Rozmowy na luzie jak wrażenia?
Napisano 13 czerwca 2010 - 11:44
Napisano 13 czerwca 2010 - 11:50
Napisano 13 czerwca 2010 - 11:51
flash to same reklamy , chyba ze chcesz grac w śmieszne gierki chociaz z braku laku na androidzie pewnie warto bedzie pograć , videorozmowy jesli uzywasz to faktycznie warto, bluetooth tez jest w iphonieWbrew pozorom , to nie jest OFF-TOP.
Dlaczego ?
Bo iPhone 4 zrobił na mnie takie wrażenie, że zastanawiam się czy warto go kupić czy też rozejrzeć się za konkurencją (czyli wrażenie niewielkie) - czyli np. Samsungiem Galaxy S właśnie.
Myślę, że na chwilę obecną te dwa telefony można śmiało porównywać.
Ja się pytam co iPhone 4 ma takiego czego nie ma samsung galaxy s (z wyjątkiem nad wyraz potrzebnego żyroskopu).
Bo na korzyść Samsunga mogę wymienić obsługa flash, videorozmowy, bluetooth (multitasking, filmy 720p oraz wyświetlacz multitouch mają oba - z tym, ze samsung ma większy i w tech. amoled).
Jeszcze raz, co takiego ma iPhone 4 ?
Poważnie chciałbym abyście mnie do niego przekonali, bo nie chcę go kupować tylko i wyłącznie dlatego, ze to Apple i że jest bardzo drogi, więc nie będzie za bardzo powszechny w Polsce (taki exclusive).
super amoled też na plus galaxy s stiwi podobno tez chcial dac w iphonie tyle ze samsung nie dałby rady z produkcją nawet jakby sie przestawił na produkcje tylko dla nich
ja kupuję ze względu na ilość oprogramowania jej ilość, jakość przytłacza nawet ten programig do edycji video imovies bajer
a co na androidzie Android.com - Market sprawdz sam, ludzie piszą jakies petycje bo nie mozna w polsce kupowac oprogramowania tylko to za free nie jestem w temacie ale i tak daleko im do appstore z iphona
no i jak dla mnie najwazniejsze glupia dioda świecąca jako latareczka, zdrobic byle jakie zdjecie w nocy czy nagrac filmik jak dla mnie bardzo wazne
Napisano 13 czerwca 2010 - 12:01
koniec iPhone'a nie ma racji bytu.. ogarną rynek, i ludzie którzy chcą mieć iPhone'a nie zmienią gustu.(..)Zauważ jednak, że design się zmienił, a jedyne co pozostało, to jabłko na odwrocie. Poza tym jest tak samo kwadratowy jak każdy inny smartphone.(..)
(..)Zatem czy naprawdę jedynym argumentem za tym, aby kupić iPhone'a jest właśnie to jabłko z tyłu ?(..)
czym się różni? no proszę Cię. system, przede wszystkim. prostota użytkowania. jakość.
dla niektórych jakością będzie niezniszczalny telefon o prze-mega-wytrzymałej obudowie, dla innych szklana obudowa i aluminiowe wykończenie w połączeniu z innowacyjną anteną. nie mnie oceniać co lepsze. sam się zastanawiam ; )
jednak iPhone został zmieniony w środku, a w połączeniu z nowym iOS jest dużym skokiem od poprzednika.
Napisano 13 czerwca 2010 - 12:25
Napisano 13 czerwca 2010 - 14:20
Napisano 13 czerwca 2010 - 15:52
Nie kupię żadnego nowego iphona dopóki ten telefon nie dorobi się znośnego systemu notyfikacji. To co teraz jest było smieszne rok temu, dzisiaj jest już żałosne.
Żeby mieć aktualną pogodę widoczną bez uruchamiania żadnej aplikacji (np.: na lockscreenie) muszę robić jailbreak, c'mon...
To ma być nowoczesny system operacyjny ?? Żeby mieć dostęp do jakiejś wybranej przeze mnie informacji poza godziną muszę tapać, klikać, swipować...
Takie coś wypuszcza się na rynek w dobie "społeczeństwa informacyjnego" ?
Jak przychodzi mail to chcę mieć natychmiastowy dostęp do jego treści i możliwości odpowiedzi / zignorowania.
"Amaizing Jesus'es system" nawet się nie kwapi z tym swoim niebieskim kwadratem z treścią albo nagłówiem w takiej sytuacji, a aplikacje push-based oferują niewiele więcej.
Dziury w bezpieczeństwie MSExchange w 2G/3G litościwie przemilczę, zresztą każdy ma prawo do wpadki i nikomu wierzyć w tych kwestiach do końca nie można. Ograniczone zaufanie w tej materii należy się zatem i Czwórce.
No dobrze... więc gdzie jest szyfrowanie poczty? że zapytam retorycznie... Trzy lata i jedyne co wyszło to wątkowanie konwersacji mailowej... c'mon!!
Iphone to telefon / konsolka dla gimnazjalisty, pościągać sobie można i muzę zapodać na przerwie.
Natomiast zupełnie nie trafia do mnie argumentacja typu: "do zdjęć to jest lustrzanka". Kiedy mógłbym zrobić fajne/śmieszne/intersujące/użyteczne zdjęcie nigdy nie mam przy sobie aparatu, zawsze mam telefon. Ruch apple w kierunku poprawy jakości (o ile przełoży się to na osiągi praktyczne) jest tutaj godny pochwały.
Zdziwiłbys się ile ludzi gra na iphonie w wolnych chwilach i nie mają na karku 13 lat...[COLOR="Silver"]
Napisano 13 czerwca 2010 - 15:57
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:04
Do momentu ujrzenia cen nowego iPhone'a w Polsce nie interesuje mnie właściwie nic z tego wszystkiego.
oprocz iOs4
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:07
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:37
Nie kupię żadnego nowego iphona dopóki ten telefon nie dorobi się znośnego systemu notyfikacji. To co teraz jest było smieszne rok temu, dzisiaj jest już żałosne.
Żeby mieć aktualną pogodę widoczną bez uruchamiania żadnej aplikacji (np.: na lockscreenie) muszę robić jailbreak, c'mon...
To ma być nowoczesny system operacyjny ?? Żeby mieć dostęp do jakiejś wybranej przeze mnie informacji poza godziną muszę tapać, klikać, swipować...
Takie coś wypuszcza się na rynek w dobie "społeczeństwa informacyjnego" ?
Jak przychodzi mail to chcę mieć natychmiastowy dostęp do jego treści i możliwości odpowiedzi / zignorowania.
"Amaizing Jesus'es system" nawet się nie kwapi z tym swoim niebieskim kwadratem z treścią albo nagłówiem w takiej sytuacji, a aplikacje push-based oferują niewiele więcej.
Dziury w bezpieczeństwie MSExchange w 2G/3G litościwie przemilczę, zresztą każdy ma prawo do wpadki i nikomu wierzyć w tych kwestiach do końca nie można. Ograniczone zaufanie w tej materii należy się zatem i Czwórce.
No dobrze... więc gdzie jest szyfrowanie poczty? że zapytam retorycznie... Trzy lata i jedyne co wyszło to wątkowanie konwersacji mailowej... c'mon!!
Iphone to telefon / konsolka dla gimnazjalisty, pościągać sobie można i muzę zapodać na przerwie.
Natomiast zupełnie nie trafia do mnie argumentacja typu: "do zdjęć to jest lustrzanka". Kiedy mógłbym zrobić fajne/śmieszne/intersujące/użyteczne zdjęcie nigdy nie mam przy sobie aparatu, zawsze mam telefon. Ruch apple w kierunku poprawy jakości (o ile przełoży się to na osiągi praktyczne) jest tutaj godny pochwały.
a czy te szyfrowanie maili jest ci tak potrzebne ? przesyłasz tam dane CIA ? c'mon !!!
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:39
Argumentem jest iOS. Żaden inny telefon nie ma takiego oprogramowania....
Ja tam jestem za kolegą który twierdzi że Samsungi (albo najnowsze HTC) czy to z Bada czy Androidem rządzą a iPhone.... Póki co im dorównuje gdzieniegdzie.
Argument o olbrzymiej ilości oprogramowania (jakby nie było tego w androidzie...) mnie baaardzo dziwi. Dlaczego dziwi ?
Bo gdyby ilość a nie jakość decydowała to każdy z Was używał by PC z Windowsem a nie OSX. Świadomie wybieracie oprogramowanie dosyć hermetyczne ze względu na to że soft musi być dopracowany i zasadny (tak ma być i jest np. w Bada w/g Samsunga)
Niedawno dostałem w ręce Samsunga i5700 z androidem. Jeśli ktoś ma takie wspomienia o telefonach z tym systemem jakie ja miałem po kontakcie z tym g... to szczerze mu się nie dziwie że marzy o kolejnym iPhone i smieje się w głos z innych telefonów.
Niemniej dzisiaj np w salonie Playa porównywałem sobie Desire z Wave (w końcu miałem je oba naraz a nie oddzielnie ale i tak czekam na Galaxy S) i to są zupełnie inne telefony niż ten i5700 czy stara (z przed pół roku i dalej...) generacja "dotykowców".
Kiedyś porównanie z Iphone nie wchodziło w grę. Teraz porównania dla iphone wypadają blado.
A już tak OT to ... Ma ktoś pojęcie u kogo i kiedy będzie można szukać Galaxy S ? (ofkoz nie chodzi mi o Allegro tylko operatora)
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:42
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:49
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:51
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:51
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:52
Napisano 13 czerwca 2010 - 16:58
Napisano 13 czerwca 2010 - 17:00
Napisano 13 czerwca 2010 - 17:07
Napisano 13 czerwca 2010 - 17:09
Napisano 13 czerwca 2010 - 17:24
Napisano 13 czerwca 2010 - 17:52
Napisano 13 czerwca 2010 - 18:54