35

Maciek2100 Jakiej słuchasz muzyki? I wiesz może czego słucha twój kumpel który ma Beatsy?

#1664 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 sierpnia 2012 - 20:43

Jakoś nie wyobrażam sobie muzyki w której Beatsy miałyby być lepsze od czegokolwiek w zbliżonej cenie (czy nawet za pół tej ceny)...

#1665 Maciek2100

Maciek2100
  • 26 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 20:43

Praktycznie wszystko od dubstep-u aż po rock. Kumpel słucha R&B i hip-hop...

#1666 huqo

huqo
  • 16 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 23:20

Wszystko zależy od tego czego słuchasz. Jeżeli głównie słuchasz utworów z basem np. amerykański rap no ogólnie czarną nute to moim zdaniem beatsy to bardzo dobry wybór. Mam je od ponad roku i nie zamieniłbym ich na żadne inne. Ale w internecie jest dużo podróbek tych słuchawek i ludzie dają się nabrać na to i kupują je za 300zł albo nawet 600zł a potem wypisują na forach jakie one są słabe i w ogóle... Jeżeli się przejdziesz do ispotu to też nie będzie takiego efektu na standardowych utworach z ipoda. Dopiero jak podłączyłem do swojego tel gdzie mam lekko podbity bass (i nie chodzi mi tylko o bass w tych słuchawkach tylko o całe połączenie) zagrały rewelacyjnie i nawet się nie zastanawiałem nad kupnem innych które oglądałem tylko brałem te od razu. Do dziś nie żałuje ani złotówki a kupiłem je w ispocie za 1200zł. Wcześniej przesłuchiwałem jakieś super Denony które były chyba jeszcze droższe i bez porównania. Z AKG pewnie byłoby podobnie. Oczywiście są to dobre słuchawki ale nie dla takiej muzyki którą słucham. Więc jeżeli słuchacie rocka i podobnych to lepiej się nie wypowiadajcie o beatsach bo dla was AKG zawsze będą najlepsze.

#1667 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 sierpnia 2012 - 11:06

Jasne. W koncu wiadomo, ze "amerykanski rap" w ogole nie uzywa tonow srednich, a i wysokich nie rozpieszcza. LOL. Jedyne z czym sie zgodze to, ze sa sluchacze ktorzy mysla, ze jak bas napieprza, to sluchawki (albo system w samochodzie) dobrze graja. Pewnie na domowym sprzecie "amerykanski rap" powinien byc sluchany tylko na subie, wszystko inne wylaczyc. A ludzie ktorzy kupuja porzadne zestawy glosnikowe, to innej muzyki powinni sluchac, a na "amerykanskim rapie" sie ewidentnie nie znaja. Podsumowujac, kazdy ma swoj gust, ale przeklaman dzwieku nie powinno sie holubic i Twoj gust nie zalezy od muzyki. Sluchawki powinny dobrze oddawac to co jest nagrane i Beatsy sa daaaaalekie od tego. Na pewno zaleta beatsow jest kabel z pilotem i bardzo przyjemny dizajn.

#1668 huqo

huqo
  • 16 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 13:27

Napisałem że nie chodzi mi tylko o sam bass! Więc nie pisz że tylko to się dla mnie liczy a inne tony nie są potrzebne. Bas jest może lekko wzmocniony a reszta gra jak powinna. I to mi się podoba w tych słuchawkach. A może to właśnie beatsy dają 'prawde' a inne słuchawki nie są w stanie tak zagrać? ;) Byłeś kiedyś w prawdziwym studiu nagraniowym oczywiście z 'amerykańskim rapem' LOOOL? Mówili ci jak powinny brzmieć ich utwory? Nie jestem ekspertem więc ja tego nie wiem :) Ty pewnie myślisz że w samochodzie mam tylko tube na max że wszystko lata i się woże po mieście na czarnej nucie co? Dla mnie to już nie jest muzyka. Ja wszystko rozumiem co napisałeś masz swoje zdanie i ok. Mi się bardzo podoba dźwięk w moich słuchawkach i tyle :)

#1669 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 sierpnia 2012 - 14:58

Napisałem że nie chodzi mi tylko o sam bass! Więc nie pisz że tylko to się dla mnie liczy a inne tony nie są potrzebne. Bas jest może lekko wzmocniony a reszta gra jak powinna. I to mi się podoba w tych słuchawkach. A może to właśnie beatsy dają 'prawde' a inne słuchawki nie są w stanie tak zagrać? ;) Byłeś kiedyś w prawdziwym studiu nagraniowym oczywiście z 'amerykańskim rapem' LOOOL? Mówili ci jak powinny brzmieć ich utwory? Nie jestem ekspertem więc ja tego nie wiem :) Ty pewnie myślisz że w samochodzie mam tylko tube na max że wszystko lata i się woże po mieście na czarnej nucie co? Dla mnie to już nie jest muzyka.
Ja wszystko rozumiem co napisałeś masz swoje zdanie i ok. Mi się bardzo podoba dźwięk w moich słuchawkach i tyle :)

Mój wujek jest muzykiem, a dokładniej, to gra na trąbce i często ze swoim zespołem nagrywa jakieś utwory, przez co testowali wiele rodzajów słuchawek i powiedzieli, że Beats'y są po prostu KIJOWE, przekłamanie dźwięku jest wręcz tragiczne, mają one zwykłe stereo, czyli 2.1 za kurde ponad siedem stów?! (nie orientuję się w dokładnych cenach, ale wiem, że są większe ceny) Wybrali firmę AKG, która miała najczystszy dźwięk, zero zakłamania, technologia 5.1 wita od razu, utwory brzmią tak, jak autor chciał. Tyle na temat z mojej strony. :)

#1670 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 16:05

Możesz coś więcej o technologii 5.1 w słuchawkach? Zaciekawiło mnie. 5 głośników i subwoofer? :shock:

#1671 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 24 sierpnia 2012 - 16:50

Możesz coś więcej o technologii 5.1 w słuchawkach? Zaciekawiło mnie. 5 głośników i subwoofer? :shock:

Może to jest zakładany hełm albo kask z wbudowanymi głośnikami?? ;)

#1672 huqo

huqo
  • 16 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 16:58

Też jestem ciekaw... Ale ogólnie jak twój wujek gra na trąbce no to AKG będą najlepsze... Sama 'prawda' normalnie... Ale polecam też coś z biedronki za 20zł dla audiofilii :) A tak serio to teraz nie chodzi o to że jade na AKG bo to są bardzo dobre słuchawki ale nie wciskajcie ich każdemu kto się spyta jakie słuchawki wybrać... Do tych co piszą o prawdziwym dźwięku w słuchawkach - Proszę mi napisać w jakich słuchawkach tak jest i do czego one były podłączone bo chce być supcio i w końcu wiedzieć co to ta 'prawda' bo mam tylko "kijowe" beatsy :C

#1673 Steam

Steam
  • 44 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 17:17

Siema czy jak kupię Monster beats solo hd w apple store w USA to w Polsce będzie obowiązywała gwarancja czy będę je musiał do USA odsyłać jak się zepsują? I czy jakiś posiadacz takowych beats'ów może powiedzieć jak z ich trwałością ?

#1674 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 sierpnia 2012 - 18:13

Po prostu - dźwięk przestrzenny, działa tak jak kino domowe, lecz w mniejszej skali, pójdź do jakiegoś sklepu i niechaj Ci puszczą próbkę z filmem Dolby Digital 5.1, przekonasz się, że mówię prawdę. :)

Może to jest zakładany hełm albo kask z wbudowanymi głośnikami?? ;)

Nieee. Wyższy post odpowiada na owe pytanie. ;)

Też jestem ciekaw... Ale ogólnie jak twój wujek gra na trąbce no to AKG będą najlepsze... Sama 'prawda' normalnie... Ale polecam też coś z biedronki za 20zł dla audiofilii :) A tak serio to teraz nie chodzi o to że jade na AKG bo to są bardzo dobre słuchawki ale nie wciskajcie ich każdemu kto się spyta jakie słuchawki wybrać... Do tych co piszą o prawdziwym dźwięku w słuchawkach - Proszę mi napisać w jakich słuchawkach tak jest i do czego one były podłączone bo chce być supcio i w końcu wiedzieć co to ta 'prawda' bo mam tylko kijowe beatsy :C

Wpycham się, bo używałem owego sprzętu. Chodzi o to, że jako, iż mój wujek gra na trąbce, to w studiu używają słuchawek do nagrań a więc czasem nagrywa coś sam, to zakłada słuchawki, słyszy muzykę i nagrywa dźwięk z trąbki, o to mi chodziło.
Jak ja sprawdzałem, to były to AKG Q701 podłączone do jakiegoś sprzętu, wyglądał na sprzęt wysokiej klasy i puszczono mi tam "teaser", który zazwyzaj jest puszczany, by sprawdzić, czy wszystkie głośniki działają odpowiednio, a potem obejrzałem sobie chwilę Gwiezdne Wojny w najnowszej wersji, "remastered", czy jakoś tak. Potem sprawdziłem to na słuchawkach K514, które też sobie z tym bardzo dobrze radziły. :)

#1675 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 18:19

bo mam tylko kijowe beatsy :C

to chyba masz podróby.. jak jeden z wielu..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych

Bing (1)