Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Witamy w Polsce... Apple

• Please log in to reply
314 replies to this topic

#151 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts
  • SkądKraków / StalowaWola

Posted 20 January 2007 - 17:21

Ale mam nadzieje, że coś się zmieni. Przede wszystkim przydało by się dobre wsparcie techniczne dla iPodów coś w tym stylu jak na apple.com normalna plaga istnieje: ipod nie działa świeci jabłuszko itp. Na ceny to ja nawet nie liczę bo one mają takie być ;) Tym bardziej, że sprzęt do nas dochodzący pochodzi z Niemiec czyli idzie przez troje rąk Chiny>USA>Niemcy>Polska czy coś w tym stylu bo nie jestem pewien którędy płynie.

#152 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 20 January 2007 - 17:23

Ceny nie spadną, przynajmniej nie dużo, bo mamy podatek z kosmosu:/ Ale pomoc techniczna dla produktów przywiezionych z zagranicy bardzo by mnie ucieszyła :)

#153 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 20 January 2007 - 17:24

No właśnie i bezproblemowa gwarancja międzynarodowa :D to było by coś

#154 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 20 January 2007 - 17:27

To juz jest..

#155 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 20 January 2007 - 17:28

Nie mów, że zaniosę swojego iPoda do SADu i go mi naprawią ??

---- Dodano 20-01-2007 o godzinie 17:28 ----
Oczywiście zakupiony w USA i nie zapłacone cło co wg. SADu kiedyś jak czytałem było podstawą do reklamacji.

#156 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 20 January 2007 - 17:31

Zanies,okaz paragon, albo pudelko od ipoda z nr seryjnym, przyjma bez problemu..

#157 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 20 January 2007 - 17:35

Zanies,okaz paragon, albo pudelko od ipoda z nr seryjnym, przyjma bez problemu..

Co innego jest napisane tutaj: http://svc.apple.com...arancja_qa.html

#158 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 20 January 2007 - 17:35

.. e jeszcze mi działa. Tego to nie wiedziałem dobrze wiedzieć dzięki :) . Nie no myślę, że ipod mi pociągnie do końca gwarancji i kilka lat dłużej. Ktoś już tak robił ??

#159 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 20 January 2007 - 17:37

Co innego jest napisane tutaj: http://svc.apple.com...arancja_qa.html

Martwy przepis. Jesli masz dowod ze to ty go kupiles, nie ma problemu z naprawa gwarancyjna.

#160 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 20 January 2007 - 17:37

No właśnie. Cło !! Muszę kogoś wysłać kto ma paszport nie POlski bo jak ja bym poszedł no to spadaj

#161 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 20 January 2007 - 17:38

Powtarzam to jak mantre od kilku miesiecy, mozesz isc, przyjma go.

#162 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 20 January 2007 - 17:38

Cholera to jeszcze przywlekę iMaca z USA :D Nie no takie coś to myślę puścić przez firmę.

#163 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 20 January 2007 - 17:39

Martwy przepis. Jesli masz dowod ze to ty go kupiles, nie ma problemu z naprawa gwarancyjna.

Nie wiem skąd masz taką informację, ale jeśli jest ot podane na stronie SADu, to raczej jest żywe. Choć mam nadzieję, że się mylę...

#164 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 20 January 2007 - 17:41

tonymontana >> a znasz kogoś kto tak zrobił ??

---- Dodano 20-01-2007 o godzinie 17:42 ----
pemmax >> może faktycznie SAD owi wzrosły obroty na ipodach 4x tak więc może już go nie obchodzi te kilka sprzęcików z USA

#165 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 20 January 2007 - 17:44

Zgadza sie. Naprawie podlegal macbook pro i ipod. Przyjeli bez problemu. Poza tym, rozejrzyj sie na forum, jest conajmnej kilka podobnych przypadkow opisanych przez uzytkownikow myapple. Wszystkim przyjeli. A tak wogole to poczytajcie co ma na ten temat do powiedzenia prezes Babiak: Czy nadal polityka serwisowa SADu jest tak restrykcyjna? Pojawiają się głosy o dosyć “kłopotliwych” procedurach serwisowych produktów zakupionych poza oficjalnym kanałem dystrybucji firmy SAD. MB: Zacznijmy od tego, że polityka serwisowa każdej firmy wynika z określonych realiów ekonomicznych oraz procedur obowiązujących w relacji producent-serwis. Z tych powodów KAŻDY serwis jest restrykcyjny - musi przestrzegać określonych procedur i jednocześnie dbać o najwyższą jakość obsługi klienta. Honorujemy w pełni gwarancję międzynarodową Apple (dla przypomnienia wynosi ona na wszystkie produkty 1 rok od daty zakupu). Wątpliwości może rodzić wymóg posiadania dowodu zakupu wraz z numerem seryjnym urządzenia wobec klienta chcącego skorzystać z praw do gwarancji międzynarodowej. Zasada ta została wprowadzona przez Apple na początku roku 2006, obowiązuje wszystkie serwisy Apple na całym świecie i tak naprawdę spowodowana została plagą kradzieży (niewątpliwie najbardziej popularnych odtwarzaczy muzyki) iPodów. Warto tu zauważyć, że polityka gwarancji międzynarodowej Apple jest pewnego typu ewenementem, gdyż gwarancja ta jest ogólnoświatowa. Większość firm sprzedających sprzęt w sektorze konsumenckim mowiąc o gwarancji międzynarodowej myśli kontynentalnie (tzn. produktu sprzedanego w Europie nie da się naprawić w Ameryce).

#166 israel

israel
  • 78 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2007 - 17:52

No wlasnie, a jak pisalem o tym w soim czasie http://www.myapple.p...ead.php?t=31180
to moj post zostal potraktowany jak zart:)
bedzie fajnie.
Tylko zeby apple tak otwierajac sie na nowych klientow, nie pogarszal juz jakosci swoich produktow.
Bo niestety ostatnio nie jest najlepiej

#167 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 20 January 2007 - 18:12

http://www.gazetapra...3.2.8.2.0.1.htm No z tych plotek wywiadów itp to już głowa boli :D

#168 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 20 January 2007 - 23:24

Pytam z ciekawości: czemu tamten załącznik na stronie 14, post 140, cały czas czeka na zatwierdzenie?

#169 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 20 January 2007 - 23:30

Pytam z ciekawości: czemu tamten załącznik na stronie 14, post 140, cały czas czeka na zatwierdzenie?

Bo ujawniał całą prawdę o Apple Poland ;-)

Przepraszam, za moje gapowe...

#170 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 20 January 2007 - 23:31

Hmm... ja mogę klikać bez problemu... być może dlatego, że jestem modem. Tak czy siak zatwierdziłem - już jest OK?

#171 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 posts

Posted 21 January 2007 - 00:16

A inni nie wierzyli mi, że ta ekspresowa ewolucja strony Apple.pl coś zwiastuje. Ja to po prostu czułem !

#172 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2007 - 01:14

i był jeszcze podnośnik i międzymordzie :)

Nie, międzymordzia nigdy w Mac OS nie było.

Ale czy ja napisałem ,że nie był ? Jasne ,że był pierwszy jednak na tym się skończyło, nie wiem co z os,8 i 9 ale w OSX poskiego brak... teraz sie to zmieni i jest to niewątpliwie wielki +

Pierwszy był OS 6. Potem już każdy kolejny system Apple miał polską wersję. Nawet OS X był polonizowany od początku.

Czy mówisz o "Jednoplikowa strona sieci Web (*.mht;*mhtml)" - podczas Zapisz jako w Wordzie 2003 8)

Skoro mogły być "ramki Frame" i "serki Fromage", to czemu nie "sieć Web". I to jest właśnie to wspaniałe słownictwo wzorcowe :-D

#173 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 21 January 2007 - 01:27

No dobra zrobiłem porównanie w PS muszę dowieść swojej racji. Czerwona kreska jest tej samej długości w obydwóch przypadkach. To po to aby zachować przybliżone proporcje. Jak widać trochę inna była czcionka oraz litery były wyżej jak i większe były te niejakie zakładeczki. :) Nic się nie bawiłem z oryginałem ze zrzutów pomijając skalowanie i wykadrowanie. Owszem niektóre elementy są pogrubione to normalne przy konwersji pliku. Nic innego nie udało mi się znaleźć.

#174 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 January 2007 - 01:40

Poprzednio firmy IMC korzystały, po prostu, z innych szablonów strony. W założeniu miał to być system automatycznego tłumaczenia w Apple Europe stron dla IMC. Tyle, że... nie sprawdził się w praktyce. Teraz IMC otrzymały dostęp do tej samej zawartości, która jest na stronach Apple. Podobne zmiany powinieneś zaobserwować również w witrynach innych IMC.

#175 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 posts

Posted 21 January 2007 - 01:44

No właśnie ale może wreszcie będzie ładniej w sklepie ;) i zawsze jakaś to sensacja co nie :P

---- Dodano 21-01-2007 o godzinie 01:47 ----
No faktycznie masz rację: http://www.apple.ru/ tutaj coś im się nie udało http://www.apple.com.pt/por/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users