Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozmowy na luzie jak wrażenia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
438 odpowiedzi w tym temacie

#201 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 11:44

Widzę, że tak naprawdę jedynym powodem dlaczego zdecydowałeś się na iPhone'a jest to, że to jest iPhone. Zauważ jednak, że design się zmienił, a jedyne co pozostało, to jabłko na odwrocie. Poza tym jest tak samo kwadratowy jak każdy inny smartphone. Samsung, o którym pisałem wcześniej, jedyne czego nie ma to to jabłko właśnie. Poza tym ma wszystko to co iPhone i kilka rzeczy więcej. Zatem czy naprawdę jedynym argumentem za tym, aby kupić iPhone'a jest właśnie to jabłko z tyłu ? Nie atakuje użytkowników iPhone, bo sam jestem użytkownikiem modelu 3G. Natomiast o ile z pewnością 2 lata temu czy nawet rok temu iPhone wymiótł konkurencję innowacyjnością swojego telefonu, o tyle teraz w nowym modelu nie wprowadził w zasadzie nic nowego - NIE. Bo ani nie ma videorizmów (chyba, że po WiFi z drugim iphone'm, ani transmisji danych po bluetooth, ani obsługi Flash, jest jedynie multitasking co konkurencja ma od dawien dawna). Jest jednak coś, co powoduje, że iPhone'a chce się poprostu mieć. Może to marketing, a może to jego cena, która powoduje, że mamy coś, czego nie może mieć przeciętny Kowalski - nie wiem. Ja również chcę mieć nowego iPhone'a, ale rozsądek zaczyna się jednak odzywać i pyta się DLACZEGO i żąda racjonalnego wyjaśnienia. Chciałbym to racjonalne wyjaśnienie usłyszeć abym mógł mieć nowego iPhone'a nie tylko dlatego, że to iPhone. Na chwilę obecną znajduje swój plusik...mnogość aplikacji przy której konkurencja wymięka. Zawsze biorąc iPhone'a do ręki mam co na nim robić. Obawiam się, że z telefonem z androidem mogę nie mieć tej przyjemności, chociaż aplikacji dodatkowych "troch e" jest. iPhone straci jednak ten plusik jak sklep z aplikacjami do androida się rozwinie - to będzie koniec iPhone'a, który wówczas sam pozostanie daleko w tyle za wszystkimi. Ja kupiełem iPhone'a bo natychmiast mi się spodobał jak tylko zobaczyłem pierwszy filmik o nim. Filmik gdzie koleś przewija palcem kontakty, powiększa palcami zdjęcie (które obraca się wraz z obrotem telefonu), super wyświetlacz i design. NIKT INNY TEGO NIE MIAŁ. A teraz ? Któż tego nie ma, co ma iPhone ?

#202 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2010 - 11:50

Argumentem jest iOS. Żaden inny telefon nie ma takiego oprogramowania i po 3 latach używania iPhone'ów nadal jestem święcie przekonany, że kolejnym moim telefonem będzie iPhone, bo nawet dwa razy mocniejszy Samsung nie da mi takiego komfortu użytkowania.

#203 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 13 czerwca 2010 - 11:51

Wbrew pozorom , to nie jest OFF-TOP.

Dlaczego ?

Bo iPhone 4 zrobił na mnie takie wrażenie, że zastanawiam się czy warto go kupić czy też rozejrzeć się za konkurencją (czyli wrażenie niewielkie) - czyli np. Samsungiem Galaxy S właśnie.

Myślę, że na chwilę obecną te dwa telefony można śmiało porównywać.

Ja się pytam co iPhone 4 ma takiego czego nie ma samsung galaxy s (z wyjątkiem nad wyraz potrzebnego żyroskopu).

Bo na korzyść Samsunga mogę wymienić obsługa flash, videorozmowy, bluetooth (multitasking, filmy 720p oraz wyświetlacz multitouch mają oba - z tym, ze samsung ma większy i w tech. amoled).

Jeszcze raz, co takiego ma iPhone 4 ?

Poważnie chciałbym abyście mnie do niego przekonali, bo nie chcę go kupować tylko i wyłącznie dlatego, ze to Apple i że jest bardzo drogi, więc nie będzie za bardzo powszechny w Polsce (taki exclusive).

flash to same reklamy , chyba ze chcesz grac w śmieszne gierki chociaz z braku laku na androidzie pewnie warto bedzie pograć , videorozmowy jesli uzywasz to faktycznie warto, bluetooth tez jest w iphonie
super amoled też na plus galaxy s stiwi podobno tez chcial dac w iphonie tyle ze samsung nie dałby rady z produkcją nawet jakby sie przestawił na produkcje tylko dla nich
ja kupuję ze względu na ilość oprogramowania jej ilość, jakość przytłacza nawet ten programig do edycji video imovies bajer
a co na androidzie Android.com - Market sprawdz sam, ludzie piszą jakies petycje bo nie mozna w polsce kupowac oprogramowania tylko to za free nie jestem w temacie ale i tak daleko im do appstore z iphona
no i jak dla mnie najwazniejsze glupia dioda świecąca jako latareczka, zdrobic byle jakie zdjecie w nocy czy nagrac filmik jak dla mnie bardzo wazne

#204 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 czerwca 2010 - 12:01

(..)Zauważ jednak, że design się zmienił, a jedyne co pozostało, to jabłko na odwrocie. Poza tym jest tak samo kwadratowy jak każdy inny smartphone.(..)
(..)Zatem czy naprawdę jedynym argumentem za tym, aby kupić iPhone'a jest właśnie to jabłko z tyłu ?(..)

koniec iPhone'a nie ma racji bytu.. ogarną rynek, i ludzie którzy chcą mieć iPhone'a nie zmienią gustu.
czym się różni? no proszę Cię. system, przede wszystkim. prostota użytkowania. jakość.
dla niektórych jakością będzie niezniszczalny telefon o prze-mega-wytrzymałej obudowie, dla innych szklana obudowa i aluminiowe wykończenie w połączeniu z innowacyjną anteną. nie mnie oceniać co lepsze. sam się zastanawiam ; )

jednak iPhone został zmieniony w środku, a w połączeniu z nowym iOS jest dużym skokiem od poprzednika.

#205 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 12:25

To prawda i jest to duży plus - jeśli chodzi o obudowę. iPhone 3G czy 3GS wydaje się być solidny, nic nie trzeszczy. To fakt, że biorąc go do ręki czujemy, że trzymamy solidny sprzęt. Ciężko szukać takiego odczucia u konkurencji. Mam nadzięję, że iPhone 4 będzie dawał podobne odczucia. Mamy więc solidność wykonania i appstore. Faktycznie w android markecie nie ma zbyt wielu ciekawych pozycji, a gry, które mamy również na iPhonie, na androidzie wyglądają o wiele gorzej. Dochodzi zatem jakość programów graficznych. Jestem przekonany, że bluetooth i videorozmowy będą odblokowane w nowym iPhonie, dodając do tego mnogość i jakość aplikacji w appstore oraz solidną obudowę telefonu możliwe, że jednak pozostanę przy iPhone 4.

#206 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 14:20

Nie kupię żadnego nowego iphona dopóki ten telefon nie dorobi się znośnego systemu notyfikacji. To co teraz jest było smieszne rok temu, dzisiaj jest już żałosne. Żeby mieć aktualną pogodę widoczną bez uruchamiania żadnej aplikacji (np.: na lockscreenie) muszę robić jailbreak, c'mon... To ma być nowoczesny system operacyjny ?? Żeby mieć dostęp do jakiejś wybranej przeze mnie informacji poza godziną muszę tapać, klikać, swipować... Takie coś wypuszcza się na rynek w dobie "społeczeństwa informacyjnego" ? Jak przychodzi mail to chcę mieć natychmiastowy dostęp do jego treści i możliwości odpowiedzi / zignorowania. "Amaizing Jesus'es system" nawet się nie kwapi z tym swoim niebieskim kwadratem z treścią albo nagłówiem w takiej sytuacji, a aplikacje push-based oferują niewiele więcej. Dziury w bezpieczeństwie MSExchange w 2G/3G litościwie przemilczę, zresztą każdy ma prawo do wpadki i nikomu wierzyć w tych kwestiach do końca nie można. Ograniczone zaufanie w tej materii należy się zatem i Czwórce. No dobrze... więc gdzie jest szyfrowanie poczty? że zapytam retorycznie... Trzy lata i jedyne co wyszło to wątkowanie konwersacji mailowej... c'mon!! Iphone to telefon / konsolka dla gimnazjalisty, pościągać sobie można i muzę zapodać na przerwie. Natomiast zupełnie nie trafia do mnie argumentacja typu: "do zdjęć to jest lustrzanka". Kiedy mógłbym zrobić fajne/śmieszne/intersujące/użyteczne zdjęcie nigdy nie mam przy sobie aparatu, zawsze mam telefon. Ruch apple w kierunku poprawy jakości (o ile przełoży się to na osiągi praktyczne) jest tutaj godny pochwały.

#207 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:52

Nie kupię żadnego nowego iphona dopóki ten telefon nie dorobi się znośnego systemu notyfikacji. To co teraz jest było smieszne rok temu, dzisiaj jest już żałosne.
Żeby mieć aktualną pogodę widoczną bez uruchamiania żadnej aplikacji (np.: na lockscreenie) muszę robić jailbreak, c'mon...
To ma być nowoczesny system operacyjny ?? Żeby mieć dostęp do jakiejś wybranej przeze mnie informacji poza godziną muszę tapać, klikać, swipować...
Takie coś wypuszcza się na rynek w dobie "społeczeństwa informacyjnego" ?
Jak przychodzi mail to chcę mieć natychmiastowy dostęp do jego treści i możliwości odpowiedzi / zignorowania.
"Amaizing Jesus'es system" nawet się nie kwapi z tym swoim niebieskim kwadratem z treścią albo nagłówiem w takiej sytuacji, a aplikacje push-based oferują niewiele więcej.
Dziury w bezpieczeństwie MSExchange w 2G/3G litościwie przemilczę, zresztą każdy ma prawo do wpadki i nikomu wierzyć w tych kwestiach do końca nie można. Ograniczone zaufanie w tej materii należy się zatem i Czwórce.
No dobrze... więc gdzie jest szyfrowanie poczty? że zapytam retorycznie... Trzy lata i jedyne co wyszło to wątkowanie konwersacji mailowej... c'mon!!

Iphone to telefon / konsolka dla gimnazjalisty, pościągać sobie można i muzę zapodać na przerwie.

Natomiast zupełnie nie trafia do mnie argumentacja typu: "do zdjęć to jest lustrzanka". Kiedy mógłbym zrobić fajne/śmieszne/intersujące/użyteczne zdjęcie nigdy nie mam przy sobie aparatu, zawsze mam telefon. Ruch apple w kierunku poprawy jakości (o ile przełoży się to na osiągi praktyczne) jest tutaj godny pochwały.

Zdziwiłbys się ile ludzi gra na iphonie w wolnych chwilach i nie mają na karku 13 lat...[COLOR="Silver"]

#208 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 13 czerwca 2010 - 15:57

no to akurat prawda,ja sam jak gdzieś jestem ,stoję w kolejce itp itd,załączam jakąś gierkę-może nie jestem jakimś zapalonym graczem,ale w coś od czasu do czasu pyknę , nowy iphone -fakt nie tego się spodziewałem, ale kupię jak będzie w miarę normalna cena

#209 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:04

Do momentu ujrzenia cen nowego iPhone'a w Polsce nie interesuje mnie właściwie nic z tego wszystkiego.

oprocz iOs4 :P

#210 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:07

Mnie się podoba, chetnie kupie (w przyszlosci).

#211 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:37

Nie kupię żadnego nowego iphona dopóki ten telefon nie dorobi się znośnego systemu notyfikacji. To co teraz jest było smieszne rok temu, dzisiaj jest już żałosne.
Żeby mieć aktualną pogodę widoczną bez uruchamiania żadnej aplikacji (np.: na lockscreenie) muszę robić jailbreak, c'mon...
To ma być nowoczesny system operacyjny ?? Żeby mieć dostęp do jakiejś wybranej przeze mnie informacji poza godziną muszę tapać, klikać, swipować...
Takie coś wypuszcza się na rynek w dobie "społeczeństwa informacyjnego" ?
Jak przychodzi mail to chcę mieć natychmiastowy dostęp do jego treści i możliwości odpowiedzi / zignorowania.
"Amaizing Jesus'es system" nawet się nie kwapi z tym swoim niebieskim kwadratem z treścią albo nagłówiem w takiej sytuacji, a aplikacje push-based oferują niewiele więcej.
Dziury w bezpieczeństwie MSExchange w 2G/3G litościwie przemilczę, zresztą każdy ma prawo do wpadki i nikomu wierzyć w tych kwestiach do końca nie można. Ograniczone zaufanie w tej materii należy się zatem i Czwórce.
No dobrze... więc gdzie jest szyfrowanie poczty? że zapytam retorycznie... Trzy lata i jedyne co wyszło to wątkowanie konwersacji mailowej... c'mon!!

Iphone to telefon / konsolka dla gimnazjalisty, pościągać sobie można i muzę zapodać na przerwie.

Natomiast zupełnie nie trafia do mnie argumentacja typu: "do zdjęć to jest lustrzanka". Kiedy mógłbym zrobić fajne/śmieszne/intersujące/użyteczne zdjęcie nigdy nie mam przy sobie aparatu, zawsze mam telefon. Ruch apple w kierunku poprawy jakości (o ile przełoży się to na osiągi praktyczne) jest tutaj godny pochwały.

a czy te szyfrowanie maili jest ci tak potrzebne ? przesyłasz tam dane CIA ? c'mon !!!

#212 neg

neg
  • 134 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:39

Argumentem jest iOS. Żaden inny telefon nie ma takiego oprogramowania....

Ja tam jestem za kolegą który twierdzi że Samsungi (albo najnowsze HTC) czy to z Bada czy Androidem rządzą a iPhone.... Póki co im dorównuje gdzieniegdzie.

Argument o olbrzymiej ilości oprogramowania (jakby nie było tego w androidzie...) mnie baaardzo dziwi. Dlaczego dziwi ?
Bo gdyby ilość a nie jakość decydowała to każdy z Was używał by PC z Windowsem a nie OSX. Świadomie wybieracie oprogramowanie dosyć hermetyczne ze względu na to że soft musi być dopracowany i zasadny (tak ma być i jest np. w Bada w/g Samsunga)

Niedawno dostałem w ręce Samsunga i5700 z androidem. Jeśli ktoś ma takie wspomienia o telefonach z tym systemem jakie ja miałem po kontakcie z tym g... to szczerze mu się nie dziwie że marzy o kolejnym iPhone i smieje się w głos z innych telefonów.
Niemniej dzisiaj np w salonie Playa porównywałem sobie Desire z Wave (w końcu miałem je oba naraz a nie oddzielnie ale i tak czekam na Galaxy S) i to są zupełnie inne telefony niż ten i5700 czy stara (z przed pół roku i dalej...) generacja "dotykowców".
Kiedyś porównanie z Iphone nie wchodziło w grę. Teraz porównania dla iphone wypadają blado.

A już tak OT to ... Ma ktoś pojęcie u kogo i kiedy będzie można szukać Galaxy S ? (ofkoz nie chodzi mi o Allegro tylko operatora)

#213 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:42

Nie pisałem o ilości, a właśnie o jakości - iOS 4 czy iPhone OS 3.1.3 to oprogramowanie, którego mi nie zastąpi ani Android, ani tym bardziej Windows Mobile.

#214 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:49

Szkoda, że w iPhonie płacimy ciężkie pieniądze za to aby mieć dostęp do applestore i znów wydawać w nim ciężkie pieniądze. Kupię nowego iPhone'a, ale tylko z uwagi na ilość i jakość aplikacji, bo w porównaniu do mojego 3G ma tylko kilka dodatkowych funkcji. Natomiast nie sądzę aby sytuacja nie zmieniła się w przeciągu roku, góra dwóch. Myślę, że jeśli sytuacja będzie rozwijać się jak do tej pory (w sensie, że konkurencja nie śpi i już dogoniła iPhone'a pod względem hardware'owym), to za właśnie rok, góra dwa konkurencja będzie miała rozbudowane już na tyle swoje sklepy z aplikacjami, że apple będzie leżał i kwiczał. Gdyby teraz aplikacje z iPhone'a były dostępne na samsunga i9000, to brałbym i9000 bez wahania.

