Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozmowy na luzie jak wrażenia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
438 odpowiedzi w tym temacie

#176 soczekpl

soczekpl
  • 3 350 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 czerwca 2010 - 21:25

na pdadb.net zawsze byly niescisłości wiec 100% rzetelności to przesada , jeszcze nie dawno przy galaxy s był napis Built-in-Flash: mobile light (LED) a jak juz wiadomo to nie ma , wpisy robią kumaci ludzie pewnie z pocketnow.com i czego nie wiedzą to dopiszą mniej wiecej trafiając
a najwazniejsze jest ile ramu jest po uruchomieniu i jak go mozna jeszcze wykorzystac
w htc diamond miałem 192MB a po uruchomieniu systemu zostaje 40MB wolnego gdzie dwie wieksze stronki na www robily out of memory
na omnihd mam 256 a po uruchomieniu ponad 150MB wolnego i udało mi sie uruchomic 50 aplikacji na raz a hyperxowi 62 YouTube - i8910 Running 62 apps at the same time !!! i na omnihd ta pamiec jest nie do zajechania
na 3G jest troche przymało ale na 3GS 256 i ile jest wolnego po restarcie ponad 100MB ? zdażyło się komuś ze zabrakło w jakiś sposób ?

Tyle, że Omnia HD działa na przestarzałym Symbianie... Pewnie gdyby był tam iPhone OS, dałoby się uruchomić więcej. Bawiłem się Omnią HD i szczerze - obiektywnie - nic specjalnego. Ale ok - bez fanbojstwa ;)

Tak samo jest z MacBookami - Windows działa 5 godzin, MacOS 9.

#177 Felmyst

Felmyst
  • 251 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 11 czerwca 2010 - 21:30

Druga sprawa to jak czytam, ze ktoś się zastanawia czy na 3G/3GS wprowadza facetime to jestem za wprowadzeniem testu na inteligencję przed założeniem konta na myapple.

Zabawne też jest to, że ostatnio w iTunes aplikacja działająca jako lusterko pojawiła się za darmo do ściągnięcia :D To jest właśnie dla tych co chcą facetime w 3G/3GS :D

#178 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2010 - 21:54

Zabawne też jest to, że ostatnio w iTunes aplikacja działająca jako lusterko pojawiła się za darmo do ściągnięcia :D To jest właśnie dla tych co chcą facetime w 3G/3GS :D

Będą mieli własny "fejs". ;)

#179 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 12 czerwca 2010 - 20:57

Powiedzcie mi, czy jeśli kupię iPhona 4 i wytnę sobie swoją kartę Play to będzie działać? Chodzi mi o to, że mam świetny numer i nie chcę go stracić a papierów nie mam na numer bo kupiony przez internet więc drugiego nie dostanę. Swoją drogą mam nadzieję, że wyrwę taką okazję jak przy 3gs, 2 dni po premierze w sklepie 540 funtów (2700zł) a ja kupiłem nowiutkiego za 400 (2000zł) :D

#180 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 12 czerwca 2010 - 20:58

jest taka opcja u wielu operatorów jak przenieś numer z innej sieci

#181 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 12 czerwca 2010 - 21:04

Ale kto tu mówi o przeniesieniu numeru? Ja się pytam czy jak przytnę kartę to będzie działać.

#182 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 12 czerwca 2010 - 21:06

ja bym nie ryzykował, bo może przestać działać i stracisz swój ulubiony numer ;)

#183 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 12 czerwca 2010 - 22:32

Witam. Mam takie pytanie, może ktoś zna odpowiedz.. mianowicie jak to będzie z tą wielozadaniowością. Na przykład mamy uruchomionych 11 aplikacji i chcemy wszystkie zamknąć. Będziemy musieli każdą z osobna, czy będzie jakaś opcja zamknięcia wszystkich aplikacji od razu??

#184 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 czerwca 2010 - 22:42

Powiedzcie mi, czy jeśli kupię iPhona 4 i wytnę sobie swoją kartę Play to będzie działać? Chodzi mi o to, że mam świetny numer i nie chcę go stracić a papierów nie mam na numer bo kupiony przez internet więc drugiego nie dostanę.

Idziesz do punktu Play, podajesz ostatnie połączenia jakie wykonałeś, ostatnie smsy, ile miałeś na koncie i takie tam co potwierdza, że to Twój telefon i:
1. Rejestrujesz numer na swoje dane - w razie zguby/kradzieży zniszczenia dostajesz nową kartę za okazaniem dowodu
2. Prosisz o wyrobienie nowej karty bo tą przerabiałeś na microSIM i Ci nie wyszło.
3. Punkt pierwszy jest lepszym rozwiązaniem.

#185 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 czerwca 2010 - 00:00

Witam. Mam takie pytanie, może ktoś zna odpowiedz.. mianowicie jak to będzie z tą wielozadaniowością. Na przykład mamy uruchomionych 11 aplikacji i chcemy wszystkie zamknąć. Będziemy musieli każdą z osobna, czy będzie jakaś opcja zamknięcia wszystkich aplikacji od razu??

Nie wiadomo. Na razie trzeba kazda z osobna. Instrukcji do iOS4 jeszcze nie ma, wiec ciezko stwierdzic jakie sa dodatkowe opcje.
Ja mam nadzieje ze cos jest przewidziane, w najgorszym razie bedzie w pierwszym apdejcie. Na razie bardzo slabo to wyglada jesli chodzi o uzytecznosc i wygode.

#186 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 09:59

A może już pora na zmianę telefonu ? Mam iPhone 3G, stać mnie na iPhone 4, ale są również inne telefony, jak Samsung Wave czy Samsung Galaxy S. Samsung Wave, przykładowo, ma taki sam procesor jak iPhone 4, ale wyświetlacz super amoLED - przy czym jest tańszy. Ma natomiast jakiś swój system (wydaje się, że nie ma na niego zbyt wiele aplikacji dodatkowych). Galaxy S, natomiast, również ma amoLED, a z androidem potrafi naprawdę bardzo dużo (zwłaszcza po update'cie do 2.1). Nagrywa filmy w HD 720p, 5Mpix aparat, bluetooth 3.0 (pełny), oraz videorozmowy (standardowe). Oba samsungi posiadają ekrany pojemnościowe oraz multitouch. Zastanawiam się więc poważnie nad przesiadką na Samsunga Galaxy S z androidem, jestem jednak fanem appla, na którego korzyść przemawia applestore...ale co oprócz tego ? Edit: Mały dopisek...android obsługuje Flash'a.

#187 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:25

to już zależy od ciebie ... czy chcesz wydać "troche" kasy na iPhone'a i cieszyć się, że masz super telefon i konsolę w jednym, czy chcesz mieć zwykły telefon samsunga i mało aplikacji na androida w porównaniu do appstore. ja miałem kilka samsungów. i powiem szczerze, ze na początku każdy mi się podobał, a potem dochodziłem do wniosku, że ma za mało funkcji, albo kilka, które nie działają tak jak chcę, albo w ogóle ich nie używam. W AppStore masz multum aplikacji podobnych do siebie i możesz przebierać spośród nich. Jeśli chcesz mieć fantastyczny, moim zdaniem, telefon od Apple to go bierz. Tylko teraz kwestia pieniędzy... kupisz Samsunga, to ci jeszcze zostanie na drugiego, jak nie trzeciego takiego. No a wydając na iPhone'a 4 musisz się liczyć z tym, że stracisz 3-4 tysiaki, ale będziesz wiedział na co to wydałeś. To jest moja opinia, jednak to ty będziesz używał tego telefonu i to ty będziesz musiał się z którymś użerać, czy tak, czy tak. ;)

#188 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:26

Ja 3 dni temu kupiłem Wave i telefon jest naprawdę dobry. Nie przymula, sprzęt ma świetny (bluetooth 3.0, wifi b/g/n, nagrywa filmy w hd i wiele innych). Jak dla mnie to połączenie iphona po jailbreaku z androidem. Jest np. coś jak sbsettings w iphonie, są powiadomienia na górnej belce jak w androidzie, jest appstore w którym są ceny w złotówkach, grafika gier podobna do iphone (są już real football 2010, dungeon hunter, sandstorm itp). Minusem jest znikoma ilośc aplikacji (niecałe 200 narazie), ale to się zmieni. Już piszę klienta blipa na niego ;) Mimo wszystko we wrześniu biorę w playu iphone 4 (niestety będą mieli dopiero od września).

#189 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:31

Samsung Wave też ma swój sklep - chyba Need For Speed już na niego wyszło i nawigacja Ndrive. No i ma autorski system - Samsung Bada, a nie jakiegoś Symbiana... Ciekawa propozycja.

#190 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:39

Im więcej oglądam filmików z Samsungiem Galaxy S (i9000) tym bardziej mi sie podoba. No cóż, trzeba będzie wziąć go do łapy jak tylko wyjdzie. Do tej pory wielkim plusem dla iPhone'a był jego wyświetlacz...ale tego plusa mają już inni. Myślę, że android store (czy jak on się tam nazywa) szybko się rozwinie. No to pięknie - teraz mam dylemat i sam wytrąciłem sobie z ręki sporo argumentów, które do tej pory były tylko po stronie iPhone'a.

#191 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:40

Samsung Wave też ma swój sklep - chyba Need For Speed już na niego wyszło i nawigacja Ndrive. No i ma autorski system - Samsung Bada, a nie jakiegoś Symbiana... Ciekawa propozycja.

co do need for speed to nie widziałem w apps storze, ale jest asphalt 5.
Ndrive jest, ale w ciągu miesiąca mają dojść sygic i navigon, więc platforma jest baardzo rozwojowa :)

#192 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:42

W AppStore jest NFS Undercover i Shift. Shift jest imo gorszy.

#193 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:44

Im więcej oglądam filmików z Samsungiem Galaxy S (i9000) tym bardziej mi sie podoba. No cóż, trzeba będzie wziąć go do łapy jak tylko wyjdzie.

Do tej pory wielkim plusem dla iPhone'a był jego wyświetlacz...ale tego plusa mają już inni. Myślę, że android store (czy jak on się tam nazywa) szybko się rozwinie.

No to pięknie - teraz mam dylemat i sam wytrąciłem sobie z ręki sporo argumentów, które do tej pory były tylko po stronie iPhone'a.

2 dni temu bawiłem się Galaxy S (jak ktoś się chce pobawić na żywo to wystarczy udać się do Blue City - stoisko Samsunga promuje 2 aparaty - Wave i Galaxy S). Naprawdę fajny telefon, wyświetlacz 4 cale, większy od iphone, domyślnie zainstalowany program aBooks czy jakoś tak, bardzo podobny do Wave w obsłudze, tylko więcej aplikacji bo to android. Nic nie przycina, świetny sprzęt i DLNA (w wave i galaxy)

#194 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:47

Wyświetlacz działa tak samo lekko, precyzyjnie i płynnie jak w iPhone ?

#195 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:48

offtopic nam się robi. miało być o wrażeniach z iPhone 4 ;D

#196 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:50

Wyświetlacz działa tak samo lekko, precyzyjnie i płynnie jak w iPhone ?

Tak. Tylko w niektórych przypadkach klawiatura nie wyrabia co po przyzwyczajeniach z iphone może być trochę irytujące. Co do reszty to nie mam zastrzeżeń.

---------- Wpis dodano o 11:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:50 ----------

offtopic nam się robi. miało być o wrażeniach z iPhone 4 ;D

hehehe :D
wrażenia to będą jak on wkońcu wyjdzie ;)

#197 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:55

Polecam ten artykuł ;) Można się uśmiać

#198 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 10:59

Wbrew pozorom , to nie jest OFF-TOP. Dlaczego ? Bo iPhone 4 zrobił na mnie takie wrażenie, że zastanawiam się czy warto go kupić czy też rozejrzeć się za konkurencją (czyli wrażenie niewielkie) - czyli np. Samsungiem Galaxy S właśnie. Myślę, że na chwilę obecną te dwa telefony można śmiało porównywać. Ja się pytam co iPhone 4 ma takiego czego nie ma samsung galaxy s (z wyjątkiem nad wyraz potrzebnego żyroskopu). Bo na korzyść Samsunga mogę wymienić obsługa flash, videorozmowy, bluetooth (multitasking, filmy 720p oraz wyświetlacz multitouch mają oba - z tym, ze samsung ma większy i w tech. amoled). Jeszcze raz, co takiego ma iPhone 4 ? Poważnie chciałbym abyście mnie do niego przekonali, bo nie chcę go kupować tylko i wyłącznie dlatego, ze to Apple i że jest bardzo drogi, więc nie będzie za bardzo powszechny w Polsce (taki exclusive).

#199 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 11:01

nie będę cie przekonywać, bo sam najlepiej zdecydujesz. ;D

#200 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 11:34

Ja się zdecydowałem, że "4" kupię. Dlaczego? To jednak iPhone - design, prostota i łatwość obsługi systemu, oraz to że jest dla mnie idealny jest głównym argumentem. Już 3GS jest według mnie dostosowanym w 100% do mnie telefonem po JB. Nie potrzeba mi takich rzeczy jak otwarty BT, wideo-rozmowy, cokolwiek na co większość ludzi narzeka. Nie potrzebuję super głośnika, bo muzyki słucham w słuchawkach. Wyświetlacz (dokładnie jego rozdzielczość) oraz to że jest cieniutki i mały przekonały mnie. Po co mi wyświetlacz większy niż 4" w telefonie? Do oglądania filmów mam PC/TV/Notebooka, więc nie widzę żadnych dużych korzyści z wielkości wyświetlacza. Do przeglądania internetu według mnie jest w sam raz, do obsługi aplikacji i telefonu też. Nawet w grach nie doskwiera mi bardzo jego wielkość. Za to świetnie leży w kieszeni, nawet go nie czuć, nie sprawia żadnego dyskomfortu - to jest dla mnie ważne. Nagrywanie video w HD - na to czekałem. 3GS nagrywa świetne filmiki, a ma tylko rozdzielczość VGA, więc tutaj mam nadzieję że będzie po prostu kosmos. Oby aparat się sporo poprawił i dało się cyknąć fotkę w nocy, wtedy też będzie super. Ja po prostu nie widzę wad tego telefonu, biorąc pod uwagę moje zastosowania :) Aha, ważne będzie to czy będzie się dało od razu zrobić JB na "4", bo bez niego - ani rusz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych