Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[4.0] [iPhone 3G/iPod touch 2G] [Mac/Windows] Odblokowanie i aktywacja [redsn0w] [wideo]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
263 odpowiedzi w tym temacie

#76 iRacooh

iRacooh
  • 27 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 czerwca 2010 - 18:28

ja mam natomiast taki problem, ze po zrobieniu JB redsn0wem nie dziala mi net przez EDGE/3G. Pokazuja mi sie ikonki E i 3G, Safari cos tam mieli....i nic. Pokazuje, ze serwer przestal odpowiadac....po restore, na oryginalnym iOS4 działa, po ponownym JB ten sam problem....jakies pomysly? z góry dzięki

#77 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 29 czerwca 2010 - 18:37

Dlatego ja wróciłem do 3.1.2 i zauważyłem ze jednak czwórka chodzi stanowczo wolniej.

Ja tez już mam dosyć softu w wersji 4 :/ Dosłownie ze stoperem w ręku do ipoda wchodzi 14 sek :D, żeby właczyć WiFi też trzeba 10-15 sek poświęcić :D, aby sie tam dostać!!

Jako, że jestem nowicjuszem (mam iphone'a zalewie 4 dni) nie znam sie za bardzo na modyfikacjach, a chcę wrócic do softu 3.1.3, którego miałem wcześniej, ewentualnie 3.1.2 do którego Ty wróciłeś, tylko chce pewny poradnik-tutorial jak to zrobić, czytałem troche na ten temat, ale nie umie znaleźć nic odpowiedniego :/

pozdrawiam

#78 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 29 czerwca 2010 - 19:03

Miałeś kiedyś JB i Cydie ? Jak tak to wrócisz niżej, inaczej nie.

#79 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 29 czerwca 2010 - 19:13

Nie, niestety nie miałem jeszcze JB. Zrobiłem aktualizacje do 4.0 jak kupiłem iPhone'a i chciałem zrobić JB według poradnika, ale 4.0 okazało się wtopą. Wychodzi na to, że teraz muszę się z tym męczyć :/ Wie ktoś może czy w najbliższym czasie pojawi się jakaś aktualizacja do 3G? I czy w ogóle poprawi jakość działania?

#80 skipek

skipek
  • 12 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 10:02

ukazała się nowa wersja Redsn0w[URL="http://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.5b5-5.zip?attredirects=0"]http://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.5b5-5.zip?attredirects=0[/URL]. Może już ktoś próbował robić JB, i podzieli się uwagami czy rozwiązano problem z internetem itp

#81 Silver

Silver
  • 26 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 13:37

Gdzie znajdę jakiś poradnik, jak wykonać JB? Gdzie jest ten film? W pierwszym poście nic kompletnie nie widzę.

#82 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 14:32

Film tam jest, zapewniam Cię. Widocznie jakiś plugin w Twojej przeglądarce go blokuje, np Adblock Plus w Firefox'ie. Pozdro

#########
Tu masz bezpośredni link to tego poradnika KLIK

#83 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 30 czerwca 2010 - 14:43

No ukazała się nowa wersja programu i nadal nie aktywuje ona telefonu tak jak redns0w z innego poradnika, więc ta nazwa może zmylić - kieruję to do początkujących które mogę się "przejechać".

#84 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 15:22

No ukazała się nowa wersja programu i nadal nie aktywuje ona telefonu tak jak redns0w z innego poradnika, więc ta nazwa może zmylić - kieruję to do początkujących które mogę się "przejechać".

tzn? Jak z innego poradnika? Mogę prosić o link do tego "innego" poradnika? Mam zamiar na dniach robić JB w moim 3G z mulącym 4.0 :D

#85 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 30 czerwca 2010 - 15:36

Aktywacja a odblokowanie to dwie różne rzeczy. Aktywacja to funkcja która aktywuje telefon nawet jeżeli właściciel nie posiada oryginalnej karty SIM operatora w której iP został kupiony. Odblokowanie to jailbreak czyli wiadomo co. Jeżeli masz telefon oryginalnie bez simlocka lub posiadasz oryginalną kartę SIM do aktywowania telefon możesz i tym sposobem zrobić jailbreak'a. Jednak jak już będziesz robił JB to walnij nowym redsn0w który się ukazał bodajże dzisiaj.

#86 Wencek

Wencek
  • 117 postów
  • SkądOchota, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 30 czerwca 2010 - 16:43

Da radę updacić link do windy w pierwszym poście? bo oba z pierwszej strony padły

#87 Silver

Silver
  • 26 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 18:49

Film tam jest, zapewniam Cię. Widocznie jakiś plugin w Twojej przeglądarce go blokuje, np Adblock Plus w Firefox'ie. Pozdro

#########
Tu masz bezpośredni link to tego poradnika KLIK

Faktycznie, AdBlock. Aha, JB wykonałem programem podanym na dole 8 strony i wszystko ok.

#88 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 30 czerwca 2010 - 20:20

Ja znalazłem info na Covering Web - na tym blogu szybko jest uaktualniany nowy soft i linki do niego. Powinien tam tez być tutek do downgrejdu.

#89 Wencek

Wencek
  • 117 postów
  • SkądOchota, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 02 lipca 2010 - 00:11

Dalej nie działa link do windowsowego...

#90 vonorlik

vonorlik
  • 7 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 21:19

Elo, Dziala ten w kolejnej wersji.. wlasnie zrobilem nim swojego 3g.. zrobilem ponownie restora i jb.. bo mnie krew zalewala z zamuleniem spowodowanym multitaskingiem.. odrazu mowie ze tapet nie instalowalem.. te w winter-a wystarcza.. a juz dawno byly i dzialaly super.. wiec ODRADZAM Multitasking i Wallpaper na menu.. Pozdro.. Link do softu pod Windoza. Redsn0whttp://sites.google.com/a/iphone-dev...attredirects=0

#91 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 02 lipca 2010 - 23:49

Potwierdzam - nowa beta 5 poprawia bledy z zasiegiem i mms. Co do multitaskingu i wallpaper - wszystko dziala dobrze. Wystarczy wywalic pliki odpowiedzialne za cienie pod ikonami i folderami: /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app FolderShadowBottom.png FolderShadowNotch.png FolderShadowTop.png SwitcherIconShadow.png SwitcherShadowTop.png WallpaperIconDockShadow.png WallpaperIconDockShadowT.png WallpaperIconShadow.png WallpaperIconShadowT.png

#92 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 03 lipca 2010 - 11:07

A nie wiecie czy iBluenova działa na OS 4.0 ??

#93 cyklonz

cyklonz
  • 67 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 13:02

czy jest mozliwosc ustawienie w sofcie 4.0 iPhone 3g: * aktywny modem internetowy * wyłączony komunikat o przekazywaniu połączeń * graficzne logo operatora * poprawną konfigurację internetu w telefonie, internetu w modemie internetowym, mmsów tak jak to bylo w przypadku 3.1.3 poprzez wrzucenie plili ipcc, lub jakis inny sposob ?

#94 bajorekk

bajorekk
  • 50 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 09:07

zrobiłem JB na iP 3g 4.0 ale nie działa mi modem internetowy.. brak takiej opcji w menu.. czy ktoś może wie jak to naprawić?

#95 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 05 lipca 2010 - 09:55

Cześć.
Proszę o jasne powiedzenie - mam iPhone'a 3G z softem 3.1.3, z simlockiem na amerykańską sieć. Nie posiadam karty AT&T. W tym momencie telefon zawiesza mi się na potęgę, chciałbym zaktualizować softa do 4.0 właśnie z tego powodu. Że restore mi założy simlocka, którego nie będę mógł zdjąć, jak teraz - tyle wiem. Ale chcę w ogóle AKTYWOWAĆ telefon po aktualizacji, by MÓC GO UŻYWAĆ. Da radę, jak nie mam karty sieci, na którą jest simlock? Proszę o szybką odpowiedź, nie chcę zrobić sobie z telefonu warzywa.

#96 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 05 lipca 2010 - 19:51

Nikt nie zdoła mi pomóc? ;x

#97 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lipca 2010 - 20:36

Cześć.
Proszę o jasne powiedzenie - mam iPhone'a 3G z softem 3.1.3, z simlockiem na amerykańską sieć. Nie posiadam karty AT&T. W tym momencie telefon zawiesza mi się na potęgę, chciałbym zaktualizować softa do 4.0 właśnie z tego powodu. Że restore mi założy simlocka, którego nie będę mógł zdjąć, jak teraz - tyle wiem. Ale chcę w ogóle AKTYWOWAĆ telefon po aktualizacji, by MÓC GO UŻYWAĆ. Da radę, jak nie mam karty sieci, na którą jest simlock? Proszę o szybką odpowiedź, nie chcę zrobić sobie z telefonu warzywa.

Zainstaluj soft 4.0, potem zrób JB poprzez redsn0w (najnowsze z końcówką 5) które haktywuje telefon, a potem zainstaluj ultrasn0w 0.93.

PS. Nie włączaj multitaskingu, % baterii itd. w redsn0w, lepiej to zrobić samemu w pliku .plist. :) Najlepiej zaznacz tylko i wyłącznie "Install Cydia". ;)

#98 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 05 lipca 2010 - 21:18

Tak z ciekawości pytam, a co to za różnica czy ręcznie zrobisz MT itd czy poprzez redsn0w ?

#99 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lipca 2010 - 21:25

Tak z ciekawości pytam, a co to za różnica czy ręcznie zrobisz MT itd czy poprzez redsn0w ?

Z natury nie ufam takim metodom, jeśli możesz jakiś plik edytować/podmienić sam. :)

#100 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 22:26

A jak ma się sprawa z iBluenova na 4.0 ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych