Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Witamy w Polsce... Apple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
314 odpowiedzi w tym temacie

#126 yezooz

yezooz
  • 85 postów
  • SkądGdansk, PL

Napisano 19 stycznia 2007 - 16:38

wiem, moze zrobimy kalambury. ty rysuj cos i wysylaj screeny, a my bedziemy zgadywac ;)

#127 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 19 stycznia 2007 - 16:40

Ehh no wiadomo juz.. Nie trzeba kalamburow.

#128 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 19 stycznia 2007 - 17:15

Nie zdziwcie się jak osXa będzie można spokojnie instalować na dowolnym PC.

Eee watpie aby Stefanowi tak palma odbila :roll:

#129 lonk

lonk
  • 113 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 19 stycznia 2007 - 18:02

Czego się nie robi dla kasy... zresztą jak powszechnie wiadomo im więcej się jej ma tym więcej się jej chce a Stefan to tylko człowiek.

#130 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 19 stycznia 2007 - 18:03

Czego się nie robi dla kasy, a jak powszechnie wiadomo im więcej się jej ma tym więcej się jej chce. Stefan to tylko człowiek.

jak zaczna sprzedawac system dla pececiarzy to bedzie to oznaczalo koniec apple. mam andzieje, ze sie mylisz.

#131 aldek

aldek
  • 793 postów
  • SkądGrodzisk Maz. Wieś: Reczyce

Napisano 19 stycznia 2007 - 18:46

A dlaczego niby koniec apple? To naturalna konsekwencja, skoro już dziś maki są w zasadzie pecetami, tylko z lepszym dizajniem, i (cicho Lack) lepiej wykonane, to czemu by nie wypuścić OS X na pc? Zwróćcie uwagę, że koncern zrezygnował z nazwy Computer :D, bo to ich ograniczało. Myślę, że gdyby Apple zdecydowało się wypuścić OSX z możliwością instalacji na PC, to byłby strzał w 10. Czy koncern by na tym stracił? Wątpię. Obecny mechanizm aktywacji (wbudowany w Win) znacznie ograniczył piractwo tego systemu. Apple mogłoby go powielić, albo dopracować. Orginalne komputery apple stanowiłyby pewien luksusowy dodatek do oferty. I już.

#132 TomkOx

TomkOx
  • 370 postów

Napisano 19 stycznia 2007 - 18:47

Dzisiejsze Nowości (tzn. z piątku 19 stycznia 2007) - strona 6. Jeeeeeaaaaaaaaaaaa!!! Fakof mister Gejts from maj kantry. Mac Rox, zaś PieC (z Windowsem zwłaszcza) nie - takie są fakty. Żeby było ciekawie - na marginesie dodam - iż nadal wierzę w odrodzenie i debiutancką reaktywację równie roxującego... Commodore.

#133 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 stycznia 2007 - 20:48

Dziwi mnie tylko jeszcze jedna sprawa, że nikt tu nie porusza celów strategicznych APPLE i tego, że ta firma coraz więcej czasu poświęca softowi. Nie zdziwcie się jak osXa będzie można spokojnie instalować na dowolnym PC.

Bill Gates chyba by padł trupem :D

Żeby było ciekawie - na marginesie dodam - iż nadal wierzę w odrodzenie
i debiutancką reaktywację równie roxującego... Commodore.

Żebyś się nie zdziwił

http://www.commodore...2 Hardware.aspx

#134 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 20 stycznia 2007 - 15:42

Ale to Commodore juz nie ma nic wspolnego z tamtym. Taka moda na zachodzie, niektorze firmy kupuja martwe brandy, czytalem artykul w The Economist.

#135 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 20 stycznia 2007 - 15:51

http://www.apple.com.pl/start/
Czy Wy zauważyliście co ja. Na stornie apple.pl jest oryginalny pasek z apple.com ???!!! Czyżby SAD miał się przekształcić ?? :D

#136 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 15:53

Ale jaja. Wczesniej tego nie widzialem.. Cos sie dzieje.. "Apple Polska będzie mieścić się na warszawskim Mokotowie w biurze należącym do Regusa. Mamy nadzieję, że to tylko etap przejściowy. " /za Computerworld/

#137 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:10

Może chłopaki z SADu pojechali na szkolenia do USA :P

#138 heretique

heretique
  • 334 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:24

http://www.apple.com.pl/start/
Czy Wy zauważyliście co ja. Na stornie apple.pl jest oryginalny pasek z apple.com ???!!! Czyżby SAD miał się przekształcić ?? :D

Ale o co chodzi? Jaki pasek?

#139 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:32

Chłopakom chodzi o ten pasek na dole głównej strony chyba.

#140 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:34

A poplotkować można. Byłem dziś w iSpocie i strasznie mulił net gościu coś gadał o zmianach na serwerze. Szczerze nie wiem co to ma wspólnego z mulenie netu w Spocie no ale. A pasek już przesyłam o co mi chodzi, nie wiem jak na to mówić menu ??

#141 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:36

Jak dobrze pamiętacie to stary wyglądał gdzieś tak jak ten przesłany obrazek a nowy zobaczycie na stronie. Stary się wyświetla jak wejdziemy do sklepu. ;)

#142 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:36

Tak, chodzi o ten pasek wyboru u gory, charakterystyczny dla witryn Apple na calym swiecie.Taka czcionka sie pojawila, jak na apple.com Wczesniej przyznam sie tego nie widzialem. Moze bylo a przeoczylem, nie wiem..

#143 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:41

tonymontana>> uwierz mi nie było mam oko do takich szczególików. Wcześniej był lepszy jakościowo niż ten co przesłałem ze sklepu ale nie był identyczny ze stroną apple.com Tydzień temu jak byłem na sadowskiej stronie nie było tego a wierzcie mi często jestem tu i tu jednocześnie ślinie się ;) na iMac'a

#144 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:47

Tak, chodzi o ten pasek wyboru u gory, charakterystyczny dla witryn Apple na calym swiecie

Nie chcę gasić Waszego entuzjazmu, ale ten pasek był już wcześniej. Przykro mi:cool:
Niech nadzieją będzie fakt, że po wpisaniu www.apple.pl strona się ładuje. Fakt z przekierowaniem na www.apple.com.pl, ale już np. http://www.apple.pl/hotnews/ wczytuje się normalnie (po oddziałowemu:-)).

#145 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:53

EEE musiał się wtrącić a tak było fajnie. Zmiana paska nic nie znaczy. Ale na pewno ten pasek nie był :P był prawie identyczny ale wyższy o ok 2px i tekst był napisany na obrazkach. Klikałeś w tekst aby wejść na stronę. Jestem przekonany może i to coś zmieniło się z 1miesiąc temu ale niee. Kiedyś porównywałem paski apple.pl i apple.com i się różniły właśnie gabarytami minimalnie ale różniły.

---- Dodano 20-01-2007 o godzinie 16:54 ----
Tak samo lekko cieniowanie było inne :P

#146 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:58

OT: może by ktoś z moderatorów tam ten załącznik na poprzedniej stronie zatwierdził? Jak to działa inaczej to sory za OT.

#147 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 16:58

no przesadziłem 3px dobra więcej nic nie upieram się

#148 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 17:07

Eh ja bym pogdybal jak to wszytko bedzie wygladalo. SAD na pewno zostanie, bo prowadzi teraz ogromny zaciag nowych pracownikow, do wawy i poznania, wiec raczej nie przyjmuje ludzi by po zatrudnieniu powiedziec im, zeby spadali bo Apple Polska przejelo biznes i to juz nie ich dzialka.. SAD zostanie czyli zmieni sie co? Pracownicy SADu beda pracowali dla SADu czy dla Apple? Dosc niebagtelne znaczenie ma to np do wpisania do CV. Pracowalem dla SADu czy dla Apple? Dosc znaczaca roznica..

#149 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 17:15

tonymontana >> no ale przecież nie możemy spodziewać się, że apple otworzy nowe biura, wykupi powierzchnie pod magazyny i zatrudni nowych pracowników. To za duży wkład kasy i jeszcze do tego pamiętajmy, trzeba podpisać nowe umowy szukać nowe sklepy które nie są zobowiązane umową z SADem bynajmniej na jakiś okres czasu. Oraz walka reklamowa tłumaczenie ludziom, że apple.com/pl nie jest to samo co apple.pl itp. Myślę, że jeżeli coś to to wszystko będzie polegało na jakimś przekształceniu SADu. Ale to są gdybania każdy myśli to co myśli.

#150 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 17:18

Jeśli faktycznie by się tak stało, że Apple wejdzie do Polski to SAD przecież może dołączyć po prostu do grupy resellerów, jak np. Cortland. Z biznesowego punktu widzenia to że zatrudniają większą ilość pracowników i właśnie teraz rozbudowywują iSpoty też nie wydaje się takie głupie - chcą może ugruntować swoją pozycję na rynku przed wejściem Apple. To mogłoby świadczyć o tym, że po wejściu na nasz rynek Apple nie dba o to co się stanie z SADem, a ci się boją, ale to tylko moje gdybania :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych