Cóż, w zasadzie masz rację, oczekiwałem pewnie zbyt wiele i stąd teraz moje rozgoryczenie.
Ale to w końcu Apple kreuje się na firmę która wyznacza nowe standardy, wielu proroków już ogłosiło nową erę końca komputerów osobistych kosztem urządzeń mobilnych po ostatnich sukcesach Apple. W nowym iPhonie nic mnie po prostu nie zaskoczyło, magia Apple prysła, a prezentacja video konferencji z zastrzeżeniem że tylko po WiFi i tylko między iPhonami 4 poprzedzona prośbą o wyłączenie laptopów gdyż wifi niedomaga nawet mnie rozbawiła. Gdyby taki smartfon pokazała inna, mało znana firma pewnie byłbym zachwycony. Od Apple jako prekursora i kreatora po prostu wypada oczekiwać więcej. Zwłaszcza teraz, kiedy Apple zostało ogłoszone liderem wśród firm w sektorze IT.
No i są prekursorem. Pokazali nowy świetny wyświetlacz wykorzystujący matrycę IPS. Wyznaczyli nowy standard w branży.
Upakowali w nowym iPhone bardzo szybki i energooszczędny procesor A4, który też jest sporym krokiem naprzód w stosunku do konkurencji.
Nie wspominam już o świetnym upakowaniu całej elektroniki, i takim projektem obudowy, aby maksymalnie poprawić zasięg.