Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#326 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 October 2010 - 10:27

@Mr.Crash Myślę, że jak zobaczysz jak twardy jest przewód, mały przycisk do odbierania połączeń i jak szybko stają się żółte - zmienisz zdanie.

#327 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2010 - 12:42

Za 100 zł, raczej nic nie znajdziesz.

#328 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 October 2010 - 20:47

Do zamknięcia.

#329 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 October 2010 - 20:48

Sennheisery MM50 czy Nuforce Ne-7M ?

Pytanie takie jak w temacie :) Które słuchawki polecacie i dlaczego akurat te .

Połączyłem temat z tym. Nie zakładaj nowego tematu o tym samym.

#330 kristofeRR

kristofeRR
  • 87 posts

Posted 10 October 2010 - 23:29

Słuchawki iPhone 4 do 2G (funkcje sciszania itp.) Witam. Mam pytanie, mianowicie czy jest jakiś program czy coś który umożliwia korzystanie z przycisków funkcyjnych w słuchawkach od iPhone'a 4 w 2g? Działa tylko przycisk Start/Stop. Pozdrawiam

#331 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 posts

Posted 11 October 2010 - 08:50

Co myslicie o tych sluchawkach? Czy one sa tylko z mikrofonem czy takze z pilotem lub czyms a' la pilot (tzn czy przy sluchawkach tylko z mikrofonem jest jakas para mozliwosci sterowania muzyka)?

[url=http://allegro.pl/show_item.php?item=1255667877&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.#gallery]słuchawki z mikrofonem - iPod Touch iPhone 3G 3Gs (1255667877) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Szukam sluchawek do toucha 4G z mikrofonem i pilotem.

#332 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 11 October 2010 - 11:18

Przeciez to sa podrobki tych co dostales z ipodem, chcesz kupic sluchawki za 20zl? brakuje jednego 0

#333 Dirian

Dirian
  • 259 posts
  • SkądWejherowo

Posted 11 October 2010 - 14:45

Co myslicie o tych sluchawkach? Czy one sa tylko z mikrofonem czy takze z pilotem lub czyms a' la pilot (tzn czy przy sluchawkach tylko z mikrofonem jest jakas para mozliwosci sterowania muzyka)?

słuchawki z mikrofonem - iPod Touch iPhone 3G 3Gs (1255667877) - Aukcje internetowe Allegro

Szukam sluchawek do toucha 4G z mikrofonem i pilotem.

Skoro kupiłeś tak drogi odtwarzacz to chyba warto kupić do niego dobre słuchawki i cieszyć się dobrym dźwiękiem, a nie kupować badziewie za 20 zł? Podaj cenę to ci podpowiemy co kupić.

#334 DiegoRamirez

DiegoRamirez
  • 348 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 October 2010 - 15:18

Czy to możliwe, że te są oryginalne? :)

#335 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 October 2010 - 19:32

@kolegaPrzem - po co Ci mic w iPodzie? Kup sobie np. Creative EP-630 - 50 zł i masz dobre słuchawki.

#336 Tacik

Tacik
  • 69 posts
  • SkądCieszyn

Posted 11 October 2010 - 19:47

Też tak mam, ze jedna gra ciszej od drugiej, z tym ze jak załozysz ich na odwrót to beda działały normlanie :P Lewa do prawego a prawa do lewego.. Nie wiem czemu u mnie tak jest, ale jak załoze tak jak maja być to lewej wogóle nie słuchać, a na odwrót wszystko jest ok 8-)

#337 Szemron

Szemron
  • 26 posts

Posted 11 October 2010 - 20:03

Witam mam pytanie, które z tych słuchawek wybrac?
NuForce NE-7M
Słuchawki NuForce NE-7M Najlepsze do HTC i iPhone (1246414048) - Aukcje internetowe Allegro

Monster Beats by Dr. Dre Tour
Monster Beats by Dr. Dre Tour !! HIT Z USA !! NOWE (1256969197) - Aukcje internetowe Allegro
oraz promocyjna cena
Słuchawki MONSTER BEATS by dr dre CENA PROMOCYJNA (1257964666) - Aukcje internetowe Allegro

czy moze APPLE IN-EAR
SŁUCHAWKI iPHONE APPLE IN-EAR +PILOT I MIC ! iPad (1256232669) - Aukcje internetowe Allegro
Najbardziej mi zależy żeby był dobry bas mocne brzmienie słucham muzyki klubowej techno itd.
Możecie rownież podać jakiś inny model :) Zależałoby mi rownież na tym aby sluchawki mialy pilot kompatybilny z iPhone 4 oraz mikrofon czego w Monsterach nie ma... Ale patrząc na cene 119zł o ile to oryginały to wydaje mi sie, że warto :) Bardzo rposzę o pomoc max ~200zł

sluchaj nie wiem czy juz kupiles, ale z tych co podales NuForce ne-7m beda najlepsze. szczerze to te beatsy to wieeeelkie gowno. testowalem i ne-6 i ne-7m i soundmagici i beatsy dr.dre i lady gaga i szczerze, to najlepsza jakosc dzwieku byla na nuforce'ach. goraco polecam w kategorii do 500zl ;)).

#338 kolegaPrzem

kolegaPrzem
  • 9 posts

Posted 11 October 2010 - 21:47

@ Fifty Po co mi sluchawki z mikrofonem do toucha 4G? Mikrofon jest wbudowany, tak wiem, ale wezmy taki przyklad: trzymam sobie toucha w kieszeni i rozmawiam przez Skype. Ide ulica w obrebie WiFi i rozmawiam przez skype a zaraz potem slucham muzyki i chce nawigowac glosniej/ciszej. Rozumiem, ze radzicie tylko takie za 50-70 zl - oryginalne Apple z mikrofonem i pilotem? Np. Apple iPod MB770G/B Earphones with Remote & Mic A czy takimi jedynie z mikrofonem tez mozna nawigowac muzyka, np poprzedni nastepny/utwor etc.? Funkcje Voice Over bierzemy w tym przypadku w nawias.

#339 mataman

mataman
  • 31 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 October 2010 - 22:36

Oryginalne słuchawki to szajs. zreszta jakość dzwięku z iphone'a to tez szajs. Moja mp3 soniaka za 300zł gra sto razy lepiej. Słuchawki AKG

#340 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 October 2010 - 13:46

To nie lepiej było napisać słuchawki z pilotem, zamiast słuchawki z mikrofonem? ;)

#341 Dasqez

Dasqez
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 18:25

Podepnę się do tego tematu. Chciałem sobie kupić jakieś porządne słuchawki (czyt. coś nieco lepszego od osławionego Creative'a EP). Słucham metalu i rocka. Zastanawiałem się nad jakimiś Sennheiserami albo Sony. Pomożecie? Edit: zapomniałem dodać, interesują mnie tylko i wyłącznie słuchawki douszne, najlepiej w kolorze białym.

#342 wojteh

wojteh
  • 46 posts
  • SkądKwidzyn, PL

Posted 13 October 2010 - 07:41

polecam i nie tylko ja : NuForce ne-7m - posiadam i wiem co mówię ... niestety nie ma białych

#343 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 13 October 2010 - 15:11

Ja używam SoundMagic 11PL i nie narzekam. Zdecydowanie jest super. Nie ma mega bassu, który by zagłuszał, ale też nie żeby go nie było wcale. Jest idealny do tego wysokie dźwieki. Po prostu miodzio, ale bardzo chętnie bym sobie kupił jakieś lepsze. Najlepiej mega polecane.

#344 damkaro

damkaro
  • 544 posts

Posted 13 October 2010 - 15:56

beats by dre - polecam

#345 jabuka

jabuka
  • 155 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2010 - 18:32

witam, jestem nowy na forum;) chcialbym się podzielić wrażeniami odnośnie bose in-ear: super słuchawki jestem z nich bardzo zadowolony. Korzystałem poprzednio z oryginalnych do ipoda (przetrwały cale 4 miesiące!) i akg430 (fajne, ale trochę za duże na miasto). Miałem kupić tańsze słuchawki, ale gdy przetestowalem bose to wiedziałem, że będą moje;p jakość dźwięku naprawdę super, nie ma porównania z innymi w tej klasie. Cena też w miarę przystępna 300 zł za komfort jaki daje bose jest adekwatna. polecam wszystkim

#346 Michaelxdd

Michaelxdd
  • 20 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 October 2010 - 20:41

Nowe dobre słuchawki. Witam, jestem nowy na tym forum. Szukam dobrych nausznych słuchawek do 100zł do mojego toucha. Ostatnio miałem słuchawki Philipsa SHP 1900 ale mi się rozwaliły. Słuchawki były dobre tylko trochę za cicho grały. Słyszałem dobre opinie o firmie Sennheiser ale nie wiem czy warto w nią inwestować. Z góry dziękuję. :)

#347 Misi06

Misi06
  • 202 posts

Posted 15 October 2010 - 18:51

Czy są jakieś słuchawki Apple (ew. innej firmy), które oferują oprócz regulacji dźwięku zmianę piosenek?

#348 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 16 October 2010 - 11:38

też szukam czegoś takiego.. Start i stop i zmienianie utworów działa natomiast pogłaszanie i ściszszanie nie.. Tylko ja mam słuchawy od 3GS ale myśle że iP4 ma takie same ;)

#349 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 16 October 2010 - 18:03

Słuchawki dokanałowe - tylko z pilotem

Cześć!
Może i było parę takich tematów, jednak w tym chciałbym podyskutować głównie o moich oczekiwaniach co do słuchawek. Akutalnie posiadam dokanałowe Philipsy SHE9501:

Dołączona grafika

Kupiłem je za stówkę w Media Markt jakieś pół roku temu. Są całkiem przyzwoite, mimo to, nadal, jak jeżdżę autobusem do liceum, używam typowych pchełek Apple. Dlaczego? Nadal bardzo pomocny mi jest pilot do przełączania i stopowania kawałków. Aktualnie poświęcam dużo lepsze brzmienie dla pilota. Dlatego też chciałem skupić dwa, najważniejsze aspekty w jednym przedmiocie, a mianowicie - dokanałowe słuchawki z pilotem do iPhone'a 3G(pauza i przewijanie numerów). Ale przejdźmy do konkretów - jakie mam oczekiwania?

Zacznę od tego, że głównie słucham na iPhonie rapu ;).

Przede wszystkim chciałbym, żeby pilot znajdował się bliżej szyi/ucha, niż brzucha, podobnie jak w typowych japkach. Dlatego też wykluczyłem Sennheisery MM 50, mają pilot jeszcze przed rozwidleniem, a więc odpada. W innym przypadku nawet bym się nie zastanawiał i brał je od razu, nawet mimo koloru czarnego. Właśnie - najlepiej, jakby słuchawki były białe, ewentualnie szare, choć spojrzę na każdy wariant kolorystyczny.

Kuszącą propozycją wydają się Sony MDR-EX35LP. Są białe, mają pilot. Pytanie do tych, którzy się z nimi zetknęli - gdzie te Soniacze mają umiejscowiony pilot? Przy szyi, czy bardziej przed rozwidleniem, na brzuchu? ^^ No i jak się w nich słucha, jak tłumią dźwięki z zewnątrz?

EPki Creativa odpadają, to chyba klasa słabsza słuchawek, zresztą słyszałem, że mają bardzo duży bas.

Co tam nam zostało? NuForce NE-7M. Kolor ewentualnie mógłbym wytrzymać. Słyszałem bardzo dobre opinie na temat tych słuchawek. Właśnie czytam recenzję z Mantisa30 i myślę nad nimi najbardziej, choć trochę odstrasza mnie duża ilość basu w tym modelu, zastanawiam się, czy to do korekcji equalizerem ;). Dość drogie, jak na moją kieszeń, ale postarałbym się sprzedać moje Philipsy i dołożyć parę dych, by je chapnąć. Jak doznania, szczególnie przy słuchaniu rapu?

No i kochane Apple In-Ear! Mam kumpla, który bardzo sobie je chwali, przeszkodą pozostaje jedynie cena. Mimo wszystko mógłbym sobie na nie pozwolić na przykład w grudniu, albo listopadzie, dlatego także proszę o opinie.

Wiem, że tematy były, ten, jak sądzę, będzie stanowił dużą bazę informacji dla każdego, kto w głowie ma takie pytanie jak ja. Opisałem ze swojego punktu widzenia parę wariantów - więcej grzechów nie pamiętam, dlatego - jeżeli macie jeszcze jakieś słuchawki do polecenia - bardzo proszę. Kryteria to:

- Kompatybilność z iPhone'm 3G - głośność nie jest ważna, głównie pauza i przemijanie utworów.
- Dokanałowe z pilotem.
- Pilot umiejscowiony wyżej, nie tak jak w Sennheiserach.

Inne propozycje? Opinie? Piszcie i pomagajcie!
Pozdrawiam!

#350 webber0

webber0
  • 92 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2010 - 19:01

Bose In Ear ! Kupiłem ok. 2 miesięcy temu za cenę 399zł w sklepie BOSE. Sam słucham rapu i dla mnie te słuchawki są idealne. Bardzo dobry bass i dobre wyciszenie otoczenia. Oczywiście spełniają kryteria podane przez Ciebie.

P.S. http://www.bose.pl/i...p=produkt&id=85

Ja dałem za nie 399zł mimo że na stronie jest 539zł.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users