Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Witamy w Polsce... Apple

• Please log in to reply
314 replies to this topic

#201 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 24 January 2007 - 23:12

To poinformuj jeszcze o literowce na tej stronie, ostatni wers w trzeciej kolumnie. "Tobie jedynie pozostaje wybór co chesz oglądać."

#202 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 24 January 2007 - 23:17

To poinformuj jeszcze o literowce na tej stronie, ostatni wers w trzeciej kolumnie. "Tobie jedynie pozostaje wybór co chesz oglądać."

heh tak jakby po pijaku pisane ;)....oblewali odejscie? :D

#203 Gus

Gus
  • 8 posts
  • SkądWarszawa/Polska

Posted 24 January 2007 - 23:18

...jak również o "odicnki", "dostępneg", "Chaciałbyś", "skatalogowną", "prostrzego". Hmmm... :(

#204 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 24 January 2007 - 23:55

no i wyjasnila sie tajemnica kto jest webmasterem w SAD... ...Janusz_Mistrz :D i wszystko jasne :D

#205 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 25 January 2007 - 02:11

Nooo Janusz_Mistrz rzeczywiscie jest MiSZCZem. Niepokonanym, ze to tak ujme.. Nadchodzi nowe w Apple.. Janusz..Miszcz..

#206 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 25 January 2007 - 15:55

To ja podsycę jeszcze emocje ;-) Wejdźcie na klep.apple.pl i kliknijcie na iTV (największe zdjęcie na górze). I następnie wybierzcie "Prosimy o zarejestrowanie chęci zakupu na tej stronie." Gdzie was przeniosło?

#207 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 25 January 2007 - 16:00

No na stronę iSpotu...

#208 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 posts

Posted 25 January 2007 - 19:42

Co chcesz przez to powiedzieć ??

#209 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 25 January 2007 - 19:45

Co chcesz przez to powiedzieć ??

Kto? Ja? Wydaje się, że trwa powoli przeprowadzka SADu z apple.pl na ispot.com.pl. Może faktyczni Gazeta Prawna ma lepsze informacje niż Steve Jobs ;-)

#210 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 posts

Posted 25 January 2007 - 19:59

Mhhh. Ja sam nie wiem. Czekam narazie na dalsze poczynania na obu stronach www
Bo myślę, że to jednak coś znaczy. No i nowa strona www.ispot.com.pl :)

#211 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 25 January 2007 - 20:02

Nic nie dzieje sie bez przyczyny... :) Ale dopóki nie zobaczę ostatecznego efektu, nie uwierzę ;)

#212 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 January 2007 - 23:14

widzieliście gdzieś w Polsce reklamy Apple ?

No masz, nawet całkiem dużą kampanię ostatnio w kilkunastu wydawnictwach, od Avanti, przez Przekrój na PC Formacie kończąc. Kiedy czytam takie pytania, zastanawiam się, co się teraz czyta? I dochodzę do smutnego wniosku, że chyba nic...

#213 piekamil

piekamil
  • 117 posts

Posted 25 January 2007 - 23:49

co do strony to dostałem smycz i kubek z napisem "apple.pl" ale takiej strony moja wyszykiwarka nie znajduje. Co najwyżej przekierowanie z www.apple.pl na www.apple.com.pl. Trochę szkoda. Za to smycz niczego sobie.

#214 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 posts

Posted 26 January 2007 - 17:02

A mi ta strona apple.pl śmiga jak miło na Firefoxie :)

#215 iceman

iceman
  • 74 posts

Posted 26 January 2007 - 20:18

ale strona apple.pl niestety nie nadaza za apple.com bo tam na stronie glownej jest iPhone. Na polskiej stronie powinno byc to samo.

#216 korniszon

korniszon
  • 1152 posts
  • Skądkanalizacja

Posted 26 January 2007 - 20:47

w takim razie www.apple.com/uk nie nadąża za apple.com

#217 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 26 January 2007 - 20:58

ale strona apple.pl niestety nie nadaza za apple.com bo tam na stronie glownej jest iPhone. Na polskiej stronie powinno byc to samo.

Nic nie powinno. W Polsce nie ma telefonu iPhone ani sieci Cingular, nic dziwnego wiec, ze na polskiej stronie Apple nie ma tego produktu. SAABA 97 tez nie ma na saab.pl i jakos nikt sie nie burzy z tego powodu.

#218 Paolo

Paolo
  • 85 posts
  • SkądPuszcza Kampinoska

Posted 26 January 2007 - 21:10

No masz, nawet całkiem dużą kampanię ostatnio w kilkunastu wydawnictwach, od Avanti, przez Przekrój na PC Formacie kończąc. Kiedy czytam takie pytania, zastanawiam się, co się teraz czyta? I dochodzę do smutnego wniosku, że chyba nic...

Ja np. czytam Newsweek, Wprost, Politykę, Dziennik, Puls Biznesu i czasem Gazetę Wyborczą, oglądam kilka kanałów telewizyjnych i regularnie czytam wiadomości w Onecie, WP, Interii - i nie widziałem tam nawet śladu reklamy iPodów (czyli produktów najbardziej masowego rażenia), już nie mówiąc o komputerach. Wystarczy wejść np. na CNN.com i filmiki Mac/PC trafiają się tam co czwarte wejście ...

Dlatego uważam, że reklamy Apple w Polsce nie ma, a jak jest - to może w jakichś niszowych czasopismach dla informatyków lub grafików. Tu jest do zaorania całe pole przez Apple PL.

#219 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 26 January 2007 - 21:30

No to osleples chyba - byly wkladki - reklamowki o ipodzie w Polityce i bodajze we Wprost, a takze jakims tam Focusie czy cos tam jeszcze. Fakt ze Heidi troche przesadzil z ta "duza kampania reklamowa" bo tak naprawde to byl pikus, no ale byl, SAD nareszcie stara sie dotrzec do szerszego rynku..

#220 Paolo

Paolo
  • 85 posts
  • SkądPuszcza Kampinoska

Posted 26 January 2007 - 22:25

No to osleples chyba - byly wkladki - reklamowki o ipodzie w Polityce i bodajze we Wprost, a takze jakims tam Focusie czy cos tam jeszcze. Fakt ze Heidi troche przesadzil z ta "duza kampania reklamowa" bo tak naprawde to byl pikus, no ale byl, SAD nareszcie stara sie dotrzec do szerszego rynku..

Żeby reklama była skuteczna (tzn. żeby docierała do celu i była przez ten cel - zwany swojsko targetem - zauważona) musi mieć odpowiednią liczbę placements, częstotliwość i dobrze przygotowaną "mieszankę" mediów - jeśli czytając dość regularnie wielkonakładowe dzienniki, tygodniki oraz wiadomości na dużych portalach nie zauważyłem tych reklam, o których piszesz (a - jako gorliwy neofita Apple'a - zwróciłbym na to uwagę), to znaczy, że nie były one skuteczne. Obejrzyj sobie CNN.com i porównaj, jak często pojawia się tam "Hello, I'm a Mac - and I'm a PC" - a jak często na Onecie ... (nie ma co liczyć stosunku :cool: tych dwóch wielkości, bo wyjdzie dzielenie przez zero :wink: )

#221 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 26 January 2007 - 22:29

Paolo: wiekszy kraj, wieksza ogladalnosc, wieksza ilosc wydawanych na zakupy pieniedzy to i kampanie reklamowe wieksze. ;)

#222 Paolo

Paolo
  • 85 posts
  • SkądPuszcza Kampinoska

Posted 26 January 2007 - 22:43

Paolo: wiekszy kraj, wieksza ogladalnosc, wieksza ilosc wydawanych na zakupy pieniedzy to i kampanie reklamowe wieksze. ;)

Oczywiście - ale także większa cena reklamy ...

Jeśli w polskiej telewizji można oglądać reklamę proszku Vizir, Volkswagena Golfa albo drukarki HP - (producentowi się to po prostu opłaca - dzięki tej reklamie trzaska więcej kasy), to można by było też oglądać reklamę iPoda (np. tę z Bobem Dylanem - była czadowa ...) Ale ktoś nie ma na to budżetu, nie chce mu się albo nie umie ... Dlatego właśnie twierdzę, że w Polsce nie ma reklam Apple.

#223 Lack

Lack
  • 2171 posts
  • SkądGdynia

Posted 26 January 2007 - 23:27

Jeśli w polskiej telewizji można oglądać reklamę proszku Vizir, Volkswagena Golfa albo drukarki HP - (producentowi się to po prostu opłaca - dzięki tej reklamie trzaska więcej kasy), to można by było też oglądać reklamę iPoda (np. tę z Bobem Dylanem - była czadowa ...) Ale ktoś nie ma na to budżetu, nie chce mu się albo nie umie ... Dlatego właśnie twierdzę, że w Polsce nie ma reklam Apple.

Marketing nie kończy się na stwierdzeniu "reklama dzwignią handlu"...

#224 zasina

zasina
  • 159 posts
  • SkądKrobia / Gostyń

Posted 27 January 2007 - 11:44

Ja np. czytam Newsweek, Wprost, Politykę, Dziennik, Puls Biznesu i czasem Gazetę Wyborczą, oglądam kilka kanałów telewizyjnych i regularnie czytam wiadomości w Onecie, WP, Interii - i nie widziałem tam nawet śladu reklamy iPodów (czyli produktów najbardziej masowego rażenia), już nie mówiąc o komputerach. Wystarczy wejść np. na CNN.com i filmiki Mac/PC trafiają się tam co czwarte wejście ...

Dlatego uważam, że reklamy Apple w Polsce nie ma, a jak jest - to może w jakichś niszowych czasopismach dla informatyków lub grafików. Tu jest do zaorania całe pole przez Apple PL.

w Newsweeku były reklamy iPodów nano 2g ;)

#225 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 posts

Posted 27 January 2007 - 11:48

Napisałem maila do webmastera, żeby poprawili te rażące błędy na stronie www.apple.pl oraz www.ispot.com.pl Mam nadzieje, że je szybko poprawią, bo ten "Ściągnij bezpładnie" poprawili odrazu i podziękowali

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users