Tyle, że Omnia HD działa na przestarzałym Symbianie... Pewnie gdyby był tam iPhone OS, dałoby się uruchomić więcej. Bawiłem się Omnią HD i szczerze - obiektywnie - nic specjalnego. Ale ok - bez fanbojstwana pdadb.net zawsze byly niescisłości wiec 100% rzetelności to przesada , jeszcze nie dawno przy galaxy s był napis Built-in-Flash: mobile light (LED) a jak juz wiadomo to nie ma , wpisy robią kumaci ludzie pewnie z pocketnow.com i czego nie wiedzą to dopiszą mniej wiecej trafiając
a najwazniejsze jest ile ramu jest po uruchomieniu i jak go mozna jeszcze wykorzystac
w htc diamond miałem 192MB a po uruchomieniu systemu zostaje 40MB wolnego gdzie dwie wieksze stronki na www robily out of memory
na omnihd mam 256 a po uruchomieniu ponad 150MB wolnego i udało mi sie uruchomic 50 aplikacji na raz a hyperxowi 62 YouTube - i8910 Running 62 apps at the same time !!! i na omnihd ta pamiec jest nie do zajechania
na 3G jest troche przymało ale na 3GS 256 i ile jest wolnego po restarcie ponad 100MB ? zdażyło się komuś ze zabrakło w jakiś sposób ?
Tak samo jest z MacBookami - Windows działa 5 godzin, MacOS 9.