Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przyspieszanie iOS 4 na 3G & 3GS?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#26 quakelive

quakelive
  • 31 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 22:41

Memtool działa tak jak działał na wcześniejszym sofcie. Ikonke Cydii też miałem na początku białą, po pierwszej aktualizacji się zmieniła

#27 t0taln00b

t0taln00b
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwca 2010 - 14:58

Sposób na przyśpieszenie animacji w iP 3G z odblokowaną tapetą.

Wchodzimy w: /System/Library/CoreServices/Springboard.app i usuwamy 8 plików:

- WallpaperGradient….png

- WallpaperIcon….png

itd.

GENIALNE! Springboard chodzi mi szybciej niż na 3.1.2 i w dodatku pozbyłem się tego wkurzającego cienia pod blankami, które zasłaniały mi tapetę z Megan Fox :D

#28 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 24 czerwca 2010 - 20:45

hmmm chyba tez sprawdze ten motyw z kasowaniem tych 8 plikow :P a czy przez to aplikacje sie laduja szybciej?

#29 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 czerwca 2010 - 10:42

Masakra jak Apple obciązyło system tym softem. 3GS nawet nie wyrabia.

Grałem dzisiaj w NOVE i co ? gra dziwnie szarpała co jakiś czas. Np wyskakuje kilku przeciwników i szarpnięcia jakby doczytywało i to na czystym sofcie BEZ JB i przed grą system resetowany by nie potrzebnie coś w tle chodziło.

Skoro Nova tak chodzi to co dopiero Prince of Persia WW jak na 3.1.3 dziwnie animacja spadała...Porażką i chcą matoły na siłe zmusić do zakupu IPHONE 4 !!!

---------- Wpis dodano o 11:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:37 ----------

Grałem dzisiaj w NOVE i co ? gra dziwnie szarpała co jakiś czas. Np wyskakuje kilku przeciwników i szarpnięcia jakby doczytywało i to na czystym sofcie BEZ JB i przed grą system resetowany by nie potrzebnie coś w tle chodziło.

Skoro Nova tak chodzi to co dopiero Prince of Persia WW jak na 3.1.3 dziwnie animacja spadała...Porażką i chcą matoły na siłe zmusić do zakupu IPHONE 4 !!!

#30 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 25 czerwca 2010 - 17:20

---------- Wpis dodano o 11:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:37 ----------

Ja kolego nawet z ciekawości nie zamierzam instalować iOS 4 :P Wiem jakie są tego skutki a mam 3G ;xx
Aha 2 razy to samo napisałeś/przekopiowałeś.
Co do tematu to nic nie wprowadzam nowego ;]

#31 okonez13

okonez13
  • 179 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 08:27

Sam fakt ze usuwam z oprogramowania zawsze okolo 70% daemonow (tym razem zostawilem 22 z 81 na ios4) i nie stracilem praktycznie zadnych waznych funkcji (wylączony spotlight, push notyfications i blokowanie klawiatury dlugim (ponad 4 cyfry) haslem nie dziala jak powinno) swiadczy o tym ze Apple nie stara sie uczynic iPodow i iPhonow zbyt szybkimi....zawsze zostawiaja sobie pole do popisu na nowe zabawki. Gdyby chcieli z powodzeniem mogliby odchudzic system na tyle aby dzialal plynnie na iPhonie 2G ale to sie nie oplaca...nie mam nikomu za zle tego bo kazda firma z tej branzy dziala w podobny sposob...chwala dla xda-developers bo dzieki nim na WIndows MObile uzytkownicy maja praktycznie dozywotni support dla kazdego urzadzenia HTC;D...

#32 kotylozaur

kotylozaur
  • 71 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 11:33

Czekamy na tutorial :) Usunięcie 8 plików Walpaper... rzeczywiście pomaga !

#33 KubaAXE

KubaAXE
  • 81 postów
  • SkądChicago / Kraków

Napisano 31 lipca 2010 - 05:54

Sposób na przyśpieszenie animacji w iP 3G z odblokowaną tapetą.

Wchodzimy w: /System/Library/CoreServices/Springboard.app i usuwamy 8 plików:

- WallpaperGradient….png

- WallpaperIcon….png

itd.

Mozesz to opisac dokładniej jaki program i dokładnie co zrobić krok po kroku zeby to usunąć??

Dobra zrobiłem już t tym, a powiecie mi jeszcze jak przyśpieszyć iOS4 właśnie takim grzebaniem w WinSCP albo jakoś inaczej, usuwanie deamonów itp, dacie jakiś poradnik, tutorial? Z góry dzięki.

#34 KubaAXE

KubaAXE
  • 81 postów
  • SkądChicago / Kraków

Napisano 31 lipca 2010 - 08:08

Możecie dać tutorail jak usunąć te deamony niepotrzebne i języki na iOS4 w iPhone 3G?

#35 flamner

flamner
  • 253 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2010 - 09:23

Również przyłączam się do prośby o tutorial!

#36 KubaAXE

KubaAXE
  • 81 postów
  • SkądChicago / Kraków

Napisano 01 sierpnia 2010 - 00:20

Również przyłączam się do prośby o tutorial!

Mam! Już sam odkryłem :P Po prostu zrób tak jak na instrukcji ! ... Tak samo robi się na 3.XX i iOS4

#37 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 19:48

Sam fakt ze usuwam z oprogramowania zawsze okolo 70% daemonow (tym razem zostawilem 22 z 81 na ios4) i nie stracilem praktycznie zadnych waznych funkcji (wylączony spotlight, push notyfications i blokowanie klawiatury dlugim (ponad 4 cyfry) haslem nie dziala jak powinno) swiadczy o tym ze Apple nie stara sie uczynic iPodow i iPhonow zbyt szybkimi....zawsze zostawiaja sobie pole do popisu na nowe zabawki. Gdyby chcieli z powodzeniem mogliby odchudzic system na tyle aby dzialal plynnie na iPhonie 2G ale to sie nie oplaca...nie mam nikomu za zle tego bo kazda firma z tej branzy dziala w podobny sposob...chwala dla xda-developers bo dzieki nim na WIndows MObile uzytkownicy maja praktycznie dozywotni support dla kazdego urzadzenia HTC;D...

usunąłeś lsd... przywróc z kopii i będzie hasło działać.

#38 KubaAXE

KubaAXE
  • 81 postów
  • SkądChicago / Kraków

Napisano 07 sierpnia 2010 - 02:44

Może to być dziwne ale u mnie 3.1.2 na 3G chodzi dużo szybciej o 3.1.3 a o 4.0.1 to już nie wspomnę.

#39 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 08:45

Moze ktos napisac tutek jakie mozna jeszcze deamony usunac na ios 4.0 ? :)

#40 milan_

milan_
  • 90 postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:31

po 1. cały temat jest temu poświęcony
po 2. Przy

#41 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 20:29

Skozystałem z tego tutka juz wczesniej jednak nie oto mi chodzi poniewaz ios 4 wprowadza nowe pamieciozerne bajery i deamony i znajdzie sie tam pewnie kilka nowych deamonow ktore sa nie potrzebne. Chcialbym wiedziec ktore to deamony abym mogl usunac je.

#42 KubaAXE

KubaAXE
  • 81 postów
  • SkądChicago / Kraków

Napisano 08 sierpnia 2010 - 02:01

przecież usuwa się je tak samo na iOS4 i 3.1.3

#43 Djok

Djok
  • 213 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 12:20

Kurcze dalej nie rozumiem. Mam ipoda touch 2g ios 4.0. Co mam zrobić aby chodził szybciej? Ipod strasznie się zacina, jak przeskakuje między pulpitami to są drobne szarpnięia. co mam zrobić?

#44 milan_

milan_
  • 90 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:48

Kurcze dalej nie rozumiem. Mam ipoda touch 2g ios 4.0. Co mam zrobić aby chodził szybciej? Ipod strasznie się zacina, jak przeskakuje między pulpitami to są drobne szarpnięia. co mam zrobić?

przeczytać 1 stronę tego tematu

#45 KubaAXE

KubaAXE
  • 81 postów
  • SkądChicago / Kraków

Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:46

wgraj 3.1.2 albo 3.1.3 tzn. zrób downgrade za pomocą iTunes i RecBoot masz tutaj filmik zrobiony przeze mnie : YouTube - ‪How to downgrade iPhone & iPod Touch iOS4 to 3.1.3‬‎

#46 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 sierpnia 2010 - 14:57

panowie przez przypadek usunołem sobie: com.apple.apsd.plist – Po wywaleniu usługa “Push Notifications” nie będzie działać mogłby ktoś gdzies zrobic upload ;-))

#47 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 09 sierpnia 2010 - 15:01

prosze: http://www.sendspace...84d8f8d3815b65b

#48 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 sierpnia 2010 - 15:12

thx ;-))

#49 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 16:05

No dobra, a czy da się usunąć te pliki bez robienia JB ? Ni cholery Cyberduck nie może się dostać do iP.

#50 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 22:59

Nie da sie. Musisz JB zrobic

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych