Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#701 Porsche

Porsche
  • 63 posts

Posted 21 April 2011 - 21:35

Szukam słuchawek do ok. 180zł. Koniecznie nauszne!

#702 Porsche

Porsche
  • 63 posts

Posted 22 April 2011 - 08:13

Co myślicie o tym:
http://www.proline.p...CT AURVANA LIVE
Oryginalne?

A te:
http://www.ispot.com...rne_p34024.html
Słuchał ktoś?

#703 alryk

alryk
  • 6 posts

Posted 23 April 2011 - 09:14

Proszę o rady w wyborze słuchawek dousznych z mikrofonem, nie jestem przekonany do dokanałowych. Kwota jaką chcę na nie przeznaczyć to mniej niż 150zł. Nie jestem wielkim fanatykiem muzyki, słuch mam dobry ale nie idealny. Chciałbym móc posłuchać sobie na nich greendaya czy rapu. :D Oczywiście będzie to sprzęt do iPhone i koniecznie musi mieć mikrofon oraz przycisk. Z góry dziękuje za pomoc :wink:

#704 jardins

jardins
  • 160 posts

Posted 23 April 2011 - 09:20

Co myślicie o tym:
Creative Labs AURVANA LIVE • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wroc�aw
Oryginalne?

A te:
iSpot Apple Premium Reseller SKULLCANDY s�uchawki Lowrider bia�o/czarne - S�uchawki iPod
Słuchał ktoś?

SKULLCANDY daruj sobie, chyba, że chcesz fajnie wyglądać.

Ja polecam Aurvany Live! Mam już je ponad 2 lata. Raz im się padło (prawy kanał), ale zostały wymienione na gwarancji, na nowe. Co do muzyki - zero zastrzeżeń. Jeżeli chodzi o wykonanie to można się czepnąć jacka. Jest pozłacany, ale bardzo szybko się ściera. Natomiast guma, która ma ochraniać kabel bardzo łatwo się uszkadza.

#705 Murphy

Murphy
  • 70 posts

Posted 01 May 2011 - 17:40

Miał ktoś do czynienia ze słuchawkami PURO IPHF11, albo jakimikolwiek PURO?

#706 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 01 May 2011 - 21:54

Witam. Jako że oszczędzam moderatorom roboty, postanowiłem napisać tutaj ;) Chcę zakupić słuchawki dokanałowe do iPhone'a 3g (w niedalekiej przyszłości jeszcze iPoda Shuffle albo nano 6g). Mój budżet wynosi około 250zł. Chcę coś dobrego, co pozwoli mi zrelaksować się podczas jazdy autobusem, wsłuchując się w piękną muzykę Led Zeppelin, Erica Claptona i Green Day'a. Co dobrego polecacie? Myślałem nad jakimś Denonem, ale dobre kosztują 750zł ;) Ew. Do 300zł max. jakieś słuchaweczki dokanałowe, ale dobre. Jakieś takie co wygłuszają "zanieczyszczenia" z zewnątrz (chodzi mi m. in. o warkot silnika w autobusie i babcie autobusowe :D). Co polecacie? Proszę o pomoc ;)

#707 mantis30

mantis30
  • 1386 posts

Posted 01 May 2011 - 22:54

...

Chcę zakupić słuchawki dokanałowe do iPhone'a 3g (w niedalekiej przyszłości jeszcze iPoda Shuffle albo nano 6g). Mój budżet wynosi około 250zł. Chcę coś dobrego, co pozwoli mi zrelaksować się podczas jazdy autobusem, wsłuchując się w piękną muzykę Led Zeppelin, Erica Claptona i Green Day'a. Co dobrego polecacie?

Powtórzę się ale zasugeruję kolejny raz NuForce NE-700M, zmieścisz się z budżecie idealnie i nie rozczarujesz dźwiękiem :)

#708 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 02 May 2011 - 11:29

Dzięki, zastanowię się nad nimi. A dobrze grają? Ja jakimś audiofilem nie jestem, ale te słuchawki od iPhone 3G nie nadają się do słuchania muzyki. Myślałem nad nowymi Apple in-ear, ale nie chcę ryzykować że będzie to taki sam szajs jak te od 3G. Może jakieś sennheiser'a?

#709 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 02 May 2011 - 12:07

Ja jakimś audiofilem nie jestem, ale te słuchawki od iPhone 3G nie nadają się do słuchania muzyki.

Mity. Tanie douszne senki są tak samo badziewne. Wiem, bo miałem kilka par, a obecnie w torbie zawsze mam parę sh mm50ip - takich z mikrofonem.
miałem SH cx300 i cx500 i w niczym według mnie nie są lepsze niż te dodawane do ipka.
te nuforce wyglądają bardzo ładnie nie znam ich, ale firmę znam - słyszałem ich komplet cyfrowych wzmacniaczy.
ja mogę ci z czystym sumieniem polecić Audio-technica ATH-CK400i - niedawno kupił kumpel i grają przyzwoicie jak na słuchawki douszne. nie wiem jak jest z izolacją - słuchałem ich tylko w cichym pomieszczeniu. cena chyba poniżej 200 zł.

#710 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 02 May 2011 - 12:38

Mity. Tanie douszne senki są tak samo badziewne. Wiem, bo miałem kilka par, a obecnie w torbie zawsze mam parę sh mm50ip - takich z mikrofonem.
miałem SH cx300 i cx500 i w niczym według mnie nie są lepsze niż te dodawane do ipka.
te nuforce wyglądają bardzo ładnie nie znam ich, ale firmę znam - słyszałem ich komplet cyfrowych wzmacniaczy.
ja mogę ci z czystym sumieniem polecić Audio-technica ATH-CK400i - niedawno kupił kumpel i grają przyzwoicie jak na słuchawki douszne. nie wiem jak jest z izolacją - słuchałem ich tylko w cichym pomieszczeniu. cena chyba poniżej 200 zł.

Sennheiser'a chciałbym kupić coś koło 200-300zł, a o tych NuForce pomyślę z chęcią :D

EDIT: Chyba jednak zdecyduję się na tego NuForce'a, chyba że mi w oko wpadnie coś innego za tą cenę ;)

#711 mantis30

mantis30
  • 1386 posts

Posted 03 May 2011 - 15:34

EDIT: Chyba jednak zdecyduję się na tego NuForce'a, chyba że mi w oko wpadnie coś innego za tą cenę ;)

Pamiętaj, że lepiej równać w górę niż w dół :) Jeśli masz wątpliwości co do NuForce'ów to poszukaj Phonak Audeo, nowe (model 022, z miktofonem, rzecz jasna) to 399 zł, używki kupisz poniżej 300 zł.

#712 Grehor

Grehor
  • 188 posts
  • SkądZabrze

Posted 03 May 2011 - 19:45

Mam dylemat miedzy MEE M9P a SoundMagic PL21. Słuchać będę na ipodzie nano 2G. Głownie słucham hiphopu, elektro, jazz, instrumentale, metal i rock nie jest w moim guscie.

#713 Mikeman

Mikeman
  • 82 posts

Posted 05 May 2011 - 14:47

Siema. przeanalizowałem cały temat odnośnie słuchawek. Interesują mnie douszne koniecznie z pilotem. (gdyby nie to że AKG K330 nie mają pilota zapewne wybór padłby na nie) Dojdzmy do Sedna. poczytałem że polecacie:
Nuforce NE-7m oraz Denon AHC260
Pytanie czy macie może jakieś rozeznanie czy Słuchawki Sony MDR-EX38ip będą w miare sensownie grały? czy lepiej dorzucić i wziać NE-7m.
Nie jestem jakimś tam maniakiem Audio ale lubię posłuchać muzyki na w miarę rozsądnym sprzęcie. i fajnie jakby były też w miarę wytrzymałe. Jeżdżę bardzo dużo rowerem i niestety czasem słuchawki obecne pchełki wpadają mi z uszu i uderzą czasem gdzie nietrzeba :)

Używam tych Soniaków. Audiofilem nie jestem, ale na jakość dźwięku zwracam uwagę. Grają o niebo lepiej niż standardowe (i co nawjażniejsze tłumią otoczenie), trochę gorzej w porównaniu do Koss Spark plugów, ale mają pilota i dorwałem od osoby indywidualnej jakieś z anglii za 90zł na allegro pół roku temu- generalnie polecam. Zbyt często używam słuchawek żeby kupować sobie jakieś drogie i potem żałować że się przetarły, te mi w zupełności wystarczają.

#714 hinok

hinok
  • 35 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 May 2011 - 11:58

Słuchawki nauszne do 400pln Hej Od dłuższego czasu rozglądam się to tu, to tam za słuchawkami do MacBooka Pro. Nie chciałbym wydawać więcej jak 400pln. Myślę nad słuchawkami półotwartymi. Jak na razie mój wybór padł na Pioneer SE-A1000. Znajdę coś lepszego w tym przedziale cenowym? Alternatywnie zastanawiam się nad: AKG k450 AKG k530 O dziwo nie mogłem znaleźć Sennheiserów, które w tej cenie wyglądałyby porządnie, oraz patrząc przez pryzmat dźwięku były polecane? Pozdrawiam hinok

#715 Jini

Jini
  • 48 posts

Posted 06 May 2011 - 12:15

A Sennki hd380 pro? Chyba w tej cenie beda dobrym wyborem, chyba ze nie chcesz zamknietych sluchawek.

#716 kugi

kugi
  • 315 posts
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Posted 06 May 2011 - 12:19

Polecam ze względu na wygodę, dźwięk i design:
WeSC London Web Store | Streetwear | Headphones : Maraca : Cadmium Yellow seasonal unisex retro style headphones - 9404294252

#717 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 06 May 2011 - 12:34

Korzystam z AKG K450, jestem z nich bardzo zadowolony. Mają całkiem szeroką scenę jak na zamkniętą konstrukcję, dobrą separację, najlepiej sprawdzają się wszędzie tam, gdzie główną rolę odgrywa gitara i perkusja - góra nie syczy, nie trzeszczy, nawet przy dużej głośności nie jest zniekształcona. Poza tym są bardzo wygodne, nie grzeją za mocno uszu, działają świetnie zarówno z MacBookiem Pro, jak i z iPodami i iPhonami, nie potrzeba wzmacniacza słuchawkowego.

#718 iAjAj

iAjAj
  • 507 posts

Posted 06 May 2011 - 13:26

Polecam ze względu na wygodę, dźwięk i design:
WeSC London Web Store | Streetwear | Headphones : Maraca : Cadmium Yellow seasonal unisex retro style headphones - 9404294252

Przeciez to jakis noname hehe:)
Co do sluchawek, maja byc bardziej portable czy do sluchania w domu, otwarte czy zamkniete, bo to sa chyba glowne kryteria, pozniej dopiero dobiera sie konkretny model:)

#719 kugi

kugi
  • 315 posts
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Posted 06 May 2011 - 13:50

Przeciez to jakis noname hehe:)
Co do sluchawek, maja byc bardziej portable czy do sluchania w domu, otwarte czy zamkniete, bo to sa chyba glowne kryteria, pozniej dopiero dobiera sie konkretny model:)

Jeżeli dla Ciebie WESC to noname to przykro mi za Ciebie xD Koss też jest noname?

#720 iAjAj

iAjAj
  • 507 posts

Posted 06 May 2011 - 14:04

Koss nie no ale bez przesady, interesuje sie tym 2-3 lata i takiej firmynjak wesc nie widzialem na ovzy.. Poza tym wygladaja... No nie bardzo

complete crap for the money :)

#721 hinok

hinok
  • 35 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 May 2011 - 14:13

@iAjAj: faktycznie, zapomniałem napisać. Słuchawki typu półotwartego, do słuchania w domu ;)

#722 iAjAj

iAjAj
  • 507 posts

Posted 06 May 2011 - 14:21

Rozejrzyj sie za sennkami hd595, 598 luh hd380 pro, k530 tez sa ok (akurat tych nie sluchalem:)), mysle ze za 400 zl da sie znalezc cos naprawde sensownego:)

#723 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 06 May 2011 - 14:41

Wszystkie tematy dotyczące wyboru słuchawek powinny trafić do tego wątku zbiorczego.

#724 Jini

Jini
  • 48 posts

Posted 06 May 2011 - 15:45

To może jeszcze dorzucić Creative Aurvana Live! Wyjdą taniej, a wcale nie są gorsze, ba nawet od niektórych droższych są lepsze. AKg K530 nie polecam do laptopa, one potrzebują troche mocniejszego źródła.

#725 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 06 May 2011 - 16:46

Wg mnie najlepiej kup Koss Porta Pro...są rewelacyjne i teraz już tanie a pograją lepiej niż niejedne słuchawki za 400pln. Jeśli masz 600-800pln to można kupić coś dużo ciekawszego ale przy budżecie 400pln wg mnie nie ma co kombinować bo cena nie da Ci lepszej jakości. Koss masz za 120-140pln. Zostanie Ci sporo kasy którą można zainwestować w coś innego...a jeśli nie jesteś przekonany do moich racji to idź i sprawdź jak grają te Koss'y a jak jakies słuchawki za 400pln. Będziesz miło zaskoczony.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users