Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone nie w艂膮cza sie po przywr贸ceniu ustawie艅 fabrycznych (PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ)

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
285 odpowiedzi w tym temacie

#76 miki17788

miki17788
  • 13 post贸w

Napisano 16 czerwca 2012 - 15:18

Witam, Mam problem z moim iPhone 3 GS. Telefon nie reaguje na przycisk w艂膮czenia/wy艂膮czania. Natomiast po pod艂膮czeniu do kabla USB lub 艂adowarki w艂膮cza si臋 do pojawienia jab艂uszka po czym resetuje si臋 i tak w k贸艂ko. Nie mo偶liwe jest wprowadzenie go w tryb DFU. Bardzo prosz臋 o pomoc, tudzie偶 rady przyczyniaj膮ce si臋 do mo偶liwo艣ci rozwi膮zania tego偶 problemu.

#77 diesel2117

diesel2117
  • 1聽743 post贸w
  • Sk膮dKatowice PL

Napisano 17 czerwca 2012 - 08:12

Witam,
Mam problem z moim iPhone 3 GS. Telefon nie reaguje na przycisk w艂膮czenia/wy艂膮czania. Natomiast po pod艂膮czeniu do kabla USB lub 艂adowarki w艂膮cza si臋 do pojawienia jab艂uszka po czym resetuje si臋 i tak w k贸艂ko. Nie mo偶liwe jest wprowadzenie go w tryb DFU. Bardzo prosz臋 o pomoc, tudzie偶 rady przyczyniaj膮ce si臋 do mo偶liwo艣ci rozwi膮zania tego偶 problemu.

Kupi膰 tasiemk臋 przycisku power/volume/jack/wibra za 20z艂 na allegro i wymieni膰, po czym wprowadzi膰 w dfu and restore !

#78 miki17788

miki17788
  • 13 post贸w

Napisano 17 czerwca 2012 - 14:52

Ta艣ma zosta艂a wymieniona na now膮. Niestety po wymianie telefon dalej nie reaguje i ci膮gle si臋 restartuje i zwyczajnie nie da si臋 go wprowadzi膰 w DFU.

#79 nodi32

nodi32
  • 588 post贸w
  • Sk膮dRadom!

Napisano 17 czerwca 2012 - 21:54

A ja mam pytanie poniewa偶.... M贸j kolega wymieni艂 si臋 za iPhone 3G, wymieniona zosta艂a bateria i ipek wchodzi艂 w tryb awaryjny. Zrobi艂 restore i telefon dzia艂a艂... dop贸ki go nie wy艂膮czy艂, przy ka偶dym w艂膮czeniu wisia艂 i wisi na jab艂ku. Jako i偶 ja bardziej czaje ni偶 on to da艂 mi go 偶ebym go zrobi艂, no to si臋 wzi膮艂em i tak, zn贸w restore na czyste 4.2.1 i niestety telefon sie nie w艂膮czy艂. To wgra艂em 3.1.3, nwm dlaczego ten OS ale wgra艂em. Dobra w艂膮czy艂 si臋 p贸艂 na p贸艂 ;D bo tak: pokaza艂 si臋 lockscreen, na lockscreenie slider, statusbar(czy jak to sie tam zwie), i zegar ale na tle kabelka i p艂ytki(tak jak w trybie awaryjnym), no i w艂a艣nie dzia艂a艂 p贸艂 na p贸艂 bo nic si臋 nie da艂o zrobi膰 ani odblokowa膰 ani nic, w iTunes te偶 go nie wykrywa艂o, wi臋c kolejne restore tyle 偶e nwm dlaczego ale na 4.2.1, no i co? i dzia艂a艂 :D ale tak dla testu postanowi艂em go wy艂膮czy膰 i w艂膮czy膰 i po wy艂膮czeniu i ponownym uruchomieniu zawiesi艂 si臋 na jab艂ku i resetowa艂 co jaki艣 czas(tak jak wcze艣niej). Postanowi艂em 偶e zrobi臋 jailbreak... Sn0wbrezze i ogie艅, 4.2.1 z jailbreakiem wgra艂em i si臋 normalnie w艂膮czy艂, pomy艣la艂em 偶e oddam mu w takim stanie bo nie chce mi sie ju偶 nad nim siedzie膰 tylko cydie musia艂em ogarn膮膰(Winterboard itp.), zainstalowa艂em PL j臋zyk do Cydii(nwm po co) i po instalacji iphone si臋 zaci膮艂 i zresetowa艂 i zn贸w zawiesi艂 na jab艂ku, no to zn贸w zrobi艂em restore 4.2.1 z jailbreakiem i si臋 w艂膮czy艂, ogarn膮艂em Cydi臋 bez instalacji PL j臋zyka i odda艂em mu i powiedzia艂em 偶eby nie wy艂膮cza艂. Niestety gra艂 w TapTapa :D i ipek si臋 zwiesi艂 i wy艂膮czy艂 i zn贸w wisi na jab艂ku. Nie chce robi膰 kolejnego restore bo to bez sensu narazie bo wiem 偶e jak si臋 wy艂膮czy to ju偶 si臋 nie w艂膮czy. Wi臋c... Czy ma kto艣 jaki艣 pomys艂 co mo偶e by膰 nie tak z telefonem???? (po drodze wyskoczy艂o mi kilka b艂ed贸w ale ogarn膮艂em i dzia艂a艂)

#80 BBN

BBN
  • 4 post贸w

Napisano 23 czerwca 2012 - 12:20

[CIACH]

Tw贸j wpis zosta艂 usuni臋ty jako zupe艂nie niezwi膮zany z tematem w膮tku. Prosz臋 znale藕膰 w膮tek traktuj膮cy o Twoim problemie i w nim zada膰 pytanie. renqien

#81 Mamba1122

Mamba1122
  • 24 post贸w
  • Sk膮dCz艂uch贸w

Napisano 28 czerwca 2012 - 22:22

Witajcie. Mam problem, a mianowicie posiadam iPhone'a 4 na kt贸rym by艂 robiony reset opcj膮 "wyzeruj wszystkie ustawienia i wymaz ca艂膮 zawarto艣膰", po tej czynno艣ci telefon nie chcia艂 si臋 w艂膮czy膰 i pokazywa艂o si臋 ca艂y czas logo itunes z wtyczk膮 usb. Postanowi艂em wgra膰 od nowa soft, ale jako i偶 nie wiedzia艂em jaki jest aktualnie na nim soft zacz膮艂em od 5.1, a nast臋pnie instalowa艂em: 5.0, 4.3.5, 4.3, 4.0 i ca艂y czas iTunes sypa艂o b艂臋dami. Aktualnie na iPhonie jest iOS w wersji 4.1, pr贸bowa艂em go zainstalowa膰 poprzez iREB, sn0wbreeze itp, ale bez skutk贸w. iPhone le偶y w stanie PWNED DFU i nic ju偶 nie mog臋 poradzi膰.
iPhone ma simlocka na AT&T. Czy jest jaki艣 spos贸b 偶eby go przywr贸ci膰 do 偶ycia ? [CIACH] <- przeczytaj regulamin. renqien

PS: Czyta艂em wszystkie tematy na forum o b艂臋dach, przywracaniu i instalowaniu softu itp. ale tak jak m贸wi艂em nic to nie da艂o.

#82 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 post贸w

Napisano 28 czerwca 2012 - 23:24

Podaj przykladowe(najlepiej wszystkie kody b艂ed贸w)

#83 Mamba1122

Mamba1122
  • 24 post贸w
  • Sk膮dCz艂uch贸w

Napisano 29 czerwca 2012 - 09:22

3194, ale naprawi艂em go za pomoc膮 Tinyumbrella, ale po kilku minutach "sprawdzania iPhone'a w apple" wyskakuje 1601. Pr贸bowa艂em ju偶 "odtworzenie" bez shifta i nic. Do moderator贸w: czyta艂em te r贸偶ne tematy i jako艣 one mi nic nie pomog艂y.

#84 ippawel

ippawel
  • 1聽136 post贸w

Napisano 29 czerwca 2012 - 09:50

Nie mam sily juz na takich, jak Ty. http://myapple.pl/ip...przeczytaj.html Czytaj to! O bledzie 1601 tez bylo.

#85 Mamba1122

Mamba1122
  • 24 post贸w
  • Sk膮dCz艂uch贸w

Napisano 29 czerwca 2012 - 10:00

Ku$#% pisa艂em ju偶, 偶e czyta艂em ten w膮tek i wiele innych, zastosowa艂em wszystkie porady i nic..

#86 ippawel

ippawel
  • 1聽136 post贸w

Napisano 29 czerwca 2012 - 11:29

Drugi post. Jesli nie masz SHSH do softu, ktory chcesz wgrac (oprocz najnowszego, ktory jest podpisywany przez Apple) nic nie zrobisz. Powtarzam, drugi post...

#87 Mamba1122

Mamba1122
  • 24 post贸w
  • Sk膮dCz艂uch贸w

Napisano 03 lipca 2012 - 12:52

Da艂em telefon do naprawy 偶eby oni si臋 tym zaj臋li, bo ja ju偶 straci艂em cierpliwo艣膰 do tego telefonu. :)

#88 nodi32

nodi32
  • 588 post贸w
  • Sk膮dRadom!

Napisano 10 lipca 2012 - 17:29

[CIACH]

Napisz jeszcze raz, tym razem porz膮dnie. Nawali艂e艣 tak膮 sieczk臋, 偶e czyta膰 si臋 nie da, o zrozumieniu nie wspomn臋. Regulamin:

Poprawnie zadawaj pytania. Staraj si臋 opisa膰 problem i uwzgl臋dni膰 jak najwi臋cej szczeg贸艂贸w.

#89 szczuri

szczuri
  • 14 post贸w

Napisano 23 sierpnia 2012 - 12:04

Mialem dokladnie takie same problemy caly czas wisial na jablku moj iphone 4. A kazda proba wgrania oprogramowania konczyla sie bledem 3194 badz 1604. Umbrella mialem zapisane pliki shsh od 5.0.1 . Snowbreez dlaej ifaith mode zaznaczylem pliki shsh i tak zrobionym softem ladnie mi wszystko poszlo w itunes, a telefon pobudzil sie do zycia. Przepraszam za brak polskich znakow ale mam nadzieje ze komus to sie przyda.

#90 uppereastsider3G

uppereastsider3G
  • 2 post贸w

Napisano 25 sierpnia 2012 - 10:02

Ja mam taki prblem.
Wczoraj wlo偶ylam mojego, jeszcze dzialajacego iphona do torebki. Po jakims czasie chciala sprawdzic godzine, ale iPhone juz nie odpalil, a na pewno byl naladowany.
Podlaczylam go do iTunes i ten go wykrywa, ale obraz jest dalej czarny i iPhone nie ruszy :(
Prosze o pomoc.

---------- Wpis dodano o 10:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:23 ----------

Dodam jeszcze ze caly iTunes mi sie zacina przez iPhona. Nigdy wczesniej tak nie bylo :(

#91 Axellvak

Axellvak
  • 1聽938 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dEarth

Napisano 25 sierpnia 2012 - 10:53

Zacznij od hard reset..

#92 uppereastsider3G

uppereastsider3G
  • 2 post贸w

Napisano 25 sierpnia 2012 - 13:42

Dziala! Dziekuje bardzo!!!! :):):) Juz myslalam, ze go stracilam...

#93 NieUmiem

NieUmiem
  • 2 post贸w

Napisano 06 wrze艣nia 2012 - 20:10

Witam, u偶y艂em funkcji "Wyma偶 cz艂膮 zawarto艣膰 i ustawienia. Ipod po pewnym czasie si臋 zrestratowa艂 i zawis艂 na ekranie 艂adowania. Pr贸bowa艂em wej艣膰 w recovery mode i DFU bez skutku. Jakie艣 propozycje? Co mog臋 z tym fantem zrobi膰?

#94 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 06 wrze艣nia 2012 - 21:29

Mia艂a艣 JailBreak'a, wi臋c to normalne po takiej czynno艣ci Nie ma opcji, 偶e nie da si臋 wej艣膰 w DFU. Z zegarkiem w r臋ku odmierza艂e艣 10 sekund?

#95 ippawel

ippawel
  • 1聽136 post贸w

Napisano 06 wrze艣nia 2012 - 22:23

Redsn0w, p贸藕niej Extras -> Enter PWND DFU i bez problemu wejdziesz.

#96 daro1337

daro1337
  • 65 post贸w
  • Sk膮dPiaseczno

Napisano 18 wrze艣nia 2012 - 13:31

pomocy:) WITAM kupi艂em dzi艣 iphonea 4s na mie艣cie od prywatnej osoby, wiem ze mia艂 jb, soft chyba ios5 ale nie wiem czy najnowszy, czy nie, go艣膰 zrobi艂 zerowanie iphonea 偶eby usun膮膰 swoje dane, i si臋 偶eruj膮 ju偶 kilka godzin zosta艂 na ekranie krecacego si臋 sloneczka.. Prosz臋 i podpowiedz co mam robi膰 w punktach, reszzte sobie wygoogluje.. Z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc dIT Naprawilo si臋 home plus wygaszanie 10s wy艂膮czy艂 sie wlaczylem go i dzia艂a:)

#97 Konrado

Konrado

• 1聽844 post贸w
  • Sk膮d艢widnica

Napisano 18 wrze艣nia 2012 - 13:40

Je艣li nie ma simlocka, to podpi膮膰 pod iTunes i zrobi膰 restore, wtedy automatycznie pobierze najnowszy soft. Nie wrzucaj tylko backupu, je艣li by jakikolwiek zrobi艂.

#98 michalidec12

michalidec12
  • 1 post贸w

Napisano 25 wrze艣nia 2012 - 13:12

[CIACH]

Tw贸j wpis zosta艂 usuni臋ty ze wzgl臋du na b艂臋dn膮 pisowni臋. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pami臋taj, na tym forum bezwzgl臋dnie przestrzegamy zasad j臋z. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#99 weronix

weronix
  • 184 post贸w

Napisano 08 pa藕dziernika 2012 - 08:58

Ja niestety wyzerowa艂am ustawienia i mam problem u siebie na komputerze blad 3194 w pracy najpierw b艂膮d 1600 p贸zniej 21 chce tylko zaktualizowa膰 soft do najnowszego - co mam zrobi膰? wchodze w DFU, telefon jest wykrywany, nast臋pnie wybieram soft 6.0 a tutaj b艂膮d 21 :( probowa艂am juz zmieni膰 USB i nic, zapora wy艂膮czona te偶 nic... co zrobi膰? EDIT: wywali艂am plik host i nic nie pomog艂o EDIT 2: sprawdzi艂am na Macu i dostaj臋 komunikat: "This device is not eligible for the requested build"

#100 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 08 pa藕dziernika 2012 - 15:24

"This device is not eligible for the requested build"

Zgaduj臋, 偶e nie 艣ci膮gn臋艂a艣 oficjalnej wersji 6.0, tylko kt贸r膮艣 "bet臋", tylko dla Developer贸w

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3

0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych