Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki - które wybrać?

• Please log in to reply
2851 replies to this topic

#2601 lukpio3

lukpio3
  • 52 posts

Posted 28 July 2018 - 21:30

Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego zapytam w tym. Miałem ostatnio przyjemność testować słuchawki Apple AirPods i muszę powiedzieć, że do tej pory nie miałem jeszcze bardziej rewelacyjnych słuchawek. Może nie jestem jakimś audiofilem ale jakość odtwarzanej muzyki z AirPods i zwykłych słuchawek jest diametralnie różna. Możliwe że mam takie zdanie dlatego że nigdy do tej pory nie miałem styczności z naprawdę dobrymi słuchawkami. Ale do rzeczy. Chcę kupić sobie swoje własne AirPods i mam dylemat ponieważ za 2 miesiące Apple zapewne zaprezentuje AirPods 2. No i nie wiem co zrobić, czy kupować te które są dostępne obecnie czy może zaczekać 2 miesiące i kupić nowszy model. Tylko do końca nie wiem czy mógłby on się różnić ... Może będzie miał lepszą baterią, może jakość dźwięku będzie jeszcze lepsza ... Co mi radzicie zrobić? Czekać czy brać te aktualne? 

Edited by lukpio3, 28 July 2018 - 21:30.

#2602 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4898 posts
Posted 29 July 2018 - 10:02

Nie ma żadnej gwarancji, ze nowe airpodsy się szybko pojawią, ani tym bardziej nie wiadomo, czym się będą różniły, wiec wszelkie rady to będzie wróżenie z fusów. Jak nie potrzebujesz na juz, to poczekaj. Ale możesz czekać jeszcze długo.

#2603 lukpio3

lukpio3
  • 52 posts

Posted 29 July 2018 - 10:20

No właśnie potrzebuję na już. Tzn inaczej, może nie jest to jakaś mega pila sprawa bo bez słuchania muzyki da się żyć. Trzymając telefon przy uchu też da się rozmawiać ale gdy się rozmawia przez kilkadziesiąt minut trzymając telefon przy uchu, to pomijam fakt że jest to niewygodne ale też bardzo mocno nagrzewa się głowa a to nie jest dobre dla zdrowia. Do tej pory używałem tych dołączonych do zestawu ale niestety po prawie 2 latach eksploatacji, poddały się. Cóż, miały już prawo. Dlatego chcę kupić już coś lepszego. No nic, w sumie masz rację. Bo czekać mogę nie wiadomo ile a okaże się że jedyną różnicą jaka będzie to cena. Jeżeli jakość dźwięku będzie lepsza to mam to gdzieś bo i tak te grają rewelacyjnie. Jedynie co by mnie przekonało do czekania to to, że będą miały lepszą baterię ale tego nikt nie wie więc czekać nie ma sensu. 

#2604 winmaciek

winmaciek
  • 6754 posts
Posted 29 July 2018 - 12:10

Może BeatsX? Też nie wiadomo, czy i kiedy następca, ale są tańsze od AirPods i też mają W1.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#2605 lukpio3

lukpio3
  • 52 posts

Posted 29 July 2018 - 12:23

A dzięki, zaraz sobie zobaczę i poczytam co nieco o nich :)

#2606 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4898 posts
Posted 29 July 2018 - 12:26

Może BeatsX? Też nie wiadomo, czy i kiedy następca, ale są tańsze od AirPods i też mają W1.

Są minimalnie tańsze, za to kosztem tego kabla między uszami. Nie szedłbym w tym kierunku.

#2607 lukpio3

lukpio3
  • 52 posts

Posted 29 July 2018 - 12:44

Faktycznie, odpadają. Myślałem że to dwie niezależne słuchawki. 

#2608 Trafimow

Trafimow
  • 125 posts

Posted 03 September 2018 - 16:23

Cześć. Szukam słuchawek bezprzewodowych dousznych pod iPhone 7. Rozważam kilka modeli z autoryzowanych przedstawicieli Apple'a. Mianowicie:

- JBL Reflect mini (około 300zł)

- Jabra Sport Pace (około 335zł)
- BeatsX (około 500zł)

Dodatkowo jeszcze dobre recenzje czytałem o Mee Audio X8 (379zł)

Biorę pod uwagę sportowe słuchawki bo ważne jest dla mnie aby pewnie i stabilnie leżały w uchu i nie wypadały ponieważ jest to niezwykle irytujące. 

W BeatsX jest słynny chip W1. Miałem z tym styczność w AirPodsach i świetna sprawa! Nie mniej jednak mam też Apple Watcha także często z niego steruję muzyką na obecnych słuchawkach przewodowych lub na JBL Charge 3 i jest ok. 

Pytanie oczywiste, czyli co wybrać i dlaczego? Czy BeatsX bez pałąku za małżowinę ucha dobrze się trzymają? 

Macbook Pro 13.3 Retina - iPhone 4S - iPhone 5S -  iPhone 7 - iPhone X - iPhone 12 - Apple TV 4K 2021 - Time Capsule - Apple Watch Series 3 - Apple Watch series 7 - iPad 9.7 2018 6gen.

#2609 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4898 posts
Posted 03 September 2018 - 17:28

Dlaczego wlasnie nie airpods? Biegałem w nich, jeździłem na rowerze i nie miałem problemu z wypadaniem.

Edited by Mikołaj Maciejko, 03 September 2018 - 17:29.

#2610 Trafimow

Trafimow
  • 125 posts

Posted 03 September 2018 - 22:08

Nie mam nic przeciwko Airpods. To bardzo fajny sprzęt, ale przeanalizowałem swoją sytuację i stwierdziłem że lepsze dla mnie będą "zwykłe" słuchawki. Możliwość zwieszenia słuchawek, spięcia razem magnesami jak Beatsy i schowanie pod bluzkę kiedy są nie potrzebne wydaje mi się bardzo fajne. Airpodsy bym po prostu w końcu zgubił. 

Macbook Pro 13.3 Retina - iPhone 4S - iPhone 5S -  iPhone 7 - iPhone X - iPhone 12 - Apple TV 4K 2021 - Time Capsule - Apple Watch Series 3 - Apple Watch series 7 - iPad 9.7 2018 6gen.

#2611 winmaciek

winmaciek
  • 6754 posts
Posted 03 September 2018 - 23:02

W1 warto wybrać, bo możesz bajecznie łatwo przełączać się między urządzeniami. Jak masz zwykłe słuchawki łączące się z jednym urządzeniem, to by używać ich z innym musisz sparować je ponownie. Na przykład jak używasz słuchawek tylko z iPhone, a chcesz iść pobiegać tylko z Apple Watch, to musisz sparować z zegarkiem i później znowu z telefonem. A z W1 wybierasz słuchawki jako źródło dźwięku na urządzeniu, gdzie chcesz słuchać i tyle.
No i do tego dochodzi dużo lepszy zasięg i jakość połączenia.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#2612 Trafimow

Trafimow
  • 125 posts

Posted 03 September 2018 - 23:49

Dzięki za opinię. U mnie zródłem dźwięku zawsze jest iPhone. Jak korzystam z wyżej wspomnianego JBLa to po włączeniu go iphone sam po chwili się z nim łączy i odtwarza muzykę na JBL. AW wtedy automatycznie przełącza się na pilot. Także  w tym wypadku wszystko pięknie działa mimo że JBL W1 nie ma.

Edit:
Już wiem o co chodziło. Nie zwróciłem odrazu uwagi na słowo "sparować"
Nie mniej jednak u mnie muzyka zawsze idzie z iPhone'a.

Edited by Trafimow, 03 September 2018 - 23:55.

#2613 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 posts

Posted 04 September 2018 - 07:26

Kiedyś miałem jbl, ale po skończonej gwarancji bateria starczała tylko na 40 minut. Stwierdziłem, ze nie będę wydawał większej sumy na słuchawki bezprzewodowe i kupiłem Aiwa na gearbest za niecałe 70zl. Grają w miarę i nie wypadają podczas różnych aktywności fizycznych.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#2614 Trafimow

Trafimow
  • 125 posts

Posted 04 September 2018 - 08:54

Tez myślałem o tym ze kupę kasy się wydaje a akumulator jak to akumulator z czasem się zużywa i zmniejsza swoją pojemność.
Koniec końców zamówiłem sobie jeszcze coś innego, a mianowicie Beyerdynamic Byron BT.
I tak dosyć drogie. Chciałem wziasc Audictus Adrenaline, kosztują o polowe mniej ale nie maja magnesów na których mi zależało :/

#2615 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1826 posts

Posted 04 September 2018 - 10:18

Ja kupiłem te Beatsy X. Najbardziej przekonało mnie noszenie na szyi. Airpodsy nie trzymają się dobrze w moich uszach i nie izolują od hałasu. W Beatsach widzę jedna wadę - włączanie i wyłączanie - trudno wyczuć ile przycisnąć włącznik, by jaz włączyć a jeszcze nie rozpocząć parowania. Dźwięk pojawia się z opóźnieniem, sygnalizuje sparowane a nie włączenie. Po drugie wyłączanie - nie przerywają muzyki ani nie usypiają po połączeniu magnesami. Dodatkową wadą jest brak możliwości słuchania podczas ładowania . Na szczęście ładują się szybko. Można zapomnieć i przypadkiem rozładować do zera. Ponieważ słucham głównie podkastow, to obrzemieniu się nie wypowiem.

#2616 Trafimow

Trafimow
  • 125 posts

Posted 11 September 2018 - 23:00

Skoro kupiłem to napisze kilka słów od siebie na temat słuchawek Beyerdynamic Byron BT.
Co do dźwięku to ekspertem nie jest więc nie napiszę żadnej fachowej recenzji. Mogę jednak śmiało powiedzieć że grają ładnie, czysto i mi osobiście jakość dźwięku się bardzo podoba. 
Wizualnie uważam że są ładne. Magnesy mogłyby być troszeczkę mocniejsze. Po włączeniu błyskawicznie łączy się z iPhonem.
Pilot ma trzy przyciski. Ich funkcje: Włączanie/wyłączanie, odbieranie/zakańczanie rozmów, przywołanie asystenta głosowego, głośniej/ciszej, nastepny/poprzedni utwór. Dla wielu jest to zapewne super opcja że można tyle rzeczy zrobić bez wyciągania telefonu. Dla mnie z kolei jest to nie potrzebne bo mam Apple Watcha i z niego moge równie dobrze sterować tym wszystkim, szybko i wygodnie. 
Największy minus to właśnie pilot. Samo to że on tam w ogóle jest, mimo swoich przydatnych funkcji. Jego waga sprawia że kabel podczas ćwiczeń/pracy przesuwa się to na jedną stronę to na drugą. W wyniku czego albo odczuwamy dyskomfort albo prawa słuchawka (ta z pilotem) luzuję się a w najgorszym przypadku wypada z ucha. Przy aktywności fizycznej powiedzenie na temat tych słuchwek: "załóż i zapomnij" absolutnie nie ma racji bytu. 

Wielka szkoda bo słuchawki mi się podobają, grają dobrze ale ta wada jest bardzo irytująca. Podejrzewam że taki problem dotyczy wszystkich słuchawek o takiej konstrukcji. Tym bardziej że mój model wagowo jest dosyć lekki. 

#2617 szpanerka

szpanerka
  • 1 posts

Posted 13 September 2018 - 17:26

Na pewno nie radzę kupować nie oryginalnych - urządzenie od razu wariuje i nie da się niczego posłuchać.

#2618 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 November 2018 - 15:42

Zaopatrzyłem się w B&O E8 po promocji, 400zł taniej. Jakość wykonania - bez żadnego ale.
Dźwięk pierwsza klasa, w uchu bardzo dobrze leżą. Podczas biegania nie wypadają.
Jak najbardziej polecam.

#2619 landr

landr
  • 1395 posts

Posted 25 November 2018 - 16:51

Polecam Airpods, używam je ponad rok...dźwięk jak dla mnie super...na rower, do biegania do pociągu...czas działania prawie 3h...działają również z Samsungiem....ostatnio wyprałem je ze spodniami (program 1,5h) myślałem to już koniec...wyjąłem z pralki podmuchałem i ......działają doskonale ..brawo Apple.

#2620 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 02 December 2018 - 10:50

Używał ktoś ajays two? Jakies opinie?

Edited by NeeRek, 02 December 2018 - 10:51.

#2621 Regiss

Regiss
  • 2946 posts
  • SkądRadom

Posted 09 December 2018 - 17:16

Pojawiła się ostatnio najnowsza wersja podróbek airpods, o nazwie i10 tws. Oglądałem liczne recenzje na YouTube i jest to bardzo obiecująco wyglądający sprzęt. Bez żadnych przycisków, parują się bardzo sprawnie, działają gesty dotykowe ( więcej niż w oryginalnych) . Do tego dźwiękiem ponoć nie różnią się zasadniczo od oryginałów, co było ogromną bolączką poprzednich wersji. Mają case, który również indukcyjnie ładuje słuchawki, do tego sam ma wbudowaną cewke i można go ładować bezprzewodowo. Wygląd słuchawek to 1:1 nie da się ponoć odróżnić. Czas działania ok 3h, etui pozwala na 3 krotnie naładowanie, a same słuchawki ładują się ok 1h. Ktoś miał z nimi do czynienia? Zamówiłem testowo, to jak przyjdą to się podzielę spostrzeżeniami. Kosztowały 125zł z wysyłką.

Edited by Regiss, 09 December 2018 - 17:17.

iPhone 15 Pro

#2622 Arshe

Arshe
  • 800 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 December 2018 - 17:54

Pojawiła się ostatnio najnowsza wersja podróbek airpods, o nazwie i10 tws. Oglądałem liczne recenzje na YouTube i jest to bardzo obiecująco wyglądający sprzęt. Bez żadnych przycisków, parują się bardzo sprawnie, działają gesty dotykowe ( więcej niż w oryginalnych) . Do tego dźwiękiem ponoć nie różnią się zasadniczo od oryginałów, co było ogromną bolączką poprzednich wersji. Mają case, który również indukcyjnie ładuje słuchawki, do tego sam ma wbudowaną cewke i można go ładować bezprzewodowo. Wygląd słuchawek to 1:1 nie da się ponoć odróżnić. Czas działania ok 3h, etui pozwala na 3 krotnie naładowanie, a same słuchawki ładują się ok 1h. Ktoś miał z nimi do czynienia? Zamówiłem testowo, to jak przyjdą to się podzielę spostrzeżeniami. Kosztowały 125zł z wysyłką.

Mógłbym prosić o link do sklepu gdzie kupiłeś je? Chętnie bym je zobaczył :)

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#2623 Regiss

Regiss
  • 2946 posts
  • SkądRadom

Posted 09 December 2018 - 18:19

Oczywiście aliexpress:) Wpisz sobie na YouTube i10 tws i jest kilka ciekawych testów.

i10 tws Bluetooth Earphones Wireless Bluetooth 5.0 Earbuds Touch control Headphones for IPhone Xiaomi Mobile Android Phones
https://s.click.alie....com/e/bz3AeyUZ

Edited by Regiss, 09 December 2018 - 18:21.

iPhone 15 Pro

#2624 sn4ke

sn4ke
  • 317 posts

Posted 10 December 2018 - 06:44

Szczerze to sam się nad nimi zastanawiam, a wszystko wskazuje na to, że mogą być bardzo dobrą alternatywą dla oryginałów, choć oryginałów nie słuchałem a opinie na ich temat są zupełnie różne.

Ale jako, że trochę siedzę w tematyce audio to zamówię je sobie do testów i sprawdzę na własnej skórze, czy w ogóle są warte swojej ceny i jak wypadają pod względem brzmienia.

Nie obiecuję sobie po nich żadnych rewelacji, a wręcz nastawiam się na byle jakie brzmienie.

Edited by sn4ke, 10 December 2018 - 07:35.

iPhone 8, MBA

#2625 inuictus

inuictus
  • 1023 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 December 2018 - 13:32

Dajcie znać jak komuś przyjdą, w tej cenie warto spróbować :) 

Osobiście na siłowni używam BeatsX które (moim) zdaniem doskonale spełniają swoją rolę i grają lepiej od oryginalnych AirPodsów.

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users