#215 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:51

jakie ciężkie pieniądze ! 0.79 € to wielkie pieniądze ? mi przeliczają na góra 3,30 zł ! zamierzam kkupić gta CTW (7,99€) ale raz na jakiś czas to nie są wielkie pieniądze... bez dramatyzmu

#216 neg

neg
  • 134 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:51

To już tak a'propos win mobile to ta 7ka pod względem desingu i estetyki odpowiada mi najbardziej ;) Jak widać gusta są różne. Z drugiej strony pod wzg. estetyki samego telefonu Apple ma u mnie zawsze plusa... I bądź tu człowieku mądry. Ideałem by był tel o kształcie iPhone z nakładką w stylu Win Mob 7 i parametrami i możliwościami nowych androidów HTC... Pójde do Ery może u niech takie rzeczy będą ;)

#217 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:52

taa. tylko że win mobile i aplikacje to są dopiero ciężkie pieniądze ...

#218 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 16:58

Przez ciężkie pieniądze miałem na myśli sumę wydanych pieniędzy w appstore przez użytkowników iPhone'a.

#219 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 13 czerwca 2010 - 17:00

a sumę ... to suma jest większa, zależy z jakiego okresu i kto ile ściąga aplikacji

#220 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 17:07

Zgadzam się że mocną stroną iPhone'a jest iOS bo sam telefon (iP 4) oprócz jabłka z tyłu niewiele sobą reprezentuje. No ale wszystko zależy od tego kto co lubi - ja np. lubię kiedy system notyfikacji działa tak jak powinien - niestety iOS w tym względzie kuleje. Natomiast w Palm Pre, którego teraz używam to czysta magia. Tym bardziej iP4 mnie rozczarował. Na miejscu Apple szybko bym teraz podkupował co ciekawsze zastosowania znane chociażby z Palm OS, bo za 2 lata okaże się, że sprzedaż iPhone'a będzie zależała już tylko od marketingu. Uwielbiam iPhone'a - problem w tym, że po latach od premiery konkurencja skopiowała niektóre pomysły Apple i je ulepszyła. A Apple rozczula użytkowników, że wprowadza kamerkę i do tego która działa tylko przez WIFI. Nosz kurczę, bądźmy poważni, to jeden z droższych aparatów na rynku! Życzę, że by Apple za rok wprowadził naprawdę coś ciekawego.

#221 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 czerwca 2010 - 17:09

Skoro zaleta tego czy tamtego Samsunga jest obsluga flash, to ja Was poprosze pokazcie mi te "obsluge", naprawde nie moge sie doczekac by to zobaczyc. Ja tam sie ciesze, ze jest coraz wiekszy wybor na rynku i kazdy znajdzie cos dla siebie. Kompletnie mnie wali, ze ktos woli taki telefon, a ktos inny. Szkoda tylko ze ta niby przewaga jakos Was samych nie przekonuje, bo swoj dysonans poznawczy tutaj manifestujecie. Porownania sa oczywiscie bzdurne, bo wymieniacie wady, jednej strony, ktora akurat znacie kompletnie nie majac pojecia o drugiej - bo chyba nie uwazacie ze tamto "cudo" jest bez wad? Przez wszystkie moje i najblizszych doswiadczenia z telefonami Samsunga wiem jedno - nigdy nie kupie telefonu tego producenta mimo, ze dzieki Bogu Samsung zaczyna uzywac systemu nie rozwinietego przez siebie i jego wymagania musi spelniac. Ja wybiore iP4, bo jest sprzetem dopracowanym czego mam pewnosc. Bo wiem, ze kazdy apdejt dostane natychmiast jak bedzie dostepny. Kazda aplikacja bedzie kompatybilna. Bo system jest robiony dokladnie dla tego telefonu. Bo jest to sprzet stabilny (co dla telefonu jest wazne). Bo wiem ze Apple tworzy filozofie systemu dla czlowieka, ktory chce uzywac telefonu (choc to juz nie telefon), a nie sie go uczyc i praktycznie nie wiedziec jak uzywac. Bo wiem ze jak wyciagne sluchawki to muzyka spauzuje (taki przyklad prostych i sensownych rozwiazan obcym innym producentom). Bo mnie stac i nie musze wymyslac powodow dla ktorych iP4 nie kupie. Bo jest Appstore. Bo wiem ze nie bede mial problemow z synchronizacja z moimi Macintoshami w domu. Przyszlym uzytkownikom Samsungow zycze duzo satysfakcji.

#222 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 13 czerwca 2010 - 17:24

Spokojnie Grzesiu, tutaj nikt nikogo nie atakuje. Zapoczątkowałem dyskusję odnośnie samsunga dlatego, bo zaciekawił mnie jeden komentarz (nie wiem czy na tym forum czy gdzie indziej), a mianowicie: "Stać mnie na nowego iPhone'a 4, jednak uważam, że to obciach kupować tak drogi telefon, który nie oferuje nic nowego" - jakoś tak to szło, dokładnie nie przytoczyłem, ale sens jest zachowany. Jeżeli miałbym kupić Ferrari za 1 mln zł, albo Fiata za 100.000zł , gdzie Fiat będzie miał takie same osiągi jak ferrari i takie samo wyposażenie, a nawet lepsze lub znacznie lepsze, to zwyczajnie głupota byłoby kupowanie Ferrari tylko dla znaczka (fajnie - bo Ferrari, głupio - bo się przepłaciło). Dlatego poprosiłem o racjonalne "ZA" odnośnie iPhone 4. Mamy już tak: - applestore (gdzie konkurencja w dalszym ciągu jest daleko, daleko w tyle) - ilość aplikacji, - jakość aplikacji, które działają wyśmienicie z uwagi, że są robione tylko pod Apple'a - jakość wykonania - telefon nie wydaje się być plastykową zabawką - nie trzeszczy, nie skrzypi - system iOS - najważniejsza zaleta - system specjalnie pod iPhone, dzięki czemu działa rewelacyjnie na tym urządzeniu Jeśli chodzi o hardware, to już iPhone niczego rewelacyjnego nie posiada, a jeśli konkurencja wyrówna pozostałe różnice, to wybiorę konkurencję. Do tego czasu zostaje przy iPhone'ie.

#223 soczekpl

soczekpl
  • 3 350 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 czerwca 2010 - 17:52

Jejku... To weź Samsunga Galaxy i daj spokój - zobaczymy ile wytrzymasz. Najważniejsze nie są "bebechy" telefonu, a software - przykładowo HTC HD2. 1GHz, ekran ponad 4 cale - ale były Ohy, Ahy jak wyszedł. I co? Działa na zmodyfikowanym przez HTC Windowsie Mobile, który potrafi ostro zamulić, mimo iż ma 1GHz. Tak, potrafi ZAMULIĆ - miałem ten telefon przez jakiś czas i wiem jak działa. Jest taki śmieszny pseudo blog który nazywa się Komórkomania, oni próbują tam udowodnić że HTC i inne produkty typu Samsung Galaxy są lepsze od iPhone'a - prezentują wytrzymałość ekranu na uszkodzenia, i inne sponsorowane artykuły, np. "co zabrakło iPhonowi 4". Taka dyskusja jest bez sensu, każdy kto korzystał z iPhone'a wie jak działa i jakie są jego zalety - konkurencja "skopiowała" w ciągu ostatnich kilku lat masę funkcji, przykładowo multi-touch - wiadomo, nie jest opatentowane przez Apple, ale jakoś ostatnio ilość telefonów z takim ekranem bardzo wzrosła...

#224 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 13 czerwca 2010 - 18:54

A ja mam pytanie odnośnie synchronizacji. Ipada mam 64gb, iPhona będę mieć 32gb. Muzyka zajmuje mi 28gb, chcę zapchać całego iPada ale nie iPhona. Jak w związku z tym mam synchronizować aby do iPada wgrać wszystko a do iPhona część?

#225 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 czerwca 2010 - 18:57

Playlisty. Tworzysz specjalna playliste dla iPhona i tylko ja synchronizujesz z nim.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych