Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rozmowy na luzie jak wrażenia?

• Please log in to reply
438 replies to this topic

#226 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 posts
  • SkądLondyn

Posted 13 June 2010 - 18:58

Dzięki za pomoc

#227 zbynek1977

zbynek1977
  • 51 posts

Posted 13 June 2010 - 19:26

Witam, to może i ja dorzucę swoje 12 groszy. Dla mnie wygląd nowego iPhone jest świetny. Świetnie prezentuje się na zdjęciach promocyjnych Apple czy na filmiku (pewnie zaraz ktoś wyskoczy z marketingiem), po prostu klasa sama w sobie. Wykonanie poraża precyzją (i prawdopodobnie nie zmienię zdania gdy będę miał go już w ręku). Żeby tylko te super hiper wypasione sprzętowo Samsungi i inne były tak wykonane. Co do tego, że jest podobny do jakiś Samsungów, HTC czy LG. Proszę pokazać niby do którego! Ja jakoś nie znalazłem, żadnego modelu który choć trochę by przypominał iPhone4, więc jak ktoś może to niech wstawi fotki (bo mogę się mylić, a tak to przyznam rację). To jest tak jak z chińczykami, niby jeden taki sam jak drugi, bliźniaki, ale jak ich widzisz osobno, bo jak już staną koło siebie to już nie za bardzo. Jeżeli chodzi o to: dlaczego iPhone? ano dlatego, że swojego używam już od dwóch lat. Od dwóch lat sprawia mi tyle samo radochy co w pierwszych dniach. Żadnemu innemu telefonowi się to nie udało. Zajawka innymi telefonami była tylko przez pierwszych parę godzin/dni, a później i tak służył tylko do dzwonienia. A iPhone? Internet jest teraz cały czas ze mną, maile, gry, mapy, i tak dalej i tak dalej. Ja wiem, że teraz to wszyscy producenci już to mają i oferują, ale to dzięki Apple nie muszę przebijać się przez zawiłe menu aby cokolwiek znaleźć/uruchomić, czy używać rysika aby coś włączyć. Największą (wg. mnie) wadą iPhone jest zablokowany Bluetooth, którego nader często potrzebowałem, i niestety już zbyt wolne działanie modelu 3G (mam wrażenie, że na początku sprawniej działał). Reasumując: iPhone 4 kupie za: - świetny wygląd - wykonanie - "bebechy" (aczkolwiek nie są najważniejsze, ważne aby wszystko hulało jak należy) - system na którym działa - możliwość wykonywania i kręcenia przyzwoitych filmików (oglądanie ze znajomymi co się na imprezie wyprawiało - bezcenne) - gry - iPod - mnogość aplikacji do wybory Wiem, że inne telefony już to mają, ale w żadnym innym nie urzeka to jak w iPhone. Pozdrawiam

#228 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 13 June 2010 - 20:29

Dokładnie, iPhone bawi po roku tak samo jak pierzsego dnia jego użytkowania, inne fony nudza się po paru dniach i niczym nas już nie zaskoczą...

#229 adam1976

adam1976
  • 81 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 June 2010 - 20:32

po wgraniu iOS 4.0 do [3GS 16GB] obok zegarka pojawił się nieznany mi wcześniej znaczek kłódka w kółeczku co to jest i jak to wyłączyć

#230 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 June 2010 - 20:48

Wlaczyles to najpierw. Dwa razy kliknij home i przesun w prawo paluchem to na dole i zobaczysz po prawej znaczek ipoda po lewej lock pionowej orientacji. To to wlaczyles.

#231 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 13 June 2010 - 20:52

Mnie tak samo iPhone cieszy jak wtedy gdy go dostałem,nawet bardziej bo gdy go dostałem to byłem przerażony jego wielkością :P

#232 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 13 June 2010 - 20:52

to jest magia Apple panowie ;)

#233 adam1976

adam1976
  • 81 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 June 2010 - 20:54

Wlaczyles to najpierw. Dwa razy kliknij home i przesun w prawo paluchem to na dole i zobaczysz po prawej znaczek ipoda po lewej lock pionowej orientacji. To to wlaczyles.

wielkie dzięki

#234 ontheair79

ontheair79
  • 15 posts

Posted 13 June 2010 - 23:04

Witam. Może ktoś wie jak włączyć z powrotem lokalizację zdjęć w iOS 4 na 3GS. Po pierwszym włączeniu aparatu kliknąłem dont allow i teraz nie działa. Nie mogę nigdzie znaleźć w opcjach jak włączyć. Po za tym na beta iOS 4 nie działa mi parę aplikacji albo się zawieszają (xe currency, zippo). Mam nadzieję że po 21 wszystko będzie OK! pozdrawiam

#235 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 June 2010 - 23:08

Toz to proste: Ustawienia/Ogolne/Uslugi lokalizacji/Aparat... i cala lista aplikacji domagajacych sie lokalizacji.

#236 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 14 June 2010 - 10:30

Czy jest juz w O2 UK napisane w jakiej cenie bedzie iPhone 4 dostepy i co z kontraktem ? Na stronie O2 widzialem juz reklame, ale aktualnie jestem w Polsce na holidayu i nie moge wejsc na ta stronke bo O2 blokuje spoza UK

#237 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 14 June 2010 - 11:09

To zależy od tego czy masz kontrakt czy pay as you go. Jak kontrakt, to jezeli juz twoj kontrakt sie zakonczyl i moze byc odnowiony, wtedy nie bedzie dodatkowej oplaty za nowego iPhone (nie pisza czy np. koszt to 100 funi, jezeli kontrakt jest juz wyczerpany - przez to rozumiem, ze np 18sto miesieczny kontrakt juz sie zakonczyl). Jezeli nie, to w zaleznosci ile ci zostalo kontraktu sa rozne koszta dodatkowej oplaty (wychodzi 20 funtow, za kazdy miesiac, ktory pozostal do konca kontraktu). Nie pisza jasno, czy bedzie w ogole jakas cena za nowego iPhone 4 do zaplacenia plus te 20 za miesiac czy nie. Czyli gwoli wyjasnienia nie wiadomo ile iPhone bedzie kosztowal. Online upgrade jeszcze go nie oferuje. Ogolnie troche niewiadomych, ale wyglada na to ze aktualni klienci, dostaja iPhone 4 za darmo (jezeli kontrakt wygasl) lub placa 20 funtow za kazdy miesiac obowiazujacego kontraktu. Pay and Go - brak wzmianki. Tak czy siak ja na pewno biore iPhone 4, aby wymienic leciwego juz 3G. Pozdrawiam. PS Doczytalem ze iPhone 4 moze kosztowac kolo 250 funciakow :/, ale jest to plotka.

#238 mariof

mariof
  • 55 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 14 June 2010 - 13:14

Nie pisza jasno, czy bedzie w ogole jakas cena za nowego iPhone 4 do zaplacenia plus te 20 za miesiac czy nie. Czyli gwoli wyjasnienia nie wiadomo ile iPhone bedzie kosztowal.

A few rules before you can take advantage of the offer. You have to:

1. Have paid your Early Upgrade Offer charge;
2. Sign up for a new 18 or 24 month minimum term Pay Monthly or 24 month Business airtime contract with O2 with an iPhone at the normal price for that phone and on our iPhone tariffs; and
3. Agree that you won't have a change of mind period and won't be able to go back to your old tariff.

Czyli placisz normalne cene za telefon plus 20f od miesiaca. Mi zostalo 11 miesiecy kotraktu, ale zastanwaiam sie zeby nie wziac teraz iphone na karte, bo obecna taryfa jest beznadziejna - tylko 500mb Data transfer w miesiacu, obecnie mam bez ograniczen i korzystam czesto jako tethering z laptopem

#239 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 14 June 2010 - 13:20

Kurde to troche sie cenia ... Ja w grudniu wzialem 3GS wiec mam jeszcze jakies 12 miesiecy plus abo 35f. Jezeli sam iPhone bylby za friko jak placisz juz kontrakt to jeszcze mozna sie zastanowic, ale placic 55 f to juz jest troche drogo.

#240 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 14 June 2010 - 15:27

A few rules before you can take advantage of the offer. You have to:

1. Have paid your Early Upgrade Offer charge;
2. Sign up for a new 18 or 24 month minimum term Pay Monthly or 24 month Business airtime contract with O2 with an iPhone at the normal price for that phone and on our iPhone tariffs; and
3. Agree that you won't have a change of mind period and won't be able to go back to your old tariff.

A masz racje, umknęło mi to. Czyli czuje, że cena może być pewnie koło tych 250 funi. Swojego 3G brałem za 100 funi z tego co pamiętam czyli różnica niezła :/ kurde trzeba pokombinować będzie, bo tak czy siak mam na niego ochotę :-)

#241 mariof

mariof
  • 55 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 14 June 2010 - 15:36

Nie tylko ty masz ochote :) no ja w sumie swojego 3g wzialem za free, ale to bylo zaraz przed premiera 3gs, a tak jak mowie teraz jestem sklonny kupic iphone 4 pay as you go za 500 nie wiecej i zostac z ta sama taryfa ;)

#242 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 June 2010 - 16:16

Znalazłem zrzut ekranu z nowego iPhone 4 :)

#243 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 15 June 2010 - 17:17

Znalazłem zrzut ekranu z nowego iPhone 4 :)

tylko czemu jest 840x480 a nie 960x640 ??

#244 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 June 2010 - 18:21

tylko czemu jest 840x480 a nie 960x640 ??

Nie wiem, jeszcze raz:
Imageshack - 032411retinaresolution4.jpg
Teraz git :)

#245 pejas123

pejas123
  • 176 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 15 June 2010 - 18:23

robi wrażenie ....

#246 dliwski

dliwski

• 15314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 June 2010 - 18:25

To nie jest przypadkiem z SDK? Albo jakiś fotomontaż? Brak operatora, ta godzina i co najmniej dziwnie wyglądająca bateria budzi wątpliwości.

#247 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 June 2010 - 19:15

Swoją drogą teraz zauważyłem - Data NY Times'a - 30 Stycznia 2009 :o czyżby tak stary był iPhone 4?? ScreenShot pochodzi od samego Apple...

#248 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 June 2010 - 07:03

A ja sie zastanawiam czemu apple w A4 umiescil ten sam procesor graficzny sgx535 ktory byl juz w 3gs? Czemu nie dal tego co samsung w swoim wave SGX540 ktory jest sporo szybszy.

#249 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 18 June 2010 - 21:28

i czemu boki telefonu nie sa lepiej przystosowane do wbijania gwozdzi?!? ... przed premiera mowilem ze napewno kupie jablkofona 4 teraz zastanawiam sie czy poprostu nie oddac swojego 3g na gwarancje i olac nowe dziecko apple... liczylem na naprawde cos fajnego...a nie wyszlo stefanowi "o wiele wiecej od 3gs-a" w tym roku-.-

#250 shog

shog
  • 669 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 18 June 2010 - 22:28

Ja za to zastanawiam się, czy nie sprzedać 3GS'a (bez locka, stan jak nówka), niezła kasa za nie na allegro wciąż idzie. Czwórka kusi, tylko nie wziąłbym jej od razu, a po jakimś dłuższym czasie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